Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχεδόν ποτέ δεν κοιτάω τις ρυθμίσεις του Facebook.

Είπα να κοιτάξω πριν λίγο, και στις ρυθμίσεις ασφαλείας διαπιστώνω ότι κάποιοι απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό μου από μέρη όπως Σαλαμίνα και Γαλάτσι, στα οποία φυσικά και δεν ήμουν όταν έμπαιναν.

Δεν είχα καταλάβει τίποτα γιατί δεν ήταν κλασικοί χάκερ που με το που μπούν στο προφίλ σου σε πετάν απ' έξω και κάνουν τρελά διάφορα, αλλά μπαίναν κάποιοι ξανά και ξανά διάφορες μέρες, μάλλον για να διαβάζουν τα μηνύματα μου και να με παρακολουθούν.

Για μέρες ολόκληρες παρακολουθούσαν το λογαριασμό μου!  :shock:

Στο Facebook μου εμφανίζονται οι διευθύνσεις IP αυτών που μπήκαν στο λογαριασμό μου, και τις έχω.

Τι μπορώ να κάνω με αυτές ?

Δημοσ.

Ίσως απλά φαίνεται η διεύθυνση IP σου να είναι από λάθος περιοχή, συμβαίνει πολύ συχνά. Καλού κακού πάντως άλλαξε κωδικό.

• Like 2
Δημοσ.

Άλλαξα κωδικό και βρήκα και το τηλ της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. (11188) και πήρα και εκεί ένα τηλεφωνάκι...

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι μήνυση. Μου είπε να εκτυπώσω τις IP όπως φαίνονται στο Facebook, και να πάω σε κοντινό τμήμα, και πως το παράβολο είναι 100 ευρώ.

Δημοσ.

Δες από ποιον πάροχο είναι αυτές οι διευθύνσεις. Αν είναι από τον δικό σου, το πιο πιθανό είναι ότι ήσουν εσύ. Αν μπεις στο ipaddress.com σε ποια περιοχή σε βγάζει;

• Like 1
Δημοσ.

Άλλαξα κωδικό και βρήκα και το τηλ της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. (11188) και πήρα και εκεί ένα τηλεφωνάκι...

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι μήνυση. Μου είπε να εκτυπώσω τις IP όπως φαίνονται στο Facebook, και να πάω σε κοντινό τμήμα, και πως το παράβολο είναι 100 ευρώ.

Η διευθυνση ηλεκτρονικου εγκληματος ασχολειται με σοβαρα θεματα και οχι γιατι καποιος μας εκλεψε τους κωδικους απο το facebook...

Και πολυ σωστα βεβαια. Αλοιμονο αν ασχολουνταν με τον καθενα που του εκλεψαν τους κωδικους.

Μην το σκεφτεσαι καν για μηνυση. Τζαμπα το 100αρι θα δωσεις....

• Like 5
Δημοσ.

Δες από ποιον πάροχο είναι αυτές οι διευθύνσεις. Αν είναι από τον δικό σου, το πιο πιθανό είναι ότι ήσουν εσύ. Αν μπεις στο ipaddress.com σε ποια περιοχή σε βγάζει;

μα γιατί να μου λέει όμως ότι συνδέθηκα από άσχετα μέρη, πχ από Σαλαμίνα ? δεν έχω πατήσει καν ποτέ σε αυτό το νησί.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα οι πάροχοι δε συνδέουν τις διευθύνσεις που παίρνουν οι πελάτες (δυναμικά) με την περιοχή, γι' αυτό φαίνεσαι όπου να 'ναι. Εγώ μία φαίνομαι ότι είμαι στο Βόλο, μία στην Αθήνα και δε μένω σε καμία από τις δύο περιοχές. :P Έχει και λίγο πιο αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Πες οτι δεν ήξερες για την ip που σε έβγαζε σε άλλα μέρη. Ειλικρινά, το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό είναι να επικοινωνήσεις με την ΔΗΕ παρά το να αλλάξεις κωδικό στο fb? Λογικά ξέρεις με τι (σοβαρά) ζητήματα ασχολείται το συγκεκριμένο τμήμα...

Το όλο σκεπτικό μου θύμισε περιστατικό με Αμερικανό που πήρε τηλέφωνο την αστυνομία επειδή δεν μπορούσε να μπει στο fb.

Δημοσ.

Το θεμα πηγαινει ολοταχως για κλειδωμα γιατι υπαρχουν παντου οι εξυπνοι που τα ξερουν ολα και μιλανε ασχημα για οσους δεν τα ξερουν ολα. Ο ανθρωπος εγραψε το προβλημα του για να του πουμε την γνωμη μας οχι για τον προσβαλουμε. Πιστευω και εγω οτι ειναι υπερβολη η ΔΗΕ να ασχοληθει με κλεμενους κωδικους (ιδιατερα απο την στιγμη που δεν εγραψε κανεις κατι μεσα στον λογαριασμο). Αλλαγη κωδικου σε κατι πραγματικα δυσκολο και τελος.

Υποψην οτι οτιδηποτε γραψεις μεσα στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης (οπως τα facebook, twitter) δεν προστατευονται απο τον νομο περι προσωπικων δεδομενων.

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλά είχα προσπαθησει να συνδεθώ μέσω cosmote 3g στο steam καποια στιγμη και το steam με εβλεπε οτι ημουν Ρεκιαβικ (!) λόγω της IP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...