Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.εχω ενα συστηματακι με επεξεργαστη c2d E8400 3.16ghz.mobo asrock g41.gpu palit gtx750ti.4gb ram.αξιζει να αλλαξω το cpu με εναν xeon;και αν ναι με ποιον;

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.εχω ενα συστηματακι με επεξεργαστη c2d E8400 3.16ghz.mobo asrock g41.gpu palit gtx750ti.4gb ram.αξιζει να αλλαξω το cpu με εναν xeon;και αν ναι με ποιον;

Καλύτερα να μη δώσεις ούτε 1 Ευρώ σε τόσο παλιό σύστημα που, έτσι και αλλιώς, μόνο για internet browsing/ταινίες, άντε και word θα κάνει - ότι και αν μπορέσεις να του αλλάξεις...

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα να μη δώσεις ούτε 1 Ευρώ σε τόσο παλιό σύστημα που, έτσι και αλλιώς, μόνο για internet browsing/ταινίες, άντε και word θα κάνει - ότι και αν μπορέσεις να του αλλαξεις

φιλε μου παιζω μια χαρα παιχνιδακια με αυτο που ηδη εχω.δεν ειμαι και ιδιαιτερα απαιτητικος ετσι κι αλλιως.γι'αυτο ρωτησα.πχ χτες επαιζα assasin's creed black flag με πολυ καλη αποδοση.απλα ελεγα για xeon γτ ειναι 4πυρηνοι και θα βοηθησουν πολυ με emulators που παιζω

Δημοσ.

Γιατί να μην κοιτάξεις κάτι σε Qxxx, που τους βρίσκεις οικονομικότερα και ευκολότερα στα μεταχειρισμένα; Εκτός και αν σου χαρίζουν κανα Xeon...

Δημοσ.

Αν τον βρεις πολυ φθηνα (15-25 ευρω ας πουμε)αξιζει φυσικα αν πουλησεις και τον δικο σου ομως. Αλλιως αν τον βρεις ξερω γω 30-40 ευρω τοτε αστο χεστο, με λιγα παραπανω παιρνεις ολοκαινουρια πραγματα πλεον που ειναι καλυτεροι σε ολα και δεν θα σκεφτεσαι και το σεναριο αν σου χαλασει, γιατι οπως και να το κανουμε το 775 ειναι πλεον αρχαιο και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποσο ακομα θα αντεξει η μητρικη (η ακομα και ο επεξεργαστης).

• Like 1
Δημοσ.

Αν τον βρεις πολυ φθηνα (15-25 ευρω ας πουμε)αξιζει φυσικα αν πουλησεις και τον δικο σου ομως. Αλλιως αν τον βρεις ξερω γω 30-40 ευρω τοτε αστο χεστο, με λιγα παραπανω παιρνεις ολοκαινουρια πραγματα πλεον που ειναι καλυτεροι σε ολα και δεν θα σκεφτεσαι και το σεναριο αν σου χαλασει, γιατι οπως και να το κανουμε το 775 ειναι πλεον αρχαιο και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το ποσο ακομα θα αντεξει η μητρικη (η ακομα και ο επεξεργαστης).

Τα λίγα παραπάνω θα γίνουν πολλά παραπάνω μόλις χρειαστεί μητρική, τροφοδοτικό, μνήμες, επεξεργαστή, και ίσως κάρτα γραφικών.

Από τα 40 για έναν επεξεργαστή μέχρι τα 240 για ένα καινούριο (low-end) σύστημα είναι τεράστια απόσταση.

Στο θέμα μας. 

Ο Xeon είναι σχεδιασμένος για multithreading. Δε θα σου αυξήσει τις επιδόσεις ανά εφαρμογή. 

Θα σε βοηθήσει λίγο όταν τρέχεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. 

Επίσης οι τετραπύρηνοι, όπως και ο Xeon, θα πρέπει να είναι συμβατοί με τη μητρική σου. 

Κυρίως το chipset. 

Αν ενδιαφέρεσαι έχω έναν τετραπύρηνο Q9300 για πούλημα πάντως σε πολύ χαμηλή τιμή.

Αλλά μόνο αν τον δέχεται η μητρική σου.

• Like 2
Δημοσ.

Τα λίγα παραπάνω θα γίνουν πολλά παραπάνω μόλις χρειαστεί μητρική, τροφοδοτικό, μνήμες, επεξεργαστή, και ίσως κάρτα γραφικών.

Από τα 40 για έναν επεξεργαστή μέχρι τα 240 για ένα καινούριο (low-end) σύστημα είναι τεράστια απόσταση.

Στο θέμα μας. 

Ο Xeon είναι σχεδιασμένος για multithreading. Δε θα σου αυξήσει τις επιδόσεις ανά εφαρμογή. 

Επίσης οι τετραπύρηνοι, όπως και ο Xeon, θα πρέπει να είναι συμβατοί με τη μητρική σου. 

Κυρίως το chipset. 

Αν ενδιαφέρεσαι έχω έναν τετραπύρηνο Q9300 για πούλημα πάντως σε πολύ χαμηλή τιμή.

Θα πουλησει τα δικα του πρωτα, φθηνα για να φυγουν. Επεξεργαστη μνημες και μητρικη μπορει να βρει και πολυ πιο φθηνα απο 240 ευρω. Καρτα γραφικων γιατι? Αν χρειαζεται καρτα τοτε την χρειαζεται και τωρα, γιατι να το βαλουμε σαν εξτρα κοστος? Επισης, οι νεοι επεξεργαστες εχουν καλα ενσωματωμενα γραφικα, κατι που οι 775 δεν εχουν.

Βασικα τωρα το ειδα, ο ανθρωπος εχει καρτα γραφικων ειδη. Και μπορει οι μνημες του να ειναι ddr3, και να μην ειναι, 4gb ddr2 θα φυγουν αμεσα στο 35αρι πιστευω. Με εξτρα 13 ευρω παιρνει Ddr3 8gb.

Δημοσ.

Αν δώσεις τον επεξεργαστη που έχεις 20-30 ευρώ και προσθέσεις άλλα τόσα, μπορείς να βρεις έναν Q9550 και θα κάνεις τη δουλειά σου μιά χαρά...

• Like 1
Δημοσ.

Ε, το "μια χαρά" είναι μεγάλη κουβέντα για να το λες για core2 αρχιτεκτονική το 2015. Το single core performance του έχει ξεπεραστεί κατά πολύ για οτιδήποτε αξιόλογο.

Τώρα, αν "δουλειά του" είναι να χαζεύει στο internet και καμιά ταινία (και αυτή όχι σε HD), τότε τα καταφέρνει και μια χαρά με το E8400 που έχει (αν και φαίνεται να είναι Ε8500, από τη συχνότητα λειτουργίας που αναφέρει αρχικά).

Δημοσ.

Ε, το "μια χαρά" είναι μεγάλη κουβέντα για να το λες για core2 αρχιτεκτονική το 2015. Το single core performance του έχει ξεπεραστεί κατά πολύ για οτιδήποτε αξιόλογο.

Τώρα, αν "δουλειά του" είναι να χαζεύει στο internet και καμιά ταινία (και αυτή όχι σε HD), τότε τα καταφέρνει και μια χαρά με το E8400 που έχει (αν και φαίνεται να είναι Ε8500, από τη συχνότητα λειτουργίας που αναφέρει αρχικά).

φίλε μου δες το σύστημα της υπογραφείς μου. με αυτό δουλεύω επαγγελματικα και βγάζω το ευ ζην μου. και μιλάμε για βαριά προγράμματα όχι word. δεν έχουμε όλη μας την οικονομική δυνατότητα ολικής  αναβάθμισεις, μην εισαι τόσο κάθετος σε αυτά που λες. 

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις έναν Q6600 θα δεις χαοτική διαφορά, και ειναι και φτηνός. 

• Like 3
Δημοσ.

φίλε μου δες το σύστημα της υπογραφείς μου. με αυτό δουλεύω επαγγελματικα και βγάζω το ευ ζην μου. και μιλάμε για βαριά προγράμματα όχι word. δεν έχουμε όλη μας την οικονομική δυνατότητα ολικής  αναβάθμισεις, μην εισαι τόσο κάθετος σε αυτά που λες. 

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις έναν Q6600 θα δεις χαοτική διαφορά, και ειναι και φτηνός. 

Αν το ήθελε το pc αυτό για κάτι πολύ συγκεκριμένο, είτε σε δουλειά (ειδικά) - είτε σε διασκέδαση, θα είχε μάθει τι τον εξυπηρετεί από πραγματική και προσωπική έρευνα αγοράς και ενημέρωση και δε θα ερχόταν να ρωτάει εδώ...Προφανώς τον ενδιαφέρει η απλή χρήση και μέχρι το "λίγο από όλα", οπότε δεν κρίνει ότι του χρειάζεται να ασχοληθεί  και για κάτι παραπάνω από μια ετοιματζίδικη απάντηση, χωρίς πολλά πολλά. Απόλυτος δεν είμαι, αλλά πιθανολογώ άνετα υπέρ αυτού...;)

• Like 2
Δημοσ.

Στο θέμα μας. 

Κυρίως το chipset. 

απ'οτι εχω δει τους δεχεται ολους τους quadcore

Θα πουλησει τα δικα του πρωτα, φθηνα για να φυγουν. Επεξεργαστη μνημες και μητρικη μπορει να βρει και πολυ πιο φθηνα απο 240 ευρω. Καρτα γραφικων γιατι? Αν χρειαζεται καρτα τοτε την χρειαζεται και τωρα, γιατι να το βαλουμε σαν εξτρα κοστος? Επισης, οι νεοι επεξεργαστες εχουν καλα ενσωματωμενα γραφικα, κατι που οι 775 δεν εχουν.

Βασικα τωρα το ειδα, ο ανθρωπος εχει καρτα γραφικων ειδη. Και μπορει οι μνημες του να ειναι ddr3, και να μην ειναι, 4gb ddr2 θα φυγουν αμεσα στο 35αρι πιστευω. Με εξτρα 13 ευρω παιρνει Ddr3 8gb.

gpu δεν αλλαζω.για αυτα που θελω(gamecube,ps2 emulators και σχετικα ελαφρυ gaming)η 750ti που εχω ειναι παααρα πολυ καλη.οι μνημες μου ειναι ddr3 στα 1600

φιλαρακι μου θα σου επαναλαβω πως κανω παραπανω πραγματα με το ηδη υπαρχον συστημα <<μπακατελα>> που εχω.οπως σου ανεφερα και στην αρχη,επαιζα ac black flag kai skyrim στα medium settings με τις σχετικες παραχωρησεις.η cpu ειναι οντως E8400 απλα την ανεβασε ενας φιλος απο τα 3.00 στα 3.16.τοσο μονο επετρεπε η μητρικη

ασε γτ βλεπω κατι κατοσταρια για τους q,που το θεωρω κοροιδια να δωσω 100 ευρω για να παρω q και να μην τα δωσω για να κανω οντως μια ουσιωδη αναβαθμιση.οταν με 150 μπορω να παρω fx6300+mobo και να παιζω αυτα που θελω ικανοποιητικα.απλα δεν θελω να παω σε ολικη αναβαθμιση τωρα..

και επισης απο xbox360 που εχω σαν δευτερη επιλογη στο σπιτι,ακομα και το socket 775 ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ(για να φτιαξω λιγο και τους φανατικους pcακηδες :P )

• Like 3
Δημοσ.

Ακόμα και σήμερα ένα συστηματάκι 775 με έναν Q9550/9650, 4+g ram και μια σχετικά καλή καρτούλα γραφικών (πχ μια hd 7850) μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει αξιοπρεπέστατα τις ανάγκες του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους των χρηστών, αν εξαιρέσεις κάποια σύγχρονα παιχνίδια σε ανεβασμένες ρυθμίσεις και κάποια πολύ ειδικά απαιτητικά προγράμματα.

Έχω δει σε εταιρία που ασχολείται με την εικόνα να δουλεύουν ικανοποιητικότατα με παρόμοια pc 775.

Τέλος, θεωρώ ότι το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ένας Q9550/Q9650, ακόμα και ένας Ε8500/8600, κάνει μόνο για internet είναι, τουλάχιστον, υπερβολή...

• Like 10
Δημοσ.

Ακόμα και σήμερα ένα συστηματάκι 775 με έναν Q9550/9650, 4+g ram και μια σχετικά καλή καρτούλα γραφικών (πχ μια hd 7850) μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει αξιοπρεπέστατα τις ανάγκες του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους των χρηστών, αν εξαιρέσεις κάποια σύγχρονα παιχνίδια σε ανεβασμένες ρυθμίσεις και κάποια πολύ ειδικά απαιτητικά προγράμματα.

Έχω δει σε εταιρία που ασχολείται με την εικόνα να δουλεύουν ικανοποιητικότατα με παρόμοια pc 775.

Τέλος, θεωρώ ότι το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ένας Q9550/Q9650, ακόμα και ένας Ε8500/8600, κάνει μόνο για internet είναι, τουλάχιστον, υπερβολή...

Ε, από εδώ και από εκεί κανα ελαφρύ παιχνιδάκι σε χαμηλά settings μπορεί να το τρέχει, αν έχει και μια καλούτσικη κάρτα γραφικών. Αλλά η πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ότι μόνο για internet browsing θα έχει ξεμείνει κάπου...

Δημοσ.

Προσωπικά έχω το εξής σύστημα.

ASUS P5Q3 Deluxe

Q9550 απείραχτο με αερόψυξη.

16GB RAM @1800MHz Corsair Dominator

ASUS GTX670 DCUII TOP

Corsair Force GT 128GB για λειτουργικό

2xWD320GB RAID 0 για προγράμματα 

και άλλους 5 δίσκους για αποθηκευτικούς λόγους. 

3 οθόνες επάνω και πάει λέγοντας...

Όλα τα παραπάνω σε ένα αερόψυκτο HAF932.

Τρέχω ότι εφαρμογή θέλετε χωρίς κανένα πρόβλημα και με 100 tabs ανοιχτά ταυτόχρονα.

Από Photoshop μέχρι Autocad και video rendering.

Από παιχνίδια τρέχω μέχρι και Battlefield 4 σε Ultra settings χωρίς πρόβλημα.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...