Sheogorath Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 To τι έχουμε ακούσει εδώ πέρα... Απο περιέργεια που έχει ξεπεραστεί το Single Core Performance των 775? Eγώ στα 4ghz με το SuperPi για το 1m έχω χρόνο ελάχιστα πάνω απο τα 11 δευτερα. Με ανοιχτά AV, τα πάντα όλα. Με optimized system είμαι στα 10.3 δεύτερα! Ενας 8350 στα 4ghz θέλει πάνω απο 22 δεύτερα! http://www.superpi.net/Scores/16120/View Ακόμα και αντίστοιχος Haswell είναι μόλις 25% ταχύτερος στα ίδια clocks, προφανώς σε optimized συστήματα! http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?286315-SuperPi32m-5GHz-amp-4GHz-Haswell-All-Out-Challenge! Το 775 δεν πέθανε, και δεν πρόκειται σύντομα! Και εγώ την δουλειά μου κάνω με αυτό το σύστημα, τρέχοντας απαιτητικά Matlab, simulation, CAD κτλ... ~Για το παλικάρι που ρώτησε, λόγω μητρικής σου προτείνω μαξ τον Ε5450 με κατανάλωση 80βαττ και ταχύτητα 3ghz. Μην πάρεις Χ θα κάψεις την μητρική! 4
Sheogorath Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Πόσο έχεις στο cb11.5/15; Δεν έχω τρέξει διότι δεν τα είχα ακουστά πριν το καλοκαίρι. Μόλις πάω Ξάνθη και βρω χρόνο θα τα ελένξω. Σίγουρα Clock2clock είναι γύρω στο 25% πίσω απο Haswell, αλλά όχι και μόνο για Internet. Με σύστημα αρκετά υποδυέστερο του δικού μου (ραμ κτλ) έβγαλε 421 https://www.youtube.com/watch?v=iWvp3sasR7w
Zaknafein Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 To τι έχουμε ακούσει εδώ πέρα... Απο περιέργεια που έχει ξεπεραστεί το Single Core Performance των 775? Από τους νεότερους της Intel - ειδικά τους ξεκλείδωτους με OC. Με AMD είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, όταν πήγα από Ε8400 σε FX6350, σε κάποια tasks δεν είδα (αισθητή) διαφορά, μέχρι που τον έκανα ΟC στα 4500MHz. Εννοείται σε οτιδήποτε ήθελε πάνω από 2 threads, η διαφορά ήταν σαφέστατα αισθητή. Α και το SuperPi είναι πολύ κακό μέτρο σύγκρισης.
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Από τους νεότερους της Intel - ειδικά τους ξεκλείδωτους με OC. Με AMD είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, όταν πήγα από Ε8400 σε FX6350, σε κάποια tasks δεν είδα (αισθητή) διαφορά, μέχρι που τον έκανα ΟC στα 4500MHz. Εννοείται σε οτιδήποτε ήθελε πάνω από 2 threads, η διαφορά ήταν σαφέστατα αισθητή. Α και το SuperPi είναι πολύ κακό μέτρο σύγκρισης. Είναι ένα μέτρο του Raw Power Single core. Πόσταρα και Cinebench για αναφορά, χάρη στον NT1G Φυσικά και η Ιντελ θα κάνει καλύτερους επεξεργαστές κάθε φορά, αλλά όπως προτείνουμε i3, Pentium, 860k, 6300, κλειδωμένους i5 (ως ένα βαθμό) κτλ, άλλο τόσο ικανοί είναι οι Quad Core/Xeon. Μην ξεχνάμε την Cache 12mb κτλ. Αν συνδιαστούν με P45 και DDR3 είναι αρκετά ικανοί και ανάλογοι ενός σημερινού συστήματος. (αντίστοιχο memory performance με AMD) 1
TEOKOS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Ο 8400 σε single core performance στην ίδια συχνότητα είναι καλύτερος από π.χ έναν fx8320. E όλο και κάπου χρησιμεύει εκτός από internet browsing . 3
Occultist Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Είναι ένα μέτρο του Raw Power Single core. Πόσταρα και Cinebench για αναφορά, χάρη στον NT1G Φυσικά και η Ιντελ θα κάνει καλύτερους επεξεργαστές κάθε φορά, αλλά όπως προτείνουμε i3, Pentium, 860k, 6300, κλειδωμένους i5 (ως ένα βαθμό) κτλ, άλλο τόσο ικανοί είναι οι Quad Core/Xeon. Μην ξεχνάμε την Cache 12mb κτλ. Αν συνδιαστούν με P45 και DDR3 είναι αρκετά ικανοί και ανάλογοι ενός σημερινού συστήματος. (αντίστοιχο memory performance με AMD) Το να παρουσιάζεις ως μέτρο σύγκρισης μια πλατφόρμα (AMD cpu) με, επίσης, προβληματικό single core performance, δεν το λες και κατόρθωμα... Ούτε το superpi είναι ενδεικτικό. Βάλε να κάνεις bench το τελευταίο Thief, που είναι cpu bound χωρίς τρελό multithreading, και θα δεις ότι εκεί που ένας <οποιοσδήποτε> I5 το τρέχει κάπου 65-70 fps, με μια καλή κάρτα γραφικών, στο δικό σου Q θα φτάνει με το ζόρι τα 27-30 fps... Δε λέω ότι δε μπορείς να δουλέψεις με το μηχάνημά σου, αλλά, έτσι και αλλιώς, οι επαγγελματικές εφαρμογές πάντα προχωράνε σε απαιτήσεις με πολύ πιο αργό ρυθμό. Και υπάρχουν και "επαγγελματίες" (δεν υπονοώ ότι ανήκεις σε αυτούς), που νομίζουν ότι, την όποια επένδυση σε hardware/software, την παντρεύονται μέχρι να βγουν στη σύνταξη, κιόλας... Άλλο αν, οποιοσδήποτε δουλεύει από μεράκι, το θεωρεί αντιπαραγωγικό και προσβολή στην ιδιότητά του να μην παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις και να μένει πολύ πίσω. Από εκεί και πέρα, από ψυχολογικά άλλοθι της τσέπης (και κάτι άλλου...) μπορώ και εγώ να σκέφτομαι όλη μέρα, αλλά όχι ότι cpu 8-10 χρόνων (775) μπορεί να θεωρηθεί μέσα στα πράγματα εν έτει 2015...
Occultist Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Κολοτούμπα Που είναι η κολοτούμπα; Στο ότι εξακολουθώ να λέω ότι είναι ψόφιοι, πλέον, οι 775 ή στο ότι φανέρωσα το επτασφράγιστο μυστικό τις αυτής κατάστασής με τους AMD; 1
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Μιλησα και πιο πριν. Στην ουσια τωρα, καλυτερα πουλα τα και παρε εναν g3258 με μια η61 η Η97/Ζ97 αν θες να ανεβεις και σε κυβικα αργοτερα.. για να κανεις και σωστο gaming και οτιδηποτε αλλο. Φανταζομαι προγραμματα που χρησιμοποιουν πολλους πυρηνες δε χρησιμοποιει και τοσο ενας μεσος χρηστης.. Η διαφορα IPC 775 vs Haswell ειναι χαοτικη, ειδικα αν κλοκαρεις και τον haswell εκει ξεφευγει ακομα παραπανω. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Μωρέ και vs Bloomfield να το βάλεις... Ε δε νομιζω να αγορασει bloomfield..
Occultist Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Ε δε νομιζω να αγορασει bloomfield.. Ίσως βρει μεταχειρισμένο για να περιορίσει το κόστος. Αλλά, ναι, τέτοια θέματα, πέρα από τα νούμερα που καθόμαστε και βγάζουμε για τους αμετανόητους, είναι και χρηστικής αντίληψης. Όταν φτάνει σε σημείο να τρέχει ικανοποιητικά μόνο παλιές εφαρμογές/παιχνίδια, και είναι και εμπειρία μέρας-νύχτας, ακόμη και το απλό browsing... Ντάξει, σε καμια γωνιά να τρέχει για e-mail, fb και μεγάλο calculator για παλιές επαγγελματικές εφαρμογές, να το καταλάβω...Αλλά όχι και να αρνούμαστε οφθαλμοφανή πράγματα και να έχουμε και απαιτήσεις...ΔΕΝ τραβάει άλλο το 775 - πως να το κάνουμε; Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο πρώτος μου Η/Υ ήταν 80386 SX και δεν μου περισσεύουν χρήματα. Αλλά όταν έχεις μείνει τελευταίος των Μοϊκανών, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι, η ενασχόληση με τα pc (όχι η καταναγκαστική...), σημαίνει καλώς-κακώς να διαθέτεις κάποια χρήματα με ρυθμό μεγαλύτερο του μία φορά στη δεκαετία... 1
Zaknafein Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Είναι ένα μέτρο του Raw Power Single core. Πόσταρα και Cinebench για αναφορά, χάρη στον NT1G Φυσικά και η Ιντελ θα κάνει καλύτερους επεξεργαστές κάθε φορά, αλλά όπως προτείνουμε i3, Pentium, 860k, 6300, κλειδωμένους i5 (ως ένα βαθμό) κτλ, άλλο τόσο ικανοί είναι οι Quad Core/Xeon. Μην ξεχνάμε την Cache 12mb κτλ. Αν συνδιαστούν με P45 και DDR3 είναι αρκετά ικανοί και ανάλογοι ενός σημερινού συστήματος. (αντίστοιχο memory performance με AMD) Το SuperPi δεν είναι καλό μέτρο... αντίθετα το Cinebench σε Single Core είναι αρκετά πιο αξιόπιστο. Κι εκεί θα δεις πιο σημαντικές διαφορές με τους νεότερους (~40-50% στους Κ με OC). Τώρα για τα υπόλοιπα, σε άλλο νήμα θα δεις ότι έχω προτείνει σε χρήστη να αναβαθμίσει από C2D -> C2Q γιατί είναι η φθηνότερη αναβάθμιση με το καλύτερο vfm. Αλλά όχι και να λέμε ότι δεν έχουν ξεπεραστεί. 4
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Ίσως βρει μεταχειρισμένο για να περιορίσει το κόστος. Αλλά, ναι, τέτοια θέματα, πέρα από τα νούμερα που καθόμαστε και βγάζουμε για τους αμετανόητους, είναι και χρηστικής αντίληψης. Όταν φτάνει σε σημείο να τρέχει ικανοποιητικά μόνο παλιές εφαρμογές/παιχνίδια, και είναι και εμπειρία μέρας-νύχτας, ακόμη και το απλό browsing... Ντάξει, σε καμια γωνιά να τρέχει για e-mail, fb και μεγάλο calculator για παλιές επαγγελματικές εφαρμογές, να το καταλάβω...Αλλά όχι και να αρνούμαστε οφθαλμοφανή πράγματα και να έχουμε και απαιτήσεις...ΔΕΝ τραβάει άλλο το 775 - πως να το κάνουμε; Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο πρώτος μου Η/Υ ήταν 80386 SX και δεν μου περισσεύουν χρήματα. Αλλά όταν έχεις μείνει τελευταίος των Μοϊκανών, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι, η ενασχόληση με τα pc (όχι η καταναγκαστική...), σημαίνει καλώς-κακώς να διαθέτεις κάποια χρήματα με ρυθμό μεγαλύτερο του μία φορά στη δεκαετία... Εντάξει να μην προτείνουμε κατώτερο απο i5 γιατί ακόμα και ο i3 μόνο fb και calculator σηκώνει Δεν λέω ότι δεν είναι ξεπερασμένο. Απεναντίας. Αλλά όχι να ακούω ότι σηκώνουν μόνο Internet και FB. Για όνομα δηλαδή. Σαν να λέμε για να παίξω Witcher 3 θέλω 5820k στα 4.5ghz και triple sli GTX 980ti. Μερικά πράγματα είναι υπερβολικά, εκεί αντιδρώ. Δεν λέω τους 775 αιχμή του δόρατος Clock2Clock λέω πάντα. Μην βάζεις το OC των Κ, 70% παίρνουν κλειδωμένους. Εξάλλου και εμένα πιάνει 5.13ghz με 1.44v Αλλά ξεφύγαμε και δεν έχω σκοπό να παρεξηγηθώ εδώ μέσα. Συζήτηση κάνουμε, και απλά με πνίγει αυτό καιρό... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα