Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινα προσπαθω να μην ειμαι προκατειλλημενος, αλλα με 6 μηνυματα συνολικα και ολα σε αυτο το νημα, αποκλειστικα "θιγομενος" απο την αναφορα μου στο συγκεκριμενο καταστημα. Δεν εβαλα τυχαια το "αθελα ή ηθελημενα" σε προηγουμενο ποστ σου. Καλη διασκεδαση με τον καφε και το γλυκακι σου, καλο μεσημερι.

Μάλλον για τον εαυτό σου μιλάς

Με μεγάλο κείμενο απάντησες πριν για να υποκριθείς πως κάνεις διάλογο και να υπερασπιστείς το δικαίωμα σου να μην ξαναπας σε ένα μαγαζί (που μόνος σου είπες ότι είχες να πας εκεί .... πάνω από ένα μήνα). Από τη μία προσποιείσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει το 20λεπτο, από την άλλη βγάζεις χολή που το κατάστημα θα υπερπλουτίσει γιατί ως γνωστόν στους 100 πελάτες το κέρδος θα είναι 20 ευρώ.

Δεύτερο μπολντ. Κάνεις λάθος. Δεν είναι 50 λεπτά αλλά 20 λεπτά το δράμα. Το πρώτο 30λεπτο ήταν αναμενόμενο λόγω της ποσοστιαίας αύξησης του ΦΠΑ (ξέρεις, αυτό που αναγκάζεται ο πολίτης να πληρώνει μαζί με 1002 φόρους δίκαιους/άδικους με απώτερο σκοπό τα δωρεάν σχολεία, υγεία κλπ). Στην περίπτωση που δεν ανέβαζε τιμές παρότι αυξήθηκε ο ΦΠΑ, τότε προφανώς θα ήσουν εξτρα κερδισμένος. Όμως τις προσάρμοσε που σημαίνει ότι μέχρι το πρώτο 30λεπτο θα πλήρωνες τη ποσοστιαία διαφορά που θα πληρώσεις και στα περισσότερα αγαθά. Αν εσύ έχεις θέμα και με αυτά τα 30 λεπτά, τότε μπορείς να μετακομίσεις κάπου κοντά στου Fulgore που έχει κοντινά μαγαζιά με μηδέν προσαρμογή τιμών.

Μου αρέσει πάντως που ανευ επιχειρημάτων κατέληξες να απαντάς με μία παράγραφο για να κάνεις επίθεση στο πρόσωπο προσωπικό προφιλ. Σου έχω ένα μυστικό γιατί την τελευταία φορά που τσεκαρα

Τα μηνύματα στο μπλα μπλα δεν μετριούνται

Καλη διασκεδαση με τον καφε και το γλυκακι σου, καλο μεσημερι.

Thanks. Για μένα καλό θα είναι.

Cheesecake πήρα τελικά, τον καφέ, δυο (κατεψυγμένες) πίτσες και μια κοκα κόλα life. Εννοείται ότι ξεκίνησα με το πρώτο.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λαθος εκανα, το "μου" εγινε "σου". Προφανες, καλα εκανες και το εντοπισες. Για τα αλλα λες σαχλαμαρες στο τετραγωνο. Ειμαι πελατης χρονια, το αρχικο μου ποστ εγραφε "στον αγαπημενο Κωνσταντινιδη", ομως διαβαζεις επιλεκτικα και γραφεις επιλεκτικα. Δεν ηξερα οτι για να εχω λογο σε μια συμπεριοφρα πρεπει να κλεισω εργατοωρες ως πελατης...

Το ΦΠΑ του εν λογω μαγαζιου ανεβηκε 25 λεπτα βασει νομου και 25 λεπτα βασει του αγραφου νομου του καταστηματος ("ο πελατης θα πληρωσει κατιτις παραπανω"). Αυτη ειναι η αληθεια, τα υπολοιπα ειναι σαχλαμαρες. Αν κανω λαθος, θα ζητησω συγγνωμη.

Για το υπολοιπο του προηγουμενου κειμενου σου, φυσικα και βαρεθηκα να απαντησω. Αντιθετα ζητησα να κοψουμε την κουβεντα διοτι αλλα λεω, αλλα απαντας και δεν εγινε. Το ξαναζηταω, χωρις σεντονι. Τελος, δεν γνωριζα οτι τα μνμ στο μπλα μπλα δεν μετριουνται, αλλα αυτο δεν με κανει λιγοτερο καχυποπτο. Η ειρωνια για τον fulgore (που δεν φταιει σε τπτ ο ανθρωπος) δειχνει τη διαθεση σου. Απλα με κανεις περισσοτερο προκατειλειμμενο για πιθανη σχεση σου με το καταστημα και οσα εγραψε πριν ισχυουν.

Καλο απογευμα.

Δημοσ.

Λαθος εκανα, το "μου" εγινε "σου". Προφανες, καλα εκανες και το εντοπισες. Για τα αλλα λες σαχλαμαρες στο τετραγωνο. Ειμαι πελατης χρονια, το αρχικο μου ποστ εγραφε "στον αγαπημενο Κωνσταντινιδη", ομως διαβαζεις επιλεκτικα και γραφεις επιλεκτικα. Δεν ηξερα οτι για να εχω λογο σε μια συμπεριοφρα πρεπει να κλεισω εργατοωρες ως πελατης...

Καλά περίμενε να βρω αρχικό σου post γιατί πριν με μπέρδεψες και νόμιζα ήσουν ο ts

Θα διαβάσω το αρχικό που λες πρώτα και μετά τα υπόλοιπα

Δημοσ.

Συμφωνώ.

Απαιτώ ο επαγγελματίας να ανεβάσει την τιμή για το ΦΠΑ και μόνο.Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς, ξέρουμε να τον υπολογίσουμε.

OFF:

Δράττομαι της ευκαιρίας και αναφέρω περιστατικό εξυπνακισμού, χτες μόλις:

Εστιατόριο σε παραλία.Τρομερό φαγητό, από τα λίγα.Όταν έφτασε ο λογαριασμός και πλήρωσα, η απογοήτευση: Της υπενθύμισα ότι δεν έφερε ρέστα."Ρέστα;...τι ποσό μου δώσατε;".Σύμπτωση: τα ρέστα ήταν ποσό που αφήνεις πουρμπουάρ.

Άλλες τιμές στην ταμειακή, άλλες στον κατάλογο.Όταν έκανα την παρατήρηση, απάντηση ηλίθια : "Ξέπεσε κατάλογος με παλιές τιμές μέσα στους καινούριους".Με ένα τσεκάρισμα από τον καταστηματάρχη, αποδείχθηκε το αντίθετο.Αλλά τι να πει...

Δε θύμωσα,πικράθηκα.Μετά από 6 χρόνια και δε διορθωθήκαμε παρά ελάχιστα.

Συγνώμη αλλά επιτόπου καλείς Αστυνομία και κάνεις καταγγελία στην Αγορανομία.

Και δεν βλέπω την λογική να μην ζητήσεις τον λογαριασμό, και να πληρώσεις με κάρτα αφου σου δώσουν την απόδειξη να την κοιτάξεις.

Το tip δεν είσαι υποχρεωμένος να το αφήσεις αν δεν γουστάρεις, αν η εξυπηρέτηση ήταν μάπα, ή αν με πονηρό τρόπο προσπαθούν να στο κρατήσουν.

Δημοσ.

Ας πάει και 5 ευρώ ο γύρος μπας και γλιτωσουμε από αυτό το αθλιο fast food.

Όντως γιατί σε υποχρεώνουν να το φας... :rolleyes:

Επίσης άθλιο και fast food σε σχέση με τα υγιεινά fast foods που υπάρχουν..

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά επιτόπου καλείς Αστυνομία και κάνεις καταγγελία στην Αγορανομία.

Και δεν βλέπω την λογική να μην ζητήσεις τον λογαριασμό, και να πληρώσεις με κάρτα αφου σου δώσουν την απόδειξη να την κοιτάξεις.

Το tip δεν είσαι υποχρεωμένος να το αφήσεις αν δεν γουστάρεις, αν η εξυπηρέτηση ήταν μάπα, ή αν με πονηρό τρόπο προσπαθούν να στο κρατήσουν.

Δε διαφωνώ, αλλά μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε και τύψεις από πάνω, "θα κλείσει ο κακόμοιρος", "κάνεις ολόκληρη ιστορία για 2 ευρώ" κλπ.Και δε μιλάω για αυτούς, αλλά για τον περίγυρο το δικό μας.

Αυτό που με ενοχλεί είναι που μας περνάνε για ζώα, όπως κάποτε κάτι μαναβάκια που έκλεβαν τις γιαγιάδες στο ζύγι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το βρήκα στην αρχική σελίδα αλλά στις τελευταίες (εκτός αν το κατάλαβα λάθος)

Λιγο οφ τοπικ καθως δεν ειναι πιτογυρο, αλλα:

Μου εφυγε το κεφαλι σημερα το απογευμα. Πηγα για ενα γλυκο στον αγαπημενο Κωνσταντινιδη, απο 2,90 εχουν παει ολα (τα ατομικα) στο 3.40. Και οχι, δεν ζητησα να εχει χαβιαρι μεσα. Εφαγε μαυρο ηδη, θα τσεκαρω κι αλλα ζαχαροπλαστεια.

και το επόμενο (στο οποίο απάντησα πριν)

Επρεπε να παει περιπου 3,15 ευρω. Αλλα ως το 3,40 εχουμε μεγαααααααλη διαφορα. Κριμα, εκτιμουσα πολυ αυτο το καταστημα, αλλα εχασε εναν πελατη. Θα τσεκαρω Κοσμικον και Max Perry που επισης χρησιμοποιω μερικες φορες, ελπιζω να μην με απογοητευσουν. 1,60 το γαλακτομπουρεκο στο Κοσμικον, 2,20 το τσιζκεικ στα ΜΡ.

Τώρα να απαντήσω σε αυτά και να ξαναπω τα ίδια; Με 5λεπτα και τέτοιες "βλακείες" (κακώς κατεμέ) δεν ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα. Σχεδόν κανείς μα κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τιμές τύπου 3,15 (πόσο μάλλον 3,13 τυχαίο παράδειγμα).

Δεν πιστεύω τώρα να θες να σχολιάσω πόσο αγαπημένο τον έχεις όταν έχεις να πατήσεις ένα μήνα.... :P
(just kidding εδώ)

Το ΦΠΑ του εν λογω μαγαζιου ανεβηκε 25 λεπτα βασει νομου και 25 λεπτα βασει του αγραφου νομου του καταστηματος ("ο πελατης θα πληρωσει κατιτις παραπανω"). Αυτη ειναι η αληθεια, τα υπολοιπα ειναι σαχλαμαρες. Αν κανω λαθος, θα ζητησω συγγνωμη.

Για το υπολοιπο του προηγουμενου κειμενου σου, φυσικα και βαρεθηκα να απαντησω. Αντιθετα ζητησα να κοψουμε την κουβεντα διοτι αλλα λεω, αλλα απαντας και δεν εγινε. Το ξαναζηταω, χωρις σεντονι. Τελος, δεν γνωριζα οτι τα μνμ στο μπλα μπλα δεν μετριουνται, αλλα αυτο δεν με κανει λιγοτερο καχυποπτο. Η ειρωνια για τον fulgore (που δεν φταιει σε τπτ ο ανθρωπος) δειχνει τη διαθεση σου. Απλα με κανεις περισσοτερο προκατειλειμμενο για πιθανη σχεση σου με το καταστημα και οσα εγραψε πριν ισχυουν.

Καλο απογευμα.

Το θέμα του ΦΠΑ δεν είναι αν θα είναι 25 ή 30 ή 500. Το θέμα της διαφοράς του ποσοστού (από 13% σε 23%), δεν είναι ένα απλό 'αυξάνουμε 10% την τιμή που είχαμε πριν'. Το είπαν και οι από πάνω ότι ο καινούριος φπα υπολογίζεται πάνω στο 'χωρίς-φπα' προϊον. Δεν είναι θέμα να ζητήσεις συγγνώμη αλλά υπερδραματοποιούμε μια κατάσταση στην οποία φαντάζομαι ότι το γλυκό ούτως ή άλλως έχει μια παραπάνω ποιότητα σε ένα ζαχαροπλαστείο.

Για τον Fulgore, πάλι κάνεις λάθος. Δεν ξέρω αν είστε φίλοι ή τίποτα τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Η ειρωνία πήγαινε προς εσένα. Πόσο μάλλον όταν μου λες πχ δεν γνώριζα κτλ αλλά εμμέσως μου λες ότι για να γράψω κάποια κριτική σε κάτι, πρέπει να έχω ντε φακτο σχέση με το κατάστημα.

Να είσαι όσο καχύποπτος θέλεις. Αλλά να διαβάζεις και κανένα επιχείρημα. Ενήλικας δείχνεις.

Δε διαφωνώ, αλλά μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε και τύψεις από πάνω, "θα κλείσει ο κακόμοιρος", "κάνεις ολόκληρη ιστορία για 2 ευρώ" κλπ.Και δε μιλάω για αυτούς, αλλά για τον περίγυρο το δικό μας.

Αυτό που με ενοχλεί είναι που μας περνάνε για ζώα, όπως κάποτε κάτι μαναβάκια που έκλεβαν τις γιαγιάδες στο ζύγι.

Παρότι το πρώτο σκέλος πάει και σε μένα, το προσπερνώ.

Απλά θα πω ότι η δικιά μου η γιαγιά έδινε το 2003 μπονους στον ταχυδρομο 20 ευρώ.

Είκοσι

ευρώ

στον ταχυδρόμο

Δημοσ.

Όντως γιατί σε υποχρεώνουν να το φας... :rolleyes:

Επίσης άθλιο και fast food σε σχέση με τα υγιεινά fast foods που υπάρχουν..

Ο γύρος με πίτα που είναι μεσα στο λάδι και την προπροπροπρο τηγανησμενη πατάτα είναι σίγουρα μέσα στα top 3 πιο ανθυγιεινα φαγητά που υπάρχουν. Δεν είναι όλα τα fast food έτσι. Μια κρέπα με γαλοπούλα κασερι η με μερεντα είναι το ίδιο νόστιμη αλλά πολύ πιο υγιεινη. Και το κακο είναι ότι πάω σε ταβέρνες και βλέπω ελάχιστα άτομα ενώ τα γυραδικα κάνουν χρυσές δουλειές. Μετά μην απορουμε για τα προβλήματα υγείας ή την παχυσαρκία που ακμαζει στις μέρες μας.

Δημοσ.

γελάνε κι οι πέτρες...

E το παιζει ειπα, οχι οτι ειναι :-D

Για μενα απο σχετικα τσιμπημενο fast food εγινε ακομα ακριβοτερο fast food

Δημοσ.

Αρχική τιμή χωρις φπα 13%= Τελικη τιμη/1,13

Αρχική τιμή χωρις φπα 23%= Τελικη τιμη/1,23

Για το γλυκο: 2,9/1,13= 2,57

Με το νεο φπα πρεπει: 2,57*1,23= 3,16

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...