Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Ενδιαφερόμαι να αγοράσω έναν ασύρματο συναγερμό για ισόγειο σπίτι 60τμ. 

Τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά του;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αρχικά πόσες παγίδες και πόσα ρανταρ θα πάρεις και που θα τις βαλεις. ναναι καλμια καλή μαρκα να μη βαραει οποτε ναναι. μπορεις να παρεις και καμια προσφορα απο καναν ηλεκτρολογο. 60τμ είναι μικρο σπίτι δε θα σουρθει πολυ πιστευω. αντε ναναι 5-10 το πολυ παγίδες και 2-3 ρανταρ.

Δημοσ.

μονο μη παρεις καμια κινεζουρα που πουλανε πολλοι ηλεκτρολογοι, απο ebay

δες κανεναν visonic, paradox..

ο,τι πληρωνεις παιρνεις. καλυτερα σκασε τα μια και καλη, να εχεις ενα συστημα που θα σου δουλευει χρονια απροσκοπτα και δε θα σου κοβεται η χολη καθε φορα που λειπεις, απο false alarms

επισης, περα απο το θεμα συναγερμου καλο θα ειναι να δωσεις πρωτα βαση στη ποιοτητα των κλειδαριων κλπ, σε πορτες και παραθυρα.

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και τι μπατζετ έχεις. Οι γνωστές εταιρείες είναι General Electric - Caddx, Honeywell, Paradox, Siemens. Το κόστος έχει μεγάλο εύρος και πάει ανάλογα τους ανιχνευτές κίνησης που θα βάλεις (αλλιώς "μάτια"), τις παγίδες στα κουφώματα και διάφορα έξτρα (ανιχνευτές θερμότητας-κίνησης έξω, πυρανίχνευση, πλακετα gsm, καμερες, κλπ).

Να προσέξεις η σειρήνα να έχει προστασία από σπάσιμο και αφρούς (να συνεχίζει να χτυπάει δηλαδή σε περίπτωση καταστροφής και με ενταση στα db) όπως επίσης και να γίνει σωστή εγκατάσταση από καλό επαγγελματία. Τον καλύτερο συναγερμό να βάλεις, αμα δεν τον βάλουν καλά είναι άχρηστος.

Οπως ειπε και ο ντουεντε να βάλεις μια καλή κλειδαριά (ειδικά αν έχεις τύπου χρηματοκιβωτίου) και στα κουφώματα μπορείς να βάλεις πίρους ή/και τιγράκια που ειναι φτηνα και παρέχουν μια εξτρα ασφάλεια. Επίσης προτείνω στα έξτρα πλακέτα gsm, θα σου πάει κανα κατοστάρικο έξτρα αλλά αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως ειπε και ο ντουεντε να βάλεις μια καλή κλειδαριά (ειδικά αν έχεις τύπου χρηματοκιβωτίου) και στα κουφώματα μπορείς να βάλεις πίρους ή/και τιγράκια που ειναι φτηνα και παρέχουν μια εξτρα ασφάλεια. Επίσης προτείνω στα έξτρα πλακέτα gsm, θα σου πάει κανα κατοστάρικο έξτρα αλλά αξίζει.

that

πρωτα σιγουρεψε οτι δε "μπαζει" το σπιτι απο τα σημεια προσβασης (κουφωματα, πορτες) κλπ και μετα δες για συναγερμο.

Δημοσ.

Ότι και να βάλετε, δεν εχει πολυ αξία αν δεν βάλετε μια κάμερα η οποια θα κάνει confirm την παραβίαση με φώτο στο κινητό σας. Και σε μένα έχει τύχει να χτυπήσει αλλα ηταν ανευ αξίας απο την στιγμή που δεν ηξερα αν θα πρεπει να καλεσω την αστυνομία η οχι.

ps: Ο κινεζοσυναγερμός μου πάντως δουλευει μια χαρα τα τελευταια 5 χρόνια και ειδοποιει οπως πρεπει στο κινητο. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να παει κανεις σε paradox-maradox και δε συμμαζεύεται λες και εχει να καλυψει καμια τριπατη βιλλα. Βάζεις ενα ευρεως διαθεσιμο ασύρματο κιτ (self install) να καλυπτει τα σημεια εισόδου, βάζεις και μια dropcam σε κεντρικο σημείο και καθαρίζεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το μύνημα πάντως είναι paradox, ειχε τύχει να χτυπήσει αλλά δεν ήξερες αν ήταν πραγματικό ή δουλευει μια χαρά και ειδοποιεί όπως πρέπει?

Δημοσ.

paradox 2 χρονια τωρα δε μουχει δωσει false alarm. η πλακετα gsm μετραει, σε παιρνει τηλ και σου λεει σε ποιο παραθυρο πορτα εγινε παραβίαση.

επίσης δες ναχει rfid. εμενα στα κλειδια μεχει βολεψει  αντι να βαζω κωδικο

καμερα βαλε αν το ισογειο ειναι μονοκοματο ξερω γω και πιανει μεγαλο μέρος. το να βαλεις καμερα σενα δωματιο δε λεει κατι...

• Like 1
Δημοσ.

Για τις ασύρματες κάμερες διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις στο θέμα ασφάλειας και πιθανής πρόσβασης από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Δεν γνωρίζω το θέμα βέβαια και ίσως για αυτό το φοβάμαι, όποιος ξέρει ας μας πει.

Δημοσ.

Ότι και να βάλετε, δεν εχει πολυ αξία αν δεν βάλετε μια κάμερα η οποια θα κάνει confirm την παραβίαση με φώτο στο κινητό σας. Και σε μένα έχει τύχει να χτυπήσει αλλα ηταν ανευ αξίας απο την στιγμή που δεν ηξερα αν θα πρεπει να καλεσω την αστυνομία η οχι.

ps: Ο κινεζοσυναγερμός μου πάντως δουλευει μια χαρα τα τελευταια 5 χρόνια και ειδοποιει οπως πρεπει στο κινητο. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να παει κανεις σε paradox-maradox και δε συμμαζεύεται λες και εχει να καλυψει καμια τριπατη βιλλα. Βάζεις ενα ευρεως διαθεσιμο ασύρματο κιτ (self install) να καλυπτει τα σημεια εισόδου, βάζεις και μια dropcam σε κεντρικο σημείο και καθαρίζεις.

επειδη δεν μπορει ο καθενας να πειραματιζεται με τη καθε κινεζουρα, και επειδη η εμπειρια λεει οτι πολλες φορες το φθηνο, θα το πληρωσεις χρυσο, καλο ειναι σε καποια θεματα να μη τσιγγουνευομαστε

απο κει και περα, ναι, καθενας μπορει να παρει ενα κιτακι απο το ebay και να του βγει μια χαρα!

εντελως προσωπικα μιλωντας, σε θεματα safety δε τσιγγουνευομαι, ουτε εχω χρονο για πειραματισμους και μοντες οταν δε θα παιξει απευθειας το κινεζικο να ψαχνω στα φορουμ να γκουγλαρω να βγαλω ακρη..

Δημοσ.

Το μύνημα πάντως είναι paradox, ειχε τύχει να χτυπήσει αλλά δεν ήξερες αν ήταν πραγματικό ή δουλευει μια χαρά και ειδοποιεί όπως πρέπει?

Ενα PIR μπορεί να χτυπήσει επειδή εκατσε πάνω του και ενα μεγάλο εντομο... και στους καλυτερους συναγερμούς. Απο εκει και πέρα σε μένα ειχε χτυπήσει απο δική μου αστοχία στην στερεωση του PIR (το οποιο και επεσε κάτω) και γι αυτό χτύπησε.

Οπότε το μηνυμα δεν ειναι Paradox.

επειδη δεν μπορει ο καθενας να πειραματιζεται με τη καθε κινεζουρα, και επειδη η εμπειρια λεει οτι πολλες φορες το φθηνο, θα το πληρωσεις χρυσο, καλο ειναι σε καποια θεματα να μη τσιγγουνευομαστε

απο κει και περα, ναι, καθενας μπορει να παρει ενα κιτακι απο το ebay και να του βγει μια χαρα!

εντελως προσωπικα μιλωντας, σε θεματα safety δε τσιγγουνευομαι, ουτε εχω χρονο για πειραματισμους και μοντες οταν δε θα παιξει απευθειας το κινεζικο να ψαχνω στα φορουμ να γκουγλαρω να βγαλω ακρη..

Συμφωνούμε για τις κινεζούρες, αν και μένα τέτοια ειναι. Σήμερα ομως εχουν βγει κιτ απο ποιο επώνυμες εταιρίες, ποιο προσεγμένα πράγματα. Πχ τα κιτ της Yale (απο τα γνωστα κλειδια). Εγω θα εριχνα το βάρος στην κάμερα.

• Like 1
Δημοσ.

Ε να, αμα δεν ήταν κινέζικο δεν θα χτυπαγε. Εμενα ας πούμε δεν χτυπάει με μικρού όγκου ζωντανά (σκύλους, γάτες, πουλιά) πρέπει να πιάσει κάτι μεγαλύτερο. :P

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά τους ασύρματους και τους κινέζικους συναγερμούς δεν τους εμπιστεύομαι.....αν μπορείς πάρε αυτόν..

http://sigmasec.gr/site/συστήματα-συναγερμού/συστήματα-sigma/S-PRO-32

Και

http://sigmasec.gr/site/συστήματα-συναγερμού/συστήματα-sigma/proteus-kpw-rfid

Μου βγήκε 350 ευρώ...μονάδα,πληκτρολόγιο, 3 ραντάρ, 6 μαγνητάκια και καλώδια..

Μπαταρίες και σειρήνα είχα απο τον παλιό συναγερμό.

Δημοσ.

τα ρανταρ ειναι σχεδιασμενα ετσι ωστε να μη πιανουν γατες σκυλια μεχρι συγκεκριμενο μεγεθος. τωρα αμα παει και το καβαλησει εινια αλλο θεμα  :P

θεμα εχουν με τις μυγες εντομα που τα τραβαει το υπερυθρο. αλλα σουπα εγω πχ 2 χρονια δεν ειχα θεμα. και μιλαω για σπιτι με ~40 παγίδες και 10 ρανταρ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παντως δε προτεινω ασυρματο συναγερμο. καλυτερα ενσυρματο

Επεξ/σία από aledjo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...