technology_guy Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Θα ξεκινήσω λέγοντας πως είμαι μαθητής γυμνασίου και αγαπάω πραγματικά πάρα πολύ τα ζώα. Έχω κάνει αρκετές έρευνες σχετικά με τις ευθύνες του να έχεις ένα σκύλο όπως επίσης και για τις απαιτήσεις του. Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα σε ένα golden retriever. Ζω σε μεγάλο διαμέρισμα και είμαι αρκετά αθλητικός τύπος (μπορώ π.χ. να παίξω μαζί του και να το βγάλω βόλτα κάθε μέρα). Το θέμα μου τώρα είναι αν θα καταφέρω να το φροντίζω, καθώς αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα και την αδερφή μου (οι γονείς μου δεν είναι και πολύ πρόθυμοι να το κάνουν αυτό). Ακόμα όσο θα είμαι στο σχολείο θα είναι μόνο του μαζί με τον πατέρα μου που δεν πολυσυμπαθεί τα σκυλιά. Μπορώ να το βγάζω βόλτα 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) και να αφιερώνω περίπου 30 λεπτά την ημέρα σε παιχνίδια μαζί του. Το ερώτημά μου τώρα είναι αν θα καταφέρω να αντεπεξέλθω σε αυτήν την πρόκληση σωστά χωρίς να κάνω τον σκύλο να στεναχωριέται η να γίνει καταθλιπτικός. Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε...
cosmos000 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Σχολείο...φροντιστήριο...διάβασμα...φίλοι...θα ενθουσιαστείς στην αρχή αλλά μετά θα βαρεθείς..δεν θα έχεις χρόνο και αν οι δικοι σου δεν είναι πρόθυμοι όπως λες...κρίμα για τον σκυλάκο. Θέλει την φροντίδα του όχι μόνο τις βόλτες και να παίζεις μαζί του...την σωστή τροφή του...τα εμβόλια του...τον κτηνίατρό του...αρκετά έξοδα και για πολλά χρόνια...που υποθέτω ότι εσύ σε 3-4 χρονάκια θα φύγεις απ το σπίτι σου...ο σκύλος? Αν σαν οικογένεια δεν υπάρχει η διάθεση και η προθυμία να φροντίζουν σε καθημερινή βάση ένα ζωντανό για πολλά χρόνια....καλύτερα να μην το πάρεις.... edit Μάλλον μιλάς για μέσα στο διαμέρισμα ε?Ξέρεις τι σκούπισμα και φροντίδα θέλει από τρίχες κτλ κτλ?Σε βλέπω για εμφύλιο ...
Tenshi Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Ακόμα όσο θα είμαι στο σχολείο θα είναι μόνο του μαζί με τον πατέρα μου που δεν πολυσυμπαθεί τα σκυλιά. Μπορώ να το βγάζω βόλτα 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) και να αφιερώνω περίπου 30 λεπτά την ημέρα σε παιχνίδια μαζί του. Θα αστειεύεσαι... Είναι οκ αν αφιερώσεις τόσο χρόνο σε ένα χρυσόψαρο ή ένα χάμστερ, ο σκύλος όμως είναι ζώο "συντροφιάς" με όλη τη σημασία της λέξης.Για να καταλάβεις,έχω ένα κόκερ και το βγάζω βόλτα 4 φορές την ημέρα.Όταν δέν είμαι σπίτι ελέω δουλειάς,τον αφήνω στους γονείς μου και όταν γυρίζω απο δουλειά τον ξανακατεβάζω σπίτι μου.Με λίγα λόγια,όσο είμαι σπίτι,είναι και ο σκύλος μαζί μου.Το να λές (με όχι απόλυτη σιγουριά) οτι θα μπορέσεις να αφιερώσεις 30 λεπτά της ώρας,δείχνει άγνοια. Εντελώς φιλικά. 3
Hellaslover Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 σορυ αλλα πως μπορεις να αφιερωσεις 30 λεπτα σε χρυσοψαρο; καθεσαι και του διαβαζεις λιγο απ ενα βιβλιο πανω απο τη γυαλα ξερω γω; Θα πω και εγω οχι επειδη ειπες για διαμερισμα, αν δεν εχεις εξωτερικο χωρο να βγαινει να παιρνει αερα και να καθετε στον ηλιο ο σκυλος τοτε μεσα ολη τη μερα θα παθει καταθληψη. Ο χρονος που μπορεις να αφιερωσεις προσωπικα πιστευω ειναι αρκετος και τα golden retriever δεν ειναι σκυλια με τοσο ενεργεια που να θελουν να τρεχουν ολη την ωρα. Και ειμαι σιγουρος οτι ο σκυλος θα προτιμαει να εχει ενα αφεντικο που να το βγαζει εξω 2 φορες τη μερα και να παιζει και μαζι του απο το να ειναι κλεισμενο σε ενα κελι και να περιμενει να βρει σπιτι.. Ρωτα ενα κτηνιατρο αν ενα τετοιο περιβαλον θα ειναι οκ για αυτη τη ρατσα σκυλου. Αν αποφασισεις να το παρεις απλα μη το εγκαταληψεις ποτε..
Apoll Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μπορώ να το βγάζω βόλτα 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) και να αφιερώνω περίπου 30 λεπτά την ημέρα σε παιχνίδια μαζί του.καταθλιπτικός. Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε... Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω. Πάρε χάμστερ ή γάτα αλλά σε διαμέρισμα θα υποφέρει ακόμα και το τελευταίο. Ξέχνα το σκύλο, είναι τρόπος ζωής και όχι pet. σορυ αλλα πως μπορεις να αφιερωσεις 30 λεπτα σε χρυσοψαρο; καθεσαι και του διαβαζεις λιγο απ ενα βιβλιο πανω απο τη γυαλα ξερω γω; Πιθανόν να εννοεί 340-600 λίτρα ενυδρείο με χρυσόψαρα ή τροπικά ψάρια. Ιδίως στα 600 λίτρα, θες σίγουρα μία ώρα την μέρα να μετράς τα ψάρια, γιατί αν έχεις κανένα μεγάλης ηλικίας γατόψαρο είναι περίεργα, και μπορεί να του την δώσει καμμιά στιγμή και να σου φάει κανένα tetra. Ενώ 2-3 ώρες την εβδομάδα συντήρηση του νερού, για άλγη, έλεγχο τον επιπέδο ουσιών και καθαρισμού φίλτρων, είναι απαραίτητες. 2
Apoll Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 καλυτερα να παρεις γατα Σε αυτό συμφωνώ με επιφυλάξεις βέβαια. Αλλά είναι ανεξάρτητα ζώα όντως αλλά χρειάζονται και την ελευθερία τους με κήπους κλπ. 1
RottenLungs Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Κοίτα άμα οι γονείς σου αγαπάνε τα χώα γενικότερα, θα το λατρέψουν το σκυλί σε ελάχιστο χρόνο. Εμένα οι μάνα μου είναι υστερικιά με την καθαριότητα (κανείς δεν έχιε πατήσει με παπούτσια στο σπίτι μου) και δεν ήθελε σκύλο αλλα με το που μπήκε στο σπίτι γίναν κολλητοί. Όπου ήταν η μάνα μου, ήταν και ο σκύλος και το βράδυ κοιμόταν στα πόδια τους στο κρεβάτι. Και μιλάμε για σκύλαρος, απο άποψη μεγέθους. Εννοείται και μάνα και πατέρας τον πηγαίνανε βόλτα την ημέρα, σύνολο 3. Εγω πιο πολυ έπαιζα μαζί του (που χρειάζεται 30 με 60 λεπτά) και 1 βόλτα την μέρα. Οπότε ξέροντας τους γονείς σου, μπορείς να καταλάβεις αν θα το γουστάρουν ή οχι τελικά. Αν οχι, δεν το συζητάμε καν. Τώρα το διαμέρισμα δεν μου κάνει και πολυ καλή ιδέα. Πάρε κανα μικρόσωμο, χωρίς πολυ ενέργεια για πρώτο σκυλάκι και ξεκίνα το διάβασμα για βασική εκπαίδευση. Αν δεις οτι ακόμα γουστάρεις, πάρε το. Κάνε μια βόλτα απο τα άσυλα ζώων και μην αγοράσεις απο μαγαζί, είναι τόσα πολλά που ψάχνουν μία αγκαλιά. Κυκλοφορούν και ράτσες αν έχει κόλλημα. Εγω είχα μπασταρδάκι (χάσκι με λύκο) και το επόμενο που θα πάρω θα είναι τόσο μπασταρδεμένο που δεν θα μπορείς να καταλάβεις συνδυασμό.
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα φίλε . Γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω από το πρώτο λεπτό της ζωής μου με το λιγότερο 2 σκυλιά πάντα διπλά μου. Όπως πολύ σωστά σου είπαν και πιο πάνω ο σκύλος είναι τρόπος ζωής και όχι το πήρα το έχω και όλα όμορφα. Το θέμα με τους γονείς σου πιστεύω μπορεί να αλλάξει.. Τα τελευταία χρόνια έχω δει πόλους φίλους να σφάζονται με γονείς γυναίκες κλιπ για σκύλο μέσα στο σπίτι και σε χρόνο μηδέν οι γονείς βρέθηκαν να είναι ερωτευμένοι με τον καινούριο κύριο του σπιτιού. Το ότι μένεις σε διαμέρισμα δεν πάει να πει τίποτα. Οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να μενει σε οποιονδήποτε χώρο ( σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα ) αρκεί να βγαίνει τις βόλτες του να έχει τον χώρο του και να έχει ( μάθει ) από την αρχή να απασχολεί δημιουργικά τον εαυτό του όσο είναι μονός σπίτι . Να είσαι σίγουρος πως εάν μάθει από την αρχή να είναι ήσυχος και να παίζει με κάποιο παιχνίδι μέχρι να γυρίσεις ούτε καταβλητικός θα γίνει ούτε τίποτα. μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει φυσικά η σχέση σου με τον σκύλο. Εάν ο σκύλος νιώσει την αγάπη σου και δεθεί μαζί σου θα ξέρει ότι σε περιμένει να γυρίσεις για να περάσετε όμορφα και ένα παραπάνω θα ανυπομονεί και θα κρατιέται σε ενδιαφέρον . ΟΙ 2 βόλτες την μέρα και τα 30 λεπτά ενασχόλησης με μπερδεύουν. Τι εννοείς 30 λεπτά ? θα κρατάς ώρα ? και μετά τι ? Ο σκύλος προφανώς θα μένει μέσα στο σπίτι και όχι σε κανένα μπαλκόνι παρατημένος . Οπότε θέλοντας και μη όλη μέρα μαζί του θα ασχολείσαι . δεν είναι υποχρέωση το σκυλί να του πεις έχω 30 λεπτά φίλε έλα να παίξουμε... Ο σκύλος που διάλεξες ίσως να μην είναι καλή επιλογή για αρχή . λέγοντας πως οι γονείς σου δεν συμπαθούν πολύ τα σκυλιά ( αν θυμίαμα και κάλα ) συμπεραίνω πως δεν έχετε καμιά επαφή με σκυλιά και θα είναι δυσκολότερο να δεχθούν συνηθίσουν έναν τόσο μεγάλο σκύλο με τόσο μεγάλη ενέργεια. Ίσως ένα μικρότερο σε μέγεθος και λιγότερο ενεργητικό σκυλί να είναι η ιδανικότερη επιλογή για εσένα . Ενδεικτικά και μονό σκέψου ότι ο μεγάλος ο σκύλος αν κάνει την μαλακία του και αμολήσει καμιά ρουκέτα στο πατάκι της μάνας σου θα πάθει εμπλοκή η γυναικά. Του μικρού μπορεί και να μην το προσέξει Τέλος , θέλω να σου πω πως τα 30 λεπτά που λες την ήμερα ειδικά τους πρώτους μήνες ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ φτάνουν ούτε στο 1 % . Στην αρχή θα πρέπει να ξοδέψεις εργατοώρες για να μάθει συμπεριφορά τουαλέτα υπακοή και όλα τα απαραίτητα.. Έτσι είναι με τα σκυλιά δίνεις χρόνο 2 στιγμές για να απολαμβάνεις το σκυλί σου 2 ζωές. Πάντως στην ηλικία που είσαι εγώ είμαι υπέρ για την αγορά σκύλου καθώς αν είσαι αποφασισμένος και όντως το θέλεις , θα κερδίσεις - μάθεις πολλά.. θα γίνεις πιο υπεύθυνος και άλλα τόσα θετικά.. Από την άλλη κρίμα είναι , γιατί έχει γίνει και λίγο μόδα το σκυλί .. ** Μη δω θέμα για σκυλιά , να φύγει το κατεβατό .. 2
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Εμένα ή γνώμη μου είναι να πάρεις ένα σκυλί με λίγη ενέργεια αν δεν έχεις πολύ χρόνο να παίζεις μαζί του και θες να το βάλεις σε διαμέρισμα. Γαλλικό bulldog ή ένα pug θα ήταν ή ιδανική επιλογή νομίζω, ειδικά το δεύτερο που μαθαίνει πως ζεις και προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής σου.
kax54638 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, σκέψου το καλά. Πρέπει να αφιερώσεις πολλές ώρες στον σκύλο,και ιδίως όσο είναι κουτάβι ακόμα περισσότερες. Να βγει βόλτα, να παίξει, να τον καθαρίσεις, να τον ταΐσεις κλπ. Επίσης ένας σκύλος σημαίνει και αρκετά έξοδα με τροφές, εμβόλια, κτηνίατρο, παιχνίδια κλπ. Τέλος να επισημάνω πως επειδή και ο δικός μου μένει μέσα σε διαμέρισμα σκέψου το θέμα καθαριότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη του που θα την κάνει όπου βρει όταν είναι κουτάβι, αλλά φυσικά και σε τρίχες και πατημασιές. Εμείς σφουγγαρίζουμε τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα από τότε που πήραμε τον σκύλο. Οπότε αν η νοικοκυρά δεν είναι σύμφωνη, θα έχεις ένα θέμα...
evabb Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Θα ξεκινήσω λέγοντας πως είμαι μαθητής γυμνασίου και αγαπάω πραγματικά πάρα πολύ τα ζώα. Έχω κάνει αρκετές έρευνες σχετικά με τις ευθύνες του να έχεις ένα σκύλο όπως επίσης και για τις απαιτήσεις του. Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα σε ένα golden retriever. Ζω σε μεγάλο διαμέρισμα και είμαι αρκετά αθλητικός τύπος (μπορώ π.χ. να παίξω μαζί του και να το βγάλω βόλτα κάθε μέρα). Το θέμα μου τώρα είναι αν θα καταφέρω να το φροντίζω, καθώς αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα και την αδερφή μου (οι γονείς μου δεν είναι και πολύ πρόθυμοι να το κάνουν αυτό). Ακόμα όσο θα είμαι στο σχολείο θα είναι μόνο του μαζί με τον πατέρα μου που δεν πολυσυμπαθεί τα σκυλιά. Μπορώ να το βγάζω βόλτα 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) και να αφιερώνω περίπου 30 λεπτά την ημέρα σε παιχνίδια μαζί του. Το ερώτημά μου τώρα είναι αν θα καταφέρω να αντεπεξέλθω σε αυτήν την πρόκληση σωστά χωρίς να κάνω τον σκύλο να στεναχωριέται η να γίνει καταθλιπτικός. Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε... κοιτα φιλε, νιωθω απολυτα τον πονο σου να θες ενα σκυλακι. ολοι εδω στο ινσομνια ξερουν τι ψυχοπαθεια εχω με τα σκυλια αλλα δεν εχω σκυλο. ολοι μου οι φιλοι και οι γνωστοι μου λενε «μα γιατι δεν παιρνεις ενα σκυλακι» αλλα η απαντηση ειναι απλη, δεν θελω να το βασανιζω σε ενα μικροσκοπικο διαμερισμα οπου θα μενει μονο του 12 ωρες την ημερα. ξερω οτι ειναι τετοια η ζωη μου αυτη την στιγμη οπου δεν με παιρνει να εχω σκυλο. θα ειναι δυστυχισμενος και δεν θα μπορω να τον φροντιζω οσο πρεπει. απο την περιγραφη των γονιων σου φοβαμαι οτι αν παρεις σκυλακι θα βρεθει εγκαταλελειμενο σε κανα χωραφι μετα απο μερικους μηνες. οταν πας να σπουδασεις αν μενεις μονος σου μπορεις να το ξανασκεφτεις τοτε. btw αν θες σκυλο για εξορμισεις σε βουνα και βολτες μεχρι τελικης πτωσης υπαρχουν πιο ενεργητικες ρατσες πχ τα δαλματιας 2
technology_guy Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! Θα ξεκινήσω διευκρινίζοντας πως οι γονείς μου δεν ξέρουν από σκυλιά και αυτό είναι που φοβάμαι (δηλαδή αν θα το αγαπήσουν ή αν θα θέλουν να το πετάξουν στο γκρεμό). Αν αποφασίσω τελικά να αποκτήσω έναν σκύλο αυτό θα γίνει μακροπρόθεσμα όταν θα τελειώσει (σχεδόν) η φοίτησή μου στο γυμνάσιο και θα είναι καλοκαίρι ώστε να μπορώ να το εκπαιδεύσω σωστά. Τότε (δηλαδή όταν ξαναρχίσει το σχολείο) το μόνο που θα έχω σαν εξωσχολική δραστηριότητα είναι το φροντιστήριο. Λέγοντας βόλτες 30 λεπτών εννοώ πως θα έχει αρκετό χρόνο ο σκύλος να τρέξει, να γυμναστεί, να κάνει την ανάγκη του και να μυρίσει ότι θέλει. Ο σκύλος δεν θα μένει μόνος του σχεδόν ποτέ (πάντα κάποιος θα είναι στο σπίτι μαζί του - όταν θα πηγαίνουμε ταξίδια οικογενειακώς θα είναι κι αυτός μαζί). Όταν εγώ δεν θα μπορώ να ασχοληθώ μαζί του λόγω διαβάσματος μετά το σχολείο, υπάρχει η αδερφή μου που μπορεί να ασχοληθεί μαζί του με τις ώρες και όταν τελειώσω με όλες τις υποχρεώσεις μου τότε θα ασχολούμαι μόνο μαζί του. Σε διάφορα site έχω δει πως κάνει για διαμέρισμα. Επίσης το διαμέρισμά μου είναι τεράστιο. Ο παράγοντας κόστος δεν είναι μεγάλο θέμα καθώς έχω κάνει αρκετές οικονομίες. Έχω αποφασιστεί πως αν το πάρω θα αναλάβει όλη η οικογένεια από κάποιες ευθύνες (λιγότερες οι γονείς μου περισσότερες εγώ ώστε να το συμπαθήσουν ακόμα περισσότερο) Πιστεύω πως δεν είμαι επιπόλαιος και πρώτα πρώτα σκέφτομαι αν το ζώο θα περάσει καλά ή αν θα βασανιστεί μαζί μου (είμαι αρκετά ευαίσθητος και δεν θέλω να κάνω το ζώο να θέλει να πεθάνει). Επίσης είμαι της γνώμης πως οι γονείς μου φοβούνται ότι με ένα σκύλο θα πέσουν οι επιδόσεις μου στο σχολείο και γι' αυτό είναι επιφυλακτικοί.
Apoll Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Έχω αποφασιστεί πως αν το πάρω θα αναλάβει όλη η οικογένεια από κάποιες ευθύνες (λιγότερες οι γονείς μου περισσότερες εγώ ώστε να το συμπαθήσουν ακόμα περισσότερο) Πιστεύω πως δεν είμαι επιπόλαιος και πρώτα πρώτα σκέφτομαι αν το ζώο θα περάσει καλά ή αν θα βασανιστεί μαζί μου (είμαι αρκετά ευαίσθητος και δεν θέλω να κάνω το ζώο να θέλει να πεθάνει). Επίσης είμαι της γνώμης πως οι γονείς μου φοβούνται ότι με ένα σκύλο θα πέσουν οι επιδόσεις μου στο σχολείο και γι' αυτό είναι επιφυλακτικοί. Είμαστε 10 νοματέοι εδώ που σου λέμε ότι κάνεις λάθος. Έχεις αποφασήσει να μοιράσεις τις ευθύνες στην οικογένεια, αλλά αυτούς τους ρώτησες; Εγώ πάντως αν ερχόσουν με σκύλο στο σπίτι, και ήμουν ο πατέρας σου, θα έφευγε κατευθείαν στον μπόγια ή σε αυτόν που στο πούλησε. Και αναλογικά μιας και είσαι του γυμνασίου, άνετα θα μπορούσα να είμαι ο πατέρας σου λόγο ηλικίας. Θα πεις Πάνο είσαι άδικος. Όχι δεν είμαι. Στο σπίτι του καθενός κάνει κουμάντο και θέτει τους κανονισμούς αυτός που του ανήκει και θα πρέπει να τους σεβόμαστε. Να πας στο δικό σου σπίτι να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Επίσης ο μέσος σκύλος έχει όριο ζωής 14-16 χρόνια. Ούτε στο πανεπηστίμιο θα μπορείς να τον τραβολογάς, ούτε στο Στρατό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα