nicoc89 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Καπνιζω ενα χρόνο. Καποιες μέρες μπορεί να κάνω 1-2 καποιες 5-6 και αλλες βγάζω βδομάδα χωρίς να καπνισω καθόλου. Όσοι σου λένε οτι άμα αρχίσεις θα γίνεις φουγάρο προφανώς αναφέρονται σε ατομα που είχαν βιολογικη προδιάθεση να αναπτύξουν εξάρτηση και απλα κανουν γενικεύσεις. δοκίμασε έστω και με αυτή την light χρήση να το κόψεις για κανα μήνα++ , αν δεν το σκεφτείς καθόλου τότε ναι , θα μπορείς να το πεις Και εγώ μπορεί να μην κάπνιζα για 1-2 εβδομάδες γιατι είχα ποιο διασκεδαστικές ουσίες να χαλάω τα λεφτά μου αλλα δεν λέει κάτι , με το φραπέ ήθελα τσιγάρο, άσχετα αν τη μια μέρα είχα καπνίσει κανα 30ρι τσιγάρα κ την επόμενη το έκοψα έτσι απλά μετά απο 6-7 χρόνια. Πάντως εξήγησε λίγο για την βιολογική προδιάθεση γιατι είμαι άνθρωπος που δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και ποτέ δεν εξαρτήθηκα απο οτιδήποτε , αλλα με το κάπνισμα είχα συνδέσει τον φραπέ , συγκεκριμένα τον φραπέ
WorldOfGlass Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 δοκίμασε έστω και με αυτή την light χρήση να το κόψεις για κανα μήνα++ , αν δεν το σκεφτείς καθόλου τότε ναι , θα μπορείς να το πεις Και εγώ μπορεί να μην κάπνιζα για 1-2 εβδομάδες γιατι είχα ποιο διασκεδαστικές ουσίες να χαλάω τα λεφτά μου αλλα δεν λέει κάτι , με το φραπέ ήθελα τσιγάρο, άσχετα αν τη μια μέρα είχα καπνίσει κανα 30ρι τσιγάρα κ την επόμενη το έκοψα έτσι απλά μετά απο 6-7 χρόνια. Πάντως εξήγησε λίγο για την βιολογική προδιάθεση γιατι είμαι άνθρωπος που δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και ποτέ δεν εξαρτήθηκα απο οτιδήποτε , αλλα με το κάπνισμα είχα συνδέσει τον φραπέ , συγκεκριμένα τον φραπέ Κάποιοι άνθρωποι έχουν τάση να εμφανίζουν απορύθμιση στο μεσομεταιχμιακο ντοπαμινεργικο σύστημα, δηλαδή το μέρος του εγκεφάλου που οφείλεται για την πρόσληψη των ευχάριστων επιδράσεων από τις διάφορες ουσίες. Υπάρχουν πολλές έρευνες που λένε οτι αυτή η τάση κληρονομείται απο τους γονείς άλλες που λενε οτι δεν κληρονομείτε. Η απορύθμιση αυτή κάνει το άτομο να αναζητά απεγνωσμένα την ουσία και είναι ξεκάθαρα νόσος (εξάρτηση) Το να δοκιμάζει κάποιος κάποιες ουσίες δεν έχει σχέση με την εξάρτηση. Αντίθετα έχει να κάνει με κοινωνικούς κυρίως λόγους και ταυτίζεται με την κατάχρηση Όσο για το τσιγάρο-φραπες αυτό έχει να κάνει με την σύνδεση που κάνει ο εγκέφαλος σου μεταξύ δυο ερεθισμάτων (βλέπε πείραμα Pavlov, η αν θες να το ψάξεις περισσοτερο ψάξε για classical conditioning). 2
panther_512 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Η πρώτη έρευνα στην οποία πρέπει να σταθείς είναι ότι η νικοτίνη αποδεδειγμένα αποτελεί μία από τις πιό εθιστικές ουσίες. Τα υπόλοιπα που λές είναι κλασσικός εξορθολογισμός του καπνίσματος για να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι ΟΚ. Χτίζεις τις αυταπάτες σου και την επιχειρηματολογία σου, ένα τσιγάρο τη φορά. Οι ουσίες αυτές λέγονται εξαρτησιογόνες διότι προκαλούν εξάρτηση. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το επιχείρημα "ελέγχω τον εθισμό μου" είναι πολύ παλαιότερο από το κάπνισμα. Τον όποιο έλεγχο νομίζει ότι έχει ο οποιοσδήποτε στον εθισμό του, αυτός είναι παρωδικός. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία στιγμή αδυναμίας για να τον χάσεις. Και μετά τρέξε να τον ξαναβρείς. Είσαι πολύ νέος καπνιστής ακόμα. Όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο και σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς πιστέψαμε στην αρχή τουλάχιστον ότι αποτελούμε εξαίρεση στον κανόνα. Μόνο στην Αμερική, κάθε χρόνο πεθαίνουν 450,000 άνθρωποι από το κάπνισμα. Παγκοσμίως από το κάπνισμα πεθαίνουν κάθε χρόνο περισσότεροι άνθρωποι από ότι από AIDS, ναρκωτικά, αλκοόλ, τροχαία, αυτοκτονίες και δολοφονίες μαζί. Το νούμερο αυτή τη στιγμή είναι 6 εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο. Το 2030 θα είναι 8 εκατομμύρια. Όταν εκατομμύρια άνθρωποι είναι εθισμένοι στο κάπνισμα, και εκατομμύρια νοσούν ή πεθάναν εξαιτίας του, οι πιθανότητες οποιοσδήποτε από εμάς να είναι εξαίρεση δεν είναι με το μέρος μας.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα