ScorpioX777 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ντάξει ρε nofear δεν λέω γραφικοί όσοι λένε ώρα της κρίσης και να μπούμε όλοι στον παράδεισο και τα πιλάφια με τις παρθένες. Αλλά και αυτό το 'θα γίνουμε χώμα και τίποτα άλλο και αυτό ειναι η αλήθεια' επίσης γραφικό ακούγεται. Δηλαδή γιατί τόσο σίγουρος; Γιατι οπως καθε μαγαζι πρεπει να σου πουλησει κατι για να αποσπασει τον οβολο σου.Οι μουσουλμανοι πιλαφια και παρθενες οι δικοι μας παραδεισο,εσυ γεμιζεις ελπιδα και ετσι το παγκαρι ειναι παντα γεματο.Και γιατι ειναι γραφικο να γινεις χωμα,μια χαρα αποδεδειγμενο ειναι.
noFEARgr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 well σεβομαι την αποψη σου αλλα δεν προκειται να βγαλουμε ακρη . εγω σκεφτομαι με βαση την λογικη και συ με βαση την πιστη .Οπως το παρει κανεις !
Pireotis88 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Γιατι οπως καθε μαγαζι πρεπει να σου πουλησει κατι για να αποσπασει τον οβολο σου.Οι μουσουλμανοι πιλαφια και παρθενες οι δικοι μας παραδεισο,εσυ γεμιζεις ελπιδα και ετσι το παγκαρι ειναι παντα γεματο.Και γιατι ειναι γραφικο να γινεις χωμα,μια χαρα αποδεδειγμενο ειναι. 1
totem_lost Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 well σεβομαι την αποψη σου αλλα δεν προκειται να βγαλουμε ακρη . εγω σκεφτομαι με βαση την λογικη και συ με βαση την πιστη .Οπως το παρει κανεις ! Αν σκεφτόσουν με βάση τη λογική δεν θα έλεγες αυτή είναι η αλήθεια και τέλος. Θα έλεγες δεν ξέρω απλά αναπαράγω αυτό που άκουσα γιατί αυτό μου ακούγεται πιο πιθανό εν τέλει. Όπως κάνουν όλοι δηλαδή.
sa33 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 όσοι πεθαίνουν υπάρχουν και μας βλέπουν ζούνε μπροστά στην παρουσία του θεού έχω ακούσει.... επίσης μια παραβολή στην καινή διαθήκη μιλάει για τον πλούσιο και τον φτωχό Λάζαρο. είχαν πεθάνει και οι δύο αλλά είχαν επικοινωνία μεταξύ τους μετά τον θάνατο ο ένας το ζούσε σαν κόλαση και ο άλλος σαν παράδεισο δεν το έχω ερευνήσει από τι έχω ακούσει σαν μέρη (τόποι) δεν υπάρχει παράδεισος και κόλαση είμαστε όλοι στη παρουσία του θεού δίκαιοι και κολασμένοι. εδώ έχει πληροφορίες αν σε ενδιαφέρει μπορείς να τις ερευνήσεις να τις απορρίψεις ή και να τις δεχτείς ή και να μην ασχοληθείς και καθόλου. http://oodegr.co/ εδώ λέει κάποιες πληροφορίες για μετεμψύχωση και για άλλα θέματα https://www.youtube.com/watch?v=o1ivSF7OhQM https://www.youtube.com/watch?v=xRO2JSwWSJg για το δωδεκάθεο https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%98%CE%B5%CF%8C%CF%82 https://egolpio.wordpress.com/2009/01/03/arxaia_8rhskeiafilosofoi/ Ο Σωκράτης (469-399 π.Χ.) υπήρξε σαφώς μονοθεϊστής. Κατά κανόνα ομιλούσε για Θεό και σπανιότατα ομιλούσε για θεούς. Στους μαθητές του δίδασκε διαφορετική θρησκευτική πίστη, γι’ αυτό καταδικάστηκε σε θάνατο ως «έτερα καινά δαιμόνια εισφέρων».
noFEARgr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Αν σκεφτόσουν με βάση τη λογική δεν θα έλεγες αυτή είναι η αλήθεια και τέλος. Θα έλεγες δεν ξέρω απλά αναπαράγω αυτό που άκουσα γιατί αυτό μου ακούγεται πιο πιθανό εν τέλει. Όπως κάνουν όλοι δηλαδή. Mε βαση την λογικη σκεφτομαι γιατι ακολουθω τους φυσικους νομους και δεν μπορω να πιστεψω κατι που παει αντιθετα με αυτους . just that. οταν καποιος πεθαινει σταματαει η καρδια να πηγαινει αιμα στον εγκεφαλο , ο εγκεφαλος σταματαει να παιρνει οξυγονο και νεκρωνεται . αυτην την ωρα χανονται αναμνησεις , συναισθηματα κτλπ . απλη λογικη . Το θεωρω πολυ εγωιστικο να ζουμε για παντα εστω και σε αλλο σωμα. Και να σου πω και κατι αλλο με βαση την λογικη . Ο πληθυσμος της γης αυξανεται . απο ποτε αρχισε να ισχυει η μεταψυχωση ; Αρχισε το 1. μ.χ ; Αρχισε με την εμφανηση των πρωτων ανθρωπων ; σε καθε περιπτωση εφοσον ο πλυθησμος αυξανεται και πιστεψουμε στην μεταφορα της ψηχης καποιοι ανρθωποι θα πρεπει να γεννιουνται χωρις ''ψυχη'' εφοσον οι ψυχες δεν θα επαρκουσαν για ολο τον πλυθησμο . Βλεπεις φαινεται τρελο γιαυτο προτιμω την λογικη πλευρα του θεματος
Valerie_ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ανθυποβολη δηλαδη...Δεν ξέρω...Σε ενα google search βλέπω τι λένε κάτι καμμένοι και δε θέλω να μπώ σε τρυπάκι περισσότερης αναζήτησης και επειδή εδώ συζητιούνται όλα , λέω κάτσε να δώ τι άποψη έχουν =)Σιγά μην είναι και ανθυπολοχαγός 2
totem_lost Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Πάντως σύμφωνα με τις θρησκείες που υποστηρίζουν (δλδ ο ινδιουισμός) την μετεμψύχωση, η ψυχή ή το πνεύμα μεταφέρεται σε κάποιο άνθρωπο ή ζώο κάποιας επόμενης ζωής. Για το βουδισμό η αναγέννηση (rebirth) έχει την έννοια μια συλλογικής συνείδησης η οποία μετά από κάθε θάνατο γίνεται το έναυσμα για καινούρια φαινόμενα κατά το depedent origination που αποτελεί μια από τις βάσεις της βουδιστικής φιλοσοφίας. Ή όπως το εξήγησε ο groot προηγουμένως: Και εάν θεωρήσουμε ότι η ψυχή είναι οι ουσίες που προκαλούν τις ηλεκτροχημικές διεργασίες στον εγκέφαλο, τότε φυσικά και υπάρχει μετεμψύχωση. Όλες αυτές οι ουσίες καταναλώνονται από τους μηχανισμούς της φύσης και μερικές αλλάζουν και μερικές παραμένουν ίδιες. Άρα, κάθε ένας που πεθαίνει διαμοιράζεται στην φύση και σε πολλά έμβια όντα. Δηλαδή δεν είναι όλα 1+1=2, αλλά και πάλι όλα τα παραπάνω είναι απλά θεωρίες και όχι επιχειρήματα.
nicoc89 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 μετεμψύχωση υπάρχει , έχω κάνει ύπνωση και βρήκα οτι ήμουν μαμή στη γέννα της Σαπουντζάκηπριν καμια 300ριά χρόνια, αλλα άργησα να ξανάρθω γιατι δεν είχε συγκοινωνία 1
Pireotis88 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Σιγά μην είναι και ανθυπολοχαγός πω πω ενα λαθος εκανα ο ανθρωπας και θα το πληρωνει μεχρι και ο,τι θα ειμαι στην επομενη ζωη :P
opera Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Η εσωτερική διδασκαλία ισχυρίζεται και διδάσκει δια των μυστών της ότι κάθε άνθρωπος είναι τρισυπόστατος διαθέτοντας πνεύμα-τρίμα, ψυχή και σώμα. Το πνεύμα-τρίμα του ανθρώπου κάποια στιγμή αποσπάστηκε από το αιώνιο πνεύμα ή το θεό που είναι η απόλυτη ύπαρξη των πάντων. Το τρίμα αφού κατήλθε έξι πνευματικούς κόσμους εισερχόμενο στο πεδίο της ύλης και της μορφής που διακρίνεται σε επτά σύμπαντα δημιούργησε τη ψυχική υπόσταση. Τέλος η ψυχή εισήλθε στο φυσικό σώμα, που συλλαμβάνουμε όλοι με τις αισθήσεις. Η εισαγωγή του τρίματος στους υλικομορφικούς κόσμους σημαίνει και τον εγκλωβισμό της σε αυτούς, διότι εάν η ίδια θέλει να επιστρέψει στην απόλυτη ύπαρξη αδυνατεί ,διότι είναι αναγκασμένη να μάθει, κυριαρχήσει την ύλη και να κατευθυνθεί άξια πλέον στην πραγματική της πατρίδα. (Μαργιωρής 1993: 73-83, 84-91, 158-167, 194-205) Η απόσπαση και εισαγωγή του τρίματος στους υλικομορφικούς κόσμους σχηματίζει και προικίζει τη ψυχή με ορισμένους νόμους. Οι τρεις αυτοί νόμοι είναι το «ελευθέριο βούλησης», που της επιτρέπει να κάνει τις όποιες επιλογές επιθυμεί, το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος ή αλλιώς το «κάρμα» και τρίτο το νόμο της «μετενσάρκωσης» που υποχρεώνει τη ψυχή να ξαναγεννηθεί στο φυσικό μας κόσμο αφού έχει σφραγισθεί η μνήμη της για να λάβει εκ νέου εμπειρίες που θα τη βοηθήσουν να επανεξετάσει τα πράγματα και να συνειδητοποιήσει αρκετά πράγματα για την ύπαρξή της και τη συμπεριφορά της στην ύλη. (Μαργιωρής 1993: 92-101, 108-118 ; Μαργιωρής 1991: 27-35, 57-70, 103-116, 117-125) Η ψυχή έχει ως στόχο να ανέλθει τις διαστάσεις της ύλης και απελευθερούμενη σταδιακά να επιστρέψει στην πνευματική της πατρίδα. Για να συμβεί αυτό είναι αναγκαία η λήψη εμπειρίας τόσο από τις εσωτερικές διαστάσεις όσο και από τη φυσική μας διάσταση ή κόσμο που είναι ο σκληρότερος σε εμπειρία και σημαδεύει βαθιά τους ανθρώπους και τις ψυχές επιταχύνοντας παράλληλα και την εξέλιξή τους. Οι σαρκώσεις γίνονται κάτω από ειδική επίβλεψη, σειρά , προϋποθέσεις και ανάλογα με τις εξελεγκτικές ανάγκες της ψυχής. (Μαργιωρής 1993: 206-218, ) Αποτέλεσμα των σαρκώσεων θεωρητικά και υποθετικά είναι ότι οι ψυχές μέσα από τη λήψη εμπειριών στους εσωτερικούς κόσμους και τον εξωτερικό δικό μας να εκλεπτύνουν την αντίληψή τους και να κυριαρχούν εν μέρει την ύπαρξή τους πλησιάζοντας την πραγματική πατρίδα. (Μαργιωρής 1993: 206-218) http://www.omakoion.gr/The_esoteric_evolution_of_man.htm https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%82
Bspus Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Αν σκεφτόσουν με βάση τη λογική δεν θα έλεγες αυτή είναι η αλήθεια και τέλος. Θα έλεγες δεν ξέρω απλά αναπαράγω αυτό που άκουσα γιατί αυτό μου ακούγεται πιο πιθανό εν τέλει. Όπως κάνουν όλοι δηλαδή. Απο οσες συζητησεις εχω κανει με θρησκους, εχω παρατηρησει οτι η πιστη τους πηγαζει απο την αναγκη που νοιωθουν. Καποια στιγμη ολοι θα πουν "δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν υπαρχει κατι μετα το θανατο" η οτι "δεν υπαρχει καποιο ανωτερο νοημα στη ζωη" Οι αθεοι/αθρησκοι/αγνωστικοι απο την αλλη δεν εχουν αυτην την αναγκη, οποτε κρινοντας μονο με τη λογικη φτανουν στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχουν ενδειξεις για την υπαρξη των παραπανω, ενω και λογω του ποσο ρευστη ειναι και η εννοια του θεου, οι αποδειξεις δεν θα υπαρξουν ποτε. Οποτε κατατασσουν την υπαρξη του στην ιδια κατηγορια με τους μονοκερους η αλλων πλασματικων εννοιων που επισης δεν μπορουν να αποδειχτουν. Εχε υποψη σου οτι οταν κατι δεν μπορει να αποδειχτει οτι υπαρχει η δεν υπαρχει αυτο δεν σημαινει οτι η πιθανοτητα ειναι 50-50 Κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι σε ενα συγκεκριμενο πλανητη σε αλλο ηλιακο συστημα αυτη τη στιγμη δεν ζουν ροζ ελεφαντες με φτερα. Αλλα κανεις δεν θα το επαιρνε στα σοβαρα ως θεμα για σκεψη. Για την αληθεια τωρα συγκεκριμενων θρησκειων οπως ο χριστιανισμος η ο Ισλαμισμος, ο καθενας ας κανει την ερευνα του. Τα οσα εχω διαβασει εγω μου εχουν δωσει ξεκαθαρα την εντυπωση οτι ειναι φτιαχτα και οχι μονο αυτο, αλλα σχεδον μπορεις να δεις πως εξελιχθηκε η "ιστορια" τους δανειζομενες στοιχεια απο αλλες θρησκειες και μυθους στη διαδρομη τους. Αλλα η αναγκη απ'οτι φαινεται παντα επικρατει. Και αμα δεν μπορεις να ξεπερασεις την ιδεα οτι εισαι ασημαντος και θα περασεις αναποφευκτα στην ανυπαρξια, κανενα επιχειρημα δεν θα σε πεισει και θα σου αρκει η μη αποδειξη του αντιθετου μεχρι το τελος 2
totem_lost Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Εχε υποψη σου οτι οταν κατι δεν μπορει να αποδειχτει οτι υπαρχει η δεν υπαρχει αυτο δεν σημαινει οτι η πιθανοτητα ειναι 50-50 Κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι σε ενα συγκεκριμενο πλανητη σε αλλο ηλιακο συστημα αυτη τη στιγμη δεν ζουν ροζ ελεφαντες με φτερα. Αλλα κανεις δεν θα το επαιρνε στα σοβαρα ως θεμα για σκεψη. Σωστά μιας και η πιθανότητα ορίζει την βεβαιότητα να συμβεί ή να μην συμβεί κάποιο γεγονός. Προφανώς σε θέματα θρησκείας/φιλοσοφίας τέτοια μέτρα δεν ορίζονται, οπότε δεν υπάρχει λόγος ουτε να το αναφέρεις. Όσο για το αν κάποιος παίρνει σοβαρά το κάθε θέμα είναι προσωπική του επιλογή και δεν λέει στην ουσία κάτι για το θέμα καθαυτό (κάποτε πιστεύαμε το οτι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει είναι αστείο). Ξανά, αυτό που είπα προηγουμένως, είναι οτι το να είναι κάποιος απόλυτος όσον αφορά την αθρησκεία/αθεϊα του, είναι όσο μάταιο είναι και ο οποιοδήποτε φανατικός κάθε θρησκείας. Και καμία προσπάθεια ορθολογισμού στο συγκεκριμένο θέμα δεν του δίνει αρκετά επιχειρήματα για να ισχυρίζεται οτι ξέρει 'την αλήθεια'.
ScorpioX777 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι σε ενα συγκεκριμενο πλανητη σε αλλο ηλιακο συστημα αυτη τη στιγμη δεν ζουν ροζ ελεφαντες με φτερα. Αλλα κανεις δεν θα το επαιρνε στα σοβαρα ως θεμα για σκεψη. Δεν μπορεις να συγκρινεις την θρησκεια με την επιστημη.Οι θρησκειες δεν εχουν αποδειξει την υπαρξη θεου-θεων απο τοτε που υπαρχουν,ενω η επιστημη βλεπε Κεπλερ οσο πανε και πλησιαζουν,τοσο μαλιστα που και η εκκλησια τεινει να το παραδεχθει.Και πειτε μου αληθεια μετα απο τοσα που ξερουμε,υπαρχει καποιος που πιστευει οτι σε τοσα δις ηλιακα συστηματα δεν υπαρχει ζωη σε καποια ασχετα εαν δεν εχει ανακαλυφθει ακομα.Τωρα αν ειναι ροζ ελεφαντακια δεν ξερω,αν ηταν ομως ελεφαντακια δεν θα τα προτιμουσα ροζ γιατι δεν μου αρεσει το χρωμα.
Bspus Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Σωστά μιας και η πιθανότητα ορίζει την βεβαιότητα να συμβεί ή να μην συμβεί κάποιο γεγονός. Προφανώς σε θέματα θρησκείας/φιλοσοφίας τέτοια μέτρα δεν ορίζονται, οπότε δεν υπάρχει λόγος ουτε να το αναφέρεις. Όσο για το αν κάποιος παίρνει σοβαρά το κάθε θέμα είναι προσωπική του επιλογή και δεν λέει στην ουσία κάτι για το θέμα καθαυτό (κάποτε πιστεύαμε το οτι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει είναι αστείο). Δεδομενο μπορει να ειναι για σενα, αλλα πιστεψε με για αλλους δεν ειναι. Το αν η γη ειναι στρογγυλη και γυριζει ειναι κατι που μπορει να αποδειχτει. Παλαιοτερα μπορει να ηταν πολυ πιο δυσκολο αλλα ενδειξεις υπηρχαν. Κανεις δεν "σκαρφιστηκε" τη θεωρια οτι η γη ειναι στρογγυλη για να καλυψει υπαρξιακα κενα. Καποιοι μπορει να πειθονταν, καποιοι οχι δεν εχει τοση σημασια, αλλα ηταν ενα θεμα πανω στο οποιο μπορουσε να στηριχτει μια επιστημονικη συζητηση. Δεν εχει και τοση σχεση με το θεμα του θεου και της θρησκειας που η πιστη οπως ειπα πηγαζει απο την αναγκη. Αλλα δυστυχως "χρειαζομαι αρα υπαρχει" δεν στεκει. Ασχετο, αλλα αφου μιλαμε για τη γη, η ιδεα οτι μεχρι προσφατα πιστευαμε οτι ειναι επιπεδη και επρεπε να φτασουμε μεχρι τον Κολομβο σχεδον για να καταρριφθει δεν ισχυει. https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth Και πειτε μου αληθεια μετα απο τοσα που ξερουμε,υπαρχει καποιος που πιστευει οτι σε τοσα δις ηλιακα συστηματα δεν υπαρχει ζωη σε καποια ασχετα εαν δεν εχει ανακαλυφθει ακομα.Τωρα αν ειναι ροζ ελεφαντακια δεν ξερω,αν ηταν ομως ελεφαντακια δεν θα τα προτιμουσα ροζ γιατι δεν μου αρεσει το χρωμα. Το θεμα δεν ειναι αν υπαρχει ζωη σε αλλους πλανητες γενικως αλλα οτι υπαρχουν αναριθμητα συγκεκριμενα concepts που δεν μπορει να αποδειχτει (σημερα εστω) η μη εγκυροτητα τους. Αυτο δεν τα κανει αυτοματως αξια λογου. Αντι για ροζ ελεφαντακια μπορεις να σκεφτεις το ενδεχομενο να υπαρχει μια τεραστια πορσελανινη τσαγιερα στην επιφανεια του Πλουτωνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα