Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Στην Αθηνα υπαρχουν αρκετα τετοια events γυρω στα 10 - 20 km κατα τη διαρκεια του ετους. Μεχρι ημιμαραθωνιο εχω βγαλει καθως και καποια 10ρια -15ρια πιο παλια. Ειχε καποιο ενδιαφερον λογω της προκλησης. Εδω και 1.5 χρονο σταματησα γιατι πλεον το βρισκω πολυ βαρετο. Δεν παλευεται χωρις μουσικη και δεν αντεχω τα ακουστικα στα αυτια μου. τοτε δεν εχεις βρει το καταλληλο μπ3! δες το αδιαβροχο της σονι! ουτε καλωδια τιποτα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 για δώσε νούμερο μοδέλου για το sony http://store.sony.com/clearance-4gb-walkman-sports-mp3-player-zid27-NWZW273//cat-27-catid-EOL-Portable-MP3-Players-Docks%20%20 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 ενδιαφέρον, αλλά δε θα την παλέψω: 1. επειδή η μουσική μου είναι κυρίως στο σύννεφο και 2. επειδή το μοναδικό χρονόμετρο/καταγραφέα απόστασης που κουβαλάω είναι το τηλέφωνο. EDIT: Τα έχεις χρησιμοποιήσει στη θάλασσα;
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 1) ποσο δυ σκολο ειναι να περασεις λιγη απο τη μουσικη σου στο συννεφο στο μπ3? 2) που κολαει αυτο? θαλασσα οχι πισινα ναι ολα κομπλε! ακουγεται λιγοτερο δυνατα διοτι τα earbuds ειναι κλειστα τελειως για ν μην περναει το νερο αλλα ακους.
whodatinsomniaK Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 thnx mate. Υ.Γ. Τα 1 και 2 είναι ο πιο εύκολος τρόπος (για μενα) για όσα χρειάζομαι στο τρέξιμο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 το 1 με τη μουσικη ειναι λιγο ακυρο γιατι αναπασα στιγμη μπορει να χασεις συνδεση στο ιντερνετ και να μην μπορεις να ακουσεις και για το 2 τα ακουστηκα ουτε καν τα νοιωθεις και ουτε ενοχλουν edit υπαρχει και εκδοση με bluetooth για να τα συνδεεις με το κινητο και να ακους τη μουσικη του κινητου
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Α οχι, εννοω ολες τις διαδρομες. Θα ξεκινουσα με 2,5 km, μετα 5 επειτα 10 και βλεπουμε. Καπως ετσι το σκεφτομαι. Πως λεγονται αυτοι οι αγωνες; Πήγαινε σε κάποιον στίβο, δες πόσο είναι τα 500 μέτρα και τρέξε, αυτό στο λέω γιατί μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει τρέξιμο έστω και στο πολύ χαλαρό για 2.5 χιλιόμετρα. Προσπάθησε πρώτα σε στίβο, καλού κακού πήγαινε και σε κάποιον καρδιολόγο για εξέταση μήπως έχεις κάτι, και όταν δεις οτι βγάζεις τα 10 χιλιόμετρα εκεί πάρε μέρος και σε μαραθώνιο. Αν δεν τρέχεις καθόλου στην αρχή θα κουράζεσαι πολύ εύκολα, θες και κάποια επιπλέον γυμναστική ενδυνάμωσης, στην μέση π.χ
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Πήγαινε σε κάποιον στοίβο, δες πόσο είναι τα 500 μέτρα και τρέξε, αυτό στο λέω γιατί μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει τρέξιμο έστω και στο πολύ χαλαρό για 2.5 χιλιόμετρα. Προσπάθησε πρώτα σε στοίβο, καλού κακού πήγαινε και σε κάποιον καρδιολόγο για εξέταση μήπως έχεις κάτι, και όταν δεις οτι βγάζεις τα 10 χιλιόμετρα εκεί πάρε μέρος και σε μαραθώνιο. Αν δεν τρέχεις καθόλου στην αρχή θα κουράζεσαι πολύ εύκολα, θες και κάποια επιπλέον γυμναστική ενδυνάμωσης, στην μέση π.χ τα 10 με τον μαραθωνιο δεν εχουν καμια σχεση το ξερεις ε? εκτος αν μαραθωνιο εννοεις κατι αλλο
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 τα 10 με τον μαραθωνιο δεν εχουν καμια σχεση το ξερεις ε? εκτος αν μαραθωνιο εννοεις κατι αλλο Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα είναι ο μαραθώνιος, έχω ακούσει οτι υπάρχουν πολλές αποστάσεις με μικρούς και μεγάλους μαραθώνιους, ανέφερα αυτόν τον αριθμό επειδή τον είπε η stavi. Ας δοκιμάσει πρώτα τα 10 km σε κάποιο διάδρομο στίβου για να δει αν αντέχει.
Adon1s Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Επίσης ο μαραθώνιος δεν είναι μόνο ισιάδι , έχει και ανηφόρες και κατηφορες που θέλουν την τεχνική τους για να έχεις απόθεμα ενέργειας ,κράμπες κλπ Εγω 2 φορές έχω πάει στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο για τα 5 χλμ και κάποια στιγμή θέλω να ανέβω στα 10χλμ. έλα Καυτατζόγλειο που παω εγώ Για πες λίγο τί παίζει με την κάρτα..; 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα είναι ο μαραθώνιος, έχω ακούσει οτι υπάρχουν πολλές αποστάσεις με μικρούς και μεγάλους μαραθώνιους, ανέφερα αυτόν τον αριθμό επειδή τον είπε η stavi. Ας δοκιμάσει πρώτα τα 10 km σε κάποιο διάδρομο στίβου για να δει αν αντέχει. μαραθωνιος ειναι ο αγωνας που ειναι 42.195μ. Ολοι οι αλλοι ειναι αγωνες 5χλμ, αγωνας 10χλμ κτλ εκτος απο τον ημιμαραθωνιο που εννοουμε 21χλμ. Οποτε εχε στο μυαλο σου οταν λες μαραθωνιο εννοεις 42χλμ Επίσης ο μαραθώνιος δεν είναι μόνο ισιάδι , έχει και ανηφόρες και κατηφορες που θέλουν την τεχνική τους για να έχεις απόθεμα ενέργειας ,κράμπες κλπ Εγω 2 φορές έχω πάει στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο για τα 5 χλμ και κάποια στιγμή θέλω να ανέβω στα 10χλμ. το αν θα ειναι ισιο ή οχι ειναι καθαρα θεμα διαδρομης. Ο μαραθωνιος καθοριζει μονο την αποσταση. πχ ο κλασσικος της αθηνας ειναι ανηφορα κατηφορα του βερολινου ειναι επιπεδη η διαδρομη (για αυτο ειναι και η πιο γρηγορη διαδρομη) 1
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Οι περισσότεροι προπονητές θεωρούν ότι το πιο σημαντικό στοιχείο στην προετοιμασία για ένα μαραθώνιο είναι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, αλλά μεθοδικά. Οι ερασιτέχνες δρομείς προσπαθούν συνήθως να φθάσουν σε ένα μέγιστο 32 χιλιόμετρα σε μία μεμονωμένη κούρσα και σε εβδομαδιαία βάση τα 64 χιλιόμετρα, αλλά αυτό μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Οι πεπειραμένοι επαγγελματίες μπορούν να τρέξουν μια μέχρι και 200 χλμ την εβδομάδα. Αλλά τα πολλά χιλιόμετρα εγκυμονούν και μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού. Πολλά προγράμματα προετοιμασίας διαρκούν πέντε ή έξι μήνες για τους αρχάριους που δεν τρέχουν καθόλου, με μια βαθμιαία αύξηση (κάθε δύο εβδομάδες) στην απόσταση που τρέχουν και τελικά μια μικρή μείωση (1 έως 3 εβδομάδες) για ξεκούραση. Συνήθως ο αθλητής θα τρέξει 5 φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμα γενικά αυξάνει την απόσταση, φτάνοντας στην ανώτερη απόσταση (32 χλμ) 3 εβδομάδες πριν τον αγώνα. Μετά η εβδομαδιαία απόσταση μειώνεται σταδιακά μέχρι τον αγώνα. Για ένα πιο έμπειρο ερασιτέχνη, 3 μήνες προετοιμασίας 5 φορές την εβδομάδα είναι συνήθως αρκετές για ένα χρόνο γύρω στις 4 ώρες. Για ένα αρχάριο 6 μήνες. Τα προγράμματα προετοιμασίας μπορούν να βρεθούν στο Runner's World [15], Hal Higdon [16], Jeff Galloway, Αθλητική Ένωση της Βοστώνης [17] και από πολυάριθμες άλλες πηγές. Η πολύ προπόνηση μπορεί επίσης να προκαλέσει τραυματισμούς οπότε συνιστάται η προπόνηση ακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα, όπως π.χ του Hal Higdon. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 [...] το αν θα ειναι ισιο ή οχι ειναι καθαρα θεμα διαδρομης. Ο μαραθωνιος καθοριζει μονο την αποσταση. πχ ο κλασσικος της αθηνας ειναι ανηφορα κατηφορα του βερολινου ειναι επιπεδη η διαδρομη (για αυτο ειναι και η πιο γρηγορη διαδρομη) και της βοστώνης μέχρι και βόμβες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα