Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα έξοδα για την έκδοση καινούριου διαβατηρίου είναι τα ίδια είτε υπάρχει παλιό είτε όχι, γιατί να υπάρχει έκπτωση; Όσο για την περίπτωση ανανέωσης το γράφουν ξεκάθαρα:

Δικαιολογητικά σε περίπτωση ανανέωσης ή αντικατάστασης διαβατηρίου:

Κατατίθενται τα ίδια δικαιολογητικά, με την περίπτωση 1, προσκομίζοντας και το παλαιό διαβατήριο.

http://www.passport.gov.gr/npc-periexomeno/npc-periexomeno/dikaiologitika-diavatirion.html

Πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνουν;

Δημοσ.

Τα ληγμενα τα τρυπανε για να τα καταστρέψουν... Εάν το πάρει λάθος άτομο το ληγμενο το κάνει πλαστο... Γιαυτό το θέλουνε.. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι δικό σου. Δήλωσε απώλεια και τέλος

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όταν πας να εκδόσεις διαβατήριο σε αστυνομικό τμήμα σου ζητάνε αποδεικτικό ότι είσαι κάτοικος της περιοχής που εξυπηρετεί το τμήμα αυτό όπως κάνουν με κάποιες άλλες διαδικασίες για να μην εξυπηρετούν άτομα από άλλες περιοχές ; Γιατί εγώ στα χαρτιά είμαι κάτοικος πχ Νομού Ηλείας αλλά ουσιαστικά μένω Πατήσια και εδώ θέλω να πάω να το βγάλω χωρίς όμως να μπορώ να το αποδείξω..

Δημοσ.

Περίπου πόσο βγαίνουν όλα τα έξοδα για έκδοση διαβατηρίου καινούργιου;

Όλα πακέτο φωτογραφίες,δοαβατηριο,γενικα όλα πόσο πάει περίπου για ένα 5ετης διάρκειας;

Δημοσ.

Το παράβολο έχει 84,40... βάλε και τη φωτογραφία και νομίζω σου παίρνουν και κάτι ακόμα σαν κόστος για την αποστολή λίγο κάτω από τα 100 πιστεύω.

Δημοσ.

Όταν πας να εκδόσεις διαβατήριο σε αστυνομικό τμήμα σου ζητάνε αποδεικτικό ότι είσαι κάτοικος της περιοχής που εξυπηρετεί το τμήμα αυτό όπως κάνουν με κάποιες άλλες διαδικασίες για να μην εξυπηρετούν άτομα από άλλες περιοχές ; Γιατί εγώ στα χαρτιά είμαι κάτοικος πχ Νομού Ηλείας αλλά ουσιαστικά μένω Πατήσια και εδώ θέλω να πάω να το βγάλω χωρίς όμως να μπορώ να το αποδείξω..

Δεν ξέρω για Αθήνα, αλλά για επαρχία Μακεδονίας μια χαρά με έβγαλαν διαβατήριο τον Ιούλη αν και είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δίχως αποδείξεις για τίποτα.

Δημοσ.

Περίπου πόσο βγαίνουν όλα τα έξοδα για έκδοση διαβατηρίου καινούργιου;

Όλα πακέτο φωτογραφίες,δοαβατηριο,γενικα όλα πόσο πάει περίπου για ένα 5ετης διάρκειας;

95 είχα δώσει σύνολο. Έτσουξε.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα δει πιο παλιά ότι γίνεται να βγαλεις 1 έτους και 5ετιας αν θελεις και καλά επειδή άλλαζε το ποσό που εδινες

Λογικά αλλαξε και αυτό.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χαίρετε φίλοι μου, 

Έχασα το διαβατήριο μου και το χρειάζομαι μέσα στον επόμενο μήνα για επαγγελματικό ταξίδι εκτός Ευρώπης. 
Μου είπαν οτι σε περίπτωση που δηλώσω απώλεια, χρειάζεται τρεις μήνες για να μου επιτραπεί να βγάλω καινούριο (μεχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες απώλειας). 

Παρόλα αυτά στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο νόμος λέει "οτι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις μήνες", που δείχνει ό,τι εξαρτάται λίγο πολύ απο την υπηρεσία που θα δηλώσεις την απώλεια το πόσο καιρό θα κρατήσει την έρευνα ανοιχτη. 

http://www.passport.gov.gr/syxnes-erotiseis/genikes-erotiseis/klopi-apoleia-diavatiriou.html 

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με κλοπή/απώλεια, και αν ναι, σε πόσο καιρό κατάφερε να βγάλει νεο διαβατήριο? 

Ευχαριστώ! 

Παρεμπιπτόντως έψαξα τι προβλέπεται σε άλλες χώρες (UK, US, AU, DE, NL, FR, IT, IR, ES, SE, DK) και παρόμοιο περιορισμό στο χρόνο επανέκδοσης διαβατηρίου δεν βρήκα πουθενά. Μήπως ο νόμος εδώ παρα-είναι αυστηρός? Καταλαβαίνω ο,τι πρόκεται για σοβαρό έγγραφο αλλά για κάποιον που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό δεν είναι απίθανο να χάσει ή να του κλαπεί το διαβατήριο. Ακόμη χειρότερα αν σου συμβεί δυο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, σου αφαιρούν το δικαίωμα στο διαβατήριο για ένα ολόκληρο χρόνο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν είναι εντός Ε.Ε φτάνει και η ταυτότητα αλλά μάλλον δεν είναι για να ρωτάς.

Προσπάθησε να πιέσεις λίγο τη διαδικασία αν γίνεται.

Της μητέρας μου που πριν μερικά χρόνια της κλεψανε τη τσάντα και είχε μέσα το διαβατήριο της, μέσα σε έναν μήνα της το είχαν βγάλει.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.
13 minutes ago, Antonia_GR said:

καλησπερα για Σερβια χρειαζομαι διαβατηριο? Αν βγαλω για ποσο καιρο ισχυει πριν να χρειαστει ανανεωση?

οχι δεν χρειαζεται οπου και αν googlaris θα το δεις.το διαβατηριο εχει ισχυ 5 χρονια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...