Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ολο ακουω για χασιμο χρονου και χασιμο χρονου... Λες και εχεται τπτ καλυτερο να κανετε. Ολοι ανεργοι ειστε και παιζεται videogames ολη μερα. Τι φοβαστε; Οτι αμα θα πατε στρατο, θα σας παρει ο αερας τα καραβια σας και θα τα χασεται; ακριβως αυτο ολοι μερα καφε και παιχνιδια ειμαστε το βρηκες.. Αν γουσταρεις τοσο πολυ κανε και τη δικη μου θητεια και ολων οων δεν γουσταρουν να πανε ! (την εχω κανει εδω και μερικα χρονια) Η στρατιωτική θητεία είναι, πρώτα απ’ όλα η εκπλήρωση μιας υποχρέωσης προς την κοινωνία ή την πατρίδα (ότι προτιμάτε), που αποφέρει κέρδος και σε προσωπικό επίπεδο. Τα κέρδη του στρατού δεν είναι οι φίλοι μόνο, (αν και μερικοί αποκτούν φίλους που τους συντροφεύουν δεκαετίες) ούτε η διαβίωση σε ένα περιβάλλον που επιβάλλεται ένα είδος πειθαρχίας, υποτίθεται ότι την γνώρισες στο σπίτι ή το σχολείο. Είναι η απόκτηση μίας σειράς από εμπειρίες που διευκολύνουν την καλώς εννοούμενη «κοινωνικοποίηση» του κάθε ανθρώπου. Που σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις από άλλη οπτική τις μορφές των διαπροσωπικών σχέσεων, να αντιμετωπίσεις προσωπικές αδυναμίες, ελλείψεις, κουλαμάρες ή και κουσούρια, σε περιβάλλον που υπάρχουν περισσότερη ισότητα και συντροφικότητα από αυτή που θα συναντήσεις στην «πραγματική» ζωή και τον επαγγελματικό στίβο. Κυρίως, μακριά από την προστασία της μαμάκας ή του μπαμπάκα που πιθανόν να σε στραβώνει, να σε παραμορφώνει, να σε καταντάει ένα στραβοχυμένο χαλβά, απατεωνίσκο, αρπακτικό και ζήτουλα συγχρόνως. τι εκανε η κοινωνια και η πατριδα για μενα? και ποιο ακριβως ειναι το κερδος μου? Η σχεση μου που χαλασε, ο χρονος που θα μπορουσα να κανω κατι πιο παραγωγικο για μενα και τους δικους μου? Τα λεφτα που χαλασα? Αυτο (κοινωνικοποιηση ) ισως να ισχυει για ενα παιδακι που δεν εχει φυγει ποτε απο τους γονεις του που και παλι δεν νομιζω! Ισοτητα και συντροφικοτητα στο στρατο? μαλλον εγω πηγα σε αλλο στρατο γιατι εβλεπα τα βυσματα να κανουν ζωαρα και ο καθενας να προσπαθει να χωσει τον αλλον για να μην κουραστει. Οσο για οσα λες οτι θα σε κανει η μαμα και ο μπαμπας ειναι αυτα που σε κανει ο στρατος γιατι σου μαθαινει να καθεσαι, να γλυφεις για καμια αδεια, να προσπαθεις να κοροιδεψεις τους παντες για να γλυτωσεις πραγματα που δε σου αρεσουν και αλλα ωραια πολλα! Οταν πχ ο ts μολις τελειωσε το Πανεπ. εκτως και αν μπορει να βρει καποια σοβαρη δουλεια στους επομενους 3 μηνες ξερω γω,ποιο το νοημα να μην παει στρατο ή ναυτικο. το νοημα ειναι οτι σε αυτους τους μηνες του στρατου θα μπορουσε να ψαχνει για δουλεια ή να κανει κατι πιο παραγωγικο ωστε να βρει δουλεια πχ σεμιναρια!? εγω αν δεν ειχα παει στρατο τωρα θα ημουν στο τελειωμα του μεταπτυχιακου μου ενω τωρα ειμαι στην αρχη του! 7
manzah80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Εαν παρεις απαλλαγη δε σε καλουν σε μαχη. Θα δεις πως θα αλλαξεις γνωμη για τους γιωταδες οταν κανουν το μπαμ οι γειτονες. Εσυ ενδεχομενως να μετανιωσεις που δε το επαιξες κι εσυ τρελιτσα. Ναι αντιπαθω να παρανομουν οι πολιτες προς ιδιον οφελος. Γι αυτο το λογο το λογο δυστυχως επτωχευσαμεν. Ελπιζω να μην ενοεις οτι θα χαρει που δεν θα τον παρουν στην μαχη.Τι ειναι αυτα που λετε ρε?Εγω αμα δεν με καλεσουν στην μαχη θα παω μονος μου καλα λιγο φιλοτιμο δεν υπαρχει?
Fulgore Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 ακριβως αυτο ολοι μερα καφε και παιχνιδια ειμαστε το βρηκες.. Αν γουσταρεις τοσο πολυ κανε και τη δικη μου θητεια και ολων οων δεν γουσταρουν να πανε ! (την εχω κανει εδω και μερικα χρονια) τι εκανε η κοινωνια και η πατριδα για μενα? και ποιο ακριβως ειναι το κερδος μου? Η σχεση μου που χαλασε, ο χρονος που θα μπορουσα να κανω κατι πιο παραγωγικο για μενα και τους δικους μου? Τα λεφτα που χαλασα? Αυτο (κοινωνικοποιηση ) ισως να ισχυει για ενα παιδακι που δεν εχει φυγει ποτε απο τους γονεις του που και παλι δεν νομιζω! Ισοτητα και συντροφικοτητα στο στρατο? μαλλον εγω πηγα σε αλλο στρατο γιατι εβλεπα τα βυσματα να κανουν ζωαρα και ο καθενας να προσπαθει να χωσει τον αλλον για να μην κουραστει. Οσο για οσα λες οτι θα σε κανει η μαμα και ο μπαμπας ειναι αυτα που σε κανει ο στρατος γιατι σου μαθαινει να καθεσαι, να γλυφεις για καμια αδεια, να προσπαθεις να κοροιδεψεις τους παντες για να γλυτωσεις πραγματα που δε σου αρεσουν και αλλα ωραια πολλα! Στο δευτερο κομματι συμφωνω με τα 1000. Στο πρωτο παλι δεν συμφωνω καθολου. Το παραπανω σχολιο μπορει να μην πηγαινει προς ολους αλλα για μια μεγαλη μεριδα τωρα που η ανεργια εχει φτασει και στα υψη ισχυει οπως και να το κανουμε.
manzah80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Παντως σε ολους εσας που ειστε εξυπνοι και δεν χανετε τον χρονο σας με τον στρατο ενω εμεις ειμαστε ζωα και αχρηστοι που πηγαμε 18 μηνες και μας λυωσανε βλεπαμε το σπιτι μας καθε 5 μηνες πολυ θα ηθελα να σας απαγορευουν να μπειτε ελλαδα στο ελ βενιζελος.Ετσι για το γαμωτο γιατι ειστε πολυ εξυπνα παιδια και ο στρατος ειναι τρε μπαναλ για εσας. 2
coffeex Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Εγώ όταν πήγα στρατό περίμενα σοβαρή εκπαίδευση αλλά .... μόνο αυτό δεν βρήκα το μόνο που βρήκα ήταν οι αγγαρείες, χώσιμο και άγριες κόντρες όταν μας έλεγαν να ρίξουμε φόλες σε κουτάβια!! 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Παντως σε ολους εσας που ειστε εξυπνοι και δεν χανετε τον χρονο σας με τον στρατο ενω εμεις ειμαστε ζωα και αχρηστοι που πηγαμε 18 μηνες και μας λυωσανε βλεπαμε το σπιτι μας καθε 5 μηνες πολυ θα ηθελα να σας απαγορευουν να μπειτε ελλαδα στο ελ βενιζελος.Ετσι για το γαμωτο γιατι ειστε πολυ εξυπνα παιδια και ο στρατος ειναι τρε μπαναλ για εσας. αλλες εποχες οποτε δεν τιθεται θεμα συγκρισεις! γενικα ειμαι κατα του στρατου! Αν θελουν να υπαρχει να τον κανουν 3μηνο με σωστη εκπαιδευση! Και μετα σπιτι! Αυτο ναι! Οχι οπως τωρα που καναμε 3 βδομαδες να μθαουμε να βγαζουμε 5 πυρους για να λυσουμε το οπλο και αλλο τοσο για να κανουμε επ ωμου κτλ! Αυτα τα μαθαινεις σε 5 μερες χαλαρα! Ο στρατος ετσι οπως ειναι υπαρχει απλα για να διατειρει τους μονιμους και τιποτα αλλο. Και εγω προσωπικα αν μου απαγορευαν να γυρισω ελλαδα δεν θα ειχα κανενα θεμα πραγματικα 5
manzah80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Φιλε σπεκτ που ξερεις ποσο σε συμπαθω αν θελεις μαχιμη εκπαιδευση πας ειδικες δυναμεις το θεμα του στρατου ειναι οτι ειναι μια ηθικη υποχρεωση που ωφειλουν ολοι να εκπληρωσουν καλως η κακως εμενα με ειχανε στειλε κυπρο που με λυωσανε πραγματικα επαιρνα μια εξοδο τους δυο μηνες στην αρχη για αδεια ουτε για πλακα μετα το 5μηνο.Δεν μπορω να βλεπω καθε παιδακι να το παιζει μαγκας και εξυπνος και να θεωρει βλακες ολους τους αλλους επειδη δεν θελουν η δεν μπορουν να την κανουν.Εγω μπορουσα να φυγω απο κυπρο οποτε ηθελα αλλα δεν το κανα γιατι θα εχωνα τις σειρες μου που τους ειχανε αλλαξει την παναγια και βλεπαμε ο ενας τον αλλον σαν ομαδα που ξεκινησαμε και θα τελειωσουμε μαζι κατι.Αλλα που να καταλαβετε απο τετοια μονο η παρτη σας.Θα παιρνατε την μαμα σας τηλ και θα κλαιγατε στην ερημο εκει περα.Και ολα αυτα με 48 βαθμους υπο σκια ε
hliastsek Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ολο ακουω για χασιμο χρονου και χασιμο χρονου... Λες και εχεται τπτ καλυτερο να κανετε. Ολοι ανεργοι ειστε και παιζεται videogames ολη μερα. Τι φοβαστε; Οτι αμα θα πατε στρατο, θα σας παρει ο αερας τα καραβια σας και θα τα χασεται; Δεν παιζει να το λες αληθεια. Ελα τρολλαρεις πες το..... Ρε συ manzah80 γιατι καραφλιαζω λιγο με αυτο που λες παραπανω. Σε βλεπω και γουσταρεις στον στρατο και μαγκια σου. Δεν ειμσατε ολοι ετσι. Να πας στην Κυπρο αν δεν κανω λαθος ηταν δικη σου επιλογη και δεν σε αναγκασε κανεις. 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Φιλε σπεκτ που ξερεις ποσο σε συμπαθω αν θελεις μαχιμη εκπαιδευση πας ειδικες δυναμεις το θεμα του στρατου ειναι οτι ειναι μια ηθικη υποχρεωση που ωφειλουν ολοι να εκπληρωσουν καλως η κακως εμενα με ειχανε στειλε κυπρο που με λυωσανε πραγματικα επαιρνα μια εξοδο τους δυο μηνες στην αρχη για αδεια ουτε για πλακα μετα το 5μηνο.Δεν μπορω να βλεπω καθε παιδακι να το παιζει μαγκας και εξυπνος και να θεωρει βλακες ολους τους αλλους επειδη δεν θελουν η δεν μπορουν να την κανουν.Εγω μπορουσα να φυγω απο κυπρο οποτε ηθελα αλλα δεν το κανα γιατι θα εχωνα τις σειρες μου που τους ειχανε αλλαξει την παναγια και βλεπαμε ο ενας τον αλλον σαν ομαδα που ξεκινησαμε και θα τελειωσουμε μαζι κατι.Αλλα που να καταλαβετε απο τετοια μονο η παρτη σας.Θα παιρνατε την μαμα σας τηλ και θα κλαιγατε στην ερημο εκει περα.Και ολα αυτα με 48 βαθμους υπο σκια ε ηθελα να παω ειδικες δυναμεις ο λογος που δεν το εκανα δεν εινα ιη εκπαιδευση. Εμενα γενικα με χαλαει η καταχρηση εξουασιας και εκει μεσα επαιζε παρα πολυ αυτο και στο τελος θα κατεληγα να πλακωθω. Οχι επειδη ειμαι μαγκας ή ανατωρος απο τον αλλον. Σεβομαι την ιεραρχια αλλα οσο με σεβεται αυτη! Εμενα στη σειρα μου δεν υπηρξε ατομο που να χωσει τον αλλον. Ακομη και με πυρετο κτλ καναμε οτι επρεπε οι επομενες σειρες ηταν για σφαλιαρες. Ο αλλος δεν μπορουσε να κανει υπηρεσια γιατι ειχε κρυο και τον πειραζε στις αλλεργιες κτλ αλλα οταν ηταν να βγει τον κρυο δεν τον πειραζε. Γενικα ειναι για τον πεο η κατασταση Δεν παιζει να το λες αληθεια. Ελα τρολλαρεις πες το..... Ρε συ manzah80 γιατι καραφλιαζω λιγο με αυτο που λες παραπανω. Σε βλεπω και γουσταρεις στον στρατο και μαγκια σου. Δεν ειμσατε ολοι ετσι. Να πας στην Κυπρο αν δεν κανω λαθος ηταν δικη σου επιλογη και δεν σε αναγκασε κανεις. σε αναγκαζουν αρκετες φορες!
patriot21 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 ηθελα να παω ειδικες δυναμεις ο λογος που δεν το εκανα δεν εινα ιη εκπαιδευση. Εμενα γενικα με χαλαει η καταχρηση εξουασιας και εκει μεσα επαιζε παρα πολυ αυτο και στο τελος θα κατεληγα να πλακωθω. Οχι επειδη ειμαι μαγκας ή ανατωρος απο τον αλλον. Σεβομαι την ιεραρχια αλλα οσο με σεβεται αυτη! Εμενα στη σειρα μου δεν υπηρξε ατομο που να χωσει τον αλλον. Ακομη και με πυρετο κτλ καναμε οτι επρεπε οι επομενες σειρες ηταν για σφαλιαρες. Ο αλλος δεν μπορουσε να κανει υπηρεσια γιατι ειχε κρυο και τον πειραζε στις αλλεργιες κτλ αλλα οταν ηταν να βγει τον κρυο δεν τον πειραζε. Γενικα ειναι για τον πεο η κατασταση Για πες μας ρε φιλε spec,αληθεια που υπηρετησες,και ποια ηταν αυτη η γαματη εσσο που δε σε εχωσε ποτε κ πουθενα?Γιατι εγω το περισσοτερο γαμησι το εφαγα απο ''σειρουλες'' μου... Οσο για το θεμα του στρατου,πιστευω οτι ειναι μια προετοιμασια για την 'εξω' κοινωνια.Σιγουρα θα συναντησεις μαλακες και κομπλεξικους,αλλα θα μαθεις αρκετα απο εκει..Συμφωνω επισης οτι η ολη εκπαιδευση βγαινει ανετα σε ενα 3μηνο,αλλα αυτο δεν ειμαι ο αρμοδιος για να το αλλαξω..Κατα τη γνωμη μου,πρεπει να υπηρετουν ολοι,κατευθειαν μολις κλεινουν τα 18 και υστερα να συνεχιζουν σπουδες η εργασια... Δε δεχομαι κατι φλωρακια και δηθεν μαγκες,να μου το παιζουν αντρακια και νταηδες ενω ειναι αστρατευτοι,γιατι καλως η κακως εκει 'μεσα',σπαει ο τσαμπουκας και εκτελεις αυτο που σε διαταζουν...Οσο για τις ειδικες δυναμεις που ειπες,ειναι αστοχο,διοτι εκει μαθαινεις να καταπινεις το θυμο και να προχωρας... Αυτα τα ολιγα!
manzah80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν παιζει να το λες αληθεια. Ελα τρολλαρεις πες το..... Ρε συ manzah80 γιατι καραφλιαζω λιγο με αυτο που λες παραπανω. Σε βλεπω και γουσταρεις στον στρατο και μαγκια σου. Δεν ειμσατε ολοι ετσι. Να πας στην Κυπρο αν δεν κανω λαθος ηταν δικη σου επιλογη και δεν σε αναγκασε κανεις. Δεν καταλαβες δεν γουσταρω τον στρατο οπως ειναι στην ελλαδα.Οχι τοτε πηγαινες με το ζορι ειχανε στειλει τους μισους αμπελοκηπους και γκυζη δεν κοβοταν ουτε υπουργο να χες βυσμα και δεν ηθελα κιολας γιατι τα παιρνω ολα εγωιστικα.Απλα δεν θελω να λειτουργω εις βαρος των αλλων και το θεωρω ντροπη να κανω λαμογιες για κατι σαν τον στρατο.Καλο μου κανε μπηκα παιδακι και βγηκα πολυ ποιο σκληρος ψυχολογικα.Μιλαμε για 1999 τωρα.Δεν με ενοχλει να πει ο αλλος δεν την παλευω δεν παω αυτο το σεβομαι δεν μπορω να βλεπω να το παιζουν εξυπνοι και μαγκες με λαμογιες αυτο μου γυριζει τα μυαλα.Εκει αν το παιζες ετσι το χαρτι πεφτανε και 15 πανω σου και σε σαπιζανε στο ξυλο δεν σηκωνετε τετοια.Το να σε σπασουν ψυχολογικα στο στρατο σπεκτ ειναι μερος της εκπαιδευσης στις ειδικες δυναμεις εισαι αναλωσιμος για να τα δωσεις ολα σε περιπτωση που χρειαστει πρεπει να ξεχασεις τα παντα απο την κανονικη σου ζωη
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Για πες μας ρε φιλε spec,αληθεια που υπηρετησες,και ποια ηταν αυτη η γαματη εσσο που δε σε εχωσε ποτε κ πουθενα?Γιατι εγω το περισσοτερο γαμησι το εφαγα απο ''σειρουλες'' μου... Οσο για το θεμα του στρατου,πιστευω οτι ειναι μια προετοιμασια για την 'εξω' κοινωνια.Σιγουρα θα συναντησεις μαλακες και κομπλεξικους,αλλα θα μαθεις αρκετα απο εκει..Συμφωνω επισης οτι η ολη εκπαιδευση βγαινει ανετα σε ενα 3μηνο,αλλα αυτο δεν ειμαι ο αρμοδιος για να το αλλαξω..Κατα τη γνωμη μου,πρεπει να υπηρετουν ολοι,κατευθειαν μολις κλεινουν τα 18 και υστερα να συνεχιζουν σπουδες η εργασια... Δε δεχομαι κατι φλωρακια και δηθεν μαγκες,να μου το παιζουν αντρακια και νταηδες ενω ειναι αστρατευτοι,γιατι καλως η κακως εκει 'μεσα',σπαει ο τσαμπουκας και εκτελεις αυτο που σε διαταζουν...Οσο για τις ειδικες δυναμεις που ειπες,ειναι αστοχο,διοτι εκει μαθαινεις να καταπινεις το θυμο και να προχωρας... Αυτα τα ολιγα! Φερες ημουν 322. Η σειρα μου ο πιο μικρος ηλικιακα ηταν 23. Ουτε με την 321 ειχαμε θεμα απο την 323 και μετα που ηρθαν τα πιτσιρικια αρχισαν ο μαλακιες (ο αλλος 4 μερες στεπ και 10 μερες αναρρωτικη γιατι ειχε πυρετο -οταν εφυγε με αναρρωτικη δεν ειχα καν δεκατα-). Δεν εμαθα απολυτως τιποτα εγω προσωπικα. Και οχι δεν εσπασε τιποτα εκει μεσα. Τουλαχιστον για εμενα και ξαναλεω δεν το παιζω γαματος απλα φροντιζα οταν θα πω κατι να ξερω πως θα το πω και ποτε! Τον θυμο θα τον καταπιω οταν εγω θελω οχι οταν εσυ με "αναγκαζεις"! (οχι εσυ συγκεκριμενα αλλα ο οποισδηποτε)
sargus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ο στρατός είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων αντρών. Όποιος μηχανεύεται πλάγιους τρόπους να μην πάει είναι απατεώνας και βάρος στο κοινωνικό σύνολο (Ναι είναι και βάρος γιατί η απουσία του θα αναγκάσει άλλους φουκαράδες να κάνουν παραπάνω σκοπιές ή να πάρουν λιγότερες άδειες). Προσωπικά θεωρώ ότι ο στρατός θα έπρεπε να είναι προαιρετικός. Εμένα μου έκανε μεγάλη ζημιά διότι είμαι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας (επιστημονική έρευνα) που αυτοί οι 9 μήνες με πήγαν πίσω τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Παρόλα αυτά το έκανα διότι αποτελεί υποχρέωσή μου απέναντι στο κράτος αφενός αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου. Εάν κάποιος αποφύγει το στρατό, δεν κοροιδεύει μόνο το κράτος, κοροιδεύει και τους συμπολίτες του. Όπως ορθά ειπώθηκε και νωρίτερα είναι νόμος του κράτους. Οφείλουμε όλοι να υπακούμε. Σε όποιον δεν αρέσει κάνει διαμαρτυρίες, οργανώνει κινήματα, κατεβάζει συνδυασμό δικό του στις εκλογές ή ψηφίζει εκείνον το συνδυασμό που υπόσχεται ότι θα τον καταργήσει. Οτιδήποτε πέραν αυτού αντιβαίνει της δημοκρατίας και δεν τιμάει αυτούς που τα λένε. Και ναι, φυσικά είναι το ίδιο όπως το να μην πληρώνεις φόρους, να μη σέβεσαι το πάρκινγκ των αναπήρων, να έχεις ανασφάλιστους τους εργαζόμενούς σου, να απολύεις την έγκυο υπάλληλό σου γιατί βούλωσες που γκαστρώθηκε κτλ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Και άρα όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια βαρύτητα ευθύνης από τους πολίτες. Αν χρειάζεται να αναφέρουμε ακόμη και το προφανές, είναι λυπηρή η πρόβλεψη για την Ελλαδίτσα! 8
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ο στρατός είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων αντρών. Όποιος μηχανεύεται πλάγιους τρόπους να μην πάει είναι απατεώνας και βάρος στο κοινωνικό σύνολο (Ναι είναι και βάρος γιατί η απουσία του θα αναγκάσει άλλους φουκαράδες να κάνουν παραπάνω σκοπιές ή να πάρουν λιγότερες άδειες). Προσωπικά θεωρώ ότι ο στρατός θα έπρεπε να είναι προαιρετικός. Εμένα μου έκανε μεγάλη ζημιά διότι είμαι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας (επιστημονική έρευνα) που αυτοί οι 9 μήνες με πήγαν πίσω τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Παρόλα αυτά το έκανα διότι αποτελεί υποχρέωσή μου απέναντι στο κράτος αφενός αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου. Εάν κάποιος αποφύγει το στρατό, δεν κοροιδεύει μόνο το κράτος, κοροιδεύει και τους συμπολίτες του. Όπως ορθά ειπώθηκε και νωρίτερα είναι νόμος του κράτους. Οφείλουμε όλοι να υπακούμε. Σε όποιον δεν αρέσει κάνει διαμαρτυρίες, οργανώνει κινήματα, κατεβάζει συνδυασμό δικό του στις εκλογές ή ψηφίζει εκείνον το συνδυασμό που υπόσχεται ότι θα τον καταργήσει. Οτιδήποτε πέραν αυτού αντιβαίνει της δημοκρατίας και δεν τιμάει αυτούς που τα λένε. Και ναι, φυσικά είναι το ίδιο όπως το να μην πληρώνεις φόρους, να μη σέβεσαι το πάρκινγκ των αναπήρων, να έχεις ανασφάλιστους τους εργαζόμενούς σου, να απολύεις την έγκυο υπάλληλό σου γιατί βούλωσες που γκαστρώθηκε κτλ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Και άρα όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια βαρύτητα ευθύνης από τους πολίτες. Αν χρειάζεται να αναφέρουμε ακόμη και το προφανές, είναι λυπηρή η πρόβλεψη για την Ελλαδίτσα! αρα να υποθεσω οτι τα βυσματα που βολευονται και χωνουν τους αλλου δεν σε πειραζουν γιατι πανε στρατο και εκπληρωνουν την υποχρεωση τους στο κρατος ε? 3
Troll Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Η συζήτηση ξέφυγε εντελώς νομίζω. Ευχαριστώ όσους μου απάντησαν. Ευχαριστώ και όσους με ''έκραξαν''. Για τους δεύτερους θέλω μόνο να ρωτήσω το εξής. Τα παιδιά που δεν θέλουμε να υπηρετήσουμε σας πειράξαμε?Τα ΔΙς από μίζες σε εξοπλιστικά δεν σας πείραξαν?Το κάθε χωριό και στρατόπεδο δεν σας πείραξε?Επίσης εσείς που πήγατε αισθάνεστε μάχιμοι?Τι μάθατε ακριβώς?Γοπινγκ, καθάρισμα τουαλέτας, 1-2 βολές στο γάμο του καραγκιόζη, συνθήματα, σκοπιές σε άκυρα μέρη, στρώσιμο κρεβατιού, ξύρισμα?Και μην ακούσω για πειθαρχία και καθαριότητα...αυτά τα μαθαίνεις από πολύ νωρίς μέσα από το σπίτι σου και από τον κοινωνικό σου περίγυρο...αν περίμενες τον στρατό άστο καλύτερα.Καταλάβετε το επιτέλους ότι σε περίπτωση ''πολέμου'' την διαφορά θα την κάνουν οι μόνιμοι (που θέλω να ελπίζω ότι ξέρουν την δουλειά τους) και τα Πολεμικά αεροπλάνα, πλοία κλπ... και όχι οι φαντάροι που 9 ή 12 μήνες έκαναν αγγαρείες. Όσοι νομίζετε ότι προσφέρετε έτσι στην πατρίδα δικαίωμα σας. Αφήστε τους υπόλοιπους να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον χρόνο μας.Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ δεν στοιχίζει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος. 1) Ρίχνει την ανεργία2) Έχει ΤΖΑΜΠΑ καθαρίστριες Οι ΜΙΖΕΣ στοιχίζουν....αυτοί που τρώνε από παντού βγαίνουν και μιλάνε λίγο για πατρίδα, λίγο εθνική υπερηφάνεια κλπ και βγαίνουν λάδι... 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα