Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γίνεται να έχει κάπου 7.000 τεκμαρτό Vs 100 πραγματικό, να υποβάλλει και αποδείξεις δαπανών και να μην υπάρχει πρόβλημα? :confused:  Υπάρχει τέτοιο παραθυράκι στο φορολογικό?

Οι απόψεις διίστανται για το σωστό ή λάθος.

τα τεκμαρτά εισοδήματα τα τελευταία 2 χρόνια φορολογούνται στην κλίμακα των μισθωτών.

οπότε τα πιάνει και αυτά το αφορολόγητο των 9500 εφόσον έχεις το 10% σε αποδείξεις

Μα αυτός είναι ο σκοπός των τεκμηριων. Κάποιος που δεν δηλώνει τα εισοδήματα του να φορολογηθει. Δεν μπορούν να σταματήσουν τη φοροδιαφυγή και σε φορολογουν προληπτικά. Όπως και η 100% προκαταβολή φόρου.

η προκαταβολή είναι άλλο και πάλι είναι σαν κεφάλαιο κίνησης για το κράτος

Αυτό λέω ντε, πως γίνεται να έχεις αρκετές χιλιάδες ευρά σε τεκμήρια, να υποβάλλεις και αποδείξεις, να δηλώνεις εισόδημα μόνο 100 ευρώ και να σου βγαίνει μηδενική η δήλωση? Απο τη στιγμή που το τεκμαρτό υπερβαίνει κατά πολύ το πραγματικό, θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

Οι άγαμοι θεωρείται ότι έχουν τεκμήριο διαβιωσης 3000 ευρώ.

αν δεν είχες εισόδημα ούτε ευρώ όπως το βλέπεις σημαίνει ότι θα έπρεπε να φορολογείσαι για αυτό επειδή ζεις ανεξάρτητα με το ότι σ φτιάχνουν το φαγητό και σε φιλοξενούν οι δικοί σου;

Υπάρχουν και τέτοια θέματα

Δημοσ.
Οι άγαμοι θεωρείται ότι έχουν τεκμήριο διαβιωσης 3000 ευρώ.

αν δεν είχες εισόδημα ούτε ευρώ όπως το βλέπεις σημαίνει ότι θα έπρεπε να φορολογείσαι για αυτό επειδή ζεις ανεξάρτητα με το ότι σ φτιάχνουν το φαγητό και σε φιλοξενούν οι δικοί σου;

Υπάρχουν και τέτοια θέματα

Αυτό κατάλαβες? Εγώ λέω ότι όταν δηλώνεις ετήσιο 100 ευρώ και όχι μόνο ζεις, αλλά έχεις ένα ΙΧ με όποια έξοδα συνεπάγεται αυτό συν αποδείξεις άρα ξοδεύεις και αλλού, ε ναι θα έπρεπε να φορολογηθείς γιατί που τα βρίσκεις και τα δίνεις? Να μένεις και να τρως στους δικούς σου οκ, αλλά το ΙΧ τι το κάνεις άνεργος? 'Η μήπως είναι και αυτό στις παροχές των γονιών?

Πλιζ μην βρεθεί κανείς να το τραβήξει στα άκρα σε φάση "ο τάδε έμεινε άνεργος αλλά χρειάζεται το ΙΧ για να πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο". Φυσικά εξαιρούμε και τις περιπτώσεις ακινησίας.

Δημοσ.

Αυτό κατάλαβες? Εγώ λέω ότι όταν δηλώνεις ετήσιο 100 ευρώ και όχι μόνο ζεις, αλλά έχεις ένα ΙΧ με όποια έξοδα συνεπάγεται αυτό συν αποδείξεις άρα ξοδεύεις και αλλού, ε ναι θα έπρεπε να φορολογηθείς γιατί που τα βρίσκεις και τα δίνεις? Να μένεις και να τρως στους δικούς σου οκ, αλλά το ΙΧ τι το κάνεις άνεργος? 'Η μήπως είναι και αυτό στις παροχές των γονιών?

Πλιζ μην βρεθεί κανείς να το τραβήξει στα άκρα σε φάση "ο τάδε έμεινε άνεργος αλλά χρειάζεται το ΙΧ για να πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο". Φυσικά εξαιρούμε και τις περιπτώσεις ακινησίας.

καλά δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από το κράτος για κάθε μια περίπτωση είτε το κινείς το όχημα είτε όχι.

σκέψου όμως ότι το τεκμήριο - ψεύτικο εισόδημα είναι πόσο πιστεύει το κράτος ότι χαλάς για τη  συντήρηση του οχήματος.

Το όχημα το έχεις πάρει για κάποιο λόγο όποιος και αν είναι και ενώ είσαι άνεργος δεν σε συμφέρει να το πουλήσεις γιατί θα πάρεις ψίχουλα.

Και μεταξύ μας δε νομίζω ότι αυτός που έχει ένα όχημα και είναι άνεργος φοροκλέβει.

Δημοσ.

Eγω τον προηγουμενη βδομαδα ημουν στο λογιστη για περιπου ιδιο λογο! Ειμαι και γω φοιτητης και ηθελα να προχωρησω σε μια αγορα,μια βεσπα συγκεκριμενα. Εχω και ενα αμαξι στο ονομα μου,ατος 1000cc μοντελο του 1998. Σα φοιτητης δικαιολογουμε μεχρι τα 9.500 οπως προανεφερθηκε και λογω του οτι ειμαι προστατευομενο μελος. Το αμαξι λογω του οτι ειναι παλιο απαιτει ~2000,επειτα ~3500 ειναι ο προσωπικος σου βιος και οτι σου μενει ,δηλαδη ~4000 ειναι τα υπολοιπα που μπορεις να δικαιολογησεις. 

Δημοσ.

καλά δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από το κράτος για κάθε μια περίπτωση είτε το κινείς το όχημα είτε όχι.

σκέψου όμως ότι το τεκμήριο - ψεύτικο εισόδημα είναι πόσο πιστεύει το κράτος ότι χαλάς για τη  συντήρηση του οχήματος.

Το όχημα το έχεις πάρει για κάποιο λόγο όποιος και αν είναι και ενώ είσαι άνεργος δεν σε συμφέρει να το πουλήσεις γιατί θα πάρεις ψίχουλα.

Και μεταξύ μας δε νομίζω ότι αυτός που έχει ένα όχημα και είναι άνεργος φοροκλέβει.

Το πάμε αλλού βέβαια, αλλά δεν ειναι αναγκη να το πουλήσεις επειδή μπορείς απλα να καταθέσεις πινακίδες. Αφού δεν το έχεις κάνει, πάει να πει ότι έχεις χρεωθεί τέλη. Αρα πληρώνεις και ασφάλεια. Για να μπαίνεις σε αυτά τα έξοδα λοιπόν, το κινείς, άρα έχεις και καύσιμα. Αρα και φθορα, οπότε θα κάνεις και σέρβις.

Και πάλι υπάρχουν διάφορα τραβηγμένα "μα το έχει γιατί η γιαγιά του είναι άρρωστη" ή "παει μια φορα το χρονο στο χωριο" κλπ. Που και για περιορισμενη χρηση δηλαδη εχει τελη για λιγες μερες μονο...

Δημοσ.

Eγω τον προηγουμενη βδομαδα ημουν στο λογιστη για περιπου ιδιο λογο! Ειμαι και γω φοιτητης και ηθελα να προχωρησω σε μια αγορα,μια βεσπα συγκεκριμενα. Εχω και ενα αμαξι στο ονομα μου,ατος 1000cc μοντελο του 1998. Σα φοιτητης δικαιολογουμε μεχρι τα 9.500 οπως προανεφερθηκε και λογω του οτι ειμαι προστατευομενο μελος. Το αμαξι λογω του οτι ειναι παλιο απαιτει ~2000,επειτα ~3500 ειναι ο προσωπικος σου βιος και οτι σου μενει ,δηλαδη ~4000 ειναι τα υπολοιπα που μπορεις να δικαιολογησεις. 

Σωστά. σε ότι ξεπεράσει τα 9500 θα φορολογηθείς εκτός αν έχεις ήδη άλλα εισοδήματα να το καλύψεις

Το πάμε αλλού βέβαια, αλλά δεν ειναι αναγκη να το πουλήσεις επειδή μπορείς απλα να καταθέσεις πινακίδες. Αφού δεν το έχεις κάνει, πάει να πει ότι έχεις χρεωθεί τέλη. Αρα πληρώνεις και ασφάλεια. Για να μπαίνεις σε αυτά τα έξοδα λοιπόν, το κινείς, άρα έχεις και καύσιμα. Αρα και φθορα, οπότε θα κάνεις και σέρβις.

Και πάλι υπάρχουν διάφορα τραβηγμένα "μα το έχει γιατί η γιαγιά του είναι άρρωστη" ή "παει μια φορα το χρονο στο χωριο" κλπ. Που και για περιορισμενη χρηση δηλαδη εχει τελη για λιγες μερες μονο...

αλλά επειδή δε μπορεί να γίνει έλεγχος για κάθε περίπτωση, μένει το σύστημα ως έχει.

Υποτίθεται ότι το ποσό του τεκμηρίου είναι η ασφάλεια που πληρώνεις, τέλη, βενζίνη κτλ.

Δημοσ.

Για να ρωταω σημαινει πως δεν εχω υπολογισει τα παγια εξοδα;;; Τι κομπλεξικη απαντηση ηταν αυτη;;πρπ να χαρισω στο κρατος 800-1000 ευρω για σενα...

Ευχαριστω τους παραπανω...θα ρωτησω λογιστη!

έλα τώρα κάθεστε και ασχολείστε με τον μαλάκα...

αφού είναι τέτοιος να βρεί μόνος του την άκρη με τα λεφτά του μπαμπά και θέλει και να φοροδιαφύγει ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...