Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είδα να "χάνω" αλλά τελοσπάντων...

Kαλά έχουμε ξεφύγει και το πας στο να συγκρίνουμε τα e-peen μας.  

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν. B)

BTW σε Matlab πολυνηματικό είμουν πολύ κοντά σε χρόνο εκτέλεσης με 8350 και κερνούσα τσάγια έναν 920 και έναν 2400. Το Matlab δεν το λες Σπαρτιάτικο. Παιχνίδια δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Δεν το πάω σε e-peen - κάνεις λάθος. Οκ, εγώ θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει βάσιμα κάτι σε σύγχρονο περιβάλλον υπολογιστής 10-ετίας...εσύ θεωρείς ότι έχουμε λόγο αναβάθμισης στα πόσα; 20 χρόνια; Να ξέρω, άμα είναι, να αρχίσω να βάζω και DOS στην εξίσωση...<τέρμα πλάκας> :P

Και αυτό με το matlab -κάπου, κάπως, κάποια σύμβαση λειτουργίας, παλιάς έκδοσης κλπ. θα έπαιξε, για να πάρεις τέτοια αποτελέσματα. Αν τρέξεις έκδοση του 2015 (συγχώρεσέ με αν δεν ξέρω επακριβώς τα του matlab...) είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι μένεις πολύ πίσω, και από 920 και, προς θεού, από 2400. Για το ότι πυρήνα-πυρήνα είσαι, σχεδόν, στα ίδια με FX, δεν αμφιβάλω καθόλου...Τους FX τους θεωρώ λύση ανάγκης - βιώσιμους μόνο μέσω οικονομικών κριτηρίων, και πάλι, αποδεικνύονται (συνήθως) λίγοι για οτιδήποτε ξεπερνάει την απλή χρήση (τώρα, οκ, αν τους πήρε κάποιος να τρέξει τη μόνη πολυνηματική που τρέχει σε 8 πυρήνες και τυχαίνει να του χρησιμεύει, πάω πάσο...)

ΥΣ. Και τα παραπάνω όλα, με top tier 775 q9650 και 8gb DDR3, ενώ το αντιπροσωπευτικό δείγμα 775 είναι Ε8400 με 4GB DDR2, αλλά και πάλι...

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν το πάω σε e-peen - κάνεις λάθος. Οκ, εγώ θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει βάσιμα κάτι σε σύγχρονο περιβάλλον υπολογιστής 10-ετίας...

Εφταετίας σε παρακαλώ :P

εσύ θεωρείς ότι έχουμε λόγο αναβάθμισης στα πόσα; 20 χρόνια; Να ξέρω, άμα είναι, να αρχίσω να βάζω και DOS στην εξίσωση...<τέρμα πλάκας> :P

Και αυτό με το matlab -κάπου, κάπως, κάποια σύμβαση λειτουργίας, παλιάς έκδοσης κλπ. θα έπαιξε, για να πάρεις τέτοια αποτελέσματα. Αν τρέξεις έκδοση του 2015 (συγχώρεσέ με αν δεν ξέρω επακριβώς τα του matlab...) είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι μένεις πολύ πίσω, και από 920 και, προς θεού, από 2400. Για το ότι πυρήνα-πυρήνα είσαι, σχεδόν, στα ίδια με FX, δεν αμφιβάλω καθόλου...Τους FX τους θεωρώ λύση ανάγκης - βιώσιμους μόνο μέσω οικονομικών κριτηρίων, και πάλι, αποδεικνύονται (συνήθως) λίγοι για οτιδήποτε ξεπερνάει την απλή χρήση (τώρα, οκ, αν τους πήρε κάποιος να τρέξει τη μόνη πολυνηματική που τρέχει σε 8 πυρήνες και τυχαίνει να του χρησιμεύει, πάω πάσο...)

ΥΣ. Και τα παραπάνω όλα, με top tier 775 q9650 και 8gb DDR3, ενώ το αντιπροσωπευτικό δείγμα 775 είναι Ε8400 με 4GB DDR2, αλλά και πάλι...

Μην μου συγκρίνεις τον ΧΕΟΝ με τον ταπεινό quad :P

Η έκδοση R13b ήτανε. Απο τις πιο καινούριες stable.

Γιούχου, TS μας διαβάζεις? Ετσι απορία... :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα άλλαξα και εγώ τον Ε8400 με έναν L5420 έτσι για τον χαβαλέ.

Λοιπόν έχω ένα -10% σε single core performance αλλά +200% σε multi core σύμφωνα με το bench του cpuz.

Επίσης έπεσε πάρα πολύ η κατανάλωση καθώς βοήθησα και εγώ με undervolt τον ήδη οικονομικό L5420.

Δεν τα έκλαψα τα 30 ευρώ που χάλασα. 

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχ, μόνο αυτό είχα εγκατεστημένο πριν την αλλαγή.

Τώρα τον έχω στα 2.65 με 1V με max temp 50C. 

Το μόνο περίεργο είναι ότι όταν ρίχνω το voltage και άλλο μου κάνει ένα ιδιαίτερο coil whine που ακούγεται σαν φύσημα( σαν λάστιχο που χάνει αέρα) LOL

Δημοσ.

Χαχαχ, μόνο αυτό είχα εγκατεστημένο πριν την αλλαγή.

Τώρα τον έχω στα 2.65 με 1V με max temp 50C. 

Το μόνο περίεργο είναι ότι όταν ρίχνω το voltage και άλλο μου κάνει ένα ιδιαίτερο coil whine που ακούγεται σαν φύσημα( σαν λάστιχο που χάνει αέρα) LOL

ο.Ο Μεγείες όπως και να έχει! Σε τι μητρική?

Δημοσ.

Δεν είδα να "χάνω" αλλά τελοσπάντων...

Kαλά έχουμε ξεφύγει και το πας στο να συγκρίνουμε τα e-peen μας.  

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν. B)

BTW σε Matlab πολυνηματικό είμουν πολύ κοντά σε χρόνο εκτέλεσης με 8350 και κερνούσα τσάγια έναν 920 και έναν 2400. Το Matlab δεν το λες Σπαρτιάτικο. Παιχνίδια δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Επιμένω όμως σε κάτι.

Αν ο TS έχει κάτω του 50άρικου να δώσει, ένας Ε5450 είναι η καλύτερη του επιλογή. (Αν και αμφιβάλω οτι μας διαβάζει ακόμα) :ph34r:

σας διαβαζω bro οποτε προλαβαινω και ειστε ολοι πολυ χρησιμοι..

Αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα και το σέβομαι :shifty:

Η διαφωνία μου είναι με αυτούς που υποστηρίζουν ότι το 775 περνιέται ακόμα για σύγχρονο μηχάνημα και ότι την παλεύει, γενικότερα... :X

αναλογα την χρηση την παλευει το 775..μεχρι τωρα δεν εχω απογοητευτει σε αυτα που παιζω.αλλα εννοειται πως την παλευει,αλλα και εννοειται πως δεν ειναι πλεον ισχυρο.ωστοσο ενας 《μερακλης》που θελει να πειραματιστει θα παει σε 775 λογω κοστους και αντοχων

Δεν είπα σταθερός :ph34r:  Aν φταρνιστώ κρασάρει :-D  Δεν μπορώ να κάνω validation αλλά να βγάλω screenshot (Εχω στο 5ghz club). Αμα ανοίξω νετ μπλεδίζει.

Βασικός i5 του 2014 στα 3ghz ~= Xeon στα 4ghz του 2009. Οπως δεν λες ψόφιο τον i5 δεν είναι και ο Χeon, αυτό λέω. Εξάλλου είναι στα περιθώρια 25% βελτίωση ως προς τον παλιό, αυτό που έλεγα. Στο ίδιο λινκ οι i3 είναι πολύ πιο κάτω, δεν κάνουν για τίποτα οι i3?

Προσθεού δεν λέω ότι είναι οτι καλύτερο έχει βγάλει η Ιντελ αλλά αυτό το μόνο Internet/fb/calculator πραγματικά ειναι μια μλκία...

Ontopic

Αν έχει τα χρήματα φυσικά να πάει σε καινούριο Pentium/i5 δεν τίθεται κουβέντα!

μπααα..κ δεν παιζουν κ φραγκα και οπως προανεφερα μεταξυ σοβαρου κ αστειου,αν ειναι να καψω κατι η απο αγνοια η απο κεκτημενη ταχυτητα ας καψω ενα 775 cpu
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικός i5 του 2014 στα 3ghz ~= Xeon στα 4ghz του 2009. Οπως δεν λες ψόφιο τον i5 δεν είναι και ο Χeon, αυτό λέω. Εξάλλου είναι στα περιθώρια 25% βελτίωση ως προς τον παλιό, αυτό που έλεγα. Στο ίδιο λινκ οι i3 είναι πολύ πιο κάτω, δεν κάνουν για τίποτα οι i3?

Πάρε για το μέλλον. 3000 core, 3000 uncore, 1600MHz 11/11/11/28 1T

post-185414-0-28748900-1440661788_thumb.jpgpost-185414-0-45663500-1440661788_thumb.pngpost-185414-0-94890200-1440661787_thumb.png

Επεξ/σία από NT1G
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Εγώ έχω κάνει σε 3 μηχανήματα την αλλαγή από από core 2 duo σε xeon Ε και Χ κατηγορίας. Οι επιδόσεις τους εκτοξεύτηκαν σε διάφορα benchmarks που έτρεξα παρόλο που έμειναν ίδια τα υπόλοιπα. (μνήμες ddr2- κλπ). Από εκεί και πέρα πρέπει να προσέξεις τα εξής. 

Αν η μητρική σου δέχεται τους core 2 extreme που έχουν απαιτήσεις για πάνω από 100W τότε μπορείς να πάρεις και Χ κατηγορία όπως έκανα εγώ σε ASUS μητρική.

Αν η μητρική σου δε τους δέχεται τότε θα πρέπει να πάρεις κατηγορία E ή L όπως έκανα σε gigabyte. 

Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να βάλεις τροποποιημένο BIOS για να τον βλέπει όπως πρέπει και ίσως να χρειαστεί να πειράξεις το multiplier αν δε στο δέιχνει στο σωστό χρονισμό από την αρχή. Το site για το τροποιημένο BIOS είναι http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

Asus P5N-E SLI με επεξεργαστή Ε5440
Asus P5N-EM HDMI με επεξεργαστή Χ5460
Gigabyte G41-M COMBO με επεξεργαστή Ε5450

Επεξεργασία: Να ξέρεις ότι είχαν και πολύ καλύτερη σιλικόνη που τους κάνει πιο ανθεκτικούς.

• Like 2
Δημοσ.

+1 για το site με τα bios που έδωσε ο ybohan.Και εγώ απο κει βρήκα.TS αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις μια χαρά θα σε καλύψει εν έτει 2015  ένας xeon.Με την 750ti που έχεις κάνει μια χαρά ζευγαράκι.Εγώ ας πούμε που έχω ψηλοκόψει το  gaming μια χαρά την βγάζω με το σύστημα της υπογραφής μου.Και όταν θέλω κανένα παιχνιδάκι σηκώνει gtav στα medium με 50fps στα 1600χ900(με φρενάρει η vram) και fifa 15 με 60 fps στα 1080,2κ15 50fps στα 1080 κλπ.Σε multiplayer λογικά δεν θα τραβάει τόσο,αλλά είναι ανάλογα τι θες.Επίσης άν βάλεις 8gb ram με έναν ssd που σου μένουν και για άλλο σύστημα,θα δεις μεγάλες διαφορές στην καθημερινότητα.Αν πουλίσεις τον core2 και σου βγει χαμηλά ο xeon αξίζει.Εγώ πούλισα 30 τον q6600 και πήρα 40 τον E5450.Για την διαφορά που είδα το άξιζε το δεκαρικάκι με το παραπάνω :)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια σορυ που χαθηκα,αλλα παντρευτηκα την κυριακη και ετρεχα..σας διαβασα σημερα και εχετε βοηθησει παααρα πολυ

• Like 2
Δημοσ.

Καλό κουράγιο με τα του γάμου!!!

Να ζήσετε και με μπόλικους απογόνους :)

Εγώ πάντως πιστεύω ότι δε χρειάζεσαι Xeon. Πήγαινε σε έναν Q9550 ή αντίστοιχο και θα είσαι μια χαρά.

Εγώ με έναν τέτοιο, 6GB RAM & AMD R7 270 2GB, είμαι αρκετά καλά ακόμα. Πιστεύω ότι παίζω και το Witcher 3 αν και δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, update

4_35.png

Δείχνει ότι είναι δυνατοί, και επαρκείς σε καθημερινά σενάρια. Φυσικά όχι 4790Κ αλλά δυνατοί.

Τώρα ο συγκεκριμένος τουρμπίζει στα 4.85ghz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...