Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το χει η μοίρα μου οι χώρες που έχω ζήσει να χτυπιούνται αλύπητα απτην κρίση και την ανεργία. Πρώτα η Ελλάδα και τώρα η Ισπανία...μας κάνανε μειώσεις στην δουλειά που είμαι τώρα (άσχετος κλάδος απτην νοσηλευτική) και αρκετές απολύσεις...δεν ημουν σε αυτο το κύμα τον απολύσεων αλλά κατά πάσα πιθανότητα την άνοιξη θα ακολουθήσουν και άλλοι...και όντας από τους μικρότερους και πιο αναλώσιμους πλέον (29) μάλλον θα είμαι και γω μέσα σε αυτούς. 

Στην Ισπανία δεν θέλω να μείνω άλλο να είμαι ειλικρινής...την έζησα την είδα..πέρασα ωραία αλλά φτάνει.

Έχω ένα πτυχίο Νοσηλευτικής από το ΤΕΙ Κρήτης..απόφοιτος 2010...και μου είπαν για δουλειά στην Βρετανία με πρώτο μισθό 24χιλ Λίρες...χωρίς απαραίτητη προϋπηρεσία...με βοήθεια στην μετεγκατάσταση (πρωτος μηνας διαμονής σε δικό τους κατάλυμα) και έξοδα μεταφοράς....τα 24 χιλ πιστεύω ότι ειναι αξιοπρεπής πρώτος μισθός για οποιαδήποτε πόλη πλην Λονδίνου πιστεύω. 

Θα ήθελα να ρωτήσω άτομα που δουλεύουν είτε οι ίδιοι είτε γνωρίζουν άλλους που δουλεύουν σαν νοσηλευτές στο Νησί...γιατί θα ήθελα να μάθω για το πως είναι η δουλειά εκεί. Τι αρμοδιότητες και καθηκοντολόγιο έχει ο νοσηλευτής...τι βοήθεια υπάρχει στην προσαρμογή και στο σύστημα τους.

Για την ζωή τα ξέρω...έχω ζήσει στο παρελθόν κάποιους μηνες (χειμωνα κιολας) Εδιμβούργο και έχω παρει μια ιδέα σχετικά. Μου έχουν πει για διάφορες πόλεις...Κάρντιφ,Λέστερ,Μπρίστολ και σε μερικές μικρότερες κάτω των 200χιλ κατοίκων. 

Την βοήθεια σας και την γνώση σας λοιπόν συμφορουμίτες! :D

ΥΓ Η γκαντεμιά είναι ότι μολις πήρα ένα μεταχειρισμένο αμαξάκι...το πρώτο μου...τώρα με τους δεξιοτίμονους που θα μπλέξω θα το χαρεί το αδερφάκι μου στην Ελλάδα. :P

Δημοσ.

Είμαι νοσηλεύτρια και ετοιμάζομαι για να πάω Αγγλία, οπότε το έχω ψάξει κάμποσο. (Δεν θα εξασκήσω εκεί το επάγγελμα). Καταρχάς γνωρίζεις λογικά πως πρέπει να γραφτείς στην δική τους ένωση Νοσηλευτών, μπορείς να το κάνεις πριν πας νομίζω, δες εδώ

http://www.nmc.org.uk/registration/joining-the-register/trained-in-the-eu-or-eea1/eu-registration-authorities/greece/

Αν δες είσαι γραμμένος και σε πιάσουν χωρίς την άδεια τους, πάει..

Τώρα να σου πω την αλήθεια, ο μισθός που λένε κατά 99% είναι μικτός, οπότε ρώτα να μάθεις πόσα θα σου μένουν στην τσέπη. Να περιμένεις πως στην αρχή θα λειτουργείς περισσότερο σαν βοηθός μέχρι να μάθεις πως λειτουργούν εκείνοι. Η θέση απαιτεί πολύ καλά Αγγλικά και ιατρική ορολογία.

Το αμάξι μπορείς να το πάρεις μαζί. Με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορείς 60 μέρες. Άλλαξε το σε αγγλικό μόλις πας και είσαι οκ. Η ασφάλιση του πρώτου χρόνου θα σε τσούξει.

Δημοσ.

Είμαι νοσηλεύτρια και ετοιμάζομαι για να πάω Αγγλία, οπότε το έχω ψάξει κάμποσο. (Δεν θα εξασκήσω εκεί το επάγγελμα). Καταρχάς γνωρίζεις λογικά πως πρέπει να γραφτείς στην δική τους ένωση Νοσηλευτών, μπορείς να το κάνεις πριν πας νομίζω, δες εδώ

http://www.nmc.org.uk/registration/joining-the-register/trained-in-the-eu-or-eea1/eu-registration-authorities/greece/

Αν δες είσαι γραμμένος και σε πιάσουν χωρίς την άδεια τους, πάει..

Τώρα να σου πω την αλήθεια, ο μισθός που λένε κατά 99% είναι μικτός, οπότε ρώτα να μάθεις πόσα θα σου μένουν στην τσέπη. Να περιμένεις πως στην αρχή θα λειτουργείς περισσότερο σαν βοηθός μέχρι να μάθεις πως λειτουργούν εκείνοι. Η θέση απαιτεί πολύ καλά Αγγλικά και ιατρική ορολογία.

Το αμάξι μπορείς να το πάρεις μαζί. Με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορείς 60 μέρες. Άλλαξε το σε αγγλικό μόλις πας και είσαι οκ. Η ασφάλιση του πρώτου χρόνου θα σε τσούξει.

Το ξέρω ότι ειναι μεικτά..και οτι το αφορολόγητο ειναι 9χιλ και κάτι..και από κει μεχρι τα 40 χιλ νομιζω ειναι 20% η φορολογία. Ε στην αρχή κάνα στουντιάκι με 600-700 λίρες πιστεύω οτι θα βρω...δεν θα παω και Λονδίνο που ειναι τα ενοικια στον θεό. 

Με βολεύει να σου πω την αλήθεια να λειτουργώ σαν βοηθός στην αρχή καθώς έχω χρόνια να το εξασκήσω. Την εγγραφή μου την κάνει το νοσοκομείο μου είπαν...είναι κάνα 100 λιρες περιπου...και μου αφαιρουν μετα 25 λιρες απο τους πρωτους 4 μισθους. Και αεροπορικά να παω μεχρι 200 λιρες μου καλύπτουν. Και τον πρώτο μηνα διαμονης σε δικο τους χώρο (κανα δωματιακι φανταζομαι)

Για τα αγγλικά ζητάνε πιστοποίηση Β1/Β2...δλδ πολύ βασικά πράγματα.Οι συγκάτοικοι μου στην Ισπανία ειναι αμερικάνοι και αυστραλοί και έτσι δεν έχω θέμα με την γλώσσα σε επίπεδο καθημερινότητας.

Η ιατρική ορολογία ευτυχώς είναι αρκετά ελληνογενής όπως θα το ξέρεις και συ και έτσι θα την μάθω σχετικά γρήγορα. Για το αμάξι μου είπαν γνωστοί οτι η ασφάλιση του πρώτου χρόνου θα βγει κάνα διχίλιαρο...εγώ το αγόρασα 3,5 χιλιαρικα...αν ειναι να δωσω 2 χιλ για την ασφαλεια του πρωτου ετους δεν αξιζει. Χώρια οτι με το τιμόνι ανάποδα νιώθω μια ανασφάλεια όσο να ναι.

Θα το γυρισω ελλαδα να το δωσω στην αδερφη μου.

Εσύ για ποιον λογο θα πας Αγγλια αν επιτρεπεται αν οχι να το εξασκησεις? Έχεις φίλους/φιλες εκεί που να το εξασκούν? Σου εχουν πει εντυπώσεις?

Δημοσ.

Το αφορολόγητο είναι στις 9.440£ σαν 1η κλίμακα. Η 2η κλίμακα για μισθούς από τις 9.440 έως τις 31.000£ με φορολόγηση 20%. Άρα θα φορολογείσαι 20% για τον μισθό ΜΕΤΑ το αφορολόγητο. Κοίτα, αν στα πληρώνουν τότε κυνήγησε το. Εγώ θα πάω με τον σύντροφο μου και ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να σπουδάσω αυτό που πραγματικά θέλω. Φίλους και συγγενείς έχω εκεί, αλλά κανένας δεν ασχολείται με τον κλάδο. Απλά το έχω ψάξει πολύ καλά.

Δημοσ.

αν δεν έχεις δουλέψει καθόλου ως νοσηλευτής λογικά θα πρέπει να δουλέψεις 1-2 χρόνια για να γραφτείς στον σύλλογο ως κανονικό μέλος

+ οτι αν είναι όπως σε εμας τους ψυχολόγους για να πάρεις άδεια ασκήσεως θα χρειαστείς master.

Δημοσ.

Στο NMC χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες προϋπηρεσία, έστω δηλαδή η πρακτική. Από κει και πέρα, λογικά θα πρέπει να περάσει Adaptation & aptitude tests πριν την έγκριση της αίτησης.

Δημοσ.

Με 24Κ σου μενουν 1610 στο λογαριασμο σου κάθε μήνα, αυτός ήταν ο μισθός μου μέχρι προσφάτως.

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι αναλόγως το τι θα προσθέσεις.

Εγώ το 1ο χρόνο έδινα 55 λίρες το μήνα περίπου και τώρα το 2ο δίνω 30, αλλά μου καλύπτει μόνο τα βασικά.

Με αριστεροτίμονο η ασφάλεια θα είναι ακριβότερη και δε νομίζω ότι είναι πιο ασφαλές για σένα.

Εφόσον συγκατοικείς Ισπανία θα σου πρότεινα να το συνεχίσεις και εδώ, τουλάχιστο για ένα χρόνο.

Θα προσαρμοστείς γρηγορότερα και θα μαζέψεις και χρήματα. 

Επίσης υπάρχουν και κάποια άλλα πάγια για το αυτοκίνητο, όπως Road tax και ΜΟΤ

Το πρώτο εξαρτάται από τους ρύπους, ηλικία κτλ το ΜΟΤ το βρίσκεις με 30 λίρες.

Εδώ μπορείς να βρεις το tax allowance 

https://www.gov.uk/government/publications/rates-and-allowances-income-tax/income-tax-rates-and-allowances-current-and-past

Δημοσ.

£24,000 μικτά είναι £1617 καθαρά το μήνα. Για Λονδίνο ή Εδιμβούργο ούτε συζήτηση με αυτά τα λεφτά.

Για οπουδήποτε αλλού.

Κόστος σπιτιού όχι πάνω από 600. Μέχρι band C δημοτικό φόρο θα το αντέξεις.

Internet, Τηλέφωνο, Κινητό, Ρευμά, Αέριο, Ασφάλεια Ζωής, Ασφάλεια σπιτιού = ~250-300 λίρες.

Υπολόγισε μετακίνηση, εξαρτάται την περιοχή αλλά μπορεί να χρειαστείς και ένα 10% του καθαρού μισθού για καύσημα ή εισητήρια.  Ήτοι έξοδα διαμονής και μετακίνησης κάπου ~1.1Κ το μήνα.

Θα σου μένουν 500-600 λίρες για φαγητο, διασκέδαση και συντήρηση αυτοκινήτου. (road tax, ασφάλεια, ΜΟΤ και συνεργείο).

Ως νοσηλευτής, θα χτυπάς 12-14ωρα και 60-70* ώρες την εβδομάδα (δεν έχει πληρωμένες υπερωρίες). Αυτό από τις γυναίκες κολητών μου.

*Η Βρετανία έχει δηλώσει excemption από το μέγιστο εβδομαδιαίο 48ωρο της ΕΕ για πολλές δεκάδες επαγγέλματα.

• Like 1
Δημοσ.

αυτα πρεπει να βλεπουμε στην ελλαδα για να παρουν γραμμη τι διαολο μας εχουν κανει με την φορολογηση...

πτωχευμενη χωρα να εχει μεγαλυτερη φορολογηση απο την αγγλια...

Council  tax δεν ειναι μεσα στις ακρες απο 800λιρες-3χιλ ανα ετος?γιατι λες μεχρι c οτι αντεχει?

αν δεν εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα το gumtree ειναι αυτο που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι για ευρεση σπιτιου  uk...

Δημοσ.

£24,000 μικτά είναι £1617 καθαρά το μήνα. Για Λονδίνο ή Εδιμβούργο ούτε συζήτηση με αυτά τα λεφτά.

Για οπουδήποτε αλλού.

Internet, Τηλέφωνο, Κινητό, Ρευμά, Αέριο, Ασφάλεια Ζωής, Ασφάλεια σπιτιού = ~250-300 λίρες.

Υπολόγισε μετακίνηση, εξαρτάται την περιοχή αλλά μπορεί να χρειαστείς και ένα 10% του καθαρού μισθού για καύσημα ή εισητήρια. Ήτοι έξοδα διαμονής και μετακίνησης κάπου ~1.1Κ το μήνα.

Θα σου μένουν 500-600 λίρες για φαγητο, διασκέδαση και συντήρηση αυτοκινήτου. (road tax, ασφάλεια, ΜΟΤ και συνεργείο).

Ως νοσηλευτής, θα χτυπάς 12-14ωρα και 60-70* ώρες την εβδομάδα (δεν έχει πληρωμένες υπερωρίες). Αυτό από τις γυναίκες κολητών μου.

*Η Βρετανία έχει δηλώσει excemption από το μέγιστο εβδομαδιαίο 48ωρο της ΕΕ για πολλές δεκάδες επαγγέλματα.

Εδιμβούργο εμένα με αυτά τα χρήματα σε σπίτι στο κεντρο με συγκατοίκους. Και εβαζα στην άκρη 400-500 λίρες κάθε μήνα. Εξαρτάται τη ζωή που κάνει κάποιος. Γενικά δεν μου έλειψε κάτι. Να προσθέσω ότι αυτοκίνητο δεν είχα τότε.

Δημοσ.

Εδιμβούργο εμένα με αυτά τα χρήματα σε σπίτι στο κεντρο με συγκατοίκους. Και εβαζα στην άκρη 400-500 λίρες κάθε μήνα. Εξαρτάται τη ζωή που κάνει κάποιος. Γενικά δεν μου έλειψε κάτι. Να προσθέσω ότι αυτοκίνητο δεν είχα τότε.

Σε ποια περιοχή του κέντρου ;

Πήγα πέρυσι Καλοκαίρι και το έχω βάλει στο μάτι για δουλειά/μεταπτυχιακό , οπότε θα ηθελα μια εικόνα !

(Grassmarket μέναμε αλλά ελέω του φεστιβάλ χρυσοπληρώσαμε τη διαμονή αν και γενικά ψηλιάστικα οτι πρόκειται για ακριβή πόλη)

Δημοσ.

Σε ποια περιοχή του κέντρου ;

Πήγα πέρυσι Καλοκαίρι και το έχω βάλει στο μάτι για δουλειά/μεταπτυχιακό , οπότε θα ηθελα μια εικόνα !

(Grassmarket μέναμε αλλά ελέω του φεστιβάλ χρυσοπληρώσαμε τη διαμονή αν και γενικά ψηλιάστικα οτι πρόκειται για ακριβή πόλη)

Κοντά στη grassmarket στο εθνικό μουσείο για την ακρίβεια. Για τουρίστες είναι ακριβή σίγουρα. Ενοίκιο έδινα 450 λίρες με λογαριασμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Για οπουδήποτε αλλού.

Υπολόγισε μετακίνηση, εξαρτάται την περιοχή αλλά μπορεί να χρειαστείς και ένα 10% του καθαρού μισθού για καύσημα ή εισητήρια.  Ήτοι έξοδα διαμονής και μετακίνησης κάπου ~1.1Κ το μήνα.

Εμένα μου είπανε 37,5 ώρες την βδομάδα και όλες οι υπερωρίες πληρωμένες...

Στο NMC χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες προϋπηρεσία, έστω δηλαδή η πρακτική. Από κει και πέρα, λογικά θα πρέπει να περάσει Adaptation & aptitude tests πριν την έγκριση της αίτησης.

Τι είναι αυτά τα τεστ?Σε τι σε ελέγχουν?

Δημοσ.

Εμένα μου είπανε 37,5 ώρες την βδομάδα και όλες οι υπερωρίες πληρωμένες...

Σε ιδιωτική κληνική ή στο NHS;

αυτα πρεπει να βλεπουμε στην ελλαδα για να παρουν γραμμη τι διαολο μας εχουν κανει με την φορολογηση...

πτωχευμενη χωρα να εχει μεγαλυτερη φορολογηση απο την αγγλια...

Council  tax δεν ειναι μεσα στις ακρες απο 800λιρες-3χιλ ανα ετος?γιατι λες μεχρι c οτι αντεχει?

αν δεν εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα το gumtree ειναι αυτο που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι για ευρεση σπιτιου  uk...

http://www.listentotaxman.com/

πιο ακριβές ιστοσελίδα.

Και ναι, εδώ πληρώνουμε λιγότερους φόρους. Council tax εξαρτάται την περιοχή. Band A-C κοιτάς για κάτι κάτω από 800 λίρες το χρόνο, Band E που είμαι γμ τα βέβαια.

Ο εταιρικός φόρος μειώθηκε για φέτος στο 18% και του χρόνου 16%. Χωρίς να υπάρχουν άλλα χαράτσια, και αυτό το γράφω μιας και είμαι contractor (εργολάβος).

Το ίδιο αφορά μισθωτούς. Η άμεση φορολογία μειώνεται εδώ και 5 χρόνια συνέχεια, και θα συνεχίσει έτσι για τα άλλα 5 όπως ανακοινώθηκε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό τον Ιούνιο.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα τεκμήρια και λοιπές σοσσιαλο-κουμουνιστικές μλκς, οι οποίες οδηγούν στην παραοικονομία και την παρανομία. Βρετανία δεν έχει τέτοια. Αν έχεις 16Κ πας και αγοράζεις 370Ζ. Αν τα λεφτά είναι νόμιμα, δεν απασχολεί το κράτος αν ο μισθός σου είναι 10,000 το χρόνο και έκανες 16 χρόνια οικονομία για να το αγοράσεις, ή βγάζεις 70Κ το χρόνο και το αγόρασες σε μία στιγμή αδυναμίας.  Η εφορία δεν θα σου βγάλει το νεφρό και να σε θεωρεί νεόπλουτό.

Αυτός είναι ο πραγματικός καπιταλισμός, όχι η ιδέα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...