sarantatessera Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Κάποιος παίρνει 580€ το μήνα καθαρά, σε ιδιωτική επιχείρηση. Τον Ιούνιο, όμως, δούλεψε μόνο από τις 20 μέχρι τέλος. Πόσα θα πάρει γι' αυτό το διάστημα;
sarantatessera Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 200; Το βρήκα; Δεν το έχω βάλει ως μαθηματικό/λογιστικό πρόβλημα, είναι απορία που έχω, γι' αυτό και απευθύνομαι στους ανθρώπους που γνωρίζουν.
Joshua21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Ωραίο nickname, μου θύμισε το σαράντα τρίο: Στο θέμα μας τώρα, θα κάνεις αναγωγή του μηνιαίου μισθού σε ημερομίσθιο, και θα πολλαπλασιάσεις τις ημέρες που δούλεψε από τις 20 ως τις 30 Ιουνίου.
NikosKallithea Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Τι σχεση εργασιας εχεις, 20 μερες ειναι ενς πλήρεις μηνάς
sarantatessera Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Τι σχεση εργασιας εχεις, 20 μερες ειναι ενς πλήρεις μηνάςΔουλεύω σε εποχιακή εργασία (ξενοδοχείο), δεν ξέρω αν 20 μέρες είναι ένας πλήρης μήνας, είχα την εντύπωση πως ήταν 25 (τόσα δεν είναι και τα ένσημα όταν εργάζεσαι έναν πλήρη μήνα; ). Βέβαια, δεν είμαι και σίγουρος... Ωραίο nickname, μου θύμισε το σαράντα τρίο: https://www.youtube.com/watch?v=nGnbXqvG9Mo Στο θέμα μας τώρα, θα κάνεις αναγωγή του μηνιαίου μισθού σε ημερομίσθιο, και θα πολλαπλασιάσεις τις ημέρες που δούλεψε από τις 20 ως τις 30 Ιουνίου. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος, έχω την εντύπωση πως είναι λίγο πιο περίπλοκος.Καραλόλ για το βίντεο!
Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δουλεύω σε εποχιακή εργασία (ξενοδοχείο), δεν ξέρω αν 20 μέρες είναι ένας πλήρης μήνας, είχα την εντύπωση πως ήταν 25 (τόσα δεν είναι και τα ένσημα όταν εργάζεσαι έναν πλήρη μήνα; ). Βέβαια, δεν είμαι και σίγουρος... 25 είναι τα ασφαλιστικά ημερομίσθια του εργαζόμενου που αμοίβεται με μηνιαίο μισθό, άσχετα αν εργάζεται 8ωρες την ημέρα επί 5 ημέρες ή 6 ώρες και 40 λεπτά την ημέρα επί 6 ημέρες. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος, έχω την εντύπωση πως είναι λίγο πιο περίπλοκος. Τον Ιούνιο δεν τον δούλεψες ολόκληρο, οπότε πρέπει να πληρωθείς με ημερομίσθιο για όσες ημέρες δούλεψες. Για να κάνεις αναγωγή μηνιαίου μισθού σε ημερομίσθιο θα διαιρέσεις το μισθό δια 25 εφόσον δούλευες 6 ώρες και 40 λεπτά την ημέρα, ή θα πολλαπλασιάσεις με 0,048 εφόσον δούλευες 8 ώρες την ημέρα. Μετά θα μετρήσεις τις ημέρες που δούλεψες μέσα στον Ιούνιο, θα προσθέσεις σε αυτές τυχόν εξαιρέσιμες(από το νόμο) εορτές/αργίες που δεν δούλεψες μέσα σε αυτό το διάστημα, και τέλος θα τις πολλαπλασιάσεις με το ημερομίσθιο που υπολόγισες πριν. Πως το βλέπεις? Στο έκανα αρκετά περίπλοκο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα