Occultist Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Εντάξει να μην προτείνουμε κατώτερο απο i5 γιατί ακόμα και ο i3 μόνο fb και calculator σηκώνει Δεν λέω ότι δεν είναι ξεπερασμένο. Απεναντίας. Αλλά όχι να ακούω ότι σηκώνουν μόνο Internet και FB. Για όνομα δηλαδή. Σαν να λέμε για να παίξω Witcher 3 θέλω 5820k στα 4.5ghz και triple sli GTX 980ti. Μερικά πράγματα είναι υπερβολικά, εκεί αντιδρώ. Δεν λέω τους 775 αιχμή του δόρατος Clock2Clock λέω πάντα. Μην βάζεις το OC των Κ, 70% παίρνουν κλειδωμένους. Εξάλλου και εμένα πιάνει 5.13ghz με 1.44v Αλλά ξεφύγαμε και δεν έχω σκοπό να παρεξηγηθώ εδώ μέσα. Συζήτηση κάνουμε, και απλά με πνίγει αυτό καιρό... Και όμως, το I3 που αναφέρεις, την παλεύει αρκετά καλά σε ipc επίπεδο - ειδικά αυτοί που είναι νεότερης γενιάς. Είναι άστοχο να τους συγκρίνεις με τους 775 - δεν έχουν κοινά. Και χωρίς αναλύσεις και "περιττά" στοιχεία...Κάτσε να κάνεις browsing μόνο, firefox με πολλές σελίδες, tabs, html5 και οτιδήποτε...σε 775 και σε Sandy Bridge. Και έλα μετά να μου πεις αν έχουν διαφορά ή όχι...
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Απόψεις, σεβαστό Στο θέμα μας όμως, πιστεύω τα 35 ευρώ (45 έχει ο Χ5460) που έχει ο 5450 αξίζουν με το παραπάνω! Ολόκληρη αναβάθμιση θα θέλει πάνω απο 200 ευρώ. 1
NT1G Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δεν έχω τρέξει διότι δεν τα είχα ακουστά πριν το καλοκαίρι. Μόλις πάω Ξάνθη και βρω χρόνο θα τα ελένξω. Σίγουρα Clock2clock είναι γύρω στο 25% πίσω απο Haswell, αλλά όχι και μόνο για Internet. Με σύστημα αρκετά υποδυέστερο του δικού μου (ραμ κτλ) έβγαλε 421 https://www.youtube.com/watch?v=iWvp3sasR7w 159 single 618 multi o 4690k στα 4,0GHz. +47% δηλαδή. ... Εξάλλου και εμένα πιάνει 5.13ghz με 1.44v .... Για ποιοω xeon λες και με τι ψύξη;
x.ristos1980 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Μιλησα και πιο πριν. Στην ουσια τωρα, καλυτερα πουλα τα και παρε εναν g3258 με μια η61 η Η97/Ζ97 αν θες να ανεβεις και σε κυβικα αργοτερα.. για να κανεις και σωστο gaming και οτιδηποτε αλλο. Φανταζομαι προγραμματα που χρησιμοποιουν πολλους πυρηνες δε χρησιμοποιει και τοσο ενας μεσος χρηστης.. Η διαφορα IPC 775 vs Haswell ειναι χαοτικη, ειδικα αν κλοκαρεις και τον haswell εκει ξεφευγει ακομα παραπανω. .θα συμφωνουσα μαζι σου για τον g3258 αλλα οι διπυρηνοι δεν τρεχουν καλα emulators που θελω.πχ το dolphin.αν εχεις αλλη αποψη θα χαρω πολυ να την ακουσω γτ ειμαι και ψιλοασχετος Ίσως βρει μεταχειρισμένο για να περιορίσει το κόστος. Αλλά, ναι, τέτοια θέματα, πέρα από τα νούμερα που καθόμαστε και βγάζουμε για τους αμετανόητους, είναι και χρηστικής αντίληψης. Όταν φτάνει σε σημείο να τρέχει ικανοποιητικά μόνο παλιές εφαρμογές/παιχνίδια, και είναι και εμπειρία μέρας-νύχτας, ακόμη και το απλό browsing... Ντάξει, σε καμια γωνιά να τρέχει για e-mail, fb και μεγάλο calculator για παλιές επαγγελματικές εφαρμογές, να το καταλάβω...Αλλά όχι και να αρνούμαστε οφθαλμοφανή πράγματα και να έχουμε και απαιτήσεις...ΔΕΝ τραβάει άλλο το 775 - πως να το κάνουμε; Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο πρώτος μου Η/Υ ήταν 80386 SX και δεν μου περισσεύουν χρήματα. Αλλά όταν έχεις μείνει τελευταίος των Μοϊκανών, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι, η ενασχόληση με τα pc (όχι η καταναγκαστική...), σημαίνει καλώς-κακώς να διαθέτεις κάποια χρήματα με ρυθμό μεγαλύτερο του μία φορά στη δεκαετία... μαζι σου φιλε αλλα μιας και τωρα εχω αρχισει να ασχολουμαι με το pc gaming πειραματιζομαι με παλιοτερα συστηματα πρωτον για το κοστος και δευτερον αμα κανω καμια μαλακια(πιθανοτατα θα κανω) να μην κλαιω ακριβο pc
TRILOBYTER Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Πολλες καλες αποψεις, μια φορα εγινε ενα θεμα και υπαρχει λογικη συζητηση, χωρις κλοτσοπμπουνιδια. Να προσθεσω λιγο οτι οσο νεοτερος ο επεξεργαστης τοσο νεοτερες τεχνολογιες υποστηριζει.intel quick synk, intel haswell vegetation alpha,κλπ κλπ Χωρις να εχω ασχοληθει μ emulators περα πο το casual απο οσο θυμαμαι ζητανε δυνατο ipc οποτε ο 3258 για αρχη ειναι οτι καλυτερο, και μετα παιρνεις υο upgrade path i5/i7 haswell/broadwell, εκτως και αν δεν το θυμαμαι σωστα. 3
Occultist Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 .θα συμφωνουσα μαζι σου για τον g3258 αλλα οι διπυρηνοι δεν τρεχουν καλα emulators που θελω.πχ το dolphin.αν εχεις αλλη αποψη θα χαρω πολυ να την ακουσω γτ ειμαι και ψιλοασχετος μαζι σου φιλε αλλα μιας και τωρα εχω αρχισει να ασχολουμαι με το pc gaming πειραματιζομαι με παλιοτερα συστηματα πρωτον για το κοστος και δευτερον αμα κανω καμια μαλακια(πιθανοτατα θα κανω) να μην κλαιω ακριβο pc Αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα και το σέβομαι Η διαφωνία μου είναι με αυτούς που υποστηρίζουν ότι το 775 περνιέται ακόμα για σύγχρονο μηχάνημα και ότι την παλεύει, γενικότερα...
Sheogorath Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 159 single 618 multi o 4690k στα 4,0GHz. +47% δηλαδή. Για ποιοω xeon λες και με τι ψύξη; Σε πλατφόρμα με 800mhz DDR2 και ψιλομάπα μητρική. Κάτσε να τρέξω και ένα εγώ θα δούμε! (καλά όχι πολύ πάνω απο 500 αλλά καλύτερα ) http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-4340-4330-4130_6.html O i5 4430 είχε 467, συγνώμη αλλά δεν βλέπω τις επιδόσεις απο άλλον πλανήτη. Τον Χ5470 σε μητρική p965 ds4. Στην DFI λογικά ποιο άνετα/ψηλότερα. Ψύξη Evo 212 με 2 Ultra Kaze 3k rpm push-pull Αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα και το σέβομαι Η διαφωνία μου είναι με αυτούς που υποστηρίζουν ότι το 775 περνιέται ακόμα για σύγχρονο μηχάνημα και ότι την παλεύει, γενικότερα... Συγχρονο δεν είναι, αλλά ένα καλό P45/43 ή Χ48 DDR3 σύστημα είναι αντίστοιχο με ένα μέσο σημερινό. Οσο την παλέυουν οι i3/FX 6300 κτλ άλλο τόσο αυτό. Δεν λέμε για Χ99 και πράσινα άλογα Απλά σαν φτηνή αναβάθμιση αξίζει. Δεν λέω πουλήστε τα pc σας πάμε σε 775... 1
wakabanka Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Για τη χρήση που αναφέρεις δεν αξιζει να πάς σε xeon.Oπως έγραψε ο TRILOBYTER στους εξομοιωτες παίζει ρόλο η "δύναμη" του πυρήνα.Επιπλέον δεν χρησιμοποιούν πάνω απο δύο οποτε δε θα δείς διαφορά με το τετραπύρηνο xeon. Eίτε πάς σε G2358=βαρβάτος διπυρηνος που κλοκάρετε και ευκολα(απ'τους καλύτερους cpu για emulators) και παίζει επίσης άνετα τα περισσότερα games που βγήκαν εως το 2013-4 Είτε αν θές και πάιζεις άνετα τα πιο πρόσφατα/μελλόντικα παιχνίδια πάς σε κάποιο ξεκλείδωτο ι5 οπως 4690κ 1
NT1G Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Σε πλατφόρμα με 800mhz DDR2 και ψιλομάπα μητρική. Κάτσε να τρέξω και ένα εγώ θα δούμε! (καλά όχι πολύ πάνω απο 500 αλλά καλύτερα ) http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-4340-4330-4130_6.html O i5 4430 είχε 467, συγνώμη αλλά δεν βλέπω τις επιδόσεις απο άλλον πλανήτη. Τον Χ5470 σε μητρική p965 ds4. Στην DFI λογικά ποιο άνετα/ψηλότερα. Ψύξη Evo 212 με 2 Ultra Kaze 3k rpm push-pull Συγχρονο δεν είναι, αλλά ένα καλό P45/43 ή Χ48 DDR3 σύστημα είναι αντίστοιχο με ένα μέσο σημερινό. Οσο την παλέυουν οι i3/FX 6300 κτλ άλλο τόσο αυτό. Δεν λέμε για Χ99 και πράσινα άλογα Απλά σαν φτηνή αναβάθμιση αξίζει. Δεν λέω πουλήστε τα pc σας πάμε σε 775... Μου συγκρίνεις ένα βασικό μοντέλο i5 (3GHz) με τον καλύτερο xeon της σειράς εκείνης που έχει γίνει και OC στα 4GHz για να μου πεις οτι η διαφορά είναι μικρότερη..; Όσο για τα 5,13GHz / 1,44V, μπράβο έχεις τρελό golden τσιπάκι που πάει και παραπάνω..., και έχεις και παγκόσμιο ρεκόρ συχνότητας με αέρα κιόλας οταν οι άλλοι στα ίδια παίζουν με phase change και 1,5+V... 1
Sheogorath Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Όσο για τα 5,13GHz / 1,44V, μπράβο έχεις τρελό golden τσιπάκι που πάει και παραπάνω..., και έχεις και παγκόσμιο ρεκόρ συχνότητας με αέρα κιόλας οταν οι άλλοι στα ίδια παίζουν με phase change και 1,5+V... Δεν είπα σταθερός Aν φταρνιστώ κρασάρει Δεν μπορώ να κάνω validation αλλά να βγάλω screenshot (Εχω στο 5ghz club). Αμα ανοίξω νετ μπλεδίζει. Βασικός i5 του 2014 στα 3ghz ~= Xeon στα 4ghz του 2009. Οπως δεν λες ψόφιο τον i5 δεν είναι και ο Χeon, αυτό λέω. Εξάλλου είναι στα περιθώρια 25% βελτίωση ως προς τον παλιό, αυτό που έλεγα. Στο ίδιο λινκ οι i3 είναι πολύ πιο κάτω, δεν κάνουν για τίποτα οι i3? Προσθεού δεν λέω ότι είναι οτι καλύτερο έχει βγάλει η Ιντελ αλλά αυτό το μόνο Internet/fb/calculator πραγματικά ειναι μια μλκία... Ontopic Αν έχει τα χρήματα φυσικά να πάει σε καινούριο Pentium/i5 δεν τίθεται κουβέντα! 3
TRILOBYTER Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δεν είπα σταθερός Aν φταρνιστώ κρασάρει Δεν μπορώ να κάνω validation αλλά να βγάλω screenshot (Εχω στο 5ghz club). Αμα ανοίξω νετ μπλεδίζει. Βασικός i5 του 2014 στα 3ghz ~= Xeon στα 4ghz του 2009. Οπως δεν λες ψόφιο τον i5 δεν είναι και ο Χeon, αυτό λέω. Εξάλλου είναι στα περιθώρια 25% βελτίωση ως προς τον παλιό, αυτό που έλεγα. Στο ίδιο λινκ οι i3 είναι πολύ πιο κάτω, δεν κάνουν για τίποτα οι i3? Προσθεού δεν λέω ότι είναι οτι καλύτερο έχει βγάλει η Ιντελ αλλά αυτό το μόνο Internet/fb/calculator πραγματικά ειναι μια μλκία... Ontopic Αν έχει τα χρήματα φυσικά να πάει σε καινούριο Pentium/i5 δεν τίθεται κουβέντα! Ελα ρε φιλε, αφου μονο για τετρις και βαρια βαρια κανενα ΜΑΜΕ32 ειναι. ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ! 1
Sheogorath Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Ελα ρε φιλε, αφου μονο για τετρις και βαρια βαρια κανενα ΜΑΜΕ32 ειναι. ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ! Mε έπιασες Πάω να παίξω το παιχνίδι με τα καλύτερα γραφικά που σηκώνει το pc μου... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2015 από Sheogorath 1
Occultist Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Σε πλατφόρμα με 800mhz DDR2 και ψιλομάπα μητρική. Κάτσε να τρέξω και ένα εγώ θα δούμε! (καλά όχι πολύ πάνω απο 500 αλλά καλύτερα ) http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-4340-4330-4130_6.html O i5 4430 είχε 467, συγνώμη αλλά δεν βλέπω τις επιδόσεις απο άλλον πλανήτη. Τον Χ5470 σε μητρική p965 ds4. Στην DFI λογικά ποιο άνετα/ψηλότερα. Ψύξη Evo 212 με 2 Ultra Kaze 3k rpm push-pull Συγχρονο δεν είναι, αλλά ένα καλό P45/43 ή Χ48 DDR3 σύστημα είναι αντίστοιχο με ένα μέσο σημερινό. Οσο την παλέυουν οι i3/FX 6300 κτλ άλλο τόσο αυτό. Δεν λέμε για Χ99 και πράσινα άλογα Απλά σαν φτηνή αναβάθμιση αξίζει. Δεν λέω πουλήστε τα pc σας πάμε σε 775... FX, Ναι. Ι3 (τα τελευταία που έχω δει, τουλάχιστον), πάλι σε κερνάνε τσάι...Δύο πυρήνες είναι, αλλά εκεί σταματάνε οι ομοιότητες με λχ. Ε8400. Προσπαθείς να συγκρίνεις το τελευταίο high-end και αυτό τουμπανιασμένο 775, με τα εξίσου ψόφια FX ή τα Ι3, και πάλι χάνεις... Καταρχήν, Q9650 και DDR3, ήταν πολύ niche λύση και οι περισσότεροι 775 χρήστες δεν το είχαν δει ούτε στον ύπνο τους. Και πάλι, ακόμα και Bloomfield, όπως είπα, σε έχει στεγνά...που λόγος για Χ99...Και το κακό είναι ότι έχουν οφθαλμοφανή διαφορά, ακόμα και σε απλή καθημερινή χρήση Άλλο το ότι οι προσωπικές σου απαιτήσεις είναι σπαρτιάτικες και άλλο το ότι την παλεύει ακόμα το 775 - γιατί, ΔΕΝ...
Sheogorath Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 FX, Ναι. Ι3 (τα τελευταία που έχω δει, τουλάχιστον), πάλι σε κερνάνε τσάι...Δύο πυρήνες είναι, αλλά εκεί σταματάνε οι ομοιότητες με λχ. Ε8400. Προσπαθείς να συγκρίνεις το τελευταίο high-end και αυτό τουμπανιασμένο 775, με τα εξίσου ψόφια FX ή τα Ι3, και πάλι χάνεις... Καταρχήν, Q9650 και DDR3, ήταν πολύ niche λύση και οι περισσότεροι 775 χρήστες δεν το είχαν δει ούτε στον ύπνο τους. Και πάλι, ακόμα και Bloomfield, όπως είπα, σε έχει στεγνά...που λόγος για Χ99...Και το κακό είναι ότι έχουν οφθαλμοφανή διαφορά, ακόμα και σε απλή καθημερινή χρήση Άλλο το ότι οι προσωπικές σου απαιτήσεις είναι σπαρτιάτικες και άλλο το ότι την παλεύει ακόμα το 775 - γιατί, ΔΕΝ... Δεν είδα να "χάνω" αλλά τελοσπάντων... Kαλά έχουμε ξεφύγει και το πας στο να συγκρίνουμε τα e-peen μας. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν. BTW σε Matlab πολυνηματικό είμουν πολύ κοντά σε χρόνο εκτέλεσης με 8350 και κερνούσα τσάγια έναν 920 και έναν 2400. Το Matlab δεν το λες Σπαρτιάτικο. Παιχνίδια δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Επιμένω όμως σε κάτι. Αν ο TS έχει κάτω του 50άρικου να δώσει, ένας Ε5450 είναι η καλύτερη του επιλογή. (Αν και αμφιβάλω οτι μας διαβάζει ακόμα) 2
dimitrisOP Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Ελεγα να αλλαξω τον 950 φετος αλλα εχω δεθει συναισθηματικα τοσα χρονια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα