crom261 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Όταν όλοι κοιτάνε την πάρτη τους με το κράτος να κοιμάται στον ύπνο του και να μην ενδιαφέρεται για τους πολίτες τότε θα κοιτάξω και εγώ την δική μου είτε σωστό και ηθικό είτε οχι. Τοτε και επιχειρηματιας καλα κανει και κοιταει και αυτος την παρτη του και δεν πληρωνει φορους και εχει τον εργαζομενο ανασφαλιστο. Και ο οικοπεδοφαγος καλα κανει και κοιταει την παρτη του και τα κανει σταχτη και μπουρμπερη μπας και βγαλει κανενα οικοπεδακι... Μιλάω για το θέμα της τύφλωσης τώρα. Επιμένω οτι αμφιβάλλω αν είναι παράνομο στον στρατό αυτό, καλύτερα να πει την άποψή του κάποιος δικηγόρος. Τα ψυχολογικό κομμάτι άστο στην άκρη, για αυτά ισχύει οτι είπε ο Pablo_Hasan, ουσιαστικά μπορεί να κοροϊδέψεις μπορεί και οχι αλλά επειδή ο γιατρός φοβάται οτι αν πας μπορεί να κάνεις καμιά μαλακία και μετά φέρει την ευθύνη επειδή δεν σε έβγαλε αναβολή ή Ι5 τελικά σου δίνουν και είναι ήρεμοι. Καλα αστην την τυφλωση την εφερα σαν παραδειγμα πιο κατανοητο και χτυπητο. Οπου μαιμου τυφλος βαλε μαιμου νοητικη καθυστερηση π.χ. Οσο για το παρανομο δεν τιθεται θεμα οτι ειναι. Δεν χρειαζεται δικηγορος. Απλα δεν ασχολειται κανενας να τους κυνηγησει. 1
hliastsek Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν υπαρχει επιχειρημα ''δεν θελει να χασει τον χρονο του''. Σωστο ή λαθος ειναι υποχρεωση του να παει. Και εγω θεωρω χαμενα λεφτα να πληρωνω τους φορους. Να μην τους πληρωσω? Δεν υπάρχει επιχείρημα ότι δεν θέλει να χάσει τον χρόνο του? Καλά μας κοροϊδεύεις? Προφανώς και είναι ένα τεράστιο χάσιμο χρονου και τρελό σάπισμα για το μυαλό. Και ιδικά όταν έχεις τελειώσει την σχολή και θέλεις η να προχωρήσεις σε άλλες σπουδές ή δουλεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Όχι φιλε μου δεν ειναι υποχρεωση, ειναι ενα σαπιο συστημα που πρεπει επιτελους και στο Ελλαδισταν να γινει προαιρετικό. Πας και συγκρινεις τους φορους με τον στρατό? Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει σύγκριση 4
dimitrisOP Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν υπάρχει επιχείρημα ότι δεν θέλει να χάσει τον χρόνο του? Καλά μας κοροϊδεύεις? Προφανώς και είναι ένα τεράστιο χάσιμο χρονου και τρελό σάπισμα για το μυαλό. Και ιδικά όταν έχεις τελειώσει την σχολή και θέλεις η να προχωρήσεις σε άλλες σπουδές ή δουλεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Όχι φιλε μου δεν ειναι υποχρεωση, ειναι ενα σαπιο συστημα που πρεπει επιτελους και στο Ελλαδισταν να γινει προαιρετικό. Πας και συγκρινεις τους φορους με τον στρατό? Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει σύγκριση Ετσι ειναι , σπουδαζεις και μετα το τριμπουρδελο το κρατος στα βγαζει αχρηστα ολα Ευχαριστω δεν θα παρω 1
coffeex Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν υπάρχει επιχείρημα ότι δεν θέλει να χάσει τον χρόνο του? Καλά μας κοροϊδεύεις? Προφανώς και είναι ένα τεράστιο χάσιμο χρονου και τρελό σάπισμα για το μυαλό. Και ιδικά όταν έχεις τελειώσει την σχολή και θέλεις η να προχωρήσεις σε άλλες σπουδές ή δουλεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Όχι φιλε μου δεν ειναι υποχρεωση, ειναι ενα σαπιο συστημα που πρεπει επιτελους και στο Ελλαδισταν να γινει προαιρετικό. Πας και συγκρινεις τους φορους με τον στρατό? Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει σύγκριση Σωστά τα λες. Όταν ήμουν στρατό πέτυχα άτομο που είχε μαγαζί δικό του και δεν είχε κανέναν πίσω του οπότε πήγαινε από αναβολή σε αναβολή.. Φαντάσου να έχεις τα προβλήματα σου και να πέσεις σε μαύρη μονάδα και να πάει η ψυχολογία σου στο ναδίρ.. Αυτη η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. 1
crom261 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Οχι δεν υπαρχει επιχειρημα δεν θελω να χασω τον χρονο του. Ειναι αστειο επιχειρημα. Δεν μιλαμε σαν να σου ζηταει χαρη καποιος. Μιλαμε για υποχρεωση σου ως πολιτη. Μιλαμε για νομους. Ειναι αστειο επιχειρημα να λες δεν θελω να χασω τον χρονο μου εφαρμοζοντας τους νομους του κρατους και τις υποχρεωσεις που εχω. Βγειτε και βροντοφωναξτε και βγαλτε κυβερνηση να καταργησει τον στρατο. Ως τοτε σταματηστε τις αστειοτητες... 3
RedPanda Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν υπάρχει επιχείρημα ότι δεν θέλει να χάσει τον χρόνο του? Καλά μας κοροϊδεύεις? Προφανώς και είναι ένα τεράστιο χάσιμο χρονου και τρελό σάπισμα για το μυαλό. Και ιδικά όταν έχεις τελειώσει την σχολή και θέλεις η να προχωρήσεις σε άλλες σπουδές ή δουλεια είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Όχι φιλε μου δεν ειναι υποχρεωση, ειναι ενα σαπιο συστημα που πρεπει επιτελους και στο Ελλαδισταν να γινει προαιρετικό. Πας και συγκρινεις τους φορους με τον στρατό? Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει σύγκριση Είναι ακριβώς το ίδιο, υποχρέωση είναι η θητεία, υποχρέωση είναι οι φόροι. Είναι παιδιακίστικη εκλογίκευση να λες δεν θέλω να πάω στον στρατό γιατί θα χάσω τον χρόνο μου. Και εγώ χάνω τα λεφτά μου στον υπερφορολόγηση που είναι ο Ενφια. Ο μόνος λόγος που κάνουμε αυτή την συζήτηση είναι πως υπάρχουν παράθυρα στο θέμα της θητείας. 5
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Τοτε και επιχειρηματιας καλα κανει και κοιταει και αυτος την παρτη του και δεν πληρωνει φορους και εχει τον εργαζομενο ανασφαλιστο. Και ο οικοπεδοφαγος καλα κανει και κοιταει την παρτη του και τα κανει σταχτη και μπουρμπερη μπας και βγαλει κανενα οικοπεδακι... Καλα αστην την τυφλωση την εφερα σαν παραδειγμα πιο κατανοητο και χτυπητο. Οπου μαιμου τυφλος βαλε μαιμου νοητικη καθυστερηση π.χ. Οσο για το παρανομο δεν τιθεται θεμα οτι ειναι. Δεν χρειαζεται δικηγορος. Απλα δεν ασχολειται κανενας να τους κυνηγησει. Ρε φίλε αφού δεν υπάρχει κράτος για να κόψει κόλους τι περιμένεις να γίνει; Aν βασίζεσαι στην καλή καρδιά κάποιου για να προοδεύσει η χώρα χαιρετίσματα στον πλάτανο. Εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας και είχα τσεκάρει οτι μπορούσα να φοροδιαφύγω χωρίς να πιαστώ στην φάκα θα το έκανα, γιατί πολύ απλά τζάμπα λεφτά δίνουμε στο κράτος, εργαζόμενο δεν θα έπαιρνα καν, αλλά αν έβλεπα να γενικεύεται παντού η μαύρη εργασία σε σημείο όσοι πληρώνουν ένσημα να είναι η μειοψηφία και όταν πέφτουνε πρόστιμα από την ΕΠΕ τα οποία δεν τα εισπράττει το κράτος και πηγαίνουν στο υπερπέραν τότε θα το έκανα και αυτό, φωτιές σε οικόπεδα δεν θα έβαζα γιατί είναι κρίμα να καταστραφεί το σπίτι του άλλου, αλλά και πάλι δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει και σε τι σκέψεις να μπει ο άνθρωπος, κάποιος άλλος στην δική μου θέση μπορεί να το έκανε και αυτό. Σου λέω και πάλι χωρίς πλήρη και σαφή εφαρμογή από ελεγκτικούς μηχανισμούς και ποινές το φαινόμενο διαδίδεται σαν βακτηρίδιο που αναπαράγεται κάπου. Το ρητό "ας είμαι εγώ ο καλός και ο τίμιος και ας κάνουν οι άλλοι οτι θέλουν" έχει και ημερομηνία λήξης κάποια στιγμή και για τους καλούς και τους έντιμους, γιατί στο τέλος καταντάνε αυτοί τα κορόιδα. 1
crom261 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ρε φίλε αφού δεν υπάρχει κράτος για να κόψει κόλους τι περιμένεις να γίνει; Aν βασίζεσαι στην καλή καρδιά κάποιου για να προοδεύσει η χώρα χαιρετίσματα στον πλάτανο. Εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας και είχα τσεκάρει οτι μπορούσα να φοροδιαφύγω χωρίς να πιαστώ στην φάκα θα το έκανα, γιατί πολύ απλά τζάμπα λεφτά δίνουμε στο κράτος, εργαζόμενο δεν θα έπαιρνα καν, αλλά αν έβλεπα να γενικεύεται παντού η μαύρη εργασία σε σημείο όσοι πληρώνουν ένσημα να είναι η μειοψηφία και όταν πέφτουνε πρόστιμα από την ΕΠΕ τα οποία δεν τα εισπράττει το κράτος και πηγαίνουν στο υπερπέραν τότε θα το έκανα και αυτό, φωτιές σε οικόπεδα δεν θα έβαζα γιατί είναι κρίμα να καταστραφεί το σπίτι του άλλου, αλλά και πάλι δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει και σε τι σκέψεις να μπει ο άνθρωπος, κάποιος άλλος στην δική μου θέση μπορεί να το έκανε και αυτό. Σου λέω και πάλι χωρίς πλήρη και σαφή εφαρμογή από ελεγκτικούς μηχανισμούς και ποινές το φαινόμενο διαδίδεται σαν βακτηρίδιο που αναπαράγεται κάπου. Το ρητό "ας είμαι εγώ ο καλός και ο τίμιος και ας κάνουν οι άλλοι οτι θέλουν" έχει και ημερομηνία λήξης κάποια στιγμή και για τους καλούς και τους έντιμους, γιατί στο τέλος καταντάνε αυτοί τα κορόιδα. Ναι βρε φιλε αλλα δεν σημαινει πως πρεπει να δικαιολογουμε τετοιες συμπεριφορες ποσο μαλλον να τις ενθαρρυνουμε. ΥΓ. Βρηκα και τις ποινες απο την παρανομη φυσικα προσποιηση ανικανοτητας Άρθρο 43 Προσποίηση ανικανότητας Στρατιωτικός που προσποιείται νόσο ή άλλο σωματικό ή διανοητικό ελάττωμα ή μεταχειρίζεται άλλα απατηλά μέσα ή τεχνάσματα με σκοπό να αποφύγει διαρκώς ή προσωρινά, ολικά ή μερικά, τη στρατιωτική του υποχρέωση, τιμωρείται : α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. β) Σε πολεμική περίοδο, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και αν η πράξη τελέσθηκε ενώπιον του εχθρού, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. 1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 42 και 43, επιβάλλεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων διαρκής ή πρόσκαιρη από πέντε μέχρι δέκα έτη.
dimitrisOP Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Οπως ειπα δεν υπαρχει λογος να προσποιεισαι οτι εχεις νοσο για να βγαλεις ι5 απλα την κανεις για εξωτερικο , οσο εισαι εξω δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα, μετα τα 7 χρονια παιρνεις και απαλλαγη ως μονιμος κατοικος εξωτερικου
ghostman13 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 κανονικα αν υπηρχε παιδεια και απτο σχολειο και τουσ γονεισ δεν θα υπηρχαν στην κοινωνια αδικιεσ ασχετα τι γραφει ο νομοσ. επειδη ομωσ δεν υπαρχει κρατοσ δικαιου η κοινωνια μετατρεπετε σε ζουγλα.
kage Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) απο τοτε που επεσαν οι μισθοι τους και γενικα η κριση δεν πολυασχολουνται...θελουν τα τυπικα γνωματευσεις ακομη και απο ιδιωτες οτι εχεις κατι ψυχολογικο...ξερουν οι γιατροι....συνηθως καταθλιψη ή κριση πανικου... και για να τους ξεφορτωθουν στα φρουραρχεια+στρ.νοσοκομεια τους δεινουν χαλαρα ετησιες αναβολες μην τους ζαλιζουν καθε 6μηνο.οποτε σε συνολο 3χρονια αναβολων απευθειας βγαινει ι5 . Τρως απευθειας ban απο σωματα ασφαλειας(απο σεκιουριτι,ειδικους φρουρους,πυροσβεστες μεχρι λιμενικους). παλιοτερα το παραπανω το εκανες γραφοντας σε βιβλιαριο φαρμακα ή απο δημοσιο νοσοκομειο+ θεραπων ιατρο γνωματευση... πεζικο ειναι 9μηνο και 12μηνο αεροπορια-ναυτικο εδω και κανα 5αρι χρονια!!! Εμαθα εδω και ενα 6μηνο που ο καμμενος τους εστειλε ολους σε νησια+εβρο, πλεον δεν χωνουν τα παιδια που ξεπεφταν εβρο γιατι ηξεραν οτι δεν ειχαν βυσμα οποτε ειναι χαλαρα και στο πεζικο.2ος λογος μιας και ο τυπος τους γεμισε τα στρατοπεδα , τους βγαζουν αδειες+εξοδους(μην τους ταιζουν τσαμπα γιατι το κονδυλι τους το μειωσαν γι αυτα τα εξοδα) ενω πριν το 6μηνο ετρωγαν εμπλοκες και κοβαν τις αδειες περα απο υποχρεωτικες χριστουγεννα+πασχα... ο στρατος στοιχιζει για πλακα τουλ.2χιλιαρο.τωρα αν το παληκαρι ειναι ναυτικο οποτε πιο χαλαρα με εξοδους αδειες κτλ.ανετα πολλαπλασιο ποσο. ακομη και αν μπεις υπαρχουν παραθυρακια που μπορεις με χ τροπους να εξαγορασεις κανα μηνα ή να κανεις δωρεες στο στρατοπεδο για να γινεις φαντασμα.. αν φτασεις 35 ή 33 παλι αντι για το μαξ ποσο μπορεις να πεσεις στα μισα αν κανεις την εκπαιδευση και μετα εξαγορασεις...(αυτο ειναι το μονο που δεν επιβεβαιωνω) Σου λενε ειναι χ χιλιαρικα γιατι τοσο κοστιζεις στον στρατο.ρουχα,εισιτηρια,εξοπλισμο,φαγητο και κανονικα ενας εποπ θα παρει την θεση σου Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2015 από kage
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μηπως δεν εισαι Ελληνας; Αυτο που σκεπτεσαι ειναι παρανομο και ανηθικο. οτι να ναι ομως... 9
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ναι βρε φιλε αλλα δεν σημαινει πως πρεπει να δικαιολογουμε τετοιες συμπεριφορες ποσο μαλλον να τις ενθαρρυνουμε. ΥΓ. Βρηκα και τις ποινες απο την παρανομη φυσικα προσποιηση ανικανοτητας Άρθρο 43 Προσποίηση ανικανότητας Στρατιωτικός που προσποιείται νόσο ή άλλο σωματικό ή διανοητικό ελάττωμα ή μεταχειρίζεται άλλα απατηλά μέσα ή τεχνάσματα με σκοπό να αποφύγει διαρκώς ή προσωρινά, ολικά ή μερικά, τη στρατιωτική του υποχρέωση, τιμωρείται : α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. β) Σε πολεμική περίοδο, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και αν η πράξη τελέσθηκε ενώπιον του εχθρού, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. 1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 42 και 43, επιβάλλεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων διαρκής ή πρόσκαιρη από πέντε μέχρι δέκα έτη. Εντάξει ας συμφωνήσουμε σε αυτό. Εγώ δεν δικαιολογώ πάντα την παρανομία αλλά αναλόγως, συνήθως αντιδράω αυθόρμητα όταν ακούω κάτι παράνομο, σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να πω καλά έκανε σε άλλες οχι. Πάντως για τον στρατό, δεν μ' αρέσει να εθελοτυφλούν αρκετοί και να νομίζουν οτι δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον γιατρό, ειδικά στα ψυχολογικά υπάρχει τρόπος, στα παθολογικά δεν γίνεται γιατί υπάρχει εξέταση. Το να πάρεις αναβολή είναι πανεύκολο, είχα και φίλο που τον είδανε πολύ αγχωμένο οι ψυχολόγοι και ενώ ζήτησε να υπηρετήσει δεν τον άκουσαν και του έδωσαν 1ετη αναβολή. Η απαλλαγή είναι δυσκολότερη, παρόλα αυτά την καταφέρνουν αρκετοί.
akpe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 ΥΓ. Βρηκα και τις ποινες απο την παρανομη φυσικα προσποιηση ανικανοτητας Άρθρο 43 Προσποίηση ανικανότητας Στρατιωτικός που προσποιείται νόσο ή άλλο σωματικό ή διανοητικό ελάττωμα ή μεταχειρίζεται άλλα απατηλά μέσα ή τεχνάσματα με σκοπό να αποφύγει διαρκώς ή προσωρινά, ολικά ή μερικά, τη στρατιωτική του υποχρέωση, τιμωρείται : α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. β) Σε πολεμική περίοδο, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και αν η πράξη τελέσθηκε ενώπιον του εχθρού, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. 1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 42 και 43, επιβάλλεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων διαρκής ή πρόσκαιρη από πέντε μέχρι δέκα έτη. Έχω την εντύπωση πως αυτό ισχύει για στρατιωτικούς (όπως γράφει και το άθρο). Οι κληρωτοί στρατιώτες ίσως τιμωρούνται με βάση την ανυποταξία. Όπως ? Όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αϋπνίες κ.λπ. Και είναι σχετικά εύκολο να την πάρουν, αφού δεν το ρισκάρει κανένας ή απλά δεν ασχολούνται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα