funbreaker Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Θέλω να γραφτώ σε ένα δημοτικό κολυμβητήριο και θέλουν βεβαίωση από δερματολόγο + βεβαίωση από παθολόγο/καρδιολόγο. Πήρα τηλέφωνο σε έναν του ΕΟΠΥΥ και μου είπε ότι θέλει 10 ευρώ για κάτι τέτοιο. Δεν περιλαμβάνεται όντως στις παροχές ή πήγε να μου τα φάει? Αν δεν περιλαμβάνεται που μπορώ να πάρω βεβαίωση δωρεάν?
Adon1s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δεν "πήγε να σου τα φάει" , έχει λίγα χρόνια ( σίγουρα 2 ) που γίνεται έτσι . Κάθε συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ δέχεται εναν Χ αριθμό ασθενών τον μήνα "μέσω ΕΟΠΥΥ" , δε ξέρω πόσοι είναι ( 20-100 ; ) . Μέσω του ΕΟΠΥΥ ο κάθε ασθενής καταβάλλει 10€ για την εξέταση . Παίρνεις τηλέφωνο στο ιατρείο που θες και που θα βρείς στην λίστα απο την σελίδα του ΕΟΠΥΥ και ρωτάς για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ. Αν τα ραντεβού αυτά για τον μήνα που θες είναι εξαντλημένα, είτε ψάχνεις άλλο ιατρό με διαθέσιμα ραντεβού είτε υπομονή για τον άλλο μήνα (αν δεν επείγει). Αν επείγει, κλείνεις ραντεβού εκτώς ΕΟΠΥΥ και πληρώνεις κανονικά την επίσκεψη (20-3-40-50, όσο είναι). Πρόπερσι και εγώ έτρεχα για χαρτιά για κολυμβητήριο και σε 1μιση μήνα τα μάζεψα γιατί ήθελα μέσω ΕΟΠΥΥ. Δωρεάν δυστυχώς γιοκ, δε ξέρω αν στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών (αν εισαι αποδω πανω) μετράει για τον ΕΟΠΥΥ, μπορείς να ρωτήσεις .
krami Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δωρεάν δυστυχώς γιοκ, δε ξέρω αν στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών (αν εισαι αποδω πανω) μετράει για τον ΕΟΠΥΥ, μπορείς να ρωτήσεις . μετραει απο ο,τι ξερω
funbreaker Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δεν "πήγε να σου τα φάει" , έχει λίγα χρόνια ( σίγουρα 2 ) που γίνεται έτσι . Κάθε συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ δέχεται εναν Χ αριθμό ασθενών τον μήνα "μέσω ΕΟΠΥΥ" , δε ξέρω πόσοι είναι ( 20-100 ; ) . Μέσω του ΕΟΠΥΥ ο κάθε ασθενής καταβάλλει 10€ για την εξέταση . Παίρνεις τηλέφωνο στο ιατρείο που θες και που θα βρείς στην λίστα απο την σελίδα του ΕΟΠΥΥ και ρωτάς για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ. Αν τα ραντεβού αυτά για τον μήνα που θες είναι εξαντλημένα, είτε ψάχνεις άλλο ιατρό με διαθέσιμα ραντεβού είτε υπομονή για τον άλλο μήνα (αν δεν επείγει). Αν επείγει, κλείνεις ραντεβού εκτώς ΕΟΠΥΥ και πληρώνεις κανονικά την επίσκεψη (20-3-40-50, όσο είναι). Πρόπερσι και εγώ έτρεχα για χαρτιά για κολυμβητήριο και σε 1μιση μήνα τα μάζεψα γιατί ήθελα μέσω ΕΟΠΥΥ. Δωρεάν δυστυχώς γιοκ, δε ξέρω αν στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών (αν εισαι αποδω πανω) μετράει για τον ΕΟΠΥΥ, μπορείς να ρωτήσεις . Όχι δεν είναι έτσι. Στους συμβεβλημένους γιατρούς το ΕΟΠΥΥ πηγαίνεις δωρεάν για εξέταση. Αναφέρομαι σε αυτούς από το site που λες κι εσύ. Το έχω κάνει δεκάδες φορές τα τελευταία 2 χρόνια. Επιπλέον αμοιβή μπορεί να ζητήσουν αν κάνεις κάτι που δεν περιλαμβάνεται στις παροχές. π.χ. μια ειδική εξέταση. Σε κάθε άλλη περίπτωση το να σου ζητήσει λεφτά σηκώνει καταγγελία. Αυτό λοιπόν που εγώ ρώτησα είναι αν το χαρτί αυτό περιλαμβάνεται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ μιας και πρόκειται και μια κανονική εξέταση και όχι κάτι special και αν κακώς μου ζήτησε λεφτά. Επίσης ξέρω πως μέχρι πριν 1-2 χρόνια μπορούσες να πάρεις τέτοιο χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο που στην Θεσσαλονίκη άλλαζε ανα 15 μέρες. Δεν ξέρω ούτε αν ισχύει ακόμα ούτε που να ρωτήσω για να μάθω.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Θα μπεις Site: εδώ και θα δεις ποιοί έχουν διαθέσιμα ραντεβού (είναι σε πραγματικό χρόνο). Αν σου λέει ψέμματα ότι δεν έχει, τον απειλείς για καταγγελία και στρώνει. Αμα λέει αλήθεια, πας σε άλλον. Το χαρτί γιατί να μην είναι μέσα? Είναι τίποτα εξειδικευμένο που κοστίζει? Αδωνι/Αντώνη, σε κλέβουν.
Adon1s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Γραψτε λάθος ,εχετε δίκιο . Μπέρδεψα τα μπούτια μου , είχα πάει σε ορθοπεδικό και το 10€-ρικο που λέω αφορά την συνταγογράφηση και ενα ECG που έκανα στον καρδιολόγο .
funbreaker Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Θα μπεις Site: εδώ και θα δεις ποιοί έχουν διαθέσιμα ραντεβού (είναι σε πραγματικό χρόνο). Αν σου λέει ψέμματα ότι δεν έχει, τον απειλείς για καταγγελία και στρώνει. Αμα λέει αλήθεια, πας σε άλλον. Το χαρτί γιατί να μην είναι μέσα? Είναι τίποτα εξειδικευμένο που κοστίζει? Αδωνι/Αντώνη, σε κλέβουν. Μα δεν μου είπε πως δεν έχει διαθέσιμο ραντεβού, ήθελε να μου κλείσει για σήμερα μάλλον αλλά όταν τον ρώτησα αν μπορεί να μου δώσει τέτοιο χαρτί είπε "α τότε θα χρεωθείτε όμως 10 ευρώ". Η λογική λέει πως θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ καθώς πρόκειται για μια απλή εξέταση και ένα κωλόχαρτο ότι είμαι καλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν αποκλείω το να μην περιλαμβάνεται όντως γι αυτό και ρώτησα. Το θέμα είναι πως μπορώ να το μάθω με βεβαιότητα.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Και η συνταγογράφηση τζάμπα είναι στους συμβεβλημένους.
funbreaker Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Και η συνταγογράφηση τζάμπα είναι στους συμβεβλημένους. Ναι είναι όντως τζάμπα αλλά παίρνουν 10ευρω από πολλά παππούδια που δεν ξέρουν. Κάποτε μου ζήτησαν κι εμένα με την δικαιολογία ότι δεν τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ. Είχα ανοίξει και σχετικό thread.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μα δεν μου είπε πως δεν έχει διαθέσιμο ραντεβού, ήθελε να μου κλείσει για σήμερα μάλλον αλλά όταν τον ρώτησα αν μπορεί να μου δώσει τέτοιο χαρτί είπε "α τότε θα χρεωθείτε όμως 10 ευρώ". Η λογική λέει πως θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ καθώς πρόκειται για μια απλή εξέταση και ένα κωλόχαρτο ότι είμαι καλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν αποκλείω το να μην περιλαμβάνεται όντως γι αυτό και ρώτησα. Το θέμα είναι πως μπορώ να το μάθω με βεβαιότητα. Ο γαμάτος τοπικός ΕΟΠΥΥ που απαντάει τα τηλέφωνα μου είπε πως ξέρουν στα 210 8110849, 8110850, 8110690 αλλά αυτοί δεν απαντάνε. Δοκίμασε να πάρεις αύριο να ρωτήσεις για σίγουρα. Αλλα τηλέφωνα για πληροφορίες που απαντάνε 8110612-15.
Jethro Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Πήγαινε 401, κλείσε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Δέχονται και πολίτες. 2107494090 Θα στο δώσουν όμως αφού κάνουν εξέταση. Δωρεάν. 1
dr lag Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Επειδή άρχισες πάλι το κυνήγι μαγισών: εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ " ... Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν χορηγούν Ιατρικές Βεβαιώσεις Ικανότητας ή Υγείας οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για : Εξωσχολικά αθλητικά σωματεία, προγράμματα μαζικού αθλητισμού των Δήμων, περιπτώσεις κόπωσης και υπερπροσπάθειας, όπως ο πρωταθλητισμός (Ν. 2725 ΦΕΚ121/τευχ Α΄/17.6.99 αναφορικά με τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό) ... " Αν λοιπόν βρήκες γιατρό να σου δώσει γνωμάτευση με 10€ τότε πες κι ευχαριστώ, ειδικά αν σκεφτείς πόσο θα σου έπαιρνε άλλος επιστήμονας (πχ δικηγόρος ή μηχανικός) για αντίστοιχη βεβαίωση. Τώρα αν εσύ θεωρείς "κωλόχαρτο" όπως το αποκάλεσες, το ότι κάποιος εγγυάται ενυπόγραφα ότι δεν θα κολλήσεις κάποια δερματοπάθεια τους συνκολυμβητές σου ή ότι δεν θα πάθεις ανακοπή στην υπερπροσπάθεια να κάψεις θερμίδες, ελπίζω τουλάχιστον να αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις βεβαιώσεις που τυχόν θα δίνεις στο δικό σου επιστημονικό πεδίο. ΥΓ: Για να μη ψάχνεις πάλι το mail του Άδωνι Γεωργιάδη όπως έκανες παλιότερα 20. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ; Μπορείτε να απευθύνετε τις καταγγελίες σας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, στη Διεύθυνση Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας Κηφισίας 39, Μαρούσι, 15123, (τηλ. 210 3803470 και ώρες 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., με αστική χρέωση) ή στο site: www.eopyy.gov.gr
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Αν λοιπόν βρήκες γιατρό να σου δώσει γνωμάτευση με 10€ τότε πες κι ευχαριστώ, ειδικά αν σκεφτείς πόσο θα σου έπαιρνε άλλος επιστήμονας (πχ δικηγόρος ή μηχανικός) για αντίστοιχη βεβαίωση. Τώρα αν εσύ θεωρείς "κωλόχαρτο" όπως το αποκάλεσες, το ότι κάποιος εγγυάται ενυπόγραφα ότι δεν θα κολλήσεις κάποια δερματοπάθεια τους συνκολυμβητές σου ή ότι δεν θα πάθεις ανακοπή στην υπερπροσπάθεια να κάψεις θερμίδες, ελπίζω τουλάχιστον να αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις βεβαιώσεις που τυχόν θα δίνεις στο δικό σου επιστημονικό πεδίο. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά πρόκειται όντως για τυπικό κωλόχαρτο. Κανένας γιατρός δεν εγγυάται κάτι τέτοιο, απλά λένε πως την ημέρα και ώρα που σε εξέτασαν, ήσουν υγιής. Εσύ μπορεί να πήγες αμέσως μετά και να κόλλησες ψώρα, πανούκλα, σύφιλη και τύφο. Δεν εγγυάται ότι θα παραμείνεις υγιής την επόμενη σεζόν που θα πηγαίνεις στο κολυμβητήριο, απλά ότι εκείνη την μέρα δεν είδε να έχεις κάτι σοβαρό. Ασε που δεν σε εξετάζει καν έτσι κι αλλιώς. Απλά γράφει σε ένα χαρτί ότι είσαι καλά και για 1 λεπτό "δουλειά" τσεπώνει 10 ευρώ. Και στον τόπο να μείνεις την άλλη μέρα, καμία ευθύνη δεν έχει. 1
dimosit Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα. Δεν μπορείς να πας σε κάποιο εφημερευον νοσοκομειο και να παρεις την βεβαίωση που χρειάζεσαι ; Οκ βρήκα την απάντηση μου στην προηγουμένη ερώτηση απο το wikpedia αλλα εχει προκύψει μια αλη. Εγω που έχω φοιτητή ασφάλιση απο το πανεπιστήμιο που πρέπει να παω να πάρω τις αντίστοιχες βεβαιώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα