Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο προϊόν (φυσικό ή χημικό) που μπορεί να περνάει κανείς τις μπαταρίες ώστε να μην πιάνουν άλατα όταν μένει πάνω νερό; Ή ακόμα καλύτερα μήπως υπάρχει κάτι που να γλύφει το νερό και να μην μένει πάνω ώστε όταν στεγνώνει να μην μένουν άλατα; Σας μπέρδεψα;

Δημοσ.

To vileda magical είναι σαν το viakal? Βέβαια το δεύτερο είναι για να φεύγουν τα άλατα, δεν ξέρω κατά πόσο αντέχει στο να μην δημιουργούνται... σωστά;

Δημοσ.

Αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις τις επιφάνειες που θες, ψεκαζεις το βιλεντα και το σκουπιζεις με ενα πανακι. Μετα κανει μια μερικη αδιαβροχοποίηση που κρατάει τις επιφανειες χωρις κηλιδες απο αλατα για περισσοτερο καιρο, αλλα με τα πολλα λερωνει καποια στιγμη. Απλα ειναι για να μην καθαριχεις συνεχεια.

Το βιακαλ ειχε βγαλει καποτε ενα παρομοιο σπρει που ψεκαζες αφου ειχες καθαρισει, δεν ξερω αμα το βγαζει ακομα.

Δημοσ.

Το βιακαλ είναι πολύ ισχυρό και κάποιοι υδραυλικοί συνιστούν να μην το χρησιμοποιούμε καθώς έχουν διαπιστώσει διαβρώσεις έως και σε σωλήνες αποχέτευσης ...

Αυτό που βάζω και είναι πιο ήπιας μορφής και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος είναι ένα w5 που υπαρχει στα λιντλ . Για τα άλατα είναι όχι αδιαβροχοποιηση , τιμή γύρω στο 1,5 ευρώ .

Αργεί αρκετά πάντως να ξανά πιάσει άλατα η μπαταρια .

Δημοσ.

Το πόσο αργεί είναι θέμα νερού, αν έχεις μαλακό νερό ή αποσκληρυντή τότε λογικό να αργεί. Τα καθαριστικά δεν κάνουν κάτι στο πόσο γρήγορα θα ξαναπιάσει άλατα.

Για το βιακαλ αν ειναι καλο/κακο δεν εχω ιδεα, κι εγω αλλη μαρκα βαζω συνηθως. Αλλα μου φαινεται πολύ κουλο να χαλαει σωληνωσεις, ποιος σου το ειπε?

Δημοσ.

To Viakal είναι οξύ για να μπορεί να τρώει τα άλατα. Δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο να προκαλεί φθορά σε μεταλλικές σωληνώσεις... Εξάλλου το γράφει και πάνω.

Δημοσ.

Και το λεμόνι οξύ είναι, δεν διαβρώνει τα είδη υγιεινής όμως.

Βρήκα Link.png Site: msds για το βιακαλ και δεν παιζει να κανει ζημια σε σωληνώσεις με αυτα τα συστατικα.

Δημοσ.

Καμία σχέση το κιτρικό οξύ του λεμονιού (είναι ασθενες οργανικό οξύ ) αλλιώς δεν θα το καταναλωναμε κιολας ,θα μας τρυπαγε το στομάχι :-) .Το βιακαλ είναι χαρακτηρισμένο ως πολύ δυνατό (βαρύ ) χημικό οξύ και το γράφει κιόλας επάνω που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται "Do Not use Viakal on: Acid sensitive surfaces (e.g. gold, silver, cooper, aluminium), coloured or old/damaged enamel, plastic water boilers, natural stone (e.g. marble, travertine), hot/damaged or scratched surfaces and eletric appliances. If in doubt, test on a hidden area before use."

Για σωλήνες που προανεφερα ,σε μας έκανε ζημιά σε πλαστικό σωλήνα κάτω από τον νεροχυτη της βρύσης του μπάνιου ,μας το είπαν και τρεις υδραυλικοί .Όπως επίσης και στην πορσελάνη του νιπτήρα .Φυσικά και εννοείται ή ζημιά δεν έγινε με μια χρήση ... Μιλάω για αρκετά χρόνια ...

Δημοσ.

Σιγα το βαρύ, η χλωρίνη είναι χειρότερη. Αυτές οι προειδοποιήσεις είναι για ευαίσθητα υλικά τα οποία πολύ πιθανό να χαλάσουν με τα περισσότερα καθαριστικά του εμπορίου (αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους γιατί είναι ευαίσθητα έτσι κι αλλιώς).

Το πλαστικό σωληνάκι κάτω από το νιπτήρα υποθέτω είναι τύπου επιπλέουσας σωλήνας - σπιραλ, πραγμα που σημαίνει πολύ λεπτό και φτηνό υλικό. Αν βάζατε μεγάλη ποσότητα και δεν το ξεπλένατε, μετά από χρόνια λογικό να χαλάσει (αλλα όπως είπα είναι πάμφτηνο υλικό και αντικαθιστάται εύκολα). Πιθανότερο να χάλασε από άλλα καθαριστικά, όπως π.χ. ακουαφόρτε.

Οι σωληνώσεις αποχέτευσης δεν παθαίνουν τίποτα από αυτό. Ο νιπτήρας σας επίσης το βλέπω δύσκολο να έπαθε ζημιά από αυτό αν είναι από πορσελάνη, εκτός και είναι από μάρμαρο, γρανίτη ή άλλο ευάλωτο υλικό. Διαβρώθηκε η πορσελάνη δηλαδή? :confused:

Δημοσ.

εβλεπα ενα video τυχαια εχθες προχθες που ελεγε οτι με αφρο ξυρίσματος μπορεις να καθαρισεις αυτες τις επιφάνειες. δεν εχω ευκαιρο το βιντεο για να το ενσωματωσω αλλα με ενα προχειρο ψαξιμο βρηκα αυτο που το λεει.

http://dailysavings.allyou.com/2012/08/10/shaving-cream-uses/

Δημοσ.

Μπακαλιστικα μιλώντας σύμφωνώ μαζί σου ....

Χημικα και επιστημονικά όμως διαφωνω ...

Την πορσελάνη δεν την διαβρωσε φυσικά ...δημιούργησε όμως θολουρες ..

Να τα χρησιμοποιούμε ξέρουμε τα καθαριστικά ....Τεσπα ο καθείς καθαρίζει μ αυτό που τον βολευει :-) Κάποιοι χρησιμοποιούν και το ξύδι και το λεμόνι για τα άλατα και όντως έχει σούπερ γυαλαδα για να παμε σε κάτι οικολογικό .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...