Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προεκυψε ταξιδι αμερικη μεσα σεπτεμβρη (για 1 μηνα) και εχω προβλημα με τα cc. Μου λενε οτι μπορω να παρω μονο 2 χιλ. ευρω μετρητα και αν καταλαβα καλα να τραβηξω και 500 ευρω απο καρτα. Επισης εκει θα μπορω να κανω αγορες μονο 420 ευρω/εβδομαδα , σωστα; υπαρχει τροπος να μην κουβαλαω τοσα μετρητα και γενικα να την βγαλω ανθρωπινα; υποψιν οτι επειδη ειναι μεγαλος σχετικα ο χρονος παραμονης θα χρειαστω αρκετα χρηματα για διαμονη διατροφη και καμμια αγορα βρε αδερφε.παρακαλω βοηθεια αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο.

Δημοσ.

Αν εχεις σπίτι σου καταχονιασμενα ευρω μπορείς να πάρεις απο αυτά εως 10000 η το εκαστοτε οριο που εχει η καθε χωρα για συναλαγμα (http://www.iatatravelcentre.com/US-United-States-of-America-customs-currency-airport-tax-regulations-details.htm#currency) (america ειναι 10 000 USD ), αν δεν έχεις μπορείς να πάρεις απο τη τράπεζα με αίτηση έως 2000 ευρω μετρητά λόγω του ταξιδιου.

Δεν ξερω αν λειτουργεί η κάρτα σου εξωτερικό παίζει να μη μπορείς και καθόλου να τη χρησημοποιησεις ειναι τελείως ραντομ , αρκετοι έμποροι στο εξωτερικό δεν παίρνουν απλα ελληνικές καρτες. αν τωρα περάσει να σου πω την αληθεύει δεν ξέρω το οριο. εγω που χρειάστηκε να πληρώσω προμηθευτή και ήταν 720 δολάρια πέρασε η κάρτα κανονικά πριν 2 βδομάδες 

τωρα για να σε σίγουρος για τα φραγκα που παιρνεις cash  πάρε τηλέφωνο στο αεροδρόμιο στον ελενχο να σου πούνε 

και για εμενα οχι δεν υπαρχει σιγουρος τρόπος χωρις μετρητά για να περάσεις ανθρώπινα ετσι οπως ειναι η κατάσταση , βεβαια μεχρι να πας το πιο πιθανο ειναι να εχουν αλλαξει προς το καλυτερο τα πράγματα 

Δημοσ.

επειδη θα φυγω και εγω για USA, ρωτησα και αυτο που εμαθα ειναι οτι μπορω να σηκωνω απο την καρτα αναληψεως ελληνικης τραπεζας το οριο (420/εβδομαδα).

απο κει και περα, οπως σωστα αναφερθηκε, στις ΗΠΑ μπορεις να βαλεις μεχρι 10Κδολλαρια/ατομο. το θεμα ειναι πως θα τα βγαλεις απο εδω.. σε ερωτηση που εκανα στο τελωνειο (ελ.βενιζελος), μου ειπαν οτι δεν υπαρχει θεμα (μεχρι 10Κ το ατομο ειμαστε ΟΚ) (!!!!). σε ερωτηση σε τραπεζα μου ειχαν πει για 2Κ ευρω/ατομο και παλι κατω απο συγκεκριμενες προυποθεσεις (πχ διδακτρα, νοσηλεια κλπ).

ειναι λιγο fuzzy η φαση! ο καθενας λεει οτι θελει..

και δεν ξερω ποιον να εμπιστευθω γιατι εγω μεταναστευω και ακομη και στην δικη μου περιπτωση, δεν προβλεπεται κατι. δηλαδη και σε τραπεζα να παω να υποβαλλω αιτηση για παρακαμψη των CC, δεν υπαρχει κατηγορια "μεταναστευση".. μονο "εμπορικη δραστηριοτητα, νοσηλεια, διδακτρα κλπ"..

Δημοσ.

Δηλαδή το όριο των 2000Ε δεν είναι στο αεροδρόμιο αλλά στο αν θα σου τα δώσει η τράπεζα λόγο του ταξιδιού;

Σίγουρο αυτό;Γιατί είχα καταλάβει πως το όριο των 2000Ε μπήκε στα αερεδρόμια

ts δηλαδή για ταξίδι πόσα παραπάνω θέλεις απο 2000 μετρητά +400/βδομάδα +κάρτα για αγορές;

Δημοσ.

υποτιθεται οτι το οριο 2Κ ηταν στο αεροδρομιο.. και εαν ειναι εκει, υποθετω ειναι στο ... τελωνειο;;;; αλλα απο το τελωνειο του ελ.βενιζελ μου ειπαν οτι παει μεχρι 10Κ... δεν ξερω τι να πιστεψω.

παντως υπαρχει και workaround αν θελει ο ts: μπροεις να ανεβασεις το οριο σε πιστωτικες καρτες. αν εχεις ξερω γω 1000 ευρω/μηνα, καντο 5Κ το μηνα. μετα ουτως η αλλως τις πληρωνεις με webbanking. δεν υπαρχει θεμα..

Δημοσ.

Παραπληροφωριση των δημοσιογραφων που μια ζωή λενε οτι θέλουν επειδη δε καταλαβαινουν τι διαβαζουν η θέλουν να τρομοκρατησουν κόσμο.

οπότε λογικο αυτό που έχετε καταλάβει.

Η ουσία είναι όμως αυτό που λέει το τελώνιο. τελεια και παυλα. Αν σου κατασχέσουν κατι αυτοι θα το κάνουν οπότε αφου αυτοι λεν έτσι, έτσι ειναι. Να ξερε τε  ειναι οι πιο ενημερωμένοι απο ολους σε αυτά τα θεματα και πάνε με το γραμμα του νόμου, 

οι υπαλοιλοι στις τράπεζες παιζει να ειναι ακόμα πιο κακό πληροφορημενοι από εμας καθώς δέχονται ενα κάρο πληροφορίες που δε τους απασχολούν στη καθημερηνοτητα τους  και τα κανουν μπάχαλο όταν θες κάτι πολύπλοκο (ναι για αυτους αυτο ειναι πολύπλοκο) .

btw εχω προσωπικά γνωστούς  (λογω δουλειάς) οι οποιοι περάσανε ευρωπη δεκα χιλιαρα για να πληρώσουν προμηθευτές τους γιατι δεν μπορούσαν αλλιως ακόμα και μετα απο αυτό που ακούστηκε για τα 2000. Mε αυτούς αφορμή αναγκαστικά και έμαθα όλα αυτά τα info 

ναι τα 2000 ισχύουν για ανάληψη απο τράπεζα λόγο ταξιδιού αλλιώς σου δινει τα 420 per week (ζητήστε πληροφορίες και βοήθεια απο υπαλλήλο της τράπεζας και κατα προτημηση το προϊστάμενο // οχι το διευθυντή // )

επισης δε γνωρίζω και νομίζω δε γίνεται ακόμα να ανεβάσεις τα όρια στις πιστωτικές αυτήν την περιοδο

• Like 1
Δημοσ.

ναι τα 2000 ισχύουν για ανάληψη απο τράπεζα λόγο ταξιδιού αλλιώς σου δινει τα 420 per week (ζητήστε πληροφορίες και βοήθεια απο υπαλλήλο της τράπεζας και κατα προτημηση το προϊστάμενο // οχι το διευθυντή // )

επισης δε γνωρίζω και νομίζω δε γίνεται ακόμα να ανεβάσεις τα όρια στις πιστωτικές αυτήν την περιοδο

δεν ισχύει αυτό με την καμμία...420 ευρώ και ας πας ταξίδι στην Ταγκανίκα

ακόμα και να γινόταν πως θα αποδείξεις ότι θα πας όντως εξωτερικό?...απλά δείχνοντας τα εισητήρια ή θα σου ζήταγαν κανένα καρτ ποστάλ?

2000 επιτρέπεται να κουβαλάς μαζί σου στο αεροδρόμιο...επίσης αγορές στο εξωτερικό μπορείς μέχρι το όριο της κάρτας σου και δεν επηρεάζεται από το 420άρι...αν έχεις πιστωτική δλδ την ξεσκίζεις όσο είναι το όριο σου...αν θέλεις όμως να βγάλεις μετρητό από έξω μπορείς ΜΟΝΟ μέσω χρεωστικής και όχι πιστωτικής (420/βδομάδα)

• Like 1
Δημοσ.

δεν ισχύει αυτό με την καμμία...420 ευρώ και ας πας ταξίδι στην Ταγκανίκα

ακόμα και να γινόταν πως θα αποδείξεις ότι θα πας όντως εξωτερικό?...απλά δείχνοντας τα εισητήρια ή θα σου ζήταγαν κανένα καρτ ποστάλ?

2000 επιτρέπεται να κουβαλάς μαζί σου στο αεροδρόμιο...επίσης αγορές στο εξωτερικό μπορείς μέχρι το όριο της κάρτας σου και δεν επηρεάζεται από το 420άρι...αν έχεις πιστωτική δλδ την ξεσκίζεις όσο είναι το όριο σου...αν θέλεις όμως να βγάλεις μετρητό από έξω μπορείς ΜΟΝΟ μέσω χρεωστικής και όχι πιστωτικής (420/βδομάδα)

πας στη τραπεζα και συμπληρώνεις αίτηση με τις ημερομηνίες να πάει για έγκριση, αν εγκριθεί σου δίνουν τα χρήματα.

Μετά όταν γυρίσεις πρέπει να προσκομίσεις τα boarding pass εντός 10 ήμερων από την ημερομηνία που δήλωσες αλλιώς έχεις ποινικό. Αυτα θεωρητικά απο την ενημερωση που εχω απο τη τραπεζα που συνεργάζομαι. (λεω θεωρητικά γιατι δεν μου έτυχε στη πράξη να το επιβεβαιώσω)

και πρακτικά αυτό που ξερω είναι οτι αν έχεις μετρητά έως 10000 δε έχεις πρόβλημα στο να φύγεις μαζί με αυτά ,σύμφωνα με το τελώνιο. 

αυτό με τα 2000 (εως 2000 στο αεροδρόμιο) δεν ισχύει, θεωρό οτι έχει γίνει παρανόηση από τους δημοσιογραφους επιμένω , τελευταία φορά το επιβεβαίωσα τη προηγούμενη πέμπτη 

Για τη πιστωτικη η χρεωστική αυτά που λες ισχύουν φτάνει ο έμπορος που τη δίνεις να ΔΕΧΤΕΙ να την πάρει και το ιδιο και η συναλλαγή με τη τράπεζα του απο το μηχανάκι του. στην Γαλλια που έδωσα την εταιρική δε παιρνουσε η χρέωση. (350 ευρω).

την επομενη ήμερα πάλι στη γαλια σε ξενοδοχείο πέρασε χρέωση 410 ευρω

υπάρχουν αρκετες περιπτώσεις που η ίδια η κάρτα να μη περνάει στο ένα μαγαζί και να περνάει σε άλλο στην ίδια χωρά

Δημοσ.

από διαδικασία τελωνείου δεν γνωρίζω και μπορεί όντως το όριο των 2000 να μην ισχύει που λένε αλλά για την τράπεζα είμαι σίγουρος...πρέπει να κάνει αίτημα η κάθε τράπεζα σε επιτροπή εξαιρέσεων που σαφέστατα δεν θα του εγκρίνουν μετρητά για λόγους αναψυχής...εκεί απευθύνονται για έκτακτες περιπτώσεις

το αντίστοιχο ΦΕΚ αναφέρει τις εξαιρέσεις στις αναλήψεις μετρητών και τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι μέσα

Δημοσ.

Δηλαδή το όριο των 2000Ε δεν είναι στο αεροδρόμιο αλλά στο αν θα σου τα δώσει η τράπεζα λόγο του ταξιδιού;

Σίγουρο αυτό;Γιατί είχα καταλάβει πως το όριο των 2000Ε μπήκε στα αερεδρόμια

ts δηλαδή για ταξίδι πόσα παραπάνω θέλεις απο 2000 μετρητά +400/βδομάδα +κάρτα για αγορές;

μονο διαμονη 30* 100usd περιπου  =  3000usd περιπου , πανε τα 2000€ και 2 εβδομαδες απο 420€.  δεν θα φας? για δουλεια παω αλλα να μην δεις κανα αξιοθεατο ?  τεσπα δεν το παιζω απλας ουτε και ειμαι, απλα ρωταω αν τυχον υπαρχει καποιος τροπος να μην μετραω και τα μονοδολλαρα εκει .

Δημοσ.

παντως συμφωνα με το νέο ΦΕΚ λεει για 2Κ κασερι στο αεροδρομιο (η λιμανι φανταζομαι;  ). πουθενα δεν αναφερεται περιπτωση για καποιον που μεταναστευει. λεει απλα για κατοικους εξωτερικου οτι δεν υπαρχει καποιος περιορισμος, πλεον ομως, για να θεωρηθεις κατοικος εξωτερικου (και να υπαχθεις στην αρμοδια ΔΟΥ), πρεπει να περασουν 180 ημερες. οποτε για 6 μηνες, το πως θα ζησεις, go figure...

και αναληψεις 420αρια να κανεις, θα σε φανε τα εξοδα συναλλαγης (νομιζω αν κανεις μια συναλλαγη 4200πχ τα εξοδα δεν ισοδυναμουν με τα εξοδα απο 10 συναλλαγες των 420)...

Δημοσ.

παντως συμφωνα με το νέο ΦΕΚ λεει για 2Κ κασερι στο αεροδρομιο (η λιμανι φανταζομαι;  ). πουθενα δεν αναφερεται περιπτωση για καποιον που μεταναστευει. λεει απλα για κατοικους εξωτερικου οτι δεν υπαρχει καποιος περιορισμος, πλεον ομως, για να θεωρηθεις κατοικος εξωτερικου (και να υπαχθεις στην αρμοδια ΔΟΥ), πρεπει να περασουν 180 ημερες. οποτε για 6 μηνες, το πως θα ζησεις, go figure...

και αναληψεις 420αρια να κανεις, θα σε φανε τα εξοδα συναλλαγης (νομιζω αν κανεις μια συναλλαγη 4200πχ τα εξοδα δεν ισοδυναμουν με τα εξοδα απο 10 συναλλαγες των 420)...

Εγώ όταν έφυγα είχα 1500 στην τσέπη.

Έζησα με τον μισθό που πήρα.

Δημοσ.

μονο διαμονη 30* 100usd περιπου  =  3000usd περιπου , πανε τα 2000€ και 2 εβδομαδες απο 420€.  δεν θα φας? για δουλεια παω αλλα να μην δεις κανα αξιοθεατο ?  τεσπα δεν το παιζω απλας ουτε και ειμαι, απλα ρωταω αν τυχον υπαρχει καποιος τροπος να μην μετραω και τα μονοδολλαρα εκει .

Σου απάντησε ήδη ο ultralisk, θα πληρώνεις με κάρτα. Η Αμερική είναι μια χώρα που δεν χρειάζεσαι σχεδόν καθόλου μετρητά, τα 420 ευρώ την εβδομάδα είναι υπέρ-αρκετά, σου φτανουν και περισσεύουν για πάνω από μήνα δηλαδή.

Δημοσ.

πλεον ομως, για να θεωρηθεις κατοικος εξωτερικου (και να υπαχθεις στην αρμοδια ΔΟΥ), πρεπει να περασουν 180 ημερες. οποτε για 6 μηνες, το πως θα ζησεις, go figure...

και βαλε.. στην πραξη ζητανε πληρες ετος ασχετα με τι λεει ο νομος ..

Δημοσ.

Εγώ όταν έφυγα είχα 1500 στην τσέπη.

Έζησα με τον μισθό που πήρα.

δεν εχω δουλεια ακομη και το πιθανοτερο ειναι να βρω αφου παω και αφου παραλαβω την green card.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...