RottenLungs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Εγω και πάλι το βρίσκω λάθος. Και θα πω το σκεπτικό μου. Εγω θεωρώ οτι στην γυμναστική όταν κυνηγάς τον μικρό χρόνο, τα πολλά βάρη κτλ. χάνεις το νόημα (που για εμένα είναι η καλή υγεία, το ωραίο σώμα και η αποφόρτιση) και ξεκινάς πρακτικές που μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Ειδικά στο τρέξιμο, αν παίζεις με τα χρονόμετρα (και ζορίζεις τον εαυτό σου στα άκρα του) καταστρέφεις καρδιά, γόνατα, μέση κτλ. Βέβαια ο καθένας έχει τους στόχους του έτσι. Έχω γνωρίσει πολυ κόσμο που αντιλαβάνεται την ύπαρξη του παρα μόνο εν συγκρίσει με άλλους. Αυτός αν δεν διαγωνιστεί, δεν έχει λόγο να τρέξει και να προπονηθεί. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Για τους δικους σου στοχους οπως πολυ καλα ειπες. Δεν εχουν ολοι τους ιδιους ομως.
king2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Το να είσαι ερασιτέχνης και να έχεις στόχο τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεις είναι λάθος στόχος. Ένας που βγάζει χρήματα λογικό να βλέπει τους άλλους και να ψοφαει ώστε να τους ξεπεράσει ένας που το κάνει ερασιτεχνικά δεν αξίζει να είσαι στα όρια συνεχώς εις βάρος της υγείας. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Το να είσαι ερασιτέχνης και να έχεις στόχο τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεις είναι λάθος στόχος. Ένας που βγάζει χρήματα λογικό να βλέπει τους άλλους και να ψοφαει ώστε να τους ξεπεράσει ένας που το κάνει ερασιτεχνικά δεν αξίζει να είσαι στα όρια συνεχώς εις βάρος της υγείας. το οτι 1)ανταγωνιζεσαι εσενα και 2)τον αλλον που ειναι στα ιδια επιπεδα με σενα δεν λεει κατι ε?
RottenLungs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ε ο καθένας την άποψη του λέει και ο μόνος λόγο που την λέω εδω είναι γιατι θεωρώ πως αν το δεί αλλιώς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει στο άθλημα. Αλλα μπορεί και όχι. Δεν θα επιμείνω.
king2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 το οτι 1)ανταγωνιζεσαι εσενα και 2)τον αλλον που ειναι στα ιδια επιπεδα με σενα δεν λεει κατι ε? Μόνο τον εαυτό σου ανταγωνιζεσαι όταν δεν κάνεις κάτι επαγγελματικά. Έχεις τρέξει σε αγώνες και το βλέπεις αλλιώς όπως και εγώ θα το έβλεπα αλλιώς απλά εδώ που είμαι μόνο εγώ τρέχω οπότε τι ανταγωνισμός να υπαρχει. Και όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός το να πας στα όρια συνεχώς σίγουρα κάποια στιγμή θα σε βγει σοβαρός τραυματισμός.
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μόνο τον εαυτό σου ανταγωνιζεσαι όταν δεν κάνεις κάτι επαγγελματικά. Έχεις τρέξει σε αγώνες και το βλέπεις αλλιώς όπως και εγώ θα το έβλεπα αλλιώς απλά εδώ που είμαι μόνο εγώ τρέχω οπότε τι ανταγωνισμός να υπαρχει. Και όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός το να πας στα όρια συνεχώς σίγουρα κάποια στιγμή θα σε βγει σοβαρός τραυματισμός. πηγαινε τρεξε σε αγωνα και αν δεν κυνηγησεις καποιον ελα να τα πουμε. Στον αγωνα θες δε θες οι πιο γρηγοροι σε τραβανε -οποτε τους ανταγωνιζεσαι- και για αυτο παντα στους αγωνες πας πιο γρηγορα. Ναι μεν τρεχεις για σενα αλλα παντα ανταγωνιζεσαι και τους αλλους 1
css03027 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Έχω τρέξει 3 φορές τον Κλασσικό Μαραθώνιο στην Αθήνα, έχω τρέξει μαραθώνιο στο εξωτερικό (Μιλάνο), έχω τρέξει 2 ορεινούς μαραθωνιους με 3000+ υψομετρική, έναν ορεινό αγώνα ultra (80km) και πολλούς πολλούς μικρότερους αγώνες.Γυμναζόμουν και παλιότερα αλλα όλα αυτά τα έκανα τα τελευταία 3 χρονια. Λοιπόν Ξεκίνας με ενδυνάμωση στα πόδια και στον κορμό κυρίως καθώς και σε όλο το σώμα Παραλληλα τρέχεις. Θα σου πρότεινα για αρχή να μην σε απασχολεί η απόσταση παρα μόνο ο χρόνος που τρέχεις. Προσπάθησε να ξεκινήσεις απο μισή ωρα μέρα παρα μέρα και να το αυξάνεις 5%-10% ανα εβδομάδα. Καλό θα είναι να πάρεις και έναν παλμογράφο και να προσπαθήσεις να είσαι στο 75-80% της ΜΚΣ, για αρχή θα είσαι μια χαρά. Στόχος σου είναι να κάνεις μια "βάση" φυσικής κατάστασης. ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ζεσταμα και αποθεραπεία μετά με διατάσεις και χαλάρωμα. Μην τρέχεις κάθε μερα και βρες ενα "μαλακό" έδαφος για να μην καταπονείσαι με κραδασμούς Όλα αυτά για 3-4 μήνες Έπειτα το πρόγραμμα σου αλλάζει. Μια φορά την εβδομάδα ενδυνάμωση Μια προπόνηση long run (πολύ πολύ χαλαρό τρέξιμο για πολύ ώρα, πάνω απο 3 ώρες) Μια προπόνηση tempo (γρήγορο τρέξιμο περίπου μια ώρα) Μια προπόνηση διαλλειματική (10*800μ πολύ πολύ γρήγορο τρέξιμο με διάλλειμα μεταξύ τους) Παντα ζέσταμα και μεταξύ των προπονήσεων μια μέρα ξεκούρασης Ποιοτικό φαγητό για να σου δίνει ενέργεια (ελλάτωσε τηγανιτά κτλ) Παράλληλα πηγαίνεις σε όποιον αγώνα γίνετε και σε βολευει χωρίς να τα δίνεις όλα για όλα Το 2016 θα μπορείς να τρέξεις και να τερματίσεις τον κλασσικό μαραθώνιο στην Αθήνα το οποίο είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία! Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και έχουν να κάνουν και με την υπάρχουσα κατάσταση σου 2
vsl Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 ^ Όλα όσα λες είναι σωστά, αλλά όλα αυτά τα λες στην stavi σε μια κοπέλα που δεν έχει τρέξει ποτέ της και θα της φαίνονται κινέζικα όλα αυτά (για να μπορέσει να τα κάνει μόνη της). Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι και την καλύτερη προπόνηση να κάνει, δεν πρόκειται να τερματίσει σε ένα χρόνο τον κλασσικό μαραθώνιο (εκτός και αν περπατάει). Εγώ θα πρότεινα να πάει καλύτερα σε κανα σύλλογο που να προπονεί ερασιτέχνες για φυσική κατάσταση. Υπάρχουν τέτοια group που κάνουν προπόνηση με προπονητή, τις ώρες που δεν υπάρχουν στο στάδιο οι "επαγγελματίες" αθλητές των ομάδων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα