Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα να μου λύσει κάποιος, εάν γνωρίζει, μερικές απορίες που έχω σχετικά με κάποιες φωτογραφίες που έχω τραβήξει και θέλω να δώσω (ή πουλήσω, δεν έχω αποφασίσει ακόμα) σε κάποια sites/blogs.

Είχα πάει σε ένα αθλητικό event, έβγαλα κάποιες φωτογραφίες και έχω έρθει σε επαφή (χωρίς να έχω μιλήσει ακόμα στο τηλέφωνο) με κάποια sites/blogs που ενδιαφέρθηκαν για δημοσίευση τους.

Οι απορίες τώρα:

1. Αν δεχθούν να αγοράσουν τις φωτογραφίες (λέμε τώρα!) υπάρχει περίπτωση:

α) να βγω μπλεγμένος νομικά απο την στιγμή που δεν είμαι επαγγελματίας και τα λεφτά δεν θα είναι δηλωμένα;

β) από τους διοργανωτές/υπεύθυνους (δεν ήταν κάποια εταιρία, αλλά κάποιος φορέας) οχι γιατί δημοσίευσα τις φωτογραφίες αλλά γιατί έβγαλα λεφτά;

2. Αν δημοσιευτούν κάπου (ασχέτως τιμής), πως μπορώ να είμαι καλυμμένος σχετικα με το κλέψιμο, εεε...τις αναδημοσιεύσεις από άλλα sites;

Σημείωση: Η διωργάνωση ήταν σε δημόσιο μέρος και δεν με "ενόχλησε" απολύτως κανείς για τις φωτογραφίες που έβγαζα (του στυλ γιατί βγάζεις-είσαι επαγγελματίας-ειναι για προσωπική σου χρήση κτλ)

Ευχαριστώ προτακαβολικά.

Δημοσ.

Στην αμερική μπορεί... εδώ δεν νομίζω (ειδικά αν μιλάμε για blogs στο internet δεν θα σε πάρει και κανένας χαμπάρι... ) στην ελλάδα απότι ξέρω χρειάζεται άδεια μονο για να φωτογραφίσεις αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δημοσ.

Κανονικά για να πουλήσεις φωτογραφίες πρέπει να κόψεις τιμολόγιο. Πρακτικά, μπορείς να το κάνεις μέσω κάποιου site, το οποιο ομως θα κρατησει προμηθεια. Επίσης μπορεις να το κανεις και στη ζουλα, ειδικα αν προκεται για μικρα σάιτ και μπλογκ, οπου ισως οι ιδιοκτητες ειναι ιδιωτες ή έστω πολύ μικρές επιχειρήσεις. Εκει σε οποιονδηποτε ελεγχο μπορει να ισχυριστει ότι ο ίδιος τις έβγαλε ή σε περίπτωση μικρής εταιρείας, ότι κάποιος από το προσωπικό τις έβγαλε.

Σε κάθε περίπτωση, το κάνεις με δική σου ευθύνη.

Δημοσ.

Πάρε ένα χαρτζιλίκι και δώσε τις φωτογραφίες. Μετά ας βάλει το blog το λογότυπό του επάνω για την περίπτωση αναδημοσίευσης. Εσύ δεν θα έχεις δουλειά πλέον, θα τις έχει παραχωρήσει. Είσαι σίγουρος ότι ενδιαφέρονται με λεφτά όμως;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας.

Είσαι σίγουρος ότι ενδιαφέρονται με λεφτά όμως;

Φυσικά και δεν το έχω σαν δεδομένο. Αν δεν θέλουν, θα τις δώσω στον φορέα δωρεάν.

Μία άλλη απορία, μιλώντας γενικά όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Όταν πουλήσεις/δώσεις κάποιες φωτογραφίες σου, απο την στιγμή που εσύ είσαι ο πνευματικός δημιουργός της, μπορείς να βάλεις το logo σου και μετά να τις δώσεις ή απο την στιγμή που θα μπει σε μια ιστοσελίδα θεωρείται ιδιοκτησία της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...