Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα απο τις απαντησεις σας και απο τους ανθρωπους με τους οποιους συναναστρεφομαι ολοι καποτε το μετανιωνετε και το κοβετε, οι λογοι ποικιλουν. Οι περισσοτεροι απ'οσους ρωτησα λενε οτι το ξεκινησαν για "μαγκια". 

Eιλικρινα δε θυμαμαι για ποιον λογο το ξεκινησα, αμυδρα θυμαμαι πως ηθελα να πικαρω τον μεγαλο μου αδερφο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Προφανως βεβαια ο λογος που ξεκιναει καποιος το καπνισμα ειναι βλακωδης, δεν μπορει να αρχισει καποιος το καπνισμα επειδη ζυγιζει τις επιλογες που εχει μια δεδομενη στιγμη και καταληγει πως να αναβει φωτια σε στικακια ειναι η καλυτερη δυνατη που μπορει να κρατησει :)

Θελω να πω, δε νομιζω πως αν ρωτησεις οποιονδηποτε μακροχρονιο καπνιστη θα υπαρξει καποιος που θα σου πει πως ειναι περιφανος και ικανοποιημενος με την επιλογη που ειχε κανει οταν το αρχισε.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Eιλικρινα δε θυμαμαι για ποιον λογο το ξεκινησα, αμυδρα θυμαμαι πως ηθελα να πικαρω τον μεγαλο μου αδερφο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Προφανως βεβαια ο λογος που ξεκιναει καποιος το καπνισμα ειναι βλακωδης, δεν μπορει να αρχισει καποιος το καπνισμα επειδη ζυγιζει τις επιλογες που εχει μια δεδομενη στιγμη και καταληγει πως να αναβει φωτια σε στικακια ειναι η καλυτερη δυνατη που μπορει να κρατησει :)

Θελω να πω, δε νομιζω πως αν ρωτησεις οποιονδηποτε μακροχρονιο καπνιστη θα υπαρξει καποιος που θα σου πει πως ειναι περιφανος και ικανοποιημενος με την επιλογη που ειχε κανει οταν το αρχισε.

Σιγουρα δεν ειναι νορμαλ να το αναψεις εχοντας ζυγισει τα υπερ και τα κατα, παρ'ολα αυτα το αναβουν ολο και πιο πολλοι συνεχως. Εμενα μ'αρεσει να βλεπω γυναικα με τσιγαρο, συνηθως τις πετυχαινω σε ροκαδικα, γενικα δεν

βλεπω πολλες. Ειναι και καλη αφορμη να την πεσεις σε καποια σε φαση "Να σου παρω ενα τσιγαρο;"

• Moderators
Δημοσ.

Σιγουρα δεν ειναι νορμαλ να το αναψεις εχοντας ζυγισει τα υπερ και τα κατα, παρ'ολα αυτα το αναβουν ολο και πιο πολλοι συνεχως. Εμενα μ'αρεσει να βλεπω γυναικα με τσιγαρο, συνηθως τις πετυχαινω σε ροκαδικα, γενικα δεν

βλεπω πολλες. Ειναι και καλη αφορμη να την πεσεις σε καποια σε φαση "Να σου παρω ενα τσιγαρο;"

Ειναι ολη η ιεροτελεστια του τσιγαρου που ειναι γοητευτικη σε μια γυναικα αν την παρατηρησεις. Τα δαχτυλα που ανοιγουν το πακετο και βγαζουν το τσιγαρο (ή τον καπνο), το πως πλησιαζει το τσιγαρο στα χειλη και τραβαει την τζουρα ζαρωνοντας τα λιγο κλπ. Αλλα αν απομυθοποιησεις το τσιγαρο σταματας να το βλεπεις ετσι :)

Αλλα ναι ισχυει, ειναι και ice breaker το να κανεις τρακα τσιγαρο και σαφως γνωριζεις ατομα ετσι γιατι εχετε ολοι εναν κοινο κωδικα και μια κοινη συνηθεια στην οποια ταυτιζεστε ανεξαρτητως του υπολοιπου lifestyle ξερωγω. Αλλα επιμενω πως ειναι φουσκα αν το εξετασεις στο μικροσκοπιο.

Δημοσ.

Άστο το τσιγάρο όσο είναι νωρίς. Οι περισσότεροι έτσι ξεκινήσαμε, μετά από το φαγητό, μαζί με ποτό ή καφέ. Τώρα αν δεν καπνίσουμε μετά από το φαγητό ή μαζί με καφέ, ποτό κτλ. νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Δεν λειτουργείς διαφορετικά. Τα προηγούμενα χρόνια όποτε έβλεπα φίλο ή γνωστό να ξεκινάει του έλεγα αυτά που θα σου πω. 

Θα καταλήξεις μετά από καιρό (μήνες ή χρόνο) να καπνίζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις, τα ρούχα σου, το σπίτι σου, εσύ θα μυρίζεται (βρωμάτε) τσιγαρίλα, θα ξυπνάς το πρωί και δεν θα μπορείς να πάρεις ανάσα για αρκετή ώρα. Τα λεφτά θα σου φεύγουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Θα βγαίνεις μες στην βροχή, το κρύο, την υγρασία κτλ για να καπνίσεις και άλλα όμορφα πράγματα.Οι αντοχές μειώνονται δραματικά!!!

Αν τα θέλεις όλα τα παραπάνω συνέχιζε να καπνίζεις

Στα λέω γιατί είμαι χρόνια καπνιστής, κάνω ενάμιση πακέτο την ημέρα χωρίς να το καταλαβαίνω, πολλές φορές φτάνω και τα δύο. Το γουστάρω το τσιγάρο, το ευχαριστιέμαι αλλά όλα όσα σου έγραψα τα ζω κάθε μέρα, Και δεν τα μπορώ καθόλου, ειδικά όταν δεν μπορώ να αναπνεύσω σαν άνθρωπος όταν ξυπνάω. 

• Like 1
Δημοσ.

Qfe

Σε ενα μηνα κλεινω χρονο ακαπνος, με ελαχιστο κοπο (σε σχεση με αυτον που περιμενα) γιατι με ξενερωσε η ολη φαση της εξαρτησης και του "πρεπει να στριψω τσιγαρο το βραδυ πριν κοιμηθω για να το εχω στο αμαξι το πρωι, πρεπει  φυγω κανα 5λεπτο νωριτερα για να χω μωρε χρονο να κανω κανα τσιγαρο, πεταω στις 10, οποτε θα κανω ενα τελευταιο πρεζοτσιγαρο ακριβως πριν το check in για να την παλεψω κ.ο.κ."

Θεωρω πως δεν θα το αρχισω παλι, αφενος μεν γιατι δε θελω και ειναι ηλιθιο απο τη στιγμη που εφτασα ως εδω, αφετερου δε ειμαι κι εγω σιγουρος πως αν κανω "ενα τσιγαρακι για να θυμηθω την φαση" θα φτασω παλι να μην το ελεγχω ως συνηθως.

QFE με τη σειρά μου. Εγώ με τα αεροδρόμια ήταν που άρχισα να αισθάνομαι πρεζάκι, στη φάση γρήγορα να χωθώ στο smoking room να πάρω τη δόση μου, το αυτό και με τη γενικότερη κατάσταση στο εξωτερικό (δλδ κάπνισμα μόνο έξω).

Γενικά είμαστε 3/4 πρώην καπνιστές στην οικογένεια και πραγματικά το κόψιμο ήταν +άπειρο για την ποιότητα ζωής μας.

@Καρχαρίαςςς, μαγκιά-περιέργεια και στην αρχή είναι και ωραίο το τσιγάρο (αν δεν κάνεις τπτ καρέλια έξτρα που είναι σκέτη πίσσα και βρωμάς στα 30 μέτρα).

• Like 2
Δημοσ.

Άστο το τσιγάρο όσο είναι νωρίς. Οι περισσότεροι έτσι ξεκινήσαμε, μετά από το φαγητό, μαζί με ποτό ή καφέ. Τώρα αν δεν καπνίσουμε μετά από το φαγητό ή μαζί με καφέ, ποτό κτλ. νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Δεν λειτουργείς διαφορετικά. Τα προηγούμενα χρόνια όποτε έβλεπα φίλο ή γνωστό να ξεκινάει του έλεγα αυτά που θα σου πω. 

Θα καταλήξεις μετά από καιρό (μήνες ή χρόνο) να καπνίζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις, τα ρούχα σου, το σπίτι σου, εσύ θα μυρίζεται (βρωμάτε) τσιγαρίλα, θα ξυπνάς το πρωί και δεν θα μπορείς να πάρεις ανάσα για αρκετή ώρα. Τα λεφτά θα σου φεύγουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Θα βγαίνεις μες στην βροχή, το κρύο, την υγρασία κτλ για να καπνίσεις και άλλα όμορφα πράγματα.Οι αντοχές μειώνονται δραματικά!!!

Αν τα θέλεις όλα τα παραπάνω συνέχιζε να καπνίζεις

Στα λέω γιατί είμαι χρόνια καπνιστής, κάνω ενάμιση πακέτο την ημέρα χωρίς να το καταλαβαίνω, πολλές φορές φτάνω και τα δύο. Το γουστάρω το τσιγάρο, το ευχαριστιέμαι αλλά όλα όσα σου έγραψα τα ζω κάθε μέρα, Και δεν τα μπορώ καθόλου, ειδικά όταν δεν μπορώ να αναπνεύσω σαν άνθρωπος όταν ξυπνάω. 

Περα απο το χρηματικο τα αλλα δεν θα τα αντεξω με τιποτα.

Δημοσ.

Δεν ξερω πως θα καταληξει το θεμα, εχω ελεγχο στο τι κανω γενικα οποτε δεν με βλεπω να το αρχιζω το αθλημα, αυτο που κανω τωρα με εξυπηρετει. Καλα την πρωτη φορα ηπια ενα λιτρο νερο να φυγει η μποχα. 

Δεν έχεις κανέναν έλεγχο όσον αφορά το τσιγάρο. Είσαι στα πρώτα στάδια του εθισμού σου και αρχίζεις να χτίζεις τις ψευδαισθήσεις και την επιχειρηματολογία που θα σου εξασφαλίζουν την πρόσβαση στη νικοτίνη.

Σταμάτα το τώρα, διότι ήδη την έχεις πατήσει.

Δημοσ.

Για να το λετε ολοι κατι θα ξερετε, θα σταματησω αυτο που κανω (ενα τσιγαρο καθε σαββατο βραδυ) για να μην την πατησω και εγω.

Πραγματικα ομως πιστευω οτι το ενα τσιγαρο καθε Σαββατο και αν δεν ειναι τιποτα το τραγικο, οψομεθα.

Δημοσ.

Περα απο το χρηματικο τα αλλα δεν θα τα αντεξω με τιποτα.

Αστο το γ@μημένο όσο είναι νωρίς. Είναι ένα μικρό μαρτύριο. Δεν υπάρχει λόγος να το ξεκινήσεις. Είναι απόλαυση δεν αντιλέγω αλλά αυτά που σου παίρνει με αντάλλαγμα την απόλαυση δεν αξίζει!!!

Δημοσ.

Έχω φίλο ο οποίος μου έχει πάρει κάποιες φορές τσιγάρο. Ποτέ δε κάπνισε όμως συστηματικά, στη ζωή του να έχει κάνει το πολύ 10-15 (ίσως να λέω και πολλά).

Κάθε φορά, η ίδια συνομιλία:

-ρε μαλάκα, άστο, μη κάνεις, τι το θες τώρα;

-Δε κολλάω εγώ, χαχα. Σιγά, δεν είναι κάτι, εσύ νομίζεις ότι είναι.

-Δηλαδή εγώ, το θέλω αυτό το πράγμα;

Και πάντα καταλήγουμε στο να με μπριζώνει, χωρίς λόγο βεβαίως, απλά αυτός έχει την άγνοια της "ανάγκης" ενός καπνιστή.

Τώρα με βλέπει με το ηλεκτρονικό και με "κοροιδεύει".

Δυστυχώς, όσοι δεν έχουν καπνίσει συστηματικά, δε μπορούν να καταλάβουν πώς είναι. Θεωρούν ότι το ελέγχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις με ένα τσιγάρο την εβδομάδα και μην ακούς κανέναν αν σου πεί ότι το ελέγχει.

Μήν το ξαναβάλεις στο στόμα σου και θα δείς ότι για τουλάχιστον τον πρώτο μήνα θα σκέφτεσαι να κάνεις τσιγάρο. Ήδη το μυαλό σου έχει μπεί στη διαδικασία να βρίσκει δικαιολογίες και επιχειρήματα για να καπνίσεις.

Δημοσ.

Λες να θεωρώ κι εγώ; :Ρ

Η εξαίρεση δεν αναιρεί τον κανόνα. Αντίθετα κακό κάνεις αν λές στους άλλους ότι και εκείνοι μπορεί να είναι η εξαίρεση. Κράτα το για τον εαυτό σου και μην τροφοδοτείς την επιχειρηματολογία του ενδεχόμενου εθισμού των άλλων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...