Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα αν η τιμή πήγαινε στα 3,15 (3,20 για την ακρίβεια γιατί κανείς δεν πολυασχολείται με τα χάλκινα κέρματα) θα ήταν ακόμα πελάτης του

Αλλά για ένα 20λεπτο παραπάνω δεν θα ξαναπάει ποτέ. Ούτε maximum 5 φορές το μήνα ξέρω γω

Τα κοντινά μαγαζιά ονόματα δεν έχουν;

Κοντινα μαγαζια της περιοχης μου ειναι και προφανως δεν ειναι τιποτα μεγαλες αλυσιδες γιαυτο και δεν ανεφερα ονοματα και γιαυτο και δεν ανεβασαν τις τιμες τους τουλαχιστον στα συγκεκριμενα γλυκα.

Το τι θα εκανε αν ειχαν τα γλυκα αλλη τιμη δεν μπορω να ξερω παρα μονο να υποθετω. Παντως και εμενα η ολη κινηση του να ανεβασεις την τιμη και αλλο εκτως του Φπα δεν μου αρεσει καθολου

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι η λαμογιά που σου κάνει ο άλλος.Το αδερφάκι μου πήρε χθες από Everest 9.8 ευρώ και στο σπίτι πλήρωσε 10,5 λόγω φπα χωρίς να αναφέρεται στην παραγγελία.Ο καθένας κάνει ότι θέλει όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι..

Είναι στο χέρι του καταναλωτή να επιλέξει τι και από που θα ψωνίζει.

Το συνοικιακό σουβλατζίδικο δεν θα με ξαναδεί...έως και 25% αυξήσεις σε μερικά είδη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλοντας για φαγαδικα και πιτογυρα,τωρα ειδα οτι η τιμη στο Club στα Goodys εφτασε στα 5ευρω. Μαλιστα.....

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Μιλοντας για φαγαδικα και πιτογυρα,τωρα ειδα οτι η τιμη στο Club στα Goodies εφτασε στα 5ευρω. Μαλιστα.....

Ποιο τα goodys! Που πηγαιναμε 14 χρονων κατα μεσο ορο...Και τωρα τα 14χρονα πινουνε μπυρες που λεει ο λογος.

Δημοσ.

Ποιο τα goodys! Που πηγαιναμε 14 χρονων κατα μεσο ορο...Και τωρα τα 14χρονα πινουνε μπυρες που λεει ο λογος.

Το goodys εχει αλλαξει image.

Καποτε ηταν φαστφουνταδικο, τωρα το παιζει κυριλε burger restaurant

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε triapoulakiakathontan, θα στο αντιστρεψω: Τοσα πολλα σουβλακια τρωεει ο μεσος ελληνας που δεν αντεχει 10-20 λεπτακια αυξησης; Ακομα και καθε μερα να τρως δυο (που δεν θα επρεπε), παραπανω απο 10-12 ευρω το μηνα δεν κοστιζει. Το θεμα που ανοιξε (κι εκανα hijacked :D) αφορα στη αυξηση π.χ. 20 λεπτων στην τιμη του σουβλακιου. Και σε αντιθεση με το ζαχαροπλαστειο, τα σουβλακια χορταινουν αρα αξιζει να δωσει κι ενα 10ευρω παραπανω το μηνα για να ζησεις.

Θα σου απαντησω ομως με υπευθυνοτητα και σοβαροτητα, οπως θα επρεπε να εχεις κανεις κι εσυ βλεποντας μια αυξηση μεγαλυτερη της αποδεκτης σε ενα οποιοδηποτε προιον. Α, και με το χερι στην καρδια...

- Ισχυει οτι ειπε ο johnbond. Η συμπεριφορα με ενοχλει, οχι τα 20 ή τα 50 λεπτα. Φυσικα και θα χασει εναν πελατη. Δεν ειναι θεμα κλαψας και δεν καταλαβαινω τη λογικη σου. Δεν ζητησα απο καποιον να μην κανει αυξηση, αλλα δεν δεχομαι και να με κοροιδευει.

- Ο Backpacker δεν ενοουσε οτι τρωει καποιος καθε μερα σουβλακια και γλυκα (οποτε μαζευονται 20λεπτα). Προφανεστατα εννοει οτι υπαρχουν πολλοι και σε ολα τα επαγγελματα που εκμεταλλευτονται την ευκαιρια για να βαλουν ενα 20λεπτο επανω στις υπηρεσιες τους.

- Δεν σε αφορα ποσα τρωω, αλλα σου αποκαλυπτω με το χερι στην καρδια οτι εφαγα τελευταια φορα γλυκο απο το συγκεκριμενο καταστημα τον Ιουνιο (ναι, μου αρεσουν πολυ και δνε παιρνω ποτε απο σουπερ μαρκετ). Και σουβλακια απ' εξω πριν απο 15 μερες, ισως περισσοτερο. Αποκαλυπτω τωρα προσωπικα δεδομενα, αλλα δεν πειραζει :D

- "Να στο κάνω bold γιατί δεν κατάλαβες ποιος κοροιδευει ποιον"... Αυτο δεν το καταλαβα, ποιον κοροιδευω. Ο fulgore ΔΙΑΒΑΣΕ σωστα και ΕΓΡΑΨΕ σωστα: απο 2,90 σε 3,40 πηγε η τιμη. Ειναι 50 λεπτα οχι 20 οπως αθελα ή ηθελημενα θελεις να παρουσιασεις.

- Και μια "χαζη" και υποθετικη ερωτηση προς triapoulakiakathontan: αν πας σε καποιον (καλο) επαγγελματια να σου φτιαξει το πλυντηριο και σου ζητησει 200 ευρω, ενω αλλος (καλος) σου ζητησει 50, θα πας στον 200 επειδη "μια φορα στα 10 χρονια το φτιαχνεις"; Παραδειγμα ειναι, μην μπεις στον κοπο να μου απαντησεις σε παρακαλω.

Ειλικρινα, αφου δεν σε πειραζουν τα 20λεπτα που προφανως θεωρεις justified, τι ακριβως κανεις σε αυτο το νημα;

Αυτο πρεπει να ειναι τρολαρισμα, δεν εξηγειται αλλιως! Φυσικα και δεν τον κατηγορω για την αυξηση του ΦΠΑ, γι' αυτο εχω βαλει αλλους στο στοχαστρο. Αλλα για την κοροιδια, ΦΥΣΙΚΑ και κατηγορω τον καταστηματαρχη. Μηπως τελειωσαν τα γλυκα (σουβλακια, μπαρ, σουπερ μαρκετ, βαλε ο,τι θελεις ρε ανθρωπε);

Ας το κλεισουμε εδω σε παρακαλω, εσυ θα πετας 20λεπτα κι εγω οχι. Δεν ακουγεται τιμιο deal; Τσαμπα bandwidth χαλαμε, οσοι διαβαζουν το νημα βγαζουν τα συμπερασματα τους.

Κοίτα

Τώρα να σου απαντήσω με σεντόνι δεν το κάνω γιατί μου μύρισε γλυκό οπότε σκέφτομαι να βγω έξω. Μην με ρωτήσεις όμως τι θα πάρω γιατί πραγματικά δεν έχω ιδεά.

Αλλά επειδή τονίζεις τα υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενοχλητική συμπεριφορά (ξαναλέμε για το εξτρα 20λεπτο όλο αυτό το δράμα), σου απαντώ ως εξής

1. Η αντίστροφη λογική με την οποία άρχισες, έχει ένα σφάλμα. Αυτό είναι τα σουβλάκια που θα σε χορτάσουν, θα σε τονώσουν, το κρέας θα σε γεμίσει πρωτείνες και το υπόλοιπο μέρος ανάλογα την πίτα με υδατάνδρακες κλπ τα οποία όλα μαζί θα σε κρατήσουν για τουλάχιστον μισή μέρα. Το γλυκό από την άλλη όχι

2. Το υποθετικό παράδειγμα με τον επαγγελματία πλυντηρίου απέχει αρκετά η διαφορά τιμής (ακόμα και με βάση τον ελάχιστο βασικό μισθό) με τις τιμές στα φαγητά. Πόσο μάλλον στα γλυκά που είναι τριτεύον προτεραιότητα στη διατροφή. Ωστόσο παραβλέπω τη χαοτική διαφορά τιμής (200 ευρώ και 50 ευρώ) που είναι δική σου επινόηση γιατί δεν νομίζω να πήρες τώρα τηλέφωνο τους επαγγελματίες για να τους ρωτήσεις τιμές. Θα είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις όπως το να υπολογίζεις πόσα 20λεπτα σε χρεώνει παραπάνω ένα μαγαζί

3. Όταν υπάρχει αύξηση ΦΠΑ, είναι λογικό επακόλουθο οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν το κόστος στον καταναλωτή. Αυτό το 2.90 στα 3.20 (στρογγυλοποιημένα). Αυτό θα έπρεπε να το είχες ως δεδομένο. Δεν είπες όμως ότι και στα 3.2 τιμή θα σταματούσες να ήσουν πελάτης τους. Ούτε μας είπες πόσες φορές πήγαινες από εκεί το μήνα. Στα 3.2 θα ξαναπήγαινες αλλά για 10-20 λεπτά παραπάνω, ούτε καν απέξω; Εντάξει τότε, δικαίωμα σου. Να πηγαίνεις μόνο σε εκείνα που κρατάνε τις τιμές ίδιες, χωρίς αλλαγή φπα. Ελπίζω τουλάχιστον να γράψετε κανένα όνομα για να πάει και κανένας άλλος.

Ειλικρινα, αφου δεν σε πειραζουν τα 20λεπτα που προφανως θεωρεις justified, τι ακριβως κανεις σε αυτο το νημα;

4. και 5. (μαζί)

Θεωρώ unjustified τη συμπεριφορά που βλέπω. Μεταξύ μας την βρίσκω ενοχλητική και ψιλοανεύθυνη

Επίσης, είχα έλλειψη καφέ σήμερα και είπα να μπω ινσομνια να διαβάσω δυο βλακείες για να ξυπνήσω σαν άνθρωπος. Επιτυχία μπορώ να πω. Μήπως να μπαίνω κάθε μέρα αντί να αγοράζω καφέδες και βλακείες; Να μου μένουν τίποτα 20λεπτα μαζεμένα.

ΥΓ. Άντε πάω για γλυκό (και καφέ και τίποτα βόλτα και αν βρω επαγγελματία πλυντηρίου θα τον ρωτήσω τι τιμές χρεώνει)

• Super Moderators
Δημοσ.

Το goodys εχει αλλαξει image.

Καποτε ηταν φαστφουνταδικο, τωρα το παιζει κυριλε burger restaurant

γελάνε κι οι πέτρες...

• Like 4
Δημοσ.

πως φαινεται οτι δεν εχετε ιδεα απο κοστολογιο.....αν απλα ανεβασεις τον φπα,μονο στην τελικη τιμη,τοτε το 2.9 παει στο 3.2 ,οπως γραφετε.γνωριζετε ομως οτι ανενηκε ο φπα και στις πρωτες υλες;ή κανετε τους κινεζους;και αν κανουν απλη αυξηση στην τελικη τιμη,μειωνεται το κερδος....αν δεν το καταλαβαινετε,μην κανετε τους εξυπνους,τουλαχιστων...αλλα δεν καταλαβαινω,αντι να σκυλοβριζετε την καθε κυβερνηση,καθεστε και χαλιεστε με το καθε μαγαζακι,που εφαρμοζει αυτα που του λεει,αυτος τον οποιο ψηφησατε....οποταν,μοκο,βουβα.......

Δημοσ.

πως φαινεται οτι δεν εχετε ιδεα απο κοστολογιο.....αν απλα ανεβασεις τον φπα,μονο στην τελικη τιμη,τοτε το 2.9 παει στο 3.2 ,οπως γραφετε.γνωριζετε ομως οτι ανενηκε ο φπα και στις πρωτες υλες;ή κανετε τους κινεζους;και αν κανουν απλη αυξηση στην τελικη τιμη,μειωνεται το κερδος....αν δεν το καταλαβαινετε,μην κανετε τους εξυπνους,τουλαχιστων...αλλα δεν καταλαβαινω,αντι να σκυλοβριζετε την καθε κυβερνηση,καθεστε και χαλιεστε με το καθε μαγαζακι,που εφαρμοζει αυτα που του λεει,αυτος τον οποιο ψηφησατε....οποταν,μοκο,βουβα.......

Φανταζομαι γνωριζεις αν επιτρεπεται ή οχι πολιτικη κουβεντα στο Insomnia ή οχι....

Α και οσο για το παραπανω που γραφεις ξερεις τι αλλο προκαλει μειωμενο κερδος????Οι λιγοτεροι πελατες. Βεβαια σε τετοια μαγαζια δεν πολυ ισχυει αυτο,ειδικα στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Μην λες μαλακίες.

Ο επαγγελματίας πληρώνει ΦΠΑ για τις πρώτες ύλες που αγοράζει και εισπράττει ΦΠΑ για τα προϊόντα που πουλάει.

Αν εισπράξει περισσότερο ΦΠΑ θα δώσει τη διαφορά στο κράτος.

Αν εισπράξει λιγότερο ΦΠΑ από όσα έχει πληρώσει, θα πάρει επιστροφή από το κράτος.

Να υποθέσω ότι έχεις και δικαίωμα ψήφου;

• Like 11
Δημοσ.

Το παρακάτω κείμενο, που ίσως και να είναι μαθηματικά ανώτερου επιπέδου, δεν ξέρω, γράφτηκε στην δεύτερη σελίδα και εξηγεί αυτό που λες για τον Φ.Π.Α.. Διάβασε το λίιιγο προσεκτικά και θα καταλάβεις τι λέει.

:-)

30 χρόνια έχει μπει το ΦΠΑ στην Ελλάδα. Ακόμα να κατανοήσεις πως δουλεύει;

Μην γράφεις ονλινε τέτοιες κοτσάνες γιατί μένουν......

Και δεν το λέω για το αν ΦΠΑ της τομάτας ανέβηκε, αλλά πως υπολογίζεται το ΦΠΑ.

Ο σουβλατζής, πληρώνει ΦΠΑ για τα υλικά, και εισπράτει ΦΠΑ από το πυτόγυρο από εσένα.

Στην εφορία θα πληρώσει την διαφορά του ΦΠΑ μεταξύ των δύο. Αν το ΦΠΑ που πλήρωσε είναι μεγαλύτερο  από το ΦΠΑ που εισέπραξε (π.χ η τομάτα και το ενοίκιο έχει 23% ΦΠΑ και το πιτόγυρο 13%) η εφορία θα του δώσει πίσω τα λεφτά που δικαιούται.

Η τιμή που θα πουλήσει αυτός (1,95 +ΦΠΑ στο παραπάνω παράδειγμα), συμπεριλαμβάνει τα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ κόστη τομάτας, κρέατος, ηλεκτρισμό, κάρβουνα, αλάτι, ενοίκια κλπ ΣΥΝ το κέρδος του.

Και επειδή δεν υπάρχει απλά αυτή η απλή κατανοήση, υπάρχουν καταναλωτές, που αντί να αντιδράσουν αποδέχονται τις μλκς που θα τους πασάρει ο καθένας με την δικαιλογία "ανέβηκε το φπα".

• Like 2
Δημοσ.

@triapoulakiakathontan, οσα εγραψες για τα σουβλακια τα ειχα ηδη γραψει στο δικο ποστ. Το νουμερο 1 ηταν αλλα λογια ν' αγαπιομαστε.

Ειλικρινα προσπαθω να μην ειμαι προκατειλλημενος, αλλα με 6 μηνυματα συνολικα και ολα σε αυτο το νημα, αποκλειστικα "θιγομενος" απο την αναφορα μου στο συγκεκριμενο καταστημα. Δεν εβαλα τυχαια το "αθελα ή ηθελημενα" σε προηγουμενο ποστ σου. Καλη διασκεδαση με τον καφε και το γλυκακι σου, καλο μεσημερι.

@dollyyy19, το καθε καταστημα με αυτη τη συμπεριφορα μπορει να αυξησει την τιμη του οσο θελει, αλλα χωρις τη δικη μου συνδρομη. Οσο δυσκολα περναει ο επιχειρηματιας, αλλα τοσο δυσκολα περναω κι εγω. Και πιθανως δυσκολοτερα, διοτι εγω δεν μπορω να κοψω μισθους, ουτε να παρω πισω ΦΠΑ, ποσο μαλλον να προσπαθησω λογιστικα να κλεψω την εφορια (δεν αναφερομαι φυσικα στο συγκεκριμενο καταστημα, αλλα γενικα).

Δημοσ.

@triapoulakiakathontan, οσα εγραψες για τα σουβλακια τα ειχα ηδη γραψει στο δικο ποστ. Το νουμερο 1 ηταν αλλα λογια ν' αγαπιομαστε.

Ειλικρινα προσπαθω να μην ειμαι προκατειλλημενος, αλλα με 6 μηνυματα συνολικα και ολα σε αυτο το νημα, αποκλειστικα "θιγομενος" απο την αναφορα μου στο συγκεκριμενο καταστημα. Δεν εβαλα τυχαια το "αθελα ή ηθελημενα" σε προηγουμενο ποστ σου. Καλη διασκεδαση με τον καφε και το γλυκακι σου, καλο μεσημερι.

@dollyyy19, το καθε καταστημα με αυτη τη συμπεριφορα μπορει να αυξησει την τιμη του οσο θελει, αλλα χωρις τη δικη μου συνδρομη. Οσο δυσκολα περναει ο επιχειρηματιας, αλλα τοσο δυσκολα περναω κι εγω. Και πιθανως δυσκολοτερα, διοτι εγω δεν μπορω να κοψω μισθους, ουτε να παρω πισω ΦΠΑ, ποσο μαλλον να προσπαθησω λογιστικα να κλεψω την εφορια (δεν αναφερομαι φυσικα στο συγκεκριμενο καταστημα, αλλα γενικα).

Ειναι στο χερι του επιχειρηματια να παρει ενα μαγαζι τα πανω του ακομα και σε καιρο κρισης. Σκοπος ειναι αν ειναι ικανος να το κανει.Στην Ελλαδα πολλοι απετυχαν πρωτου καν ανοιξουν. Φυσικα και γουσταρω να υποστηριξω τα μαγαζια που θα με κανουνε να τα συμπαθησω απο το τροπο που θα μιλησει και την εξυπηρετηση μεχρι και την τιμη. (Ειναι και αλλα). Ναι μετα να τον υποστηριξω οσο θελει. Διοτι εχουμε γεμισει εξυπνακιδες....

Δημοσ.

Ειναι στο χερι του επιχειρηματια να παρει ενα μαγαζι τα πανω του ακομα και σε καιρο κρισης. Σκοπος ειναι αν ειναι ικανος να το κανει.Στην Ελλαδα πολλοι απετυχαν πρωτου καν ανοιξουν. Φυσικα και γουσταρω να υποστηριξω τα μαγαζια που θα με κανουνε να τα συμπαθησω απο το τροπο που θα μιλησει και την εξυπηρετηση μεχρι και την τιμη. (Ειναι και αλλα). Ναι μετα να τον υποστηριξω οσο θελει. Διοτι εχουμε γεμισει εξυπνακιδες....

Συμφωνώ.

Απαιτώ ο επαγγελματίας να ανεβάσει την τιμή για το ΦΠΑ και μόνο.Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς, ξέρουμε να τον υπολογίσουμε.

OFF:

Δράττομαι της ευκαιρίας και αναφέρω περιστατικό εξυπνακισμού, χτες μόλις:

Εστιατόριο σε παραλία.Τρομερό φαγητό, από τα λίγα.Όταν έφτασε ο λογαριασμός και πλήρωσα, η απογοήτευση: Της υπενθύμισα ότι δεν έφερε ρέστα."Ρέστα;...τι ποσό μου δώσατε;".Σύμπτωση: τα ρέστα ήταν ποσό που αφήνεις πουρμπουάρ.

Άλλες τιμές στην ταμειακή, άλλες στον κατάλογο.Όταν έκανα την παρατήρηση, απάντηση ηλίθια : "Ξέπεσε κατάλογος με παλιές τιμές μέσα στους καινούριους".Με ένα τσεκάρισμα από τον καταστηματάρχη, αποδείχθηκε το αντίθετο.Αλλά τι να πει...

Δε θύμωσα,πικράθηκα.Μετά από 6 χρόνια και δε διορθωθήκαμε παρά ελάχιστα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...