Kostasspil Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δέκα παράξενοι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το hangover 10. Η τοποθέτηση κίτρου κάτω από τη μασχάλη- Πουέρτο Ρίκο Στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο, που έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ, χρησιμοποιούν το κίτρο. Έτσι, οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες για να καταφέρουν να παραμείνουν ξεμέθυστοι όσο αλκοόλ και αν καταναλώσουν, αλλά και για να συνέλθουν, μετά από μια αλκοολική νύχτα, τρίβουν μια φέτα του γνωστού εσπεριδοειδούς, κάτω από τις μασχάλες τους. Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο παράξενους τρόπους αντιμετώπισης του hangover, ωστόσο οι θιασώτες της συγκεκριμένη μεθόδου υπόσχονται θαύματα. 9. Πατσάς- Ρουμανία Επειδή και στην Ελλάδα είναι γνωστός ο πατσάς για την ιδιότητά του να να βοηθά το στομάχι μετά από ένα άτακτο βράδυ γεμάτο αλκοόλ, η διαφορά με τη Ρουμανία είναι ότι ο πατσάς είναι αγελαδίσιος και σερβίρεται σαν σούπα με άλλα λαχανικά. Οι πιστοί οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου μιλούν για το απόλυτο φάρμακο κατά του hangover. 8. Ωμό χέλι- Μεσαιωνική Ευρώπη Οι γιατροί των μεσαιωνικών χρόνων έβρισκαν το κατάλληλο φάρμακο ενάντια στο μεθύσι στο ωμό χέλι ή τα πικραμύγδαλα. Όσοι τολμηροί κατάφερναν να καταναλώσουν τα ωμά χέλια γίνονταν περδίκι μετά από το μεθύσι της προηγούμενης ημέρας ή νύχτας. 7. Τα περιττώματα των κουνελιών- ΗΠΑ Ίσως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να ξεπεράσει κάποιος το μεθύσι, ωστόσο αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή που ακολουθούνταν κατά γράμμα από τους καουμπόι της άγριας δύσης. Μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, οι καουμπόι έφτιαχναν ένα ρόφημα που κύριο συστατικό του ήταν τα περιττώματα κουνελιών. 6. Τα εντόσθια προβάτου- Αρχαία Ρώμη Οι άρχοντες, αλλά και οι κοινοί θνητοί της αρχαίας Ρώμης όταν ήθελαν να ξεπεράσουν το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας, κατέφευγαν στα εντόσθια των προβάτων και τα αυγά της κουκουβάγιας, που σύμφωνα με αναφορές έκαναν θαύματα. Έτσι, το πρωινό ενός μεθυσμένου περιλάμβανε τα εντόσθια ενός αρνιού ή τα αυγά μια κουκουβάγιας και όλα κυλούσαν ομαλά. 5. Μείγμα από ράμφος πουλιού και Σμύρνα- Ασσύριοι Επρόκειτο για ένα από τα αρχαιότερα μείγματα για την αντιμετώπιση του hangover, αλλά και ένα από τα πιο δυσεύρετα. Συγκεκριμένα, ο μεθυσμένος έπρεπε να φτιάξει ένα μείγμα από ράμφος πουλιού και από σμύρνα (άρωμα που τοποθετούνταν στις σορούς των νεκρών), προκειμένου να συνέλθει. 4. Τηγανητό καναρίνι- Αρχαία Αθήνα- αρχαία Ρώμη Για την αντιμετώπιση του hangover, οι μεθυσμένοι στην αρχαία Αθήνα και την αρχαία Ρώμη επέλεγαν κάτι ελαφρύ για να ξεκινήσουν την ημέρα τους, όπως ένα τηγανητό καναρίνι. Το γιατί προτιμούσαν το καναρίνι και όχι άλλο πτηνό παραμένει μυστήριο. 3. Guk (σούπα)- Κορέα Μάλλον, μαζί με τα περιττώματα των κουνελιών αποτελεί την πιο αηδιαστική συνταγή για το hangover. Επρόκειτο για μια παραδοσιακή σούπα με εντόσθια χοιρινού, λαχανικά και νούντλς. Η συγκεκριμένη σούπα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεθυσιού. 2. Τα μάτια του προβάτου- Μογγολία Οι Μογγόλοι φαίνεται πως διαθέτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνταγές για την αντιμετώπιση του hangover. Συγκεκριμένα, βράζουν τα μάτια των προβάτων, που έχουν φυλάξει ως θησαυρό για αυτή τη δύσκολη μέρα, και τα αναμιγνύουν με χυμό ντομάτας. Υποστηρίζεται πως αυτή η θεραπεία ήταν σωτήρια. 1. Τα γεννητικά όργανα του ταύρου- Σικελία Στη Σικελία ένα παραδοσιακό ιατρικό για την αντιμετώπιση του hangover είναι η κατανάλωση των γεννητικών οργάνων του ταύρου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τα γεννητικά όργανα καταναλώνονται από τους μεθυσμένους αφού πρώτα έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο. (Πηγή: TheTelegraph, Alltime10s)
gavros10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 μπύρα το επόμενο πρωί δεν κάνω πλάκα Μου το εχει συστησει γιατρος αυτο αλλα την επομενη μερα, για λιγες ωρες τουλαχιστον, δεν θες να βλεπεις ουτε συσκευασια γεματη αλκοολ. Σε περιπτωση που εχω πιει υπερβολικα, την επομενη μερα πινω νερο και ξερναω. Αν δεν το κανω, δεν θα συνελθω ποτε. Μετα απο λιγο ειμαι οκ, περπαταω ισια. Αλλες φορες που απλα ηπια λιγο παραπανω δεν κανω τιποτα. Νερο, φαι λιγο και μουσικουλα.
deesnider Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δέκα παράξενοι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το hangover 10. Η τοποθέτηση κίτρου κάτω από τη μασχάλη- Πουέρτο Ρίκο Στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο, που έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ, χρησιμοποιούν το κίτρο. Έτσι, οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες για να καταφέρουν να παραμείνουν ξεμέθυστοι όσο αλκοόλ και αν καταναλώσουν, αλλά και για να συνέλθουν, μετά από μια αλκοολική νύχτα, τρίβουν μια φέτα του γνωστού εσπεριδοειδούς, κάτω από τις μασχάλες τους. Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο παράξενους τρόπους αντιμετώπισης του hangover, ωστόσο οι θιασώτες της συγκεκριμένη μεθόδου υπόσχονται θαύματα. 9. Πατσάς- Ρουμανία Επειδή και στην Ελλάδα είναι γνωστός ο πατσάς για την ιδιότητά του να να βοηθά το στομάχι μετά από ένα άτακτο βράδυ γεμάτο αλκοόλ, η διαφορά με τη Ρουμανία είναι ότι ο πατσάς είναι αγελαδίσιος και σερβίρεται σαν σούπα με άλλα λαχανικά. Οι πιστοί οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου μιλούν για το απόλυτο φάρμακο κατά του hangover. 8. Ωμό χέλι- Μεσαιωνική Ευρώπη Οι γιατροί των μεσαιωνικών χρόνων έβρισκαν το κατάλληλο φάρμακο ενάντια στο μεθύσι στο ωμό χέλι ή τα πικραμύγδαλα. Όσοι τολμηροί κατάφερναν να καταναλώσουν τα ωμά χέλια γίνονταν περδίκι μετά από το μεθύσι της προηγούμενης ημέρας ή νύχτας. 7. Τα περιττώματα των κουνελιών- ΗΠΑ Ίσως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να ξεπεράσει κάποιος το μεθύσι, ωστόσο αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή που ακολουθούνταν κατά γράμμα από τους καουμπόι της άγριας δύσης. Μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, οι καουμπόι έφτιαχναν ένα ρόφημα που κύριο συστατικό του ήταν τα περιττώματα κουνελιών. 6. Τα εντόσθια προβάτου- Αρχαία Ρώμη Οι άρχοντες, αλλά και οι κοινοί θνητοί της αρχαίας Ρώμης όταν ήθελαν να ξεπεράσουν το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας, κατέφευγαν στα εντόσθια των προβάτων και τα αυγά της κουκουβάγιας, που σύμφωνα με αναφορές έκαναν θαύματα. Έτσι, το πρωινό ενός μεθυσμένου περιλάμβανε τα εντόσθια ενός αρνιού ή τα αυγά μια κουκουβάγιας και όλα κυλούσαν ομαλά. 5. Μείγμα από ράμφος πουλιού και Σμύρνα- Ασσύριοι Επρόκειτο για ένα από τα αρχαιότερα μείγματα για την αντιμετώπιση του hangover, αλλά και ένα από τα πιο δυσεύρετα. Συγκεκριμένα, ο μεθυσμένος έπρεπε να φτιάξει ένα μείγμα από ράμφος πουλιού και από σμύρνα (άρωμα που τοποθετούνταν στις σορούς των νεκρών), προκειμένου να συνέλθει. 4. Τηγανητό καναρίνι- Αρχαία Αθήνα- αρχαία Ρώμη Για την αντιμετώπιση του hangover, οι μεθυσμένοι στην αρχαία Αθήνα και την αρχαία Ρώμη επέλεγαν κάτι ελαφρύ για να ξεκινήσουν την ημέρα τους, όπως ένα τηγανητό καναρίνι. Το γιατί προτιμούσαν το καναρίνι και όχι άλλο πτηνό παραμένει μυστήριο. 3. Guk (σούπα)- Κορέα Μάλλον, μαζί με τα περιττώματα των κουνελιών αποτελεί την πιο αηδιαστική συνταγή για το hangover. Επρόκειτο για μια παραδοσιακή σούπα με εντόσθια χοιρινού, λαχανικά και νούντλς. Η συγκεκριμένη σούπα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεθυσιού. 2. Τα μάτια του προβάτου- Μογγολία Οι Μογγόλοι φαίνεται πως διαθέτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνταγές για την αντιμετώπιση του hangover. Συγκεκριμένα, βράζουν τα μάτια των προβάτων, που έχουν φυλάξει ως θησαυρό για αυτή τη δύσκολη μέρα, και τα αναμιγνύουν με χυμό ντομάτας. Υποστηρίζεται πως αυτή η θεραπεία ήταν σωτήρια. 1. Τα γεννητικά όργανα του ταύρου- Σικελία Στη Σικελία ένα παραδοσιακό ιατρικό για την αντιμετώπιση του hangover είναι η κατανάλωση των γεννητικών οργάνων του ταύρου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τα γεννητικά όργανα καταναλώνονται από τους μεθυσμένους αφού πρώτα έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο. (Πηγή: TheTelegraph, Alltime10s) Αν εξαιρέσω αυτό το κόλπο με το κίτρο - που δε φαντάζομαι το πώς λειτουργεί, αν λειτουργεί - συγκριτικά με οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες μεθόδους, προτιμώ να τα τινάξω, παρά να τις δοκιμάσω. 1
Kostasspil Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Κάτσε ρε συ ούτε πατσά?? Ούτε σε φωτογραφία δε θέλω να τ βλέπω, αλλά για το μεθύσι λένε είναι βάλσαμο!
deesnider Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Κάτσε ρε συ ούτε πατσά?? Ούτε σε φωτογραφία δε θέλω να τ βλέπω, αλλά για το μεθύσι λένε είναι βάλσαμο! Το έχω πει και σε άλλο θέμα παλιότερα, ότι σ' εμένα ο πατσάς λειτουργεί αντίστροφα: Έστω κι αν απλώς αντιληφθώ τη μυρωδιά του, θα πιω δυο φορές περισσότερο απ' ό,τι πριν, μόνο και μόνο για να σβήσω στη θάλασσα απ' τα ξίδια την τραυματική εμπειρία... 1
Donalhioy Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 βιταμινη C πολλα υγρα ελαφρυ γευμα σοκολατα...
whodatinsomniaK Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 ο πατσας ειναι αγαπη Παραδέξου το: το έγραψες χαϊδεύοντας την μπάκα.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Εγω μετα απο πολυ ποτο αν δεν παω τουαλετα για το χοντρο δεν ηρεμω. Κρυο μπανιο να ερθω στα ισια μου. Νερο πολυ, την νυχτα μια λεκανη διπλα μου. Τρεις φορες μετανιωσα που ηπια . Πρωτη με ουζο ζαχος ποτε ξανα δεν ξαναηπια ουζο, μπηκα με το αμαξι σπιτι και ολοι τρομαξαν ετσι οπως πηρα την στροφη. Δευτερη φορα καλεσμενος σε ενα μηχανουργειο, φαγωμενος επινα κραση κοκκινο γλυκο αλλα παγωμενο... ουτε θυμαμαι πως πηγα σπιτι τι εγινε σαν κενο μνημης. Τριτη πανηγυρι αγιου Μαμα, εκατσα με ενα φιλο λ, αυτος την ρετσινα την ειχε σαν νερο, πινανε και ξαναπιναμε. Το αλλο πρωι ξυπνησα πηγα τουαλετα ξερνουσα ενω εκανα το χοντρο μου, μολις σηκωθηκα δεν εβλεπα μπροστα μου ενω ειχα ανοιχτα τα ματια μου. Απο τοτε πανω απο μια ρετσινα δεν πινω, ουτε πανω απο δυο ποτα γενικα. Αυτο μια φορα την εβδομαδα. Σε γιορτες, τραπεζοματα μονο νερο πινω, δςν καννω το καθος να αρχισω να κατεβαζω ποτηρια θα δωσω ασχημη εντυπωση κι ας μην ισχυει 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Στο επόμενο χανγκοβερ λέω να δοκιμάσω ένα τηγανητό καναρίνι! λολ χιχιχι?
_hopelesscase_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δεντημπαλεύω σημερα, σφυρια μεσα στο κεφαλι, πνευματικη διαυγεια επιπεδου "βλεπω κυκλους" κλπ. Εκανα κρυο ντους, καλη ιδεα. Ηπια καφε, κακη ιδεα. Εφαγα πρωινο βρωμη με γαλα γιατι αυτο ειχα, ηταν μπλιαχ. Μιση παστα σοκολατα, ηταν ΟΚ. Βιταμινη C σε σκονη, μου γαμησε το στομαχι. Λεω να βγω τωρα να με χτυπησει κρυος αερας (χειμωνιαζει εδωπου ειμαι) γιατι ακομα βαρανε τα σφυρια. (Κιτρο δεν εχω να βαλω κατω απο τη μασχαλη)
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Ο σκοπός του επιτυχημένου hangover είναι να ΜΗΝ υπάρχει η επόμενη μέρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα