Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ιν μπιφορ δε τρολ

Λες να χάνω το χρόνο μου άδικα; :P

Από 0 μέχρι "έκατσα και διάβασα το σεντόνι του ts", πόσο πολύ βαριέσαι;

Ας πούμε 5 με 6 :P

Ευτυχ'ως που έχω δει το "ντοκυμαντέρ" και δε χρειάστηκε να διαβάσω όλο το κατεβατό 

Δημοσ.

Μα δε το γενικευω.Απλα δεν ετυχε να μιλησω με κανεναν που να ηξερε ειτε να ηταν ο ιδιος χακερ ειτε οχι οποτε δε μπορω να υποκρινομαι πως ξερω για τι μιλαω.Οποτε το γενικευω.Ειμαι αμορφωτος πανω στο χακιγκ,το παραδεχομαι,κακο ειναι; κεσυ εισαι αμορφωτος πανω σε κατι που δεν εχεις ασχοληθει ποτε(εκτος αμα εισαι ο μεσσιας και εχεις γνωση πανω σε ολα χωρις να χυσεις ιδρωτα στη κατανοηση τους διαβαζοντας π.χ) δε παιζει να ηταν κατευθυνομενο επειδ ενας μου ειπε που ρωτησα πως το λογισμικο που χρησιμοποιουν λεγεται kali linux και πολλοι χακερ το χρησιμοποιουν.Γιατι εξαλλου να κανουν ντοκιμαντερ για χακερ αμα δεν ειναι οι εικονιζομενοι; τι θα κερδιζε ο σροιτερ η ο αλφα το καναλι απο αυτη την ενεργεια; προβοκατσια; προπαγανδα; εξηγησε το μου λιγο..το παραδεχεσαι οτι ειναι πολλοι που δε λειτουργουνε με καλο σκοπο.Δεν ειπα οτι ειναι ολοι ετσι,ειπα οτι η πλειοψηφια ειναι αμα κρινω με οσα διαβασα "θελω να γινω χακερ να σπασω κωδικους fb" ειναι καλοβουλη ενεργεια αυτη; να μπεις δηλαδη ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο fb του αλλου,να διαβασεις ενα σωρο μηνυματα..να του καταστρεψεις τη ζωη και την υποληψη του pretty much!!Οσο για το τελευταιο συμφωνο αλλα ποσοι μενουν στο "κανω κατι απλα για να μαθω και να πειραματιστω και οχι για να προκαλεσω ζημια"; με το χερι στη καρδια πες μου,ποσοι το κανουν αυτο;

What? Συζήτηση κάνουμε φίλε μου, μην αρπάζεσαι :)

Kali linux είναι διάνομη linux πχ πως λέμε windows? Ε είναι και αυτό είδος λειτουργικού συστήματος αν δεν το γνωρίζεις. Είναι μια αρκετά όμορφη διανομή Linux αλλά το ότι το χρησιμοποιούν πολλοί χάκερ δε λέει κάτι

Καταρχάς δε γίνεσαι χάκερ θέλωντας να σπας fb accounts, έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Και ναι είναι κακόβουλη ενέργεια το να παραβιάζεις λογαριασμούς προφανώς

Τώρα για το τελευταίο, και με το χέρι στην καρδιά, είναι θέμα ηθικής και με τι αρχές έχεις μεγαλώσει. Γιατί ο κακόβουλος χάκερ είναι ένας κοινός κλέφτης, αν δεν ήταν το χάκινγκ θα έβρισκε άλλο τρόπο να ικανοποιήσει την ανάγκη του για παρανομία

Μα δε το γενικευω.Απλα δεν ετυχε να μιλησω με κανεναν που να ηξερε ειτε να ηταν ο ιδιος χακερ ειτε οχι οποτε δε μπορω να υποκρινομαι πως ξερω για τι μιλαω.Οποτε το γενικευω.Ειμαι αμορφωτος πανω στο χακιγκ,το παραδεχομαι,κακο ειναι; κεσυ εισαι αμορφωτος πανω σε κατι που δεν εχεις ασχοληθει ποτε(εκτος αμα εισαι ο μεσσιας και εχεις γνωση πανω σε ολα χωρις να χυσεις ιδρωτα στη κατανοηση τους διαβαζοντας π.χ) δε παιζει να ηταν κατευθυνομενο επειδ ενας μου ειπε που ρωτησα πως το λογισμικο που χρησιμοποιουν λεγεται kali linux και πολλοι χακερ το χρησιμοποιουν.Γιατι εξαλλου να κανουν ντοκιμαντερ για χακερ αμα δεν ειναι οι εικονιζομενοι; τι θα κερδιζε ο σροιτερ η ο αλφα το καναλι απο αυτη την ενεργεια; προβοκατσια; προπαγανδα; εξηγησε το μου λιγο..το παραδεχεσαι οτι ειναι πολλοι που δε λειτουργουνε με καλο σκοπο.Δεν ειπα οτι ειναι ολοι ετσι,ειπα οτι η πλειοψηφια ειναι αμα κρινω με οσα διαβασα "θελω να γινω χακερ να σπασω κωδικους fb" ειναι καλοβουλη ενεργεια αυτη; να μπεις δηλαδη ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο fb του αλλου,να διαβασεις ενα σωρο μηνυματα..να του καταστρεψεις τη ζωη και την υποληψη του pretty much!!Οσο για το τελευταιο συμφωνο αλλα ποσοι μενουν στο "κανω κατι απλα για να μαθω και να πειραματιστω και οχι για να προκαλεσω ζημια"; με το χερι στη καρδια πες μου,ποσοι το κανουν αυτο;

Ετσι εχω διαβασει και θελω να το διασταυρωσω με εμπειρες πηγες αλλα με ποιο τροπο θατο κανω αυτο ακριβως; θα παω καπου στο ακυρο και θα αρχισω να ρωταω "γεια εισαι χακερ θελω να σε ρωτησω αμα εισαι κακος επειδη ετσι διαβασα"; καπως αφελες μου φαινεται..το insomnia εχει τη φημη καλου τεχνολογικου φορουμ γιαυτο και ανοιξα thread εδω να το λυσω μια για παντα.Συμφωνω στους παραγοντες.Δεν μενουν μονο στο να αναδειξουν το κενο ασφαλειας ομως,πολλοι το εκμεταλλευονται οπως στο ντοκιμαντερ π.χ.Με το τελευταιο τι εννοεις; πως εισαι χακερ; δε το καταλαβα σορυ..

Υπαρχουν κατασκοποι αλλα η τεχνολογια και οι χακερ τους βοηθανε κατα ΠΟΛΥ στην επιτευξη των στοχων τους!Ολα γινονται ευκολοτερα χαρις στο διαδικτυο.Οπως με ενα τσεκουρι,στα χερια του καλου κοβει ξυλα για να ζεσταθει στα χερια του κακου ομως μπορει να σκοτωσει.Ετσι και το διαδικτυο,στα χερια των κακων υποβιβαζεται κατα ενα μεγαλο σημειο..αυτο τι σημαινει δηλαδη; τι ειναι το wireshark; πες μου εσυ επειδη δεν ξερω απο αυτα.. ναι κουβεντα κανουμε.Αλλα σχετκα με το "Μπορεί σε κάποιο σημείο να φτάσω να έχω αρκετές γνώσεις και να μπορώ να μπαίνω εύκολα σε διάφορους οργανισμούς. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνω. Διάβασε λίγο τι θέλει να πει ο slipknot... καταρχάς και μόνο από τις σχολές που σου μαθαίνουν tcp/ip, tracking, πακέτα κλπ. αν ψαχτείς και λίγο με linux έχεις φτιάξει μια βάση για να ασχοληθείς"  ηθελα να σου πω πανω σε αυτο πως το να εισαι καιροσκοπος (επειδη για αυτο προκειται) και να εκμεταλλευεσαι κατι που εμαθες για να κερδισεις κατι δεν ειναι καλη πραξη.Επειδη με τη δικια σου λογικη κεγω ειχα μαθει καποτε απο εναν ψιλο-αληταμπουρα στο στρατο πως να πλακωνω καποιον(να τον βγαζω νοκ αουτ χωρις αιμματα και τετοια η να του προξενησω μεγαλη σωματικη βλαβη)με 2 κινησεις.Δεν του ζητησα να μου μαθει επειδη ειχε αριστες γνωσεις πολεμικων τεχνων απλα πιασαμε κουβεντα και εθελοντικα μου εμαθε μερικα.Αυτο τι σημαινει; Επειδη εχω μια καποια γνωση τελος παντων θα την εκμεταλλευτω για προσωπικο μου οφελος; δε το βρισκω σωστο αυτο σορυ απλα δε το βρισκω..

και δεν ειμαι τρολλ απλα προσπαθω να καταλαβω τη λογικη του χακερ,γιατι κανει οτι κανει κτλπ.Αμα πιστευεται πως εχω ορεξη να χανω το καιρο μου αδικα και με θεωρειται τρολλ τι να σας πω καντε οτι νομιζεται.Αν παλι δε με κρινετε αξιο συνομιλητη σας παλι,καντε οτι νομιζεται.

Φϊλε σιγά σιγά κανείς δε σε κρίνει... Λέω ότ μπορεί να έχεις τη δυναμη να κάνεις κάτι άσχημο. Εσύ με λαβές από πολεμικές τέχνες, εγώ με χάκινγκ κλπ. ΑΝ όμως ξέρεις να ξεχωρίσεις τι είναι σωστό και τι λάθος τότε δεν υπάρχει πρόβλημα προφανώς. Εγώ μπορεί να ασχολούμαι γιατί θέλω απλά να διευρύνω τις γνώσεις μου... εσύ έμαθες κινήσεις γιατί έτσι μπορεί να σου άρεσε... δε σημαίνει όμως ότι θα αρχίσεις να στέλνεις κόσμο στο νοσοκομείο όπως λες... αντίστοιχα και εγώ δε θα αρχίσω να παραβιάζω δίκτυα. Γιατί όιπως λέει και η παροιμία, η μεγάλη γνώση φέρει και μεγάλη ευθύνη ;)

+ ότι δεν έχω όρεξη να με τρέχουν στα αυτόφορα... γιατί ΟΛΟΙ οι χάκερ κάποια στιγμή την πατάνε... και όσοι ακόμα δεν την έχουν πατήσει ή δεν τους έχουν πιάσει δεν είναι επειδή είναι σούπερ ντούπερ ουαου αλλά επειδή δεν τους έχουν στοχεύσει ή δε θέλουν οι αρχές να τους πιάσουν

Δημοσ.

Ετσι εχω διαβασει και θελω να το διασταυρωσω με εμπειρες πηγες αλλα με ποιο τροπο θατο κανω αυτο ακριβως; θα παω καπου στο ακυρο και θα αρχισω να ρωταω "γεια εισαι χακερ θελω να σε ρωτησω αμα εισαι κακος επειδη ετσι διαβασα"; καπως αφελες μου φαινεται..το insomnia εχει τη φημη καλου τεχνολογικου φορουμ γιαυτο και ανοιξα thread εδω να το λυσω μια για παντα.Συμφωνω στους παραγοντες.Δεν μενουν μονο στο να αναδειξουν το κενο ασφαλειας ομως,πολλοι το εκμεταλλευονται οπως στο ντοκιμαντερ π.χ.Με το τελευταιο τι εννοεις; πως εισαι χακερ; δε το καταλαβα σορυ..

Το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προσπαθείς να διασταυρώσεις και για πιο λόγο. Να βγάλεις ψυχολογικά προφίλ hackers, να καταλάβεις τι βρίσκουν στην όλη διαδικασία και τι τους δίνει το έναυσμα να ασχοληθούν, να μάθεις γιατί κάποιος επιλέγει να προβεί σε κακόβουλες ενέργειες, τι ακριβώς; Δεν υπάρχει δεδομένο. Ένας σου απάντησε πιο πάνω ότι προσπαθεί να εφαρμόσει και να σκαλίσει γνώσεις που απέκτησε, άλλος μπορεί να το βλέπει σαν ένα είδος φάρσας, ο τρίτος μπορεί να υποκλέπτει δεδομένα επειδή έχει απλά τη δυνατότητα, χωρίς καμία ηθική αναστολή.

Γενικά καλό είναι να μην παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι λέει ο καθένας, γιατί όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα οι ιστορίες παρουσιάζονται πολλές φορές "φουσκωμένες", ειδικά στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης. Δες το λογικά, αν hackάρεις και κάνεις κάτι τόσο σοβαρό δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο να βγεις και να το διατυμπανίζεις, πόσο μάλλον όταν παρανομείς.

Δημοσ.

δεν αρπαχτηκα καθολου ισως το διατυπωσα λαθος αλλα δεν αρπαχτηκα χωρις πλακα.Το μονο που ισως με εκνευριζει ειναι οτι προσπαθεις να με πεισεις πως καποιος δεν ειναι καλος οταν ξερουμε τοσα λιγα για αυτον.Οπως με τους μασονους π.χ.(το φερνω ως παραδειγμα don't worry δεν αλλαζω τη κουβεντα ισα ισα να σου εξηγησω πως εγω το βλεπω)δε μπορει να μπει καποιος στη στοα αμ δεν ειναι ο ιδιος μασονος,σωστα; επειδη ειναι μυστικο.Ετσι και ο χακερ.Αμα δεν εισαι χακερ δε μπορεις ουτε να μιλησεις face to face με εναν που ειναι ουτε να μαθεις αμα δεν ερθεις σε επικοινωνια(εκτος αμα εισαι αυτοδιδακτη μεγαλοφυια).Οποτε αμα κατι ειναι μυστικο η εστω γινεται στα μυστικα και δε μπορεις να ελεγξεις τις πηγες σου ουτε να τις διασταυρωσεις ουτε να κανεις μια πολιτισμενη συζητηση ουτε τιποτα δε το βρισκεις λογικοτατο να υπαρχουν αυτες οι αβασιμες παρεξηγησεις; εγω το βρισκω παντως.Αμα ειχανε καπως διαφορετικο παρουσιαστικο οι χακερ κανεις δε θα τους κατηγορουσε για τιποτα ΑΛΛΑ αμα ολα τα κανουν στα μυστικα λογικο δεν ειναι να νομιζουμε πως αυτοι φταινε -και ας μη φταινε αυτοι στη πραγματικοτητα- απλα επειδη δε μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε; πως δε λεει..λεει πως καποιος που ουτε format δε ξερει να κανει( that's me ) το εμαθε.Αμα μπορω να το μαθω εγω πατοντας μερικα ακυρα "best hacking programs" στο google σιγουρα ο 15χρονος πιτσιρικας μπορει να το βρει που θα ξερει 5 πραγματα παραπανω απο μενα και φτανουμε στο τελικο και πιο σημαντικο ερωτημα,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ; οπως τα ναρκωτικα δηλαδη,ετσι και το χακιγκ θα το βαλει σε μπελαδες επειδη θα το πιασει καμια Διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και θα κλαψουριζει μετα αλλα τοτε θα ειναι αργα,η κοινωνια δε ξεχναει ουτε συγχωρει αγαπητε.. το τελευταιο που εγραψες δειχνει πως εχεις ενα πολυ καλο και ωριμο επιπεδο αφου το ειπες οπως το ειπες αυτο και με βρισκεις συμφωνο 100% αλλα το θεμα ειναι,γιατι οι καλοι χακερ(αυτοι που δεν εχουν σκοπο να προκαλεσουν Γ' παγκοσμιο πολεμο)δεν εμποδιζουν τους καλους χακερ απτο να τον προκαλεσουν;;; επειδη αυτο θα ελυνε τις παρεξηγησεις μεταξυ "καλος" και "κακος" χακερ μια για παντα.. π.χ στο https://www.youtube.com/watch?v=mPVbFr5M7B4  2:54  "αν θελαμε τωρα θα μπορουσαμε ειτε να σβησουμε αρχεια,να παρουμε αρχεια,να χτυπησουμε απευθειας το domain controller ειναι ενα βασικο κομματι των δικτυων,και ουτω καθεξης" και αμεσως μετα δειχνει μερικες κρατικες ιστοσελιδες και παρουσιαζει με ευγλωττο τροπο το ποσο αδυναμοι ειμαστε σαν κρατος απεναντι στις κακοβουλες επιθεσεις.Οποτε αφου υπαρχουν καλοι χακερ που ΜΠΟΡΟΥΝ να κανουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ γιατι αντι να παιζουν δε προσπαθουν να ενδυναμωσουν το δικο μας δικτυο (π.χ να τους προσλαμβανε η δικια μας ελληνικη αστυνομια για αυτο το σκοπο) οποτε να μη γινει κατι αναποφευκτο; αυτο δεν εχει μια λογικη;

Καταρχάς η σύγκριση με τα ναρκωτικά είναι άκυρη. Τα ναρκωτικά στην καλύτερη περίπτωση σε εθίζουν και στη χειρότερη σκοτώνουν ενώ με το χάκινγκ στην καλύτερη μαθαίνεις κάτι και στη χειρότερη πας φυλακή. Δεν είναι κάπως ανόμοια τα μεγέθη; :P

Επίσης, για το τελευταίο, δεν είναι τόσο απλό ρε συ. Καταρχάς αν δε σε προσλάβει κάποιος γιατί να το κάνεις; Επειδή είσαι πατριώτης και έχεις καλή καρδιά; Δε νομίζω... Αλάκ και πάλι είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Εδώ κράτη όπως οι ΗΠΑ που επενδύουν τρις δολλάρια στην ασφάλειά τους και τους κάνουν κόσκινο τη NASA, το Πεντάγωνο κλπ. Επενδύουν στην κυβερνοεπίθεση προσλαμβάνοντας χάκερς αλλά δεν κάνουν το αντίστοιχο και για την άμυνά τους βλέπεις

Δημοσ.

-απανταω στη 2η παραγραφο της απαντησης (απτο "Φιλε σιγα σιγα.." μεχρι το "να τους πιασουν" επειδη πριν δε την παρατηρησα και δεν απαντησα-

Ακριβως!Αν ομως..για ποσους χακερς εκει εξω δεν υπαρχει αυτο το "αν"; αναρωτιεμαι..οπως για ποσους δεν υπαρχει "κανονες μαχης" και κλωτσανε στα @@ ετσι και για ποσους χακερς δε θα υπαρχει το "κανω το σωστο" οποτε κανουν αλλα πραματα...θελεις να διευρυνεις τις γνωσεις σου οκ αλλα γιατι χακιγκ; τοση γνωση θελει και τα εχεις μαθει ΟΛΑ τα αλλα απο pc και μονο το χακιγκ κομματι σου εμεινε για να γινεις ο Neo απτο Matrix;;;Ακριβως αυτο ομως η διαφορα ειναι πως ΑΜΑ ΕΓΩ ΧΤΥΠΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΜΑ ΕΣΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΚΕΡ(επειδη λογικα οι χακερ θα εχουν δικα τους irc forum η κατι τετοιο τελος παντων) ε αφου ολους τους πιανουν γιατι πας φιρι φιρι να σε πιασουν; 

Γιατί μπορώ φίλε μου... γιατί για να μάθεις να χακάρεις πραγματικα χωρίς ψευτοπρογραμματάκια απαιτεί σοβαρές γνώσεις δικτύων και προγραμαμτισμού. ΕΠομένως, με ένα αντικείμενο μαθαίνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα. Σαν λες στον Αινστάιν, γιατί πυρηνική βόμβα αφού ξέρεις ότι θα σκοτώσει μια ολόκληρη πόλη και όχι κάτι άλλο... 

Ε και ο άλλος άμα τον χτυπήσεις μπορεί να παθει μόνιμη ζημιά με αυτή τη λογική :P

Δημοσ.

Όσοι είναι κάτω των 25 θέλουν να γίνουν hackers για μόστρα να πουλάνε μούρη, ειδικά στις εφηβικές ηλικίες για να ρίξουν καμιά γκόμενα, να κάνουν deface σε κανα site και να λέει special greetings to maria κτλ. Φυσικά όλες αυτές οι μαγκιές μέχρι να βρεθείς αντιμέτωπος με έναν πραγματικό hacker που θα σε ξεφτιλίσει και θα σε ξεβρακώσει ταπεινωτικά για να σε βάλει στην θέση σου.

Γνωστός μου 16-17 ετών μπλεγμένος με τέτοιες ομάδες που ήταν ανώριμος και δεν πρόσεχε, τον συνέλαβαν από την δίωξη και του κατέσχεσαν τους υπολογιστές, έγινε θέμα στο ιδιωτικό σχολείο που πήγαινε και παραλίγο να τον διώξουν, ως δικαιολογίες μετά έλεγε οτι δεν έκανε κάτι αυτός αλλά ένας φίλος του που καταλάθος μπήκε στο pc του. Έφαγε ξυλίκι από γονείς και ίσιωσε μετά για να καταλάβει οτι ήταν ένα τιποτένιο script kiddie που τον βοηθούσανε άλλοι και το μόνο που ήθελε ήταν ένα έτοιμο πιάτο με φαγητό με μαχαίρι το havij και πιρούνι ετοιματζίδικα python exploits και fake hack tools γεμάτο ιους που σε έκαναν botnet και έβλεπε τα αρχεία σου μέχρι και ο αχμετ ο πακιστανός της γειτονίας με αρχαίο μεταχειρισμένο laptop και cracked wifi.

Ναι στο hacking εφόσον σκοπεύεις να λιώσεις μέχρι τελειωτικής πτώσης στο διάβασμα, εφόσον εντοπίζεις κενά ασφαλείας και ενημερώνεις τον admin να τα επιδιορθώσει.

Δημοσ.

Χάκερ δεν γίνεσαι, γεννιέσαι.

rap-battle.jpg

Και δεν το λέω αυτό για πλάκα (άσχετα αν το προβάλω με λίγο humor λόγω του απο πάνω)

Γιατι πολύ μπερδεύουν τις βαθιές γνώσεις πληροφορικής με την ιδιότητα του χακερ.

ειναι δύο ανεξάρτητα πράματα (χωρίς να σημαίνει οτι το ένα δεν μπορεί να συμβαδίζει με το άλλο δηλαδή ενας χάκερ να έχεις βαθιές γνώσεις πληροφορικής)

Το χάκιγνκ είναι τρόπος σκέψης, είναι η φιλοσοφία του να προσπαθείς να προσπελάσεις τυχών εμπόδια για να επιτύχεις τον σκοπό σου και πρέπει να έχεις ενα απλό mindset για αυτό.

παράδειγμα

Ενα παιδί εδώ ρώτησε πως να καταφέρει να πουλάει skins στο steam απο την στιγμή που δεν έχει ΑΦΜ και η φόρμα του steam του το ζητάει.

http://www.insomnia.gr/topic/579154-%CF%84%CE%BF-steam-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%BC/

όλοι προσέγγισαν το θέμα τύπου να βάλει το ΑΦΜ των γονιών του, να βγάλει ο ίδιος ΑΦΜ με όλα τα παρατράγουδα που μπορεί να φέρει αυτό ή να τα παρατήσει, γιατι πολύ απλά δεν είχαν το mindset του χάκερ.

Μα αν έβγαζε ΑΦΜ δεν θα πετύχαινε τον σκοπό του; άρα με τον ορισμό που έδωσα δεν θα έπρεπε και αυτό να θεωρηθεί hacking;

Όχι για 2 λόγους: 1ος δεν προσπέλασε τα εμπόδια του συστήματος απλά συμβάδισε με την λειτουργία τους (έκανε ότι του επέβαλε η φόρμα προκειμένου να συνεχίσει και επίσης έδωσε έναυσμα να μπορεί να παρακολουθηθεί -θεωρητικά γιατι πρακτικά κανείς δεν θα ασχοληθεί απο το steam ή το ΥΠ.ΟΙΚ. αν πούλησε 3 skins εκει...- )

2ος λόγος το όλο του mindset ήτα στο πως να κάνει αυτό που του ζητάνε και όχι στο πως να πάρει αυτό που θέλει ανεξάρτητα απο το πρόβλημα -το τι του ζητάνε-

Εγώ του πρότεινα να βάλει τυχαίους αριθμούς γιατι ξέρω ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός στο script της φόρμας -ή και να μην το ξέρω απλά δοκιμάζω για να το διαπιστώσω αυτό λέγεται trial&error ή reverse engineering- αλλά και φυσικός λόγος να καθίσει κάποιος υπάλληλος (που μια αρμόδια αρχή θα τον πληρώσει για αυτή την δουλειά, και οι αρμόδιες αρχές είναι τσιγκούνες δεν σπαταλούνε το budget τους εκτός αν είναι σίγουρες πως θα βγάλουν κάτι απο αυτό) να ελέγξει ενα συγκεκριμένο παιδί που σήκωσε 2,3 skins που πούλησε στο steam.

Και αυτό είναι hacking γιατί δεν μπορεί κανένας να ανατρέξει στο άτομο του βάση του ΑΦΜ μιας και ειναι τυχαίοι αριθμοί, πήρε αυτό που θέλει χωρίς να αναγκαστεί να κάνει αυτό που του ζητάνε (να μπεί στο γραφειοκρατικό τριπάκι και να βγάλει ΑΦΜ και να το καταχωρήσει) πέτυχε τον σκοπό του "πηδώντας" το εμπόδιο.

Ας μην ξεχνάμε πως ενας απο τους πιο γνωστούς hacker και ίσως ο πρώτος που επίσημα είχε αυτή την ιδιότητα (Kevin Mitnick) στην πρώτη του μεγάλη χακιά δεν έκανε κάτι το τρομερό (απο άποψη θεωρίας πληροφορικής και της μηχανικής των υπολογιστών) ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων ενος καλά προφυλασσόμενου server τι έκανε; Έμαθε ποια εταιρία κάνει service στο κτίριο που ηταν ο φυσικός server νοίκιασε ενα βανάκι έβαλε το logo αυτής της εταιρίας πάνω στο βανάκι ντύθηκε τεχνικός/συντηρητής και παρουσιάστηκε σαν τέτοιος στην reception του κτιρίου προφασιζόμενος ότι χρειάζεται να προβεί σε μια συντήρηση ρουτίνας,  μπήκε στο χώρο όπου βρισκόταν ο server και αντέγραψε σε CD τα αρχεία του όπως θα κάνατε εσεέις σήμερα αντιγραφή τις φωτογραφίες σας σε ενα φλασάκη.

Πέτυχε δηλαδή τον σκοπό του χωρίς να κάνει κάτι τρελό απο άποψη κώδικα κτλ... απλά το mindset του τον βοήθησε να καταστρώσει το απαραίτητο σχέδιο για να αποκτήσει αυτό που ήθελε.

• Άρα το hacking δεν χρειάζεται (απαραίτητα) ειδικές γνώσεις αλλά θέλει κυρίως το mindset

• Οι ειδικές γνώσεις χωρίς το απαραίτητο mindset είναι άχρηστες

Παράδειγμα

Όλοι έχετε βασικές γνώσεις υπολογιστή

όλοι ξέρετε τι είναι τα αρχεία

όλοι ξέρετε ότι μετά την τελεία στο όνομα ενός αρχείου οι χαρακτίρες που ακολουθούν διακρίνουν το είδος του αρχείου (exe, pdf, jpg κτλ)

όλοι ξέρετε ότι στο internet αρχεία μεγάλων εικόνων είναι συνήθως jpg, jpeg

όλοι ξέρετε τι είναι το url και την μορφή του

όλοι ξέρετε ότι ενας browser ουσιαστικά προβάλει κώδικα (html)

όλοι ξέρετε τι είναι το google και πως δουλεύει

Βρείτε ποιό είναι το επώνυμο αυτής της κοπέλας απο που είναι στην πραγματικότητα και μερικούς φίλους της https://badoo.com/el/0397670800/

Δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε τον σκοπό σας έχει αναφερθεί πιο πάνω, πρέπει όμως να έχετε το κατάλληλο mindset για να συνδυάσετε αυτά που ξέρετε έτσι ώστε να τα καταφέρετε.Αν τα καταφέρετε είστε hacker και ας μην ξέρετε καν ενα "hello world" να προβάλετε με κώδικα.

Αυτό λοιπόν είναι το hacking άρα δεν μπορείς "να το μάθεις" πρέπει να είναι στην φύση σου να σκεφτείς σαν χάκερ το μόνο που μπορείς να μάθεις ειναι μπούσουλες που θα δείς απο άλλες σελίδες και να τους εφαρμόζεις.. αλλα με το που αλλάξει κάτι μικρό δεν θα ξέρεις τι να κάνεις γιατι πολύ απλά δεν έχεις το mindset.

Το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής.

Γιαυτό είναι σημαντικό να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και όχι αυτό που μας επιβάλετε γιατι αν δεν μας αρέσει κάτι δεν πρόκειται να αποκτήσουμε το mindset που χρειάζεται για να τα καταφέρουμε σε αυτό όσες γνώσεις και αν μαζέψουμε.

Πχ ξέρω άτομο που έβγαλε άριστα ΑΣΟΕ, δεν έχει δουλειά, δεν μπορεί να καταλάβει πως το αγγλικό κράτος βγάζει λεφτά χρηματοδοτώντας φοιτητές να σπουδάσουν εκεί με άτοκα δάνεια τα οποία μάλιστα ακυρώνονται αν ο φοιτητής μεσα σε ενα χρονικό διάστημα αφου πάρει πτυχίο δεν καταφέρει να αποκτήσει εισόδημα.

Γιατι; δεν έχει τις γνώσεις; τις έχει! δεν έχει απλά το mindset του επιχειρείν και έτσι δεν μπορεί να καταλάβει... μπήκε στην ασοέ όχι επειδή ήθελε να γίνει οικονομολόγος αλλά επειδή είχε μεγάλο βαθμό και έπρεπε κάπου να μπεί που του λέγανε ότι έχει κύρος και καλή αποκατάσταση.

Δεν είναι εντελώς άχρηστες οι γνώσεις δεν λέω αυτό κάτι θα κάνει και ο φίλος μου δεν θα είναι για πάντα άνεργος. απλά χωρίς το mindset ότι και να κάνει δεν θα είναι κάτι σπουδαίο ή πάνω απο βασικό.

Οι γνώσεις είναι σαν τελείτσες στο χαρτί και ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια εικόνα αν δεν έχει ο άλλος την αναγκαία διαίσθηση(mindset) να δεί πως να ενώσει τις τελείτσες (δηλαδή να χρησιμοποιήσει συναρτησιακά τις γνώσεις του για να πετύχει τον σκοπό) προκειμένω να βγάλει την εικόνα  τότε πολύ απλά δεν θα την βγάλει.

Και ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε την ουσία σε αυτό που κάνουμε ειναι αν ασχολούμαστε μαζί του με μεράκι δηλαδή να θέλουμε να το κάνουμε και να μην το κάνουμε απο σπόντα.

Δημοσ.

οσα αναφερες ηταν αξιοσημειωτα το μονο λαθος σου ειναι οτι εχεις για εικονα ενα απορρυπαντικο(mr proper) και το αντιστοιχο ονομα οποτε δε γινεται να σε περασει καποιος στα σοβαρα σορυ..κατα τα αλλα πολυ διαφωτιστικη απαντηση!

και επισης αυτο με τη κοπελα νομιζω πως ξερω πως γινεται: search by google!

Επίτηδες αυτοτσαλακώνομαι γιατι αυτά που λέω είναι τόσο λογικά που δεν γίνεται να επηρεαστούν απο τίποτα :P

rapbattle2.png

οσο για το άλλο σκέτο google search (πχ το όνομα που έχει στο badoo και την ηλικία ή το όνομα +facebook κτλ) δεν θα σε βγάλει πουθενά  πρέπει να έχεις το mindset να κάνεις κάποιες συνδυαστικές κινήσεις προκειμένου να βρεις το ζητούμενο.

Δημοσ.

για πες μου εσυ πως θα το εκανες δηλαδη; μη μου πεις κατι που θα βοηθησει καποιον ενδεχομενως επιτηδειο,δε θα ηθελα σε καμια περιπτωση εξαιτιας μου να κανει κατι το οποιο δεν υποστηριζω ουτε συμμεριζομαι απλα δωστο μου σαν μια εξισωση..αν π.χ η αναζητηση  google = x το url (διευθυνση μπαρας browser) = a τα αρχεια υπολογιστη(.jpg .gif κτλπ) ειναι b τοτε ποια θα ειναι η εξισωση; με ποια σειρα θα τα προσθεσεις/αφαιρεσεις; μου ανοιξες τη περιεργεια για κατι που δε με ενδιαφερει αρα εισαι σιγουρα καλος στη δουλεια σου! :)

το ολο concept με "mindeset" μου θυμισε εικονα απο Παζλ που πρεπει να ξερεις ακριβως που ταιριαζει το καθε κομματι για να μπορεσεις να ολοκληρωσεις το παζλ.Δυστυχως ποτε μου δεν ημουν καλος στα παζλ

ο DemonLord οπως ειχε αδικο που ειπε "ολοι οι καλυτεροι χακερ τους πιασαν στο τελος" επειδη ο c0mrade που θεωρειτο απτους καλυτερους ολων των εποχων δεν τον επιασαν απλα αυτοκτονησε...εγραψε σημειωμα που εγραφε "αυτοκτονησα επειδη εχασα τον ελεγχο" ο καημενος μπλεχτηκε καπου και μετα δε μπορουσε να σταματησει..

σου έστειλα PM

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι στιγμές που θα ήθελα το insomnia να ήταν σαν το rpgcodex, έστω το μπλα μπλα βρε αδερφέ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...