totem_lost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Τα έξοδα για την έκδοση καινούριου διαβατηρίου είναι τα ίδια είτε υπάρχει παλιό είτε όχι, γιατί να υπάρχει έκπτωση; Όσο για την περίπτωση ανανέωσης το γράφουν ξεκάθαρα: Δικαιολογητικά σε περίπτωση ανανέωσης ή αντικατάστασης διαβατηρίου: Κατατίθενται τα ίδια δικαιολογητικά, με την περίπτωση 1, προσκομίζοντας και το παλαιό διαβατήριο. http://www.passport.gov.gr/npc-periexomeno/npc-periexomeno/dikaiologitika-diavatirion.html Πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνουν;
tsakonas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Τα ληγμενα τα τρυπανε για να τα καταστρέψουν... Εάν το πάρει λάθος άτομο το ληγμενο το κάνει πλαστο... Γιαυτό το θέλουνε.. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι δικό σου. Δήλωσε απώλεια και τέλος
MikeJ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Όταν πας να εκδόσεις διαβατήριο σε αστυνομικό τμήμα σου ζητάνε αποδεικτικό ότι είσαι κάτοικος της περιοχής που εξυπηρετεί το τμήμα αυτό όπως κάνουν με κάποιες άλλες διαδικασίες για να μην εξυπηρετούν άτομα από άλλες περιοχές ; Γιατί εγώ στα χαρτιά είμαι κάτοικος πχ Νομού Ηλείας αλλά ουσιαστικά μένω Πατήσια και εδώ θέλω να πάω να το βγάλω χωρίς όμως να μπορώ να το αποδείξω..
stelios18120 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Περίπου πόσο βγαίνουν όλα τα έξοδα για έκδοση διαβατηρίου καινούργιου; Όλα πακέτο φωτογραφίες,δοαβατηριο,γενικα όλα πόσο πάει περίπου για ένα 5ετης διάρκειας;
MikeJ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Το παράβολο έχει 84,40... βάλε και τη φωτογραφία και νομίζω σου παίρνουν και κάτι ακόμα σαν κόστος για την αποστολή λίγο κάτω από τα 100 πιστεύω.
LongTom Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Όταν πας να εκδόσεις διαβατήριο σε αστυνομικό τμήμα σου ζητάνε αποδεικτικό ότι είσαι κάτοικος της περιοχής που εξυπηρετεί το τμήμα αυτό όπως κάνουν με κάποιες άλλες διαδικασίες για να μην εξυπηρετούν άτομα από άλλες περιοχές ; Γιατί εγώ στα χαρτιά είμαι κάτοικος πχ Νομού Ηλείας αλλά ουσιαστικά μένω Πατήσια και εδώ θέλω να πάω να το βγάλω χωρίς όμως να μπορώ να το αποδείξω.. Δεν ξέρω για Αθήνα, αλλά για επαρχία Μακεδονίας μια χαρά με έβγαλαν διαβατήριο τον Ιούλη αν και είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δίχως αποδείξεις για τίποτα.
*nenya* Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Περίπου πόσο βγαίνουν όλα τα έξοδα για έκδοση διαβατηρίου καινούργιου; Όλα πακέτο φωτογραφίες,δοαβατηριο,γενικα όλα πόσο πάει περίπου για ένα 5ετης διάρκειας; 95 είχα δώσει σύνολο. Έτσουξε. 1
stelios18120 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Για 5ετια ε; Υπάρχει να βγαλεις και για 10χρονια ή το ανώτερο είναι 5ετιας;
defacer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Για 5ετια ε; Υπάρχει να βγαλεις και για 10χρονια ή το ανώτερο είναι 5ετιας; Δεν έχεις επιλογή, 5ετίας είναι πάντα. http://www.passport.gov.gr/syxnes-erotiseis/diarkeia-diavatiriou/diarkeia-neou-diavatiriou.html 1
stelios18120 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Είχα δει πιο παλιά ότι γίνεται να βγαλεις 1 έτους και 5ετιας αν θελεις και καλά επειδή άλλαζε το ποσό που εδινες Λογικά αλλαξε και αυτό.
maverickanos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Χαίρετε φίλοι μου, Έχασα το διαβατήριο μου και το χρειάζομαι μέσα στον επόμενο μήνα για επαγγελματικό ταξίδι εκτός Ευρώπης. Μου είπαν οτι σε περίπτωση που δηλώσω απώλεια, χρειάζεται τρεις μήνες για να μου επιτραπεί να βγάλω καινούριο (μεχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες απώλειας). Παρόλα αυτά στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο νόμος λέει "οτι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις μήνες", που δείχνει ό,τι εξαρτάται λίγο πολύ απο την υπηρεσία που θα δηλώσεις την απώλεια το πόσο καιρό θα κρατήσει την έρευνα ανοιχτη. http://www.passport.gov.gr/syxnes-erotiseis/genikes-erotiseis/klopi-apoleia-diavatiriou.html Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με κλοπή/απώλεια, και αν ναι, σε πόσο καιρό κατάφερε να βγάλει νεο διαβατήριο? Ευχαριστώ! Παρεμπιπτόντως έψαξα τι προβλέπεται σε άλλες χώρες (UK, US, AU, DE, NL, FR, IT, IR, ES, SE, DK) και παρόμοιο περιορισμό στο χρόνο επανέκδοσης διαβατηρίου δεν βρήκα πουθενά. Μήπως ο νόμος εδώ παρα-είναι αυστηρός? Καταλαβαίνω ο,τι πρόκεται για σοβαρό έγγραφο αλλά για κάποιον που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό δεν είναι απίθανο να χάσει ή να του κλαπεί το διαβατήριο. Ακόμη χειρότερα αν σου συμβεί δυο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, σου αφαιρούν το δικαίωμα στο διαβατήριο για ένα ολόκληρο χρόνο.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Αν είναι εντός Ε.Ε φτάνει και η ταυτότητα αλλά μάλλον δεν είναι για να ρωτάς. Προσπάθησε να πιέσεις λίγο τη διαδικασία αν γίνεται. Της μητέρας μου που πριν μερικά χρόνια της κλεψανε τη τσάντα και είχε μέσα το διαβατήριο της, μέσα σε έναν μήνα της το είχαν βγάλει.
Antonia_GR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 καλησπερα για Σερβια χρειαζομαι διαβατηριο? Αν βγαλω για ποσο καιρο ισχυει πριν να χρειαστει ανανεωση?
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 13 minutes ago, Antonia_GR said: καλησπερα για Σερβια χρειαζομαι διαβατηριο? Αν βγαλω για ποσο καιρο ισχυει πριν να χρειαστει ανανεωση? οχι δεν χρειαζεται οπου και αν googlaris θα το δεις.το διαβατηριο εχει ισχυ 5 χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα