Προς το περιεχόμενο

Bitcoin Mining αξίζει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs!

Ένας φίλος μου πρότεινε σήμερα να πάρουμε μισό - μισό αυτό (http://tinyurl.com/poftjc5) το bitcoin miner. Θα το βάλουμε σε σπίτι που ο ιδιοκτήτης πληρώνει το 1/3 του ρεύματος που χαλάει επειδή δουλεύει στην ΔΕΗ. Θα εγκαταστασήμουμε ένα μηχάνημα για να δούμε πόσο ρεύμα καταναλώνει μηνιαίως έτσι ώστε να το πληρώνουμε στον ιδιοκτήτη. Η ερώτηση μου είναι, αξίζει; Ακόμα και αν είναι μικρή σχετικά επένδυση τα 250€ να μην πάνε και άπατα :P Πόσο περίπου θα βγάζουμε ο καθένας (50-50 τα κέρδη...). Ακόμα τι παίζεται με τις ισοτιμίες; Παίζει δηλαδή να έχουμε βγάλει αρκετά bitcoins ας πούμε 2 φορές την αξία του μηχανήματος και έπειτα να αξίζουν τα μισά; Γενικά το σκέφτομαι σοβαρά μιας και νομίζω δεν έχουν πολλοί τη δυνατότητα να πληρώνουν το 1/3 του ρεύματος που είναι και το κύριο έξοδο στο mining...

Τι λέτε;

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs!

Ένας φίλος μου πρότεινε σήμερα να πάρουμε μισό - μισό αυτό (http://tinyurl.com/poftjc5) το bitcoin miner. Θα το βάλουμε σε σπίτι που ο ιδιοκτήτης πληρώνει το 1/3 του ρεύματος που χαλάει επειδή δουλεύει στην ΔΕΗ. Θα εγκαταστασήμουμε ένα μηχάνημα για να δούμε πόσο ρεύμα καταναλώνει μηνιαίως έτσι ώστε να το πληρώνουμε στον ιδιοκτήτη. Η ερώτηση μου είναι, αξίζει; Ακόμα και αν είναι μικρή σχετικά επένδυση τα 250€ να μην πάνε και άπατα :P Πόσο περίπου θα βγάζουμε ο καθένας (50-50 τα κέρδη...). Ακόμα τι παίζεται με τις ισοτιμίες; Παίζει δηλαδή να έχουμε βγάλει αρκετά bitcoins ας πούμε 2 φορές την αξία του μηχανήματος και έπειτα να αξίζουν τα μισά; Γενικά το σκέφτομαι σοβαρά μιας και νομίζω δεν έχουν πολλοί τη δυνατότητα να πληρώνουν το 1/3 του ρεύματος που είναι και το κύριο έξοδο στο mining...

Τι λέτε;

Και εγω το ειχα σκεφτει καποτε για τον ιδιο λογο (πληρωνουμε 1/3 του λογαριασμου) αλλα τελικα δεν εκανα την κινηση. Νομιζω το bitcoin δεν θα πεσει ευκολα σε αξια, αρα για καποιο χρονικο διαστημα θα βγαινει αρκετο χρημα, το θεμα ειναι για ποσο. 

Ξερει κανεις τι παιζει με την εφορια και τα εσοδα απο bitcoins?

Δημοσ.

Και εγω το ειχα σκεφτει καποτε για τον ιδιο λογο (πληρωνουμε 1/3 του λογαριασμου) αλλα τελικα δεν εκανα την κινηση. Νομιζω το bitcoin δεν θα πεσει ευκολα σε αξια, αρα για καποιο χρονικο διαστημα θα βγαινει αρκετο χρημα, το θεμα ειναι για ποσο.

Ξερει κανεις τι παιζει με την εφορια και τα εσοδα απο bitcoins?

Απ'ότι ξέρω τα bitcoins δεν θεωρουνται χρήματα απο την εφορία.
Δημοσ.

Για εφορια μην ανησυχειτε, δεν μπορουν να καταλαβουν τι κανετε ουτε να ελεγξουν το λογαριασμο σας. Τουλαχιστον προς το παρον αλλα μαλλον και γενικως.

Δες αυτο το λινκ

https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty

Βαλε 1155 στα GH (θα ενημερωσει ολα τα πεδια) και θα δεις οτι βγαζεις 0.01111 BTC τη μερα με το σημερινο difficulty.

Αυτο με τις σημερινες τιμες σου αποδιδει γυρω στα 2.7 - 2.8 ευρω

Αν υποθεσουμε οτι καταναλωνει 590W απο τον τοιχο (πρεπει να το ελεγξεις με βατομετρο) εχεις 590x24 = 14160 δηλαδη περιπου 14KWh τη μερα

Οποτε πρεπει να δεις ποσο του κοστιζει τελικα του ιδιοκτητη, υπολογιζοντας οτι θα παει και στην ανωτερη κλιμακα πληρωμης (αν δεν ειναι ηδη με την καταναλωση του)

Μετα απο μηνες στασιμοτητας, το difficulty εχει αρχισει παλι δειλα δειλα να ανεβαινει. Προφανως θα βγηκε νεα γενια μηχανηματων. Δεν ξερουμε που θα σταθεροποιηθει.

Η τιμη επισης αφου ανεβηκε, εχει πεσει λιγο αλλα του χρονου προς το τελος θα πρεπει να ανεβει σημαντικα καθως πλησιαζει ο χρονος υποδιπλασιασμου της αμοιβης του mining απο 25 σε 12.5 BTC ανα block.

Γενικως ειναι ρισκο αλλα δεν νομιζω να βγαλεις η να χασεις πολλα σε οπιαδηποτε περιπτωση, υποθετωντας οτι θα δουλευει καλα και οτι δεν θα θελει μονιμως babysitting (restarts η κολληματα γενικως) γιατι δεν φανταζομαι ο ιδιοκτητης να θελει η αν ξερει να ασχοληθει

• Like 1
Δημοσ.

Με 2,5€ ευρώ τη μέρα στον 1μήνα βγαίνουν 75€.

Με 14kW τη μερα επι ένα μήνα, αφού θα δουλεύει συνεχώς στο μέγιστο, βγαίνει 420kW, επι 0.12€= 50,4€ + πόσα θα καίει αυτός, θα παει 150-200€ τον μήνα, πες 70-80€ γιατί πληρώνει μειωμένο.

Μετά που θα βγούνε καινούρια μηχανήματα, θα βγάζεται τα μισά εκτός και αν ανέβει η αξία του.

• Like 1
Δημοσ.

Κρίνω ότι μάλλον αξίζει ή πως τουλάχιστον δεν έχω κάτι νά χάσω (θεωρώ σίγουρη την απόσβεση). Ιδιαίτερα τώρα με τα capital controls τα οποία δεν πιστεύω να σταματήσουν για 1-2 χρόνια θα είναι βολικό για την αγορά μικροπραγμάτων από εξωτερικό...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... :)

Με 2,5€ ευρώ τη μέρα στον 1μήνα βγαίνουν 75€.
Με 14kW τη μερα επι ένα μήνα, αφού θα δουλεύει συνεχώς στο μέγιστο, βγαίνει 420kW, επι 0.12€= 50,4€ + πόσα θα καίει αυτός, θα παει 150-200€ τον μήνα, πες 70-80€ γιατί πληρώνει μειωμένο.
Μετά που θα βγούνε καινούρια μηχανήματα, θα βγάζεται τα μισά εκτός και αν ανέβει η αξία του.

Δεν θα πληρώνουμε όλο το ρεύμα μόνο αυτό που θα καταναλώνει το bitcoin miner..

Δημοσ.

Απλά το bitcoin mining είναι πλέον για μεγάλες επενδύσεις

αν τώρα θέλετε να το κάνετε για χόμπι η καλύτερη για μένα λύση είναι s3 που είναι και φτηνό και solo mining ούτε σε pool ούτε σε τίποτα.

Με το solo mining έχετε κάθε 10 λεπτά μια πιθανότητα να βγάλει ο miner ένα block και να κερδίσετε 25Bitcoin. Τζόγος γιατί οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά είναι υπαρκτές και μπορεί να σου κάτσει η μπορεί και ποτέ :P Είναι καθαρά θέμα τύχης.

Δημοσ.

Απλά το bitcoin mining είναι πλέον για μεγάλες επενδύσεις

αν τώρα θέλετε να το κάνετε για χόμπι η καλύτερη για μένα λύση είναι s3 που είναι και φτηνό και solo mining ούτε σε pool ούτε σε τίποτα.

Με το solo mining έχετε κάθε 10 λεπτά μια πιθανότητα να βγάλει ο miner ένα block και να κερδίσετε 25Bitcoin. Τζόγος γιατί οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά είναι υπαρκτές και μπορεί να σου κάτσει η μπορεί και ποτέ :P Είναι καθαρά θέμα τύχης.

Ο κύριος λόγος που εγώ το σκέφτομαι είναι να βγάζεις κάποια χρήματα για αγορές από εξωτερικό τουλάχιστον για 2 χρόνια (εννοείται για χόμπι δηλαδή)... όπως είπα δεν μου φαίνεται πως έχω κάτι να χάσω.

Ίσως να βολεύει καλύτερα το s3 που λες όμως θα το κοιτάξω...

Δημοσ.

Δεν θα βγάζεις τίποτα με το s3. Σε pool αν είσαι θα βγάζεις με την σημερινή δυσκολία 0.005 στις 15 μέρες. Ασε που έχω την υποψία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε νέας γενιάς μηχανήματα κάτι τέτοοιο ετοιμάζεται. Ηδη η bitmain στο site της πουλάει μεταχιρησμένα τα s5 

https://www.bitmaintech.com/productDetail.htm?pid=00020150725135246063Xsvs9J9J06AE

Δημοσ.

αν αντέχεις τον θόρυβο και έχεις αποδεχθεί ότι μπορεί να μην βγάλεις ποτέ όσα έδωσες για να το αγοράσεις τότε ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...