Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση. Έχει ένα φιλαράκι μου ένα πρατήριο καυσίμων στο Ηράκλειο. Μέσα στην πόλη...στην βάση πολυκατοικίας. Το στέγαστρο του πρατηρίου όμως μπαίνει μέσα στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου. 

Ο 1ος οροφος ηταν του πατέρα του παιδιου..όπως και το πρατήριο. Αυτός πέθανε..ο γιος ( ο φίλος μου) κληρονόμησε το πρατήριο. Η αδερφή του τον συγκεκριμένο 1ο όροφο. Είναι πλακωμένοι αυτοί οι δύο...και η αδερφή του τον απειλεί ότι ή θα πρέπει να της δίνει καποια λεφτά κάθε μήνα...ή θα κάνει καταγγελία για το στέγαστρο.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Μπορεί όντως να κλείσει το πρατήριο του φίλου μου...γιατί το στέγαστρο δεν μπορεί ούτε να μετακινηθει ούτε τίποτα...

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση. Έχει ένα φιλαράκι μου ένα πρατήριο καυσίμων στο Ηράκλειο. Μέσα στην πόλη...στην βάση πολυκατοικίας. Το στέγαστρο του πρατηρίου όμως μπαίνει μέσα στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου. 

Ο 1ος οροφος ηταν του πατέρα του παιδιου..όπως και το πρατήριο. Αυτός πέθανε..ο γιος ( ο φίλος μου) κληρονόμησε το πρατήριο. Η αδερφή του τον συγκεκριμένο 1ο όροφο. Είναι πλακωμένοι αυτοί οι δύο...και η αδερφή του τον απειλεί ότι ή θα πρέπει να της δίνει καποια λεφτά κάθε μήνα...ή θα κάνει καταγγελία για το στέγαστρο.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Μπορεί όντως να κλείσει το πρατήριο του φίλου μου...γιατί το στέγαστρο δεν μπορεί ούτε να μετακινηθει ούτε τίποτα...

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω απλά να πω ότι στεναχωριέμαι όταν ακούω τέτοια πράγματα...αδέρφια και να σφάζονται για ένα μπαλκόνι κι ένα σκέπαστρο...άσ'τα να πάνε...

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και γω οτι ειναι άσχημες καταστάσεις...αλλά δυστυχώς καθόλου σπάνιες...αυτά τα κληρονομικά έχουν καταστρέψει οικογένειες.

Στο ερώτημα είναι το θέμα...έχει κανείς καμιά απάντηση...κάποια γνώση?

• Like 1
Δημοσ.

Με βαση την λογικη (χωρις να ειμαι δικηγορος...) εχει θεμα ο φιλος σου...

Και γω έτσι του ειπα...γιατί το θεωρώ (με βάση την λογική και γω χωρίς καμία νομική γνώση) οτι μου φαίνεται κουφό να κάνει κατάληψη ουσιαστικά το στεγαστρο του που ειναι για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης του μεσα στο μπαλκόνι της αδερφης του. 

Βέβαια εδώ μπηκα μπας και πάρω καμια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση από κανέναν...είτε δικηγόρο...ειτε εμπερικά καποιος αν ξέρει.

Δημοσ.

Όχι χτισμένο. Έχει δυο κολώνες στο έδαφος και υψώνεται ψηλά...δεν ακουμπάει το μπαλκόνι...απλά περνάει τα κάγκελα από πανω και μπαίνει μέσα στο μπαλκόνι κάνα 2 μέτρα. Απόσταση από την μπαλκονόπορτα όπως μου είπε πρέπει να είναι 1 μέτρο.

Δημοσ.

Καταρχήν εφόσον ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου και ο χρήστης της μονοκατοικίας ή διπλοκατοικίας δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει το πρατήριο να απομακρυνθεί την 10/12/2017.

Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Μηχανικό έχει συμβουλευτεί;

Μάλλον ήρθε ή ώρα να το κάνει μαζί με δικηγόρο όσον αφορά το στέγαστρο (που επίσης -όπως ακούγεται- είναι παράνομο).

Δημοσ.

Καταρχήν εφόσον ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου και ο χρήστης της μονοκατοικίας ή διπλοκατοικίας δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει το πρατήριο να απομακρυνθεί την 10/12/2017.

Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Μηχανικό έχει συμβουλευτεί;

Μάλλον ήρθε ή ώρα να το κάνει μαζί με δικηγόρο όσον αφορά το στέγαστρο (που επίσης -όπως ακούγεται- είναι παράνομο).

Αυτό ομολογώ πρώτη φορά το ακούω. Έχεις κάποιο κείμενο ή κάποιο λινκ φίλε μου με τον σχετικό νόμο? 

Δημοσ.

έμπλεξε ο φίλος σου... θα πρέπει να ελευθερώσει το μπαλκόνι από άλλες κατασκευές, νομίζω ότι η κοινή το λογική το επιτάσσει.. πως θα καταλαμβάνει χώρο άλλου; δεν μου φαίνεται λογικό... αλλά νομίζω ότι ο Ι337 θα σε βοηθήσει περισσότερο γιατί φαίνεται να γνωρίζει. Ότι κατασκευή και να είναι.. θα πρέπει να την απομακρύνει/μετατρέψει κτλ..

Δεν κοιτάει να τα βρει με την αδερφή του.. καλύτερο από το να μπλέκει σε ιστορίες.

Δημοσ.

έμπλεξε ο φίλος σου... θα πρέπει να ελευθερώσει το μπαλκόνι από άλλες κατασκευές, νομίζω ότι η κοινή το λογική το επιτάσσει.. πως θα καταλαμβάνει χώρο άλλου; δεν μου φαίνεται λογικό... αλλά νομίζω ότι ο Ι337 θα σε βοηθήσει περισσότερο γιατί φαίνεται να γνωρίζει. Ότι κατασκευή και να είναι.. θα πρέπει να την απομακρύνει/μετατρέψει κτλ..

Δεν κοιτάει να τα βρει με την αδερφή του.. καλύτερο από το να μπλέκει σε ιστορίες.

Το θέμα ειναι οτι αν φύγει το στέγαστρο τότε λογικά θα πρέπει να αφαιρεθεί και η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου καθώς ειναι μέσα στις απαιτήσεις που πρέπει να έχει.

Δημοσ.

Το θέμα ειναι οτι αν φύγει το στέγαστρο τότε λογικά θα πρέπει να αφαιρεθεί και η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου καθώς ειναι μέσα στις απαιτήσεις που πρέπει να έχει.

εν το μεταξυ παίζει να εχουν και οι δύο πρόβλημα καθώς την παρανομία την έκανε ο πατέρα τους 

Δημοσ.

Αυτό ομολογώ πρώτη φορά το ακούω. Έχεις κάποιο κείμενο ή κάποιο λινκ φίλε μου με τον σχετικό νόμο? 

(δεν είμαι νομικός btw οπότε επιφυλάσσομαι)

Δεν έχω εύκαιρο αυτή την στγμή τον σχετικό νόμο αλλά θα τον βρω και θα τον ποστάρω εδώ.

Στο μεταξύ ρίξε μια ματιά, γιατί μάλλον σε ενδιαφέρει, εδώ, εδώ και εδώ και θα επανέλθω.

• Like 1
Δημοσ.

εν το μεταξυ παίζει να εχουν και οι δύο πρόβλημα καθώς την παρανομία την έκανε ο πατέρα τους 

Δεν έκανε κάτι παράνομο ο πατέρας τους. Περιουσία του ήταν τότε και τα δύο...νομιμότατο είναι το στέγαστρο. Απλά τώρα είναι μέσα σε περιουσία άλλου από αυτού του κατόχου το πρατηρίου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...