Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα που με απασχολεί εδώ και καιρό. Δουλεύω σε μια πιτσαρία σαν διανομέας εδώ και 3.5 χρόνια χωρίς ένσημα. Κάποια περίοδο το αφεντικό μου έκανε μια πρόσληψη μέσω προγράμματος του οαεδ το οποίο διέκοψε 3 μήνες μετά.

Το θέμα μου είναι ότι θέλω να διεκδικήσω τα ένσημα που δεν μου έδωσε όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Να προσθέσω ότι γνωρίζω ότι έχω και εγώ ένα μικρό μερίδιο ευθύνης αλλά είχα πραγματικά ανάγκη τη δουλειά αποδεδειγμένα καθώς η γυναίκα μου είναι αμεα με 82% αναπηρία εκ γενετής, όπως και το παιδί μας το οποίο γεννήθηκε με την ίδια αναπηρία. Υπάρχουν έγγραφα που πιστοποιουν τα γραφόμενα μου.

Τι με Συμβουλεύετε;

Ξέχασα να αναφέρω ότι μαζί μου υπάρχουν και άλλοι 2 υπάλληλοι ανασφάλιστοι εκτός από έναν πρωινό ο οποίος παίρνει μισό ένσημο.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως σε έλεγχο πληρώνουν πρόστιμο τόσο ο εργοδότης όσο και ο υπάλληλος οπότε καλύτερα συμβουλέψου κάποιον έμπιστο λογιστή και δικηγόρο και όχι κάποιον από δω μέσα. Γιατί μπορεί να σου πει κάποιος πάνε στην επιθεώρηση εργασίας, να τους πεις εσύ την ιστορία και μετά να σου ρίξουν κι εσένα κανένα πρόστιμο γιατί στην ουσία κι εσύ παρανομία διέπραττες.

Να διεκδικήσεις ένσημα πάντως το κόβω χλωμό έως αδύνατον. Δεδουλευμένα ίσως να γινόταν αλλά ένσημα δε μου φαίνεται να είναι εφικτό.

Δημοσ.

Τη δουλειά γνωρίζω ότι θα τη χάσω, είναι θέμα χρόνου να κλείσει το μαγαζί και θέλω να κινηθώ πριν γίνει αυτό.

Δημοσ.

Κάνε αυτά που σου είπαν και μακάρι να πάρεις τα ένσημα, πάντως πιστεύω οτι θα είναι τόσο πολλά αυτά που θα κληθεί να καταβάλλει ο εργοδότης από τα πρόστιμα και πιθανολογώ οτι δεν θα έχει να πληρώσει οπότε πρακτικά δεν θα πάρεις ένσημα, γιατί εδώ έχω ακούσει οτι αν εντοπίσουν σε έλεγχο εργαζόμενο χωρίς ασφάλιση πέφτει 10000 πρόστιμο, φαντάσου για 3.5 χρόνια τώρα.

Δημοσ.

Έχε υπόψη σου ότι κάποιοι (σε Επ. Ερ.) τα κάνουν πλακάκια με εργοδότες σαν το δικό σου , γι` αυτό να έχεις πολύ γερά αποδεικτικά στοιχεία και αν είναι δυνατό και κάποιο από τους άλλους δύο στο πλευρό σου.

Δημοσ.

Ούτε πρόστιμο πληρώνεις ούτε μερίδιο ευθύνης έχεις με την έννοια που το νομίζεις. Τα ένσημα έχεις δικαίωμα να τα διεκδικήσεις στο ακέραιο. Πρέπει όμως να κινηθείς προτού το κλείσει το μαγαζί γιατί δε θες να μπλέκεις με καταστάσεις όπου ο ιδιοκτήτης έχει δηλώσει χρεοκοπία. 

• Like 1
Δημοσ.

λεφτα για τις εισφορες 3,5 χρονων εχεις μαζεψει?

Αν χρεωκοπησει η επιχειρηση δεν προκειται να λαβεις τιποτα.

Δημοσ.

Ούτε πρόστιμο πληρώνεις ούτε μερίδιο ευθύνης έχεις με την έννοια που το νομίζεις. Τα ένσημα έχεις δικαίωμα να τα διεκδικήσεις στο ακέραιο. Πρέπει όμως να κινηθείς προτού το κλείσει το μαγαζί γιατί δε θες να μπλέκεις με καταστάσεις όπου ο ιδιοκτήτης έχει δηλώσει χρεοκοπία. 

Δηλαδή μπορείς να ζητήσεις ένσημα ενώ ήσουν συνένοχος στη μαύρη εργασία; Εντύπωση μου κάνει αυτό.

Δημοσ.

Δηλαδή μπορείς να ζητήσεις ένσημα ενώ ήσουν συνένοχος στη μαύρη εργασία; Εντύπωση μου κάνει αυτό.

Ο νόμος λαμβάνει ως δεδομένο την ανάγκη για εργασία, άρα θα υπήρξε εκβιασμός από τον εργοδότη (ή χωρίς ένσημο ή δρόμο).

Δημοσ.

Συνένοχος δεν μπορεί ποτε να τους ειναι ο εργαζόμενος, και δεν υφήστατε συμφωνία εργοδότη εργαζόμενου για μαύρη εργασία, την απο αποκληστική ευθύνη την εχει ο εργοδότης

Δημοσ.

Ο νόμος λαμβάνει ως δεδομένο την ανάγκη για εργασία, άρα θα υπήρξε εκβιασμός από τον εργοδότη (ή χωρίς ένσημο ή δρόμο).

Σύμφωνοι ... την εισφορά του εγαζόμενου (όχι του εργοδότη), ποιός θα την πληρώσει όμως ?

Τους φόρους που μπορεί να απέκτρυπτε όλα αυτά τα χρόνια ποιός θα κληθεί να τους πληρώσει?

αντιλαμβάνεσαι ότι στην απλή περίπτωση που απλά κάνεις την πάπια για να πιάσεις δουλειά και μετά τον "ανίδεο" για να διεκδικήσεις τα "δικαιώματά σου" (χωρίς να έχεις τηρήσει καμία από τις υποχρεώσεις σου) αποτελεί κίνητρο για μαύρη εργασία, εισφοροδιαφυγή και φοροκλοπή ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...