Glator Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Για τις περισσοτερες ειδικοτιτες ειναι οντως περιπου στα 3000 τ χρονο..η le monde ειναι στα 5000 τ χρονο νομιζω
nammo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Συνήθως τα ζητήματα που τιθενται πριν τη επιλογή μια σχολής ΙΕΚ είναι το κόστος της φοίτησης, το περιβάλλον και η ποιότητα των μαθημάτων, η πρόσβαση στη πρακτική εξάσκηση, το βιογραφικό των διδασκόντων η επαγγελματική αποκατάσταση και η ισχύς του διπλώματος στο ελληνικό δημόσιο και στο εξωτερικό. Το κόστος στα ΔΙΕΚ είναι σχεδόν μηδαμινό αφού θα χρειαστεί (αλλά όχι απαραίτητα) ν' αγοράσεις προσωπικό εξοπλισμό, δηλαδή εργαλεία όπως μαχαίρια, παριζιέν κτλ. ενώ σίγουρα θα πρέπει να αγοράσεις τη στολή σου. Η σύνθεση των τμημάτων είναιι ετερογενής αφού συναντάμε σπουδαστές με αποσπασματικές γνώσεις έως αποφοίτους τριτοβάθμιας που καλλιεργούν το χόμπι τους ενώ η δημόσια ταυτότητα όπως και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διασφαλίζει την ύπαρξη αγενών και θρασύτατων σπουδαστών που ξέρουν πολύ καλύτερα πως πρέπει εκπαιδευτούν και τι γνώσεις πρέπει να λάβουν! Αυτοί είναι υπαίτιοι για την κατάσταση που ακυρώνει οποιοδήποτε σχεδιασμό για τη διδασκαλία εκ μέρους του εκπαιδευτή με αποτέλεσμα η εκμάθηση να γίνεται «κατ' απαίτηση», δηλαδή η έγκυρη αριστεία του σπουδαστή να εξαρτάται απ' τη διάθεση του για μάθηση. Έτσι το περιβάλλον εμπλουτίζεται με μικρές ομάδες σπουδαστών που έχουν ιδιαίτερα συμφέρονται ενώ δημιουργούν σύγχυση και στη διοικητική οργάνωση της σχολής. Η ποιότητα της πρακτικής εξάσκησης αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση συνυφαίνεται με το κύρος των διδασκόντων αφού ο χώρος συνήθως διατίθεται απ' τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Είναι επικεφαλείς ελληνικών επισιτιστικών επιχειρήσεων πχ. Βιομηχανικά caterings, παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια κτλ. είναι δηλαδή προσωπικότητες με προσόντα και τεχνική εμπειρία. Έτσι, κατανοούν τα προβλήματα με τις απουσίες και βοηθάνε, είναι διαθέσιμοι κι εκτός μαθήματος για συμβουλές και small talk ενώ είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν επαγγελματικές προτάσεις προς τους σπουδαστές. Μετά το πέρας των σπουδών και το καθιερωμένο εξάμηνο πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. αδημονούν για την διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης που κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του σπουδαστή βάσει της Εθνικής νομοθεσίας. Ακόμη, το διαπιστευτήριο του ΙΕΚ έχει συγκεκριμένη ισχύ με βάση τις οριστικές τροποποιήσεις στη μέθοδο κατάταξης και αξιολόγησης των διπλωμάτων η πτυχίων που έγιναν την περιοδο 2013-2014. Οι απόφοιτοι ΙΕΚ βρίσκονται στο επίπεδο 5 δηλαδή υψηλότερα από τα τα διαπιστευτήρια που παρέχουν οι υπόλοιπες γενικές κι επαγγελματικές σχολές ενώ βρίσκονται ένα βαθμό κάτω απ' την τριτοβάθμια! Η σύνδεση με την Ε.Ε. γίνεται μέσω του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων για το οποίο δεν γνωρίζω πολλά οπότε δες τις συνδέσεις παρακάτω. Ευβάσταχτο κόστος, έγκυρες γνώσεις από εκπαιδευτές με διαπιστωμένα προσόντα και πιθανότητα επαγγελματικής αποκατάστασης κάνουν τα Δ.ΙΕΚ αρκετά ελκυστικά. Έχω προσωπική εμπειρία ως εν ενεργεία επι πτυχίω σπουδαστής. Κάθε σπουδαστής αντιλαμβάνεται διαφορετικά το περιβάλλον ενώ δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ορθολογικός τρόπος ώστε να κρίνουμε τις σχολές. Δες εδώ: http://www.nqf.gov.gr/index.php/ta-8-epipeda κι εδώ: http://www.nqf.gov.gr/index.php/europaiko-plaisio-prosonton
nammo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Συνήθως τα ζητήματα που τιθενται πριν τη επιλογή μια σχολής ΙΕΚ είναι το κόστος της φοίτησης, το περιβάλλον και η ποιότητα των μαθημάτων, η πρόσβαση στη πρακτική εξάσκηση, το βιογραφικό των διδασκόντων η επαγγελματική αποκατάσταση και η ισχύς του διπλώματος στο ελληνικό δημόσιο και στο εξωτερικό. Το κόστος στα ΔΙΕΚ είναι σχεδόν μηδαμινό αφού θα χρειαστεί (αλλά όχι απαραίτητα) ν' αγοράσεις προσωπικό εξοπλισμό, δηλαδή εργαλεία όπως μαχαίρια, παριζιέν κτλ. ενώ σίγουρα θα πρέπει να αγοράσεις τη στολή σου. Η σύνθεση των τμημάτων είναιι ετερογενής αφού συναντάμε σπουδαστές με αποσπασματικές γνώσεις έως αποφοίτους τριτοβάθμιας που καλλιεργούν το χόμπι τους ενώ η δημόσια ταυτότητα όπως και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διασφαλίζει την ύπαρξη αγενών και θρασύτατων σπουδαστών που ξέρουν πολύ καλύτερα πως πρέπει εκπαιδευτούν και τι γνώσεις πρέπει να λάβουν! Αυτοί είναι υπαίτιοι για την κατάσταση που ακυρώνει οποιοδήποτε σχεδιασμό για τη διδασκαλία εκ μέρους του εκπαιδευτή με αποτέλεσμα η εκμάθηση να γίνεται «κατ' απαίτηση», δηλαδή η έγκυρη αριστεία του σπουδαστή να εξαρτάται απ' τη διάθεση του για μάθηση. Έτσι το περιβάλλον εμπλουτίζεται με μικρές ομάδες σπουδαστών που έχουν ιδιαίτερα συμφέρονται ενώ δημιουργούν σύγχυση και στη διοικητική οργάνωση της σχολής. Η ποιότητα της πρακτικής εξάσκησης αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση συνυφαίνεται με το κύρος των διδασκόντων αφού ο χώρος συνήθως διατίθεται απ' τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Είναι επικεφαλείς ελληνικών επισιτιστικών επιχειρήσεων πχ. Βιομηχανικά caterings, παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια κτλ. είναι δηλαδή προσωπικότητες με προσόντα και τεχνική εμπειρία. Έτσι, κατανοούν τα προβλήματα με τις απουσίες και βοηθάνε, είναι διαθέσιμοι κι εκτός μαθήματος για συμβουλές και small talk ενώ είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν επαγγελματικές προτάσεις προς τους σπουδαστές. Μετά το πέρας των σπουδών και το καθιερωμένο εξάμηνο πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. αδημονούν για την διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης που κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του σπουδαστή βάσει της Εθνικής νομοθεσίας. Ακόμη, το διαπιστευτήριο του ΙΕΚ έχει συγκεκριμένη ισχύ με βάση τις οριστικές τροποποιήσεις στη μέθοδο κατάταξης και αξιολόγησης των διπλωμάτων η πτυχίων που έγιναν την περιοδο 2013-2014. Οι απόφοιτοι ΙΕΚ βρίσκονται στο επίπεδο 5 δηλαδή υψηλότερα από τα τα διαπιστευτήρια που παρέχουν οι υπόλοιπες γενικές κι επαγγελματικές σχολές ενώ βρίσκονται ένα βαθμό κάτω απ' την τριτοβάθμια! Η σύνδεση με την Ε.Ε. γίνεται μέσω του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων για το οποίο δεν γνωρίζω πολλά οπότε δες τις συνδέσεις παρακάτω. Ευβάσταχτο κόστος, έγκυρες γνώσεις από εκπαιδευτές με διαπιστωμένα προσόντα και πιθανότητα επαγγελματικής αποκατάστασης κάνουν τα Δ.ΙΕΚ αρκετά ελκυστικά. Έχω προσωπική εμπειρία ως εν ενεργεία επι πτυχίω σπουδαστής. Κάθε σπουδαστής αντιλαμβάνεται διαφορετικά το περιβάλλον ενώ δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ορθολογικός τρόπος ώστε να κρίνουμε τις σχολές. Δες εδώ: http://www.nqf.gov.gr/index.php/ta-8-epipeda κι εδώ: http://www.nqf.gov.gr/index.php/europaiko-plaisio-prosonton Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2015 από nammo
GreyHorse Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 ΙΕΚ Ξυνή (νομίζω) ο ξάδερφός μου πληρώνει τον γιο του για μάγειρα, διακανονισμό 230 ευρώ τον μήνα, κάθε μήνα και το καλοκαίρι. Τώρα θα πληρώνει παραπάνω λόγω ΦΠΑ, ευτυχώς τους έμεινε εξάμηνο. 230 επί 12 σύνολο 2760 τον χρόνο, 1380 το εξάμηνο.
Rigas88 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, ξεκάθαρα η φοίτηση σε ιδιωτικό ΙΕΚ πάντα είναι καλύτερη απ΄οτι σε δημόσιο. Εγκαταστάσεις καλύτερες, δεν χάνονται μαθήματα, οι καθηγητές είναι κορυφαίοι και κυρίως από το πρώτο έτος σε στέλνουν σε ξενοδοχειάρες για πρακτική. Τώρα αν κάποιοι μας θεωρούν χαμένους είναι πρόβλημά τους και ας κρίνουν καλύτερα τον εαυτό τους! ΙΕΚ ΑΚΜΗ που θα πάω εγώ φέτος δεύτερο έτος δίνω 2400 το χρόνο αλλά τα υλικά είναι μέσα φίλε. 1
WorldOfGlass Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Από που το συμπέρανες ότι πετάω τυχαία αριθμούς ;; Έχω περάσει και από ιδιωτικό και από δημόσιο ΙΕΚ και σαν σπουδαστής και σαν εργαζόμενος , μάλλον γνωρίζω κάτι παραπάνω., το ποσό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι έχουν πάει σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Glator πολύ εύκολα προσβάλλεις χιλιάδες άτομα ως κατεστραμμένους (!!!) , αφελής αν πιστεύουν ότι τους λένε στα ιδιωτικά για επαγγελματική αποκατάσταση κτλπ ναι.. Αν πήγαινες σε ιδιωτικό ιεκ και έδινες 3000 απλά σε κλέβανε. Δεν αντιλέγω οτι υπάρχουν και πιο ακριβά. Όμως 3000 δεν είναι ο μέσος όρος και καλό είναι σε ενα φόρουμ να αρχίζουμε απο τις πιο οικονομικές σχολές γιατί δεν ξέρουμε την οικονομική κατάσταση του άλλου ούτε θέλουμε να τον απογοητεύσουμε. Συμφωνώ με το δεύτερο μερος. Καλό θα ήταν να μην χαρακτηρίζουμε τα άτομα που φοιτούν σε ιεκ αποτυχημένα η κατεστραμμένα. Ο χαρακτηρισμός πρέπει να περιορίζεται μόνο στις υπηρεσίες που παρέχουν τέτοιου είδους σχολές. Οι πανελλήνιες δεν ειναι μονόδρομος ουτε καθορίζουν κάποιον ως αποτυχημένο. Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, ξεκάθαρα η φοίτηση σε ιδιωτικό ΙΕΚ πάντα είναι καλύτερη απ΄οτι σε δημόσιο. Εγκαταστάσεις καλύτερες, δεν χάνονται μαθήματα, οι καθηγητές είναι κορυφαίοι και κυρίως από το πρώτο έτος σε στέλνουν σε ξενοδοχειάρες για πρακτική. Τώρα αν κάποιοι μας θεωρούν χαμένους είναι πρόβλημά τους και ας κρίνουν καλύτερα τον εαυτό τους! ΙΕΚ ΑΚΜΗ που θα πάω εγώ φέτος δεύτερο έτος δίνω 2400 το χρόνο αλλά τα υλικά είναι μέσα φίλε. Πότε θα σταματήσετε απο τα ΑΚΜΗ να κάνετε fake profiles για να διαφημιστείτε? Δεν πείθετε κανέναν, μάτι βγάζει οτι είναι μουφα αυτά που γράφετε και κουράζετε τους διαχειριστές με το να κάνουν ban κάθε τρεις και λίγο 4
Rigas88 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Φίλε μου δεν έχω λόγο να διαφημίσω κανέναν και τίποτα. Σπουδάζω και λέω τη γνώμη μου, Αν σε ενοχλεί και νομίζεις οτι παίζει κάτι άλλο, είναι δικό σου θέμα. Ελευθερία απόψεων υπάρχει, αν δεν κάνω λάθος στα forum. Εκτός και αν αυτή ενοχλεί.
WorldOfGlass Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Φίλε μου δεν έχω λόγο να διαφημίσω κανέναν και τίποτα. Σπουδάζω και λέω τη γνώμη μου, Αν σε ενοχλεί και νομίζεις οτι παίζει κάτι άλλο, είναι δικό σου θέμα. Ελευθερία απόψεων υπάρχει, αν δεν κάνω λάθος στα forum. Εκτός και αν αυτή ενοχλεί. Newbie 0 μυνηματα Το μόνο που έχεις γράψει στο φορουμ είναι τι καλα που είναι στα Ακμη και το προφίλ σου είναι από τον Ιουνιο. Έχω περάσει από δυο ιδιωτικές σχολές. Τέτοια ξεφτίλα δεν έχω ξαναδεί. 3
Rigas88 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 WorldOfGlass απ' όσο βλέπω και εσύ δεν είσαι παλιός εδώ ούτε έχεις πολλές εμφανίσεις. Ωστόσο λες ελεύθερα τη γνώμη σου και δεν σε κατηγόρησα οτι υπάρχει κάτι από πίσω; Μήπως τελικά εσύ έχεις κάποιο θέμα; Anyway. Η γνώμη σου φίλε. Μάλλον εδώ μέσα το να είσαι νέος στο forum και να λες ελεύθερα τη γνώμη σου δεν είναι καλό!!!!!!
idomeneas7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 WorldOfGlass απ' όσο βλέπω και εσύ δεν είσαι παλιός εδώ ούτε έχεις πολλές εμφανίσεις. Ωστόσο λες ελεύθερα τη γνώμη σου και δεν σε κατηγόρησα οτι υπάρχει κάτι από πίσω; Μήπως τελικά εσύ έχεις κάποιο θέμα; Anyway. Η γνώμη σου φίλε. Μάλλον εδώ μέσα το να είσαι νέος στο forum και να λες ελεύθερα τη γνώμη σου δεν είναι καλό!!!!!! Κάνε έναν κόπο τουλάχιστον να γράψεις και μερικά άσχετα για ξεκάρφωμα την άλλη φορά. Η παρ-Ακμή ούτε καλή διαφήμιση δεν μπορεί να κάνει. 1
Tzikoz Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Κανένα από τα δυο, πάνε σε ΤΕΙ!!!! Ειμαι ειδη σε ΤΕΙ , Σε ΤΕΙ Μηχανολογιας , αλλα όπως κι εσυ δεν μου πολυαρεσει και σκέφτομαι να ξεκινησω την μαγειρικη εδώ και καιρο , όπως κι εσυ χρωσταω πολλα μαθηματα. Π.Σ Σε ποιο ΤΕΙ εισαι?
Gardenia12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ειμαι ειδη σε ΤΕΙ , Σε ΤΕΙ Μηχανολογιας , αλλα όπως κι εσυ δεν μου πολυαρεσει και σκέφτομαι να ξεκινησω την μαγειρικη εδώ και καιρο , όπως κι εσυ χρωσταω πολλα μαθηματα. Π.Σ Σε ποιο ΤΕΙ εισαι? Σερρων. Εσυ?
Tzikoz Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Σερρων. Εσυ? Κι εγώ Σερρών ανατρίχιασα τώρα!!
Gardenia12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Κι εγώ Σερρών ανατρίχιασα τώρα!! Αντε ρε δικε μου!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα