Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις οσο αφορα το μεταπτυχιακο.Ειμαι φοιτητης στο τμημα μηχανικων η/υ & πληροφορικης πατρων και ενδιαφερομαι για μετατυχιακο στην ολλανδια.Αρχικα δεν εχω καταλαβει στις απαιτησεις των πανεπιστημιων ποσο σημαντικος ειναι ο μ.ο. πτυχιου.Για delft που εψαξα ειδα θελει 7-7.5 και πανω.Προς το παρον ειμαι 6.5 αλλα εχω και αλλα μαθηματα και μαζι με τη πτυχιακη ελπιζω να φτασω ενα 7.Μου ειπαν οτι καλο ειναι και το Eindhoven και ειναι πιο ελαστικο με το βαθμο πτυχιου.Κατι ακομα,νομιζα οτι το μεταπτυχιακο ειναι 1 χρονος αλλα αν θες μπορεις να το κανεις κανεις σε 2?Ισχυει αυτο? Μπορει καποιος που να κανει μεταπτυχιακο η που να ξερει να με διαφωτισει λιγο γιατι ειμαι λiγο ψαρι με το θεμα ? :P

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ έκανα μάστερ στο Delft πριν 3 χρόνια. Εχει κάποια σημασία ο βαθμός πτυχίου αλλά κ το να κάνεις καλη διπλωματική είναι σημαντικό plus. Κοίτα επίσης και uni of Utrecht ίσως και uva. Ανάλογα και με το τι θέμα θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση,θα τα ψαξω και τα 2 αν και δεν εχω καταληξει ακομα σε θεμα.Στην σελιδα του delft παντως που ειδα απο ελλαδα ελεγε 7 και πανω βαθμος πτυχιου.Εσυ απο εμπειρια τι εχεις να πεις για τα πραγματα στο delft,επισης εμεινες εκει η γυρισες?

Δημοσ.

Οχι ισα ισα που με ενδιαφερει και με το παραπανω :P .Δηλαδη ειναι δικια σου επιλογη το χρονο στον οποιο θα το κανεις? 

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις οσο αφορα το μεταπτυχιακο.Ειμαι φοιτητης στο τμημα μηχανικων η/υ & πληροφορικης πατρων και ενδιαφερομαι για μετατυχιακο στην ολλανδια.Αρχικα δεν εχω καταλαβει στις απαιτησεις των πανεπιστημιων ποσο σημαντικος ειναι ο μ.ο. πτυχιου.Για delft που εψαξα ειδα θελει 7-7.5 και πανω.Προς το παρον ειμαι 6.5 αλλα εχω και αλλα μαθηματα και μαζι με τη πτυχιακη ελπιζω να φτασω ενα 7.Μου ειπαν οτι καλο ειναι και το Eindhoven και ειναι πιο ελαστικο με το βαθμο πτυχιου.Κατι ακομα,νομιζα οτι το μεταπτυχιακο ειναι 1 χρονος αλλα αν θες μπορεις να το κανεις κανεις σε 2?Ισχυει αυτο? Μπορει καποιος που να κανει μεταπτυχιακο η που να ξερει να με διαφωτισει λιγο γιατι ειμαι λiγο ψαρι με το θεμα ? :P

υπαρχουν μαστερ ενος ετους , 2 ετων ακομα και 1,5 . Παει αναλογα με τις διδακτικες μοναδες πχ το μονοετες ειναι 60 και το διετες 120. Στη σελιδα της σχολης σιγουρα θα λεει για καθε μαστερ ποσα εξαμηνα και ποσες διδακτικες μοναδες εχει. Το part time ειναι αλλο θεμα.

Αν πχ λεει μαστερ 120 μοναδων ειναι 2 ετες (πιθανον ενα εξαμηνο να το εχουν για πρακτικη).

• Like 1
Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι και τόσο για το βαθμό αν κατά τα άλλα έχεις καλή αίτηση. Προσπάθησε όντως να φτάσεις το 7 αλλά και να είσαι λίγο χαμηλότερα δεν σημαίνει ότι δεν θα σε πάρουν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ που έκανα αιτήσεις το χειμώνα από τα 4 μόνο στης Ολλανδίας δεν με δέχτηκαν με αιτιολογία χαμηλού βαθμού σε κάποια μαθήματα που ήθελαν.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για την Ολλανδία,αλλά το δικό μου μεταπτυχιακό ήταν 120 ECTS σε 2 χρόνια full-time δίχως πρακτική,με εξάμηνη thesis.

Άλλα είχαν 90 ή/και 60 ECTS με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα.

Ένας (πρώην)συνάδελφος είχε κάνει 5ετες study-by-far για 90-120 σε κάποιο μικρό Γερμανικό Πανεπιστήμιο.

Είναι ανάλογα με το τι θέλεις και τι προσφέρει το πανεπιστήμιο της επιλογής σου.

Πάντως σε εμένα έπαιξε μεγάλο ρόλο ο βαθμός του πτυχίου & το CV μου και λιγότερο η(μέτρια ομολογουμένως) πτυχιακή μου για εισαγωγή.Αλλά όπως έγραψα είναι ανάλογα την περίπτωση.

edit:Ξέχασα να γράψω ότι η αναλυτική βαθμολογία στα μαθήματα ειδικότητας πρέπει να έπαιξε κάποιο ρόλο διότι το ζητούσαν επίμονα.

• Like 1
Δημοσ.

στην Σουηδια δεν ζητανε αναλυτικες βαθμολογιες. Επισης εχει ενα σκασμο μεταπτυχιακα σε ΙΤ και τα συναφη.

• Like 2
Δημοσ.

Για μενα πρεπει πρωτα να απαντησεις στην ερωτηση:

Γιατι θελεις να κανεις μεταπτυχιακο;

Αμα η απαντηση σου ειναι για να βρεις δουλεια στην Ελλαδα θα σου πω κρατα καλυτερα τα λεφτα σου. Αμα πεις οτι ειναι για να βρεις δουλεια εξω το συζηταμε.

PS : Γιατι συγκεκριμενα Ολλανδια; Δεν λεω οτι δεν εχει καλα πανεπιστημια, αλλα υπαρχει καποιος λογος που αποκλειεις τις αλλες χωρες της Δυτικης Ευρωπης;

• Like 1
Δημοσ.

Στην σελιδα του delft παντως που ειδα απο ελλαδα ελεγε 7 και πανω βαθμος πτυχιου.Εσυ απο εμπειρια τι εχεις να πεις για τα πραγματα στο delft,επισης εμεινες εκει η γυρισες?

Εγώ από το TU Delft έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Οι καθηγητές είναι όλοι τους πολύ καλοί, ο οδηγός σπουδών σου δίνει μεγάλη ευελιξία, το πολυτεχνείο έχει τρομερές εγκαταταστάσεις, και η φοιτητική ζωή επίσης πολύ καλή. Το πολυτεχνείο είναι μάλλον το πιο respectable στην Ολλανδία, και έχει γενικώς πολλές διασυνδέσεις με το industry οπότε δεν θα δυσκολευτείς εάν στην πορεία αποφασίσεις να μείνεις. Εγώ μετά από 3 χρόνια έφυγα για Amsterdam όπου μένω μέχρι σήμερα.

Για το βαθμό πτυχίου δεν μπορούμε να σου πούμε 100% σίγουρα. Εξαρτάται από το τι ανταγωνισμό θα έχεις, εσύ πάντως προσπάθησε να γράψεις ένα καλό cover letter που να δείχνει ambition etc και βλέπεις.

• Like 2
Δημοσ.

Οχι ισα ισα που με ενδιαφερει και με το παραπανω :P .Δηλαδη ειναι δικια σου επιλογη το χρονο στον οποιο θα το κανεις?

Σου δίνει επιλογές η σχολή και παίρνεις αυτή που σου ταιριάζει.

Παιδιά, υπενθυμίζω ρώτησε συγκεκριμένα για μεταπτυχιακά που προσφέρονται (το ίδιο course) σε 1 η 2 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάλι μου φάνηκε ότι δεν είναι και πολύ σίγουρος για αυτό και ρωτούσε, και σωστά γιατί δεν νομίζω να υπάρχει μονοετές πρόγραμμα στο Ντελφτ.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Για να απαντησω σε μερικες ερωτησεις με ενδιαφερει και να μεινω σιγουρα για μερικα χρονια τουλαχιστον ολλανδια , δεν παιζει να παω να κανω μεταπτυχιακο και να γυρισω στα καπακια.Το οτι ζητανε αναλυτικη βαθμολογια για μαθηματα να πω την αληθεια δεν το ηξερα.Αυτα τα μαθηματα ειναι παντα τα ιδια η παει αναλογα με το μεταπτυχιακο που θελεις να κανεις?Ευελπιστω πως θα εχω και καλες συστατικες απο καλους καθηγητες μιας και τους εχω παρει απο κοντα οποτε ελπιζω να παιξει καποιο ρολο γιατι φοβαμαι πως μπορει να καταληξω σε βαθμο πτυχιου 6.8 η κατι τετοιο.Εγω απο πανεπιστημια ξερω (τα τοπ 4 υποτιθεται) 1 utrecht  2  Amsterdam   3  Delft  4Eindhoven  .Ξερει καποιος ποιο ειναι το ποιο ελαστικο , καλο? Στη τελικη το μεταπτυχιακο ειναι standar ποσο χρονο παιρνει,σου λενε δλδ απο το πανεπιστημιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...