akis_fc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Το ολο θεμα με ολους αυτους ειναι οτι αυτοι δε θελουν απλα να επιβιωσουν οπως ειναι και η ουσια του ασυλου. Αυτοι θελουν μια καλυτερη ζωη... Εχω μιλησει με συρρους (ολοι τους μουσουλμανοι, σουνιτες) και ζουσαν μια χαρα στην τουρκια δυο χρονια και απλα θελαν καλυτερα, τους ειπαν κ οι φιλοι τους οτι γερμμανια ειναι καλα και ψηθηκαν.. Αν ηταν απλα θεμα επιβιωσης συμφωνω να τους βοηθησουμε. Αν θελαν να επιβιωσουν θα ηταν κατςφχαριστιμενοι σε ενα στρατοπεδο συκγεντρωσης να σπανε πετρες... Αυτοι αλλα πραγματα θελουν που δε τα δικαιουνται βασει των κανονισμων. Αλλα κτως αυτοι το θεμα ειναι οτι εγω μπορω να κανω τσαμπουκα στη χωρα μου. Στο εξωτερικο ομως δεν εχω κανει ποτε κ ειμαι απολυτως νομοταγης. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤι εχουν δικαιωμα να ερχονται εδω κ να μας φορτονονται με τσαμπουκα. Πρεπει να τιμωρηθουν και μονο επειδη παραβιασαν το νομο, ασχετα αν δεν εβλαψαν κανεναν και αν ο συγκεκριμενος νομος μετα καταργηθηκε πχ. Πρεπει να τιμορουνται μονο κ μονο για να μαθουν οτι πρεπει να ειναι τυποι κ υπογραμοι. Αλλιως καταληγουμε σε γκετο τυπου γαλλιας βελγιου γερμανιας κ δε ξερω που αλλου Ερμηνεύεις όπως σε βολεύει μερικές έννοιες και καταλήγεις σε λανθασμένα συμπεράσματα. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν τις γνωρίζεις σε βάθος εφόσον όμως από ότι φαίνεται σε ενδιαφέρουν αρκετά ούτως ώστε να εκφράζεις και τη γνώμη σου δημόσια για αυτές θα σε συμβούλευα να τις "μελετήσεις" σε περισσότερο βάθος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσεις κάτι. Αυτή τη φορά έχουμε την ένοια του ασύλου. Από το λινκ σε προηγούμενο ποστ μου αντιγράφω: «Τι δικαιώματα αποκτά ένας αναγνωρισμένος πρόσφυγας;» Όσοι λαμβάνουν καθεστώς διεθνούς προστασίας έχουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα για τρία χρόνια. Έχουν πρόσβαση στην παιδεία, τις υπηρεσίες υγείας, την αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση. Στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες οι αρμόδιες αρχές εκδίδουν ταξιδιωτικά έγγραφα... Όπως βλέπεις αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την επιβίωση πόσο μάλλον από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης να σπάνε πέτρες, ειδικά για το τελευταίο είμαι βέβαιος ότι αρκετοί θα προτιμούσαν και το θάνατο από το να είναι μια ζωή σε ένα στρατόπεδο να σπάνε πέτρες. Επίσης για την τελευταία παράγραφο ομολογώ ότι σε έχασα, πρέπει να τιμωρηθούν έστω και αν ο νόμος καταργήθηκε; Δλδ μιλάμε για εφαρμογή νόμου που καταργήσαμε; Αν θέλαμε να τον εφαρμόσουμε γιατί τον καργήσαμε;;;
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Γενικα η λογικη του να βοηθησουμε για να βοηθησουμε δε με βρισκει συμφωνο (ποσο μαλλον οταν ο βοηθουμενος δεν αξιζει αυτη τη στοργη) να "βοηθησουμε" επειδη εχουμε κερδος μαλιστα. Πχ να τους σωσουμε απο τα βασανα τους και να δουλεβουν στα χωραφια για αςφαλια στεγη και φαι (που ειναι ο λογος που ηρθαν τυπικα, να γλυτωσουν τη ζωη τους). Ετσι μαλιστα να τους βοηθησουμε. Αλλα πιστευω οτι αν ηταν αυτο το συστημα (ητη μπαινεις παρανομα > στρ συγκεντρωσης > καταναγκαστικη εργασια μεχρι να βγαλεις τα εξοδα που καναμε για σενα και μετα αποφασιζεις αν θελεις να συνεχισεις η οχι) λιγοι θα ερχοντουσαν... Αυτοι που πραγματικα κινδυνευει η ζωη τους. Αυτοι για τους οποιους ειναι το ασυλο δλδ
akis_fc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Προφανως κ εγω προσωπικα ειμαι νομοταγης παντου αλλα εχει αλλο κυρος να λεταξεις σκουπιδι κατω στη χωρα σου και αλλο σε μια χωρα οπου φιλοξενεισαι... Και το ιδιο κ για σοβαροτερα παραπτωματα. Σε φαση αν ηθελες να πετας σκουπιδια κατω δε καθοσουν στη χωρα σου να τα πεταξεις? λες κ εδω δεν εχουμε εμεις ντοπιους να πετανε σκουπιδια? που στην τελικη δε μπορεις να τους πεις φυγς, ειναι η χωρα τους Οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους αν κάποιος πετάει σκουπίδια και απαγορεύεται με μία ποινή Χ, στον έλληνα θα δώσεις μία ποινή Χ και στον αλλοδαπό θα δώσεις μία ποινή Χ, δεν θα πεις στον αλλοδαπό α πάνε σπίτι σου (εκτός αν προβλέπεται). Επίσης αν για την τάδε πράξη δεν υπάρχει ποινή δεν φταίει ουτε ο έλληνας ούτε ο αλλοδαπός προφανώς η πράξη δεν είναι τόσο κακή ή νομοθέτης δεν είναι τόσο καλός. Όπως επίσης αν υπάρχει ποινή και δεν είναι για όλους ευθύνες έχει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Τόσο απλά.
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Ναι σιγά, εδώ πριν δυο σελίδες δεν ήξερες οτι είχανε εμφύλιο. Σε τι γλώσσα συνεννοηθήκατε; Μπας και μιλάς και Αραβικά; Και οι δυο παρεες ειχαν ατομα που μιλαγαν αγγλικα. Η μια ηταν τοτε που καναν "απεργια πεινας" στο συνταγμα απαιτοντας χαρτια. Η αλλη πριν κανα διμηνο ισως τριμηνο που ηταν δυο τυπακος δτην πενα με ιφον κ οι δυο και δουλεβαν τουρκια τα δυο τελευταια χρονια περασαν στη λεσβο αν θυμαμαι καλα για 900 ευρω η δολαρια (δ θυμαμαι) και ξεραν ακριβως τη μεθοδο που θα ακολουθουσαν οτανπαιρναν χαρτια ωστε να καταληξουν γερμανια. Ειχαν κ φιλους εκει. Το θεμα ειναι οτι αν το δεις ψυχρα αυτοι παιρνουν και τη δικια μου η τη δικια σου πιθανη θεση στη γερμανια (περα απο ολα τα αλλα προβληματα που δημιουργουν) Επισης και οι δυο παρεες υποστηριζαν οτι η κατασταση στη συρια ειναι κομπλε, μονο σε καποια μερη ειναι επικινδυνα. Γενικα αυτοι π ηξεραν αγγλικα ηταν ανετα τυπακις θα μπορουσα υπο αλλες συνθηκες να τους κανω κ παρεα. Αυτο ομως δεν αλλαζει την καταστα Οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους αν κάποιος πετάει σκουπίδια και απαγορεύεται με μία ποινή Χ, στον έλληνα θα δώσεις μία ποινή Χ και στον αλλοδαπό θα δώσεις μία ποινή Χ, δεν θα πεις στον αλλοδαπό α πάνε σπίτι σου (εκτός αν προβλέπεται). Επίσης αν για την τάδε πράξη δεν υπάρχει ποινή δεν φταίει ουτε ο έλληνας ούτε ο αλλοδαπός προφανώς η πράξη δεν είναι τόσο κακή ή νομοθέτης δεν είναι τόσο καλός. Όπως επίσης αν υπάρχει ποινή και δεν είναι για όλους ευθύνες έχει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Τόσο απλά. Ναι εγω ειμαι της αποψης οτι στον παρανομο απο τη στιγμη που του κανεις τη χαρη κ τον ανεχεσαι για λιγο πρεπει η ποινη να ειναι 10χ Επισης κ σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο για μικροπαραπτωματα συχνα ο ντοπιος δε συλαμβανεται /δε τρωει προστιμο ο (νομιμος) μεταναστης ομως το τρωει το πληρωνει κ λεει κ τραγουδι
idomeneas7 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Κάτσε γιατί με μπέρδεψες, το πρόβλημα δεν ήταν ότι σου έπαιρναν τις γυναίκες? Τώρα σου πήραν και τη θέση στη Γερμανία? 'Η μήπως τσαντίζεσαι που θα σου πάρουν και τις Γερμανίδες που δικαιούσαι και σου αναλογούν στη μοιρασιά?
Τοξοβόλος_U__K Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Παράδειγμα: Ένας Σύριος στην Ελλάδα. 1) κάνει άιτηση ασύλου, αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας και πάει να μείνει στην Σουηδία σαν κύριος. Για τρίμηνο μπαίνει στην επόμενη χώρα υποδοχής της Ε.Ε,στην συνέχεια θα πρέπει να κάνει μεταφορά του προσφυγικού του στάτους στο δίκαιο της χώρας αυτής.Δαιδαλώδης διαδικασία κ ανάλογα την χώρα.Κάθε άλλο από κύριος είναι.Το κάθε κράτος μέλος μπορεί να βρει χίλια 2 αναχώματα για να τον μπλοκάρει αν θέλει.Αυτό το κατάλαβα από περίπτωση LGBT αναγνωρισμένου πρόσφυγα από Ελλάδα (λόγω συμμετοχής του σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα η οποία τελεί υπό κίνδυνο στη χώρα προέλευσης-με λίγα λόγια λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού) ο οποίος τελικά μόνο τρίμηνο κατάφερε κ έμεινε νόμιμα στο UK.
akis_fc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Γενικα η λογικη του να βοηθησουμε για να βοηθησουμε δε με βρισκει συμφωνο (ποσο μαλλον οταν ο βοηθουμενος δεν αξιζει αυτη τη στοργη) να "βοηθησουμε" επειδη εχουμε κερδος μαλιστα. Πχ να τους σωσουμε απο τα βασανα τους και να δουλεβουν στα χωραφια για αςφαλια στεγη και φαι (που ειναι ο λογος που ηρθαν τυπικα, να γλυτωσουν τη ζωη τους). Ετσι μαλιστα να τους βοηθησουμε. Αλλα πιστευω οτι αν ηταν αυτο το συστημα (ητη μπαινεις παρανομα > στρ συγκεντρωσης > καταναγκαστικη εργασια μεχρι να βγαλεις τα εξοδα που καναμε για σενα και μετα αποφασιζεις αν θελεις να συνεχισεις η οχι) λιγοι θα ερχοντουσαν... Αυτοι που πραγματικα κινδυνευει η ζωη τους. Αυτοι για τους οποιους ειναι το ασυλο δλδ Καταρχήν συγχαρητήρια αυτή είναι μία άρτια κατά τη γνώμη μου απάντηση άσχετα αν διαφωνώ με την ουσία της. Και απλά για την ιστορία διαφωνώ διότι θεωρώ ότι αξίζει να βοηθήσουμε. Όχι ότι δεν θα ήμουν σύμφωνος στο σενάριο να δουλευουν στα χωράφια η οπουδήποτε για να ζει η οικογένειά τους και όταν λέω ζει εννοώ (στεγη, τροφή, σχολειο, υγεία) αρκεί να ήταν επιλογή και όταν λέω επιλογή δεν εννοώ φυσικά η μόνη .
Tragic! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Κάτσε γιατί με μπέρδεψες, το πρόβλημα δεν ήταν ότι σου έπαιρναν τις γυναίκες? Τώρα σου πήραν και τη θέση στη Γερμανία? 'Η μήπως τσαντίζεσαι που θα σου πάρουν και τις Γερμανίδες που δικαιούσαι και σου αναλογούν στη μοιρασιά? Ποια μοιρασιά; Δεν βλέπεις ότι θέλει όλες τις Γερμανίδες για την πάρτη του; Εεε να του τις κλέψουν οι υπάνθρωποι οι βρώμοι οι αμόρφωτοι χωριάτες και σκυλάραπες πολύ είναι
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Κάτσε γιατί με μπέρδεψες, το πρόβλημα δεν ήταν ότι σου έπαιρναν τις γυναίκες? Τώρα σου πήραν και τη θέση στη Γερμανία? 'Η μήπως τσαντίζεσαι που θα σου πάρουν και τις Γερμανίδες που δικαιούσαι και σου αναλογούν στη μοιρασιά? Ολα αυτα μαζι Βαλε κ τις τουριστριες της αθηνας και ολες τις αλλες γυναικες της ευρωπης γενικα... Ασχετα με το αν ειναι χωριατες κλπ κ οπου γυναικες βαλε καθε λογης πορους. Η χωρα μου εκανε συνθηκες κ πληρωνουμε μνημονια κ δε ξερω κ εγω τι για να μπορω να αλωνιζω την ευρωπη. Το πληρωνω το δικαιωμα αυτο. Αυτος δε το πληρωσε αλλα το εχει. Και μαλιστα αν το αποκτησουν αυτο το δικαιωμα περιπου και τα 5 δις των κατατρεγμενων του κοσμου τοτε πληθοριζεται και χανει μερος της αξιας του δε νομιζεις?
Tragic! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Ολα αυτα μαζι Βαλε κ τις τουριστριες της αθηνας και ολες τις αλλες γυναικες της ευρωπης γενικα... Του κόσμου ολόκληρου ντρέπεσαι να πείς; Εκτός τις αραπάδες βέβαια τις βρώμες. Και τις παλιοκινέζες τις κιτρινιάρες. Ή τα αμερικάνικα ξέκωλα και τις ευρωπαίες τις ξενέρωτες. Είσαι βαθιά δημοκράτης τελικά.
akis_fc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Για τρίμηνο μπαίνει στην επόμενη χώρα υποδοχής της Ε.Ε,στην συνέχεια θα πρέπει να κάνει μεταφορά του προσφυγικού του στάτους στο δίκαιο της χώρας αυτής.Δαιδαλώδης διαδικασία κ ανάλογα την χώρα.Κάθε άλλο από κύριος είναι.Το κάθε κράτος μέλος μπορεί να βρει χίλια 2 αναχώματα για να τον μπλοκάρει αν θέλει.Αυτό το κατάλαβα από περίπτωση LGBT αναγνωρισμένου πρόσφυγα από Ελλάδα (λόγω συμμετοχής του σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα η οποία τελεί υπό κίνδυνο στη χώρα προέλευσης-με λίγα λόγια λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού) ο οποίος τελικά μόνο τρίμηνο κατάφερε κ έμεινε νόμιμα στο UK. Αυτά που έγραψα ίσχυαν επί δουβλινο ΙΙ με το 3 είναι περίπου όπως το είπες δεν το ήξερα, παραθέτω από asylo.gov Εάν σας χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας μπορείτε να κάνετε αίτηση για να σας χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες. Με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα σας δοθούν έχετε το δικαίωμα να ταξιδέψετε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι να εγκατασταθείτε σε αυτές. Μπορείτε να διαμένετε σε αυτές για 3 μήνες ανά έξι μήνες αλλά μετά την παρέλευση του τριμήνου θα πρέπει να αποχωρείτε. Για να εγκατασταθείτε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις που θέτει η εκάστοτε ευρωπαϊκή χώρα για υπηκόους τρίτων χωρών.
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Του κόσμου ολόκληρου ντρέπεσαι να πείς; Εκτός τις αραπάδες βέβαια τις βρώμες. Και τις παλιοκινέζες τις κιτρινιάρες. Ή τα αμερικάνικα ξέκωλα και τις ευρωπαίες τις ξενέρωτες. Είσαι βαθιά δημοκράτης τελικά. Δεν εχω ιδιεταιρα δικαιωματα στους πορους της αμερικης η της ασιας σε αυτη τη φαση. Στους πορους της ευρωπης (πρεπει να) εχω ομως
Tragic! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δεν εχω ιδιεταιρα δικαιωματα στους πορους της αμερικης η της ασιας σε αυτη τη φαση. Στους πορους της ευρωπης (πρεπει να) εχω ομως Και γιατί πρέπει ρε μάστορα;
Τοξοβόλος_U__K Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Αυτά που έγραψα ίσχυαν επί δουβλινο ΙΙ με το 3 είναι περίπου όπως το είπες δεν το ήξερα, παραθέτω από asylo.gov yep,είχα εντρυφήσει πολύ στην περίπτωση του συγκεκριμένου.Για την Ελλάδα (υπηρεσία ασύλου) αρκούσε μόνο η δική μου έκθεση ψυχολογικής εκτίμησης που είχα έτοιμασει για εκείνον ώστε να βεβαιώσω πως όντως ήταν θύμα συστηματικού ομοφοβικού εκφοβισμού με τις ανάλογες ψυχολογικές προεκτάσεις στην λειτουργικότητα του.Έστειλα την έκθεση μου στην Ελλάδα κ στα καπάκια του έδωσαν το άσυλο.Όταν τον έφερα εδώ όμως η έκθεση μου από μόνη της δεν τους αρκούσε.Ειδικά το UK για θέματα σεξ.προσανατολισμού στο προσφυγικό του δίκαιο τα έχει κάνει υπερδύσκολα,αυτό διότι σε κάποια φάση έσκαγαν μιλούνια κ έλεγαν όλοι οτι είναι γκέι. Τονίζω όμως πως αυτό αφορά μόνο το δίκαιο του UK κ μόνο για τους LGBT πρόσφυγες.Δε ξέρω τι παίζει για άλλες κατηγορίες προσφύγων μιας κ δεν έχω ασχοληθεί ακτιβιστικά ακόμα με άλλες κατηγορίες.
kabouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Και γιατί πρέπει ρε μάστορα; Ειπαμε γιατι το εχουμε πληρωσει και το πληρωνουμε με διαφορους τροπους ως μελη της εε yep,είχα εντρυφήσει πολύ στην περίπτωση του συγκεκριμένου.Για την Ελλάδα (υπηρεσία ασύλου) αρκούσε μόνο η δική μου έκθεση ψυχολογικής εκτίμησης που είχα έτοιμασει για εκείνον ώστε να βεβαιώσω πως όντως ήταν θύμα συστηματικού ομοφοβικού εκφοβισμού με τις ανάλογες ψυχολογικές προεκτάσεις στην λειτουργικότητα του.Έστειλα την έκθεση μου στην Ελλάδα κ στα καπάκια του έδωσαν το άσυλο.Όταν τον έφερα εδώ όμως η έκθεση μου από μόνη της δεν τους αρκούσε.Ειδικά το UK για θέματα σεξ.προσανατολισμού στο προσφυγικό της δίκαιο τα έχει κάνει υπερδύσκολα,αυτό διότι σε κάποια φάση έσκαγαν μιλούνια κ έλεγαν όλοι οτι είναι γκέι. Τονίζω όμως πως αυτό αφορά μόνο το δίκαιο του UK κ μόνο για τους LGBT πρόσφυγες.Δε ξέρω τι παίζει για άλλες κατηγορίες προσφύγων μιας κ δεν έχω ασχοληθεί ακτιβιστικά ακόμα με άλλες κατηγορίες. Εμενα παμτως αν ημουν (οριτζιναλ) αγγλος δε θα μου αρεσε καθολου ενας μεταναστης (εστω κ με πολιτις πλεον) να κανει ακτιβισμο γι ανα φερει κ αλλους μεταναστες στην αγγλια. Αν το εκανε ενας αγγλος θα με ενοχλουσε ισως αλλα πολυ λιγοτερο. Καταρχήν συγχαρητήρια αυτή είναι μία άρτια κατά τη γνώμη μου απάντηση άσχετα αν διαφωνώ με την ουσία της. Και απλά για την ιστορία διαφωνώ διότι θεωρώ ότι αξίζει να βοηθήσουμε. Όχι ότι δεν θα ήμουν σύμφωνος στο σενάριο να δουλευουν στα χωράφια η οπουδήποτε για να ζει η οικογένειά τους και όταν λέω ζει εννοώ (στεγη, τροφή, σχολειο, υγεία) αρκεί να ήταν επιλογή και όταν λέω επιλογή δεν εννοώ φυσικά η μόνη . Τα μεγαλα πνευματα τουλαχιστον καταλαβαιπνονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα