Προς το περιεχόμενο

Το αρθρωτό smartphone της Google, Project Ara, θα καθυστερήσει έως στο 2016


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αρθρωτό Android smartphone της Google με την ονομασία Project Ara θα έκανε φέτος το ντεμπούτο του στο Πουέρτο Ρίκο. Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση δεν πρόκειται να φτάσει στα χέρια των πρώτων χρηστών πριν το 2016.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Project Ara στο Twitter, ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση είναι η ύπαρξη “πολλών πρωτότυπων εκδόσεων” (της συσκευής) “… περισσότερων από όσο είχαν σκεφτεί” και επομένως είναι μεγάλη σε χρονική διάρκεια η φάση του “prototyping”.

 

Όπως ίσως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, το Project Ara ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο της Motorola (σε συνεργασία με το “Phonebloks”) με στόχο να εισέλθει σε παραγωγή το πρώτο αρθρωτό smartphone στον κόσμο, και το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει διάφορα αρθρώματα (modules) πάνω σε έναν ενδοσκελετό, για να δημιουργήσει το smartphone που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Κάθε άρθρωμα (που μπορεί να διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση, υλικό κατασκευής ή φινίρισμα), μπορεί να προσφέρει διαφορετική ποσότητα μνήμης και επεξεργαστή, διαφορετικής χωρητικότητας αποθηκευτικό χώρο, διαφορετική –με πολλά ή λιγότερα Megapixels στον αισθητήρα και συγκεκριμένο σύστημα φακών – κάμερα κ.ά.

 

Η Google είχε στόχο να κατασκευάσει περίπου 30 διαφορετικά αρθρώματα για την συσκευή έως στο τέλος της χρονιάς. Από τότε βεβαίως έως σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά αφού η Motorola πουλήθηκε στην Lenovo από την Google. Όμως το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, ATAP, παρέμεινε στην Google και συνεχίζει το έργο του.

 

Αν και η Google, είχε ανακοινώσει ότι το Project Ara θα κυκλοφορήσει φέτος στο Πουέρτο Ρίκο, τελικά θα κοιτάξει για κατάλληλες περιοχές στην αγορά των ΗΠΑ. Όπως αναφέραμε, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την διάθεση του νέου της αρθρωτού smartphone μέσα στο 2016. Για να δούμε…

 


 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να καθυστερήσει και να το τεστάρουν σωστά παρά να βγει τώρα και με προβλήματα.

Αλλά για να πω την αλήθεια το περιμένω πως και πως. :D :D

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικά βλέπω την συγκεκριμένη τεχνολογία να είναι άχρηστη τουλαχιστον για αρκετα χρονια ακομα. οι τιμες βεβαια δεν εχουν ανακοινωθει αλλα ακομα και 100 ευρω να κανει πχ ενας νεος φακος (που θεωρω σιγουρο πως θα υπερβαινει τα 100 ευρω) τοτε καλυτερα να πουλησεις την συσκευη σου και να παρεις κατευθειαν αλλο κινητο που εχει καλυτερο φακό.

ομοιως και αν θες να αναβαθμισεις την ram. οι τιμες των εξαρτηματων θα πρεπει να ειναι επιπεδου υπολογιστη για να εχει νοημα η αναβαθμιση (και δεν χρειαζεται φαντασια για να ξερουμε οτι οι τιμες ΔΕΝ θα ειναι επιπεδου υπολογιστη). και ενω στον υπολογιστη κρατας εναν καλο επεξεργαστη αρκετα χρονια και αναβαθμιζεις οτι αλλο χρειαζεται σε αυτα τα χρονια αναμεσα, στα κινητα βλεπεις καθε χρονο να ξεφυτρωνουν νεοι επεξεργαστες οποτε θεωρω απο δυσκολο εως αδυνατο το κινητο να μην μπορει να τα βγαλει με το συγχρονο software επειδη θελει μονο σε ενα modular αναβαθμιση. οποτε και παλι καλυτερα να το πουλησεις και να παρεις καινουργιο.

 

αυτη ειναι μια πρωιμη γνωμη βεβαια αλλα θεωρω πως κατα 99% θα βγει σωστη.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα σημαντικο μερος των κινητων ειναι και η αισθητικη δεν ειναι ουτε desktop ουτε laptop ουτε καν tablet οποτε αν μελλοντικα θα μπορουσε να αλλαζει και εμφανιση πχ με μεταλλικα μερη γυαλι κτλ θα ειναι καλη φαση

 

Βεβαια τοσο που αρχιζουν και πεφτουν οι τιμες δεν ξερω αν θα περπατησει

 

Καλη φαση θα ηταν σε ταμπλετ αυτη η τεχνολογια

 

Το προβλημα ειναι το ποσοστο κερδους των κατασκευαστων δεν ξερω αν θα χει υποστηριξη

 

ΕΙΔΩΜΕΝ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μην κυκλοφορήσει και καθόλου! Είχαμε μια φαγούρα...

 

Δες το γιατί η φαγούρα είναι κακό πράγμα και ασε την τεχνολογία για αυτούς που την κατεχουν.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα ειναι το ποσοστο κερδους των κατασκευαστων δεν ξερω αν θα χει υποστηριξη ΕΙΔΩΜΕΝ

Θα σου πω το εξης,δες μερικα tear down απο,π.χ, iphone και δες το κοστολογιο που κανουν για το καθε πραμα που εχει πανω του,ο φτηνος φακος της σονυ,που φορανε σχεδον ολα τα κινεζικα τηλεφωνα,κοστιζει στα 14$,που παει να πει,αν τον κανουν block,θα τον πουλανε 50$,λεμε τωρα,αρα τους αφηνει αρκετο κερδος(ολο αυτο ειναι απλα μια θεωρια)Σε γενικες γραμμες τα chipset δεν ειναι ακριβα αλλα η καθε εταιρια θα το βαραει στο κεφάλι,αυτη που θα τριβει τα χερια της και θα περιμενει,θα ειναι η qualcomm,γιατι σχεδον ολες πλεον αρχιζουν και βγαζουν δικα τους soc.

Ολο αυτα ειναι υποθεσεις παιδια,απλα θα περιμενουμε και θα δουμε το τι και πως. 

 

Δες το γιατί η φαγούρα είναι κακό πράγμα και ασε την τεχνολογία για αυτούς που την κατεχουν.

Και εσυ απλα του δινεις αξια μονο και μονο που του απαντας. :P
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν καίγομαι για τη συγκεκριμένη κατάσταση...

Αλλά ήθελα να διαβάσω τα σχόλια και μπήκα στο αρθρο.

Ο ένας τον άλλο με ειρωνία φουλ όμως έτσι?

και χωρίς ουσιαστικό λόγο...Ωραίοι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...