Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Το taxisnet στέκεται στο ύψος των περιστάσεων μια χαρά. Οι "γνώστες" δεν είναι καθόλου υπεύθυνοι και μετά τους φταίνε οι άλλοι. 

2) Δεν είναι τρύπα! Είναι λάθος του χρήστη. Ας ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πας στην ΕΦΟΡΙΑ για να πάρεις κωδικό. Συμπληρώνεις χαρτιά ΕΠΙΣΗΜΑ. Περιμένεις και ξαναπάς εφορία. Και εάν δώσεις τον κωδικό σου, μετά φταίει το σύστημα; Ό,τι να ΄ναι!!! 

3) Yeah.. whatever... επειδή κάποιοι φτάσανε μέχρι να στήσουνε και ένα wordpress λένε "είμαι σχετικός στους servers και τις λύσεις".... yy... Να σε πείσω ότι λες μπαρούφες δεν γίνεται... δεν θα το δεχθείς. At least scripta manem και είσαι και σε τεχνολογικό forum. 

4) Είναι που ξέρεις από servers και λύσεις....!!! LOL

5) Αχμ... Ανοίγει τον 2ο και κλείνει τον 6. Το ανοίξανε τον 5ο και το κλείνουνε τον 8ο. Διαφορά ενός μήνα αλλά ΟΧΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ αλλά πιο μετά. Ξέρεις... τέτοια επιχειρήματα θα έπρεπε να σου λέω εγώ για να σου δείξω το λάθος σου... όχι εσύ. Τουλάχιστον κάνε το πιο δύσκολο να αποδειχθεί ότι λες μπαρούφες και απλά το αφήσατε για τελευταία στιγμή. 

Αυτή την παπαριά την επικαλειτε καθε χρόνο και η ΓΓΠΣ και γελάμε ολοι με το γελοιο επιχειρημα... Η λογική εχει παει περιπατο.

Κοίτα να δεις που είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.... 

Ό,τι να 'ναι!!!!!

• Like 2
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παιδιά μη λέτε ΑΝΟΗΣΙΕΣ

Τι νόημα έχει μια προθεσμία αν δε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μέχρι τελευταία στιγμή?

Γιατί πρέπει να με νοιάζει εμένα πότε κάνουν οι άλλοι δήλωση και γιατί πρέπει να "give a shit" για την "χωρητικότητα" του σερβερ στον οποίο έχω δικαίωμα να δηλώσω μέχρι τελευταία στιγμή .... ιδιαίτερα αν είμαι εταιρεία και για λόγους cash flow management ή ακόμα και καθαρά οικονομικούς έχω κάθε δικαίωμα να κάνω δήλωση τελευταία μέρα?

Το πρόβλημα είναι του κράτους καθαρα ... ας μοίραζε τις προθεσμίες όπως πχ γινόταν παλαιά μέσω του ΑΦΜ

• Like 3
Δημοσ.

Τι στην ευχή; Κανείς δεν διαβάζει τα posts; Μόνο το τελευταίο; Ό,τι να 'ναι.... 

Ο TS αναφέρεται όντως σε Νομικά Πρόσωπα, οι δηλώσεις λήγουν πάλι σε μια βδομάδα.

So what?

Δημοσ.

Εντάξει αγαπητέ... αφου νομίζεις οτι τα ξέρεις καλυτερα, επειδη εχεις επαφη μια φορα τον χρονο, πάσο.

Δεν εχω να προσθεσω κατι. Σου απάντησα με ακλονητα επιχειρηματα και βάσει νομου. Αν θες τα δεχεσαι...

Το πρόβλημα είναι του κράτους καθαρα ... ας μοίραζε τις προθεσμίες όπως πχ γινόταν παλαιά μέσω του ΑΦΜ

το αυτό

Δημοσ.

Παιδιά μη λέτε ΑΝΟΗΣΙΕΣ

Τι νόημα έχει μια προθεσμία αν δε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μέχρι τελευταία στιγμή?

Γιατί πρέπει να με νοιάζει εμένα πότε κάνουν οι άλλοι δήλωση και γιατί πρέπει να "give a shit" για την "χωρητικότητα" του σερβερ στον οποίο έχω δικαίωμα να δηλώσω μέχρι τελευταία στιγμή .... ιδιαίτερα αν είμαι εταιρεία και για λόγους cash flow management ή ακόμα και καθαρά οικονομικούς έχω κάθε δικαίωμα να κάνω δήλωση τελευταία μέρα?

Κάτσε ρε αδερφέ......

Αντί να σου δώσει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, σου λέει έχεις τόσους μήνες. Προηγουμένως, στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, ήσουν μία χαρά. Τώρα που έχεις περισσότερο χρόνο πας τελευταία στιγμή. 

Από την άλλη, το κράτος έκανε την μελέτη του, είδε πόσοι χρήστες είναι το max να μπαίνουν σε λογικά πλαίσια, θα έβαλε ένα headroom ακόμα και θα όρισε τα system requirements. 

Και τώρα λέμε ότι "καλύτερα με πριν που είχαμε λιγότερο χρόνο γιατί τώρα με τον περισσότερο φταίει το κράτος που δεν σπατάλησε παραπάνω λεφτά έτσι ώστε όλοι να μπαίνουμε την τελευταία στιγμή"; 

Και αυτό το επιχείρημα είναι κάτω από την φράση:

Μην λέτε ΑΝΟΗΣΙΕΣ; 

Τι να πω....; Τι να πω;!

Ελπίζω να μην αλλάξει τίποτα και να είστε μειοψηφία... αλλά και να μην είστε, πάλι να μην αλλάξει τίποτα γιατί αυτός ο τόπος έχει ανθρώπους που ποτέ δεν μαθαίνουν. Με τίποτα όμως. 

• Like 1
Δημοσ.

. Αν δεν μπορείς ολοκληρο κράτος να στήσεις εναν κωλοσερβερ, απευθυνσου στους ειδικούς που δεν τους νοιάζει αν θα μπουνε 1000 η 1000000 ταυτόχρονα. Αλλαξε τις ημερομηνίες η πέτα τυράκι να τις κάνουν ολοι νωριτερα.

Ειδικοι τα στησαν. Δεν βαλανε τους υπαλληλους της διευθυνσης πληροφορικης της ΓΓΠΣ να γραψει την εφαρμογη και να στησει τους servers. καποια απο τις ντοπιες γνωστες μεγαλες εταιριες του χωρου θα ειναι

Το ποσοι εχει προβλεφθει να μπαινουν ταυτοχρονα και αν τελικα πετυχαινει το στοχο του βεβαια δεν το ξερω, ουτε κανεις αλλος που δεν δουλευει εκει η δεν ηταν στην ομαδα που το ανεπτυσσε.

Καθως ομως το ποσο αντεχει το συστημα εχει αμεση σχεση με το κοστος και καθως ολα αυτα τα εργα στο ελληνικο δημοσιο βγανουν με μειοδοτικους διαγωνισμους, σε διαβεβαιω οτι ολοι, ειδικοι και μη, νοιαζονταν τα μεγιστα για το αν θα μπαινουν 1000 η 100000

Δεν αμφιβαλλω οτι θα μπορουσε να ειναι καλυτερο, παντως εγω προβλημα μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε. Βεβαια τα εκανα ολα πολυ πριν πλησιασουν καν οι προθεσμιες

Δημοσ.

Καταρχάς μιλάμε για νομικά πρόσωπα. Δηλώσεις εταιρειών που γίνονται από τα λογιστήρια. Τα περί τελευταίας στιγμής δεν τα σχολιάζω γιατί προφανώς όποιος τα υποστηρίζει είτε δεν έχει καμία επαφή με το επάγγελμα, είτε είναι από τους κακομοίρηδες που δουλεύουν μαύρα 5 εταιρείες Β κατηγορίας ίσα-ίσα για να ζήσουν. Δουλεύουμε σαν ζώα πρωί - βράδυ ένα επάγγελμα που έχει ξεφτιλιστεί από κάθε άποψη. Λίγος σεβασμός τουλάχιστον. 

Το taxis οφείλει να λειτουργεί απροβλημάτιστα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της προθεσμίας. Τελεία και παύλα. 

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή, για να καταλάβω...

Όσοι λένε για την "τελευταία στιγμή" δεν ξέρουν το επάγγελμά σας...

Εσείς όμως, είστε κατ' επάγγελμα ΚΑΙ πληροφορικάριοι και ξέρετε και έχετε άποψη για το τι πρέπει και δεν πρέπει το taxisnet.

Άρα, εσείς όχι μόνο ξέρετε για το επάγγελμα σας αλλά και για τα άλλα και για αυτό κρίνετε... και μάλιστα με τελείες και παύλες (ασχέτως που τα αφήνετε για τελευταία στιγμή και δεν είστε συνεπείς). 

Να δεις που κάπου παλιά, πριν 2000+ χρόνια, κάποιος θα είχε σκοτωθεί για κάτι τέτοιο.... αλλά όχι για λογιστές και υπό-λογιστές αλλά για εμπόρους και κάτι άλλο που αυτή την στιγμή μου διαφεύγει. 

Δημοσ.

TheAccountant, θα σου πω το εξής παράδειγμα.

Έχεις εσύ λογιστικό γραφείο. Σύμφωνα με τους πελάτες που έχεις, έχεις πες και 3-4 υπαλλήλους.

Ξαφνικά, 24 ώρες πριν λήξει η διορία για τις δηλώσεις, σκάνε ΟΛΟΙ οι πελάτες σου μαζεμένοι και σου λένε

κάνε μας την δήλωση.

Σύμφωνα με την δικιά σου λογική, είσαι υποχρεωμένος να τους εξυπηρετήσεις όλους, ακόμα και αν αυτό είναι απλά αδύνατον.

Είναι πελάτες σου, σε πληρώνουν, ήρθαν μέσα στην διορία.

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι αν τελικά δεν εξυπηρετηθούν όλοι, φταίνε και αυτοί που το αφήσανε τελευταία στιγμή.

Εσύ απαντάς ότι όχι, από την στιγμή που έχεις πες 1000 πελάτες, ανά πάσα στιγμή πρέπει να έχεις

τόσους υπαλλήλους διαθέσιμους ώστε να μπορέσεις να τους εξυπηρετήσεις όλους ακόμα και 10 λεπτά πριν την διορία .

Ακριβώς το ίδιο πράγμα γίνεται με τους σέρβερς. Σου λέει ο άλλος πρέπει να γίνουν πες 10 εκατομμύρια δηλώσεις.

Τους δίνουμε Χ μήνες. Βγάζουν ένα λογικό νούμερο, φτιάξε έναν σέρβερ που να αντέχει τόσα άτομα.

Εσύ ξαναλές όχι, πρέπει να φτιάξουμε σέρβερ που να αντέχει 10 εκατομμύρια κόσμο με την μία, δεν με νοιάζει ούτε

το κόστος, ούτε αν είναι λογικό.

Πουθενά και τίποτα δεν δουλεύει με αυτήν την λογική. Ούτε τα καταστήματα, ούτε οι δρόμοι, ούτε οι υπηρεσίες, ούτε τίποτα.

Απλή λογική είναι. ΕΙΔΙΚΑ όταν η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι θα το αφήσουν τελευταία στιγμή.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοί που άφησαν την δήλωση για την τελευταία στιγμή φέτος και γκρινιάζουν ότι το σύστημα πέφτει, του χρόνου θα κάνουν ακριβώς το ίδιο και θα λένε και πάλι τα ίδια. Κάπου, κάποτε...πρέπει να σκεφτούμε μήπως φταίμε και εμείς.

• Like 4
Δημοσ.

TheAccountant, θα σου πω το εξής παράδειγμα.

Έχεις εσύ λογιστικό γραφείο. Σύμφωνα με τους πελάτες που έχεις, έχεις πες και 3-4 υπαλλήλους.

Ξαφνικά, 24 ώρες πριν λήξει η διορία για τις δηλώσεις, σκάνε ΟΛΟΙ οι πελάτες σου μαζεμένοι και σου λένε

κάνε μας την δήλωση.

Σύμφωνα με την δικιά σου λογική, είσαι υποχρεωμένος να τους εξυπηρετήσεις όλους, ακόμα και αν αυτό είναι απλά αδύνατον.

Είναι πελάτες σου, σε πληρώνουν, ήρθαν μέσα στην διορία.

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι αν τελικά δεν εξυπηρετηθούν όλοι, φταίνε και αυτοί που το αφήσανε τελευταία στιγμή.

Εσύ απαντάς ότι όχι, από την στιγμή που έχεις πες 1000 πελάτες, ανά πάσα στιγμή πρέπει να έχεις

τόσους υπαλλήλους διαθέσιμους ώστε να μπορέσεις να τους εξυπηρετήσεις όλους ακόμα και 10 λεπτά πριν την διορία .

Ακριβώς το ίδιο πράγμα γίνεται με τους σέρβερς. Σου λέει ο άλλος πρέπει να γίνουν πες 10 εκατομμύρια δηλώσεις.

Τους δίνουμε Χ μήνες. Βγάζουν ένα λογικό νούμερο, φτιάξε έναν σέρβερ που να αντέχει τόσα άτομα.

Εσύ ξαναλές όχι, πρέπει να φτιάξουμε σέρβερ που να αντέχει 10 εκατομμύρια κόσμο με την μία, δεν με νοιάζει ούτε

το κόστος, ούτε αν είναι λογικό.

Πουθενά και τίποτα δεν δουλεύει με αυτήν την λογική. Ούτε τα καταστήματα, ούτε οι δρόμοι, ούτε οι υπηρεσίες, ούτε τίποτα.

Απλή λογική είναι. ΕΙΔΙΚΑ όταν η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι θα το αφήσουν τελευταία στιγμή.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοί που άφησαν την δήλωση για την τελευταία στιγμή φέτος και γκρινιάζουν ότι το σύστημα πέφτει, του χρόνου θα κάνουν ακριβώς το ίδιο και θα λένε και πάλι τα ίδια. Κάπου, κάποτε...πρέπει να σκεφτούμε μήπως φταίμε και εμείς.

Κοίτα λοιπόν να δεις τι κάνω. Μιλάω με τους πελάτες μου και τους μοιράζω έτσι ώστε να προλάβω. Όταν ξέρω ότι έφτασα στα όρια του γραφείου μου, σταματάω να δέχομαι περαιτέρω δηλώσεις. Τι σχέση έχει όμως αυτό με ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι είναι σχεδιασμένο για όλη την Ελλάδα; 

Να ρωτήσω βρε παιδιά. Έχετε την αίσθηση ότι τα λογιστικά γραφεία έχουν μόνο τις δηλώσεις; Μισθοδοσίες ποιος θα βγάλει αυτό το μήνα; ΦΠΑ Γ κατηγορίας; 

Δημοσ.

Κοίτα λοιπόν να δεις τι κάνω. Μιλάω με τους πελάτες μου και τους μοιράζω έτσι ώστε να προλάβω. Όταν ξέρω ότι έφτασα στα όρια του γραφείου μου, σταματάω να δέχομαι περαιτέρω δηλώσεις. Τι σχέση έχει όμως αυτό με ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι είναι σχεδιασμένο για όλη την Ελλάδα; 

Να ρωτήσω βρε παιδιά. Έχετε την αίσθηση ότι τα λογιστικά γραφεία έχουν μόνο τις δηλώσεις; Μισθοδοσίες ποιος θα βγάλει αυτό το μήνα; ΦΠΑ Γ κατηγορίας; 

Σαν τις δικαιολογίες εφήβων... που τους δίνουν 4 μήνες προθεσμία να κάνουν κάτι και την τελευταία ημέρα λένε:

"Μα εχθές δεν μπορούσα να την κάνω γιατί μου έτυχε το τάδε"....

Αυτό το μήνα; Τον προηγούμενο; Τους 3ς προηγούμενους; 

Το γεγονός πως για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι δεν είναι επιμελείς θα έπρεπε να σπαταληθούν παραπάνω λεφτά από το κράτος, βλέπω πως δεν σε άγγιξε... και είσαι ( ; ) και λογιστής. 

Και σαν επιχείρημα έχεις το: "Μα αυτό τον μήνα δεν προλάβαμε" ενώ είχατε 4ς!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έκανα την δήλωσή μου προχτές και τρελάθηκα με τον φόρο που είδα. Κάτι άλλαξαν φέτος στον τρόπο φορολόγησης όσων έχουν τεκμαρτό εισόδημα υψηλότερο του πραγματικού και βάζουν φόρο 26% χωρίς αφορολόγητο σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω αφήσει αποθηκευμένη την δήλωση και θα κοιτάξω με λογιστή αν μπορεί να γίνει ανάλωση κεφαλαίου αλλά χλωμό.

Στα του taxisnet, είναι γνωστή ιστορία εδώ και πολλά χρόνια οτι αρκετοί τρέχουν τελευταία στιγμή και γίνεται της πόπης στα λογιστικά γραφεία, γιατί οι λογιστές τις τελευταίες ημέρες που πλακώνουν αρκετοί έχουν μπουχτίσει στην δουλειά και από την άλλη υπάρχει η περίπτωση να μην προλάβουνε όταν πέσει το σύστημα και θα γκρινιάζουν οι πελάτες. Η καλύτερη αντιμετώπιση που έχω διαβάσει και συμφωνώ σε τέτοια περίπτωση είναι να ενημερώνουν τους πελάτες τους να προσέλθουν να υποβάλλουν δήλωση μέχρι ένα όριο πριν την τελευταία προθεσμία αλλιώς να τους διώχνουν και να πάνε σε άλλον λογιστή. Το αρνητικό είναι θα έχουν χασούρα στον τζίρο τους αλλά τουλάχιστον διασφαλίζεται να μην εκτεθεί ο λογιστής προς τον πελάτη αν περάσει η προθεσμία και η ψυχική υγεία του λογιστή.

Δημοσ.

Το αρνητικό είναι θα έχουν χασούρα στον τζίρο τους αλλά τουλάχιστον διασφαλίζεται να μην εκτεθεί ο λογιστής προς τον πελάτη αν περάσει η προθεσμία και η ψυχική υγεία του λογιστή.

Μα και εσύ......!!! Αφού φταίει το κράτος λέμε για όλα. Ή, εάν όχι το κράτος, κάποιος άλλος σίγουρα. 

Και για να μην έχουν χασούρα αυτοί, θα πρέπει το κράτος να σπαταλήσει όλων μας τα λεφτά για να φροντίσει να καλύψει την εξαιρετικά ειδική (και ΛΑΘΟΣ) περίπτωση να αμελούν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους. 

Δημοσ.

Μα και εσύ......!!! Αφού φταίει το κράτος λέμε για όλα. Ή, εάν όχι το κράτος, κάποιος άλλος σίγουρα. 

Και για να μην έχουν χασούρα αυτοί, θα πρέπει το κράτος να σπαταλήσει όλων μας τα λεφτά για να φροντίσει να καλύψει την εξαιρετικά ειδική (και ΛΑΘΟΣ) περίπτωση να αμελούν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους. 

Τι σχέση έχουν τα λεφτά του κράτους με την χασούρα των λογιστών και τι θα πληρώσει ο φορολογούμενος; Το τι καλείται να πληρώσει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Εγώ αν ήμουν λογιστής αυτή την πρακτική θα εφάρμοζα. Είχα θείο μου λογιστή και είχε φτάσει σε σημείο να κοιμάτε το βράδυ σε ντιβάνι στο γραφείο και να υποβάλλει δηλώσεις ηλεκτρονικά τα μεσάνυχτα και τα ξημερώματα γιατί πλάκωναν τελευταία στιγμή όλοι και μετά αν περνούσαν οι προθεσμίες ο πελάτης θα έκραζε τον λογιστή για τα πρόστιμα, το σύστημα έπεφτε κάθε τρεις και λίγο. Σε κάποιες φάσεις έγραφε τα κουτάκια της δήλωσης και όταν πατούσε για οριστική υποβολή έπεφτε το σύστημα, αν πατούσε backspace έσβηναν οι επιλογές και όλα τα κουτάκια και έπρεπε να τα γράψει απ' την αρχή.

Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι άλλη φορά το κράτος να δίνει προθεσμία 1 μήνα για τις δηλώσεις ΦΠ. Όσοι δεν υποβάλλουν θα πέφτει αυτοτελές πρόστιμο 50ευρώ επιπλέον του φόρου, ούτε κόλπα με προσαυξήσεις κατάργηση μέτρου των αποδείξεων και τίποτα ύποπτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...