Prpi12 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Έχει δώσει κανείς sat; Τα μαθηματικά τι επίπεδο δυσκολίας έχουν; Έχω χαμηλό βαθμό απολυτηρίου και θέλω να σπουδάσω στις ΗΠΑ Computer Science(undergraduate). Μπορεί να θεωρηθώ αδύναμος μαθητής,να σημειώσω πως δεν προσπάθησα αρκετά αλλά τώρα είμαι αποφασισμένος. Θα κάνω προετοιμασία σε κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο,6-7 μήνες και θα δώσω. Την Αγγλική γλώσσα την γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό,έχω IELTS (7.0 score). Πιστεύετε πως θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των πανεπιστημίων; Ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Έχει δώσει κανείς sat; Τα μαθηματικά τι επίπεδο δυσκολίας έχουν; Έχω χαμηλό βαθμό απολυτηρίου και θέλω να σπουδάσω στις ΗΠΑ Computer Science(undergraduate). Μπορεί να θεωρηθώ αδύναμος μαθητής,να σημειώσω πως δεν προσπάθησα αρκετά αλλά τώρα είμαι αποφασισμένος. Θα κάνω προετοιμασία σε κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο,6-7 μήνες και θα δώσω. Την Αγγλική γλώσσα την γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό,έχω IELTS (7.0 score). Πιστεύετε πως θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των πανεπιστημίων; Ευχαριστώ. Υπάρχει το γενικό SAT και τα subject SAT. Στα πανεπιστήμια που είχα κάνει αίτηση τα subject ήταν προαιρετικά, αλλά σου προτείνουν να πάρεις κάποιο σχετικά με αυτό που θέλεις να σπουδάσεις. Για την Αμερική θα πρέπει να δώσεις toefl, δεν δέχονται το ielts. Οι Αμερικάνοι παίρνουν αρκετά πράγματα υπόψιν στο application και 1 από αυτό είναι οι βαθμοί. Θα είμαι ειλικρινής, χαμηλοί βαθμοί τα τελευταία 2 χρόνια είναι τεράστιο -, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις καλά πανεπιστήμια, εκτός και αν γράψεις τέλειο σκορ στα SAT και έχεις πολλές δραστηριότητες, καλά personal statements και πολύ καλά references. Eγώ στο λέω αν είναι να πας σε κανένα community college του κ@λου, δεν έχει νόημα. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά, δεν αξίζει. Εγώ εκτός από το γενικό έδωσα world history και maths 2. Τώρα τα μαθηματικά ούτε στο γενικό, ούτε στο subject ήταν δύσκολα για εμένα, αλλά αυτό εξαρτάται από το άτομο. Το test σε φιλοσοφία δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχεις κάνει εδώ. Εκεί είναι multiple choice και στοχεύουν στη ταχύτητα. Μην πας απροετοίμαστος για το part των αγγλικών, επειδή τα ξέρεις καλά. Ακόμη, και οι Αμερικάνοι δεν πάνε καλά σε αυτό το κομμάτι. Επίσης, στην Αμερική (τουλάχιστον στα πανεπιστήμια που είχα κάνει apply) ο πρώτος χρόνος είναι γενικός. Ξαναλέω, ότι το κόστος σπουδών στην Αμερική είναι τεράστιο, αυτό το έχεις πάρει υπόψιν;
dimitrisOP Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 καλητερα να πας εντος Ευρωπης (uk,ger,sweden), αμερικη δεν αξιζει και θελει πολυ χρημα
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Αμερική αξίζει αν είναι να πας σε τοπ university ή για λόγους αθλητικούς.(Να παίξεις NCAA)
dimitrisOP Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Αμερική αξίζει αν είναι να πας σε τοπ university ή για λόγους αθλητικούς.(Να παίξεις NCAA) ναι ομως για τον TS δεν αξιζει , γιατι σε τοπ uni δεν θα τον παρουν αν δεν εχει 20αρια στο απολυτηριο... σε UK εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 ναι ομως για τον TS δεν αξιζει , γιατι σε τοπ uni δεν θα τον παρουν αν δεν εχει 20αρια στο απολυτηριο... σε UK εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες Ναι, σε UK έχει όντως πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες.
Prpi12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια. Αυτό ρώτησα και στο εκπαιδευτικό κέντρο στο οποίο θα προετοιμαστώ για τις εξετάσεις,ακόμη και άν γράψω καλά στο SAT θα εισαχθώ σε καλό πανεπιστήμιο με τέτοιο απολυτήριο; Έχω δει στην λίστα των top universities πως κάποια δεν έχουν πολύ χαμηλό acceptance rate. Και πάλι,καμία ελπίδα; Το έχω ψάξει αρκετά για Αγγλία - Ουαλία,Σκωτία αλλά ο λόγος που επιλέγω την Αμερική δεν είναι καθαρά για το επίπεδο σπουδών,αλλά και για μετανάστευση. Επίσης,γνωρίζω πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα στην Αμερική στα top universities. Τι λέτε; Να την αφήσω για graduate degree την Αμερική; Πάντως αύριο θα ξανά επικοινωνήσω μαζί τους και θα δω τι θα μου πουν και αυτοί. Ευχαριστώ και πάλι.
dimitrisOP Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια. Αυτό ρώτησα και στο εκπαιδευτικό κέντρο στο οποίο θα προετοιμαστώ για τις εξετάσεις,ακόμη και άν γράψω καλά στο SAT θα εισαχθώ σε καλό πανεπιστήμιο με τέτοιο απολυτήριο; Έχω δει στην λίστα των top universities πως κάποια δεν έχουν πολύ χαμηλό acceptance rate. Και πάλι,καμία ελπίδα; Το έχω ψάξει αρκετά για Αγγλία - Ουαλία,Σκωτία αλλά ο λόγος που επιλέγω την Αμερική δεν είναι καθαρά για το επίπεδο σπουδών,αλλά και για μετανάστευση. Επίσης,γνωρίζω πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα στην Αμερική στα top universities. Τι λέτε; Να την αφήσω για graduate degree την Αμερική; Πάντως αύριο θα ξανά επικοινωνήσω μαζί τους και θα δω τι θα μου πουν και αυτοί. Ευχαριστώ και πάλι. ναι καλητερα να πας για ενα 3ετες bachelor uk και μετα αν θες φευγεις μονιμα us θα ειναι πολυ ποιο ευκολο για σενα και ποιο οικονομικο
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια. Αυτό ρώτησα και στο εκπαιδευτικό κέντρο στο οποίο θα προετοιμαστώ για τις εξετάσεις,ακόμη και άν γράψω καλά στο SAT θα εισαχθώ σε καλό πανεπιστήμιο με τέτοιο απολυτήριο; Έχω δει στην λίστα των top universities πως κάποια δεν έχουν πολύ χαμηλό acceptance rate. Και πάλι,καμία ελπίδα; Το έχω ψάξει αρκετά για Αγγλία - Ουαλία,Σκωτία αλλά ο λόγος που επιλέγω την Αμερική δεν είναι καθαρά για το επίπεδο σπουδών,αλλά και για μετανάστευση. Επίσης,γνωρίζω πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα στην Αμερική στα top universities. Τι λέτε; Να την αφήσω για graduate degree την Αμερική; Πάντως αύριο θα ξανά επικοινωνήσω μαζί τους και θα δω τι θα μου πουν και αυτοί. Ευχαριστώ και πάλι. Πρώτον, πες μου ποια πανεπιστήμια κοιτάς για να γίνω πιο συγκεκριμένη. Το οτι θα σπούδασεις εκεί δεν σου εγγυάται και μετανάστευση (π.χ green card). Επίσης, απλώς για να το έχεις στο μυαλό σου οτι αν σπούδαζεις στην Αμερική δεν μπορείς να δουλεψεις παρά μονο στο πανεπιστήμιο ως teacher assistant, research assistant (τις οποίες καλύπτουν συνήθως αυτοί που κάνουν μεταπτυχιακα,διδακτορικα). Δεν μετράει μονο το acceptance rate, μετράει και τι είδους άτομα γίνανε accepted. Ακόμη, δεν ζητάνε μονο απολυτήριο, αλλα όλους τους βαθμούς του λυκείου. Αν έχεις λοιπόν π.χ 12-13 σε όλο το Λύκειο, εεε δεν θα τους φανεί και πολυ ωραίο. Καλύτερα για μεταπτυχιακό στη περίπτωση σου.
Prpi12 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Πρώτον, πες μου ποια πανεπιστήμια κοιτάς για να γίνω πιο συγκεκριμένη. Το οτι θα σπούδασεις εκεί δεν σου εγγυάται και μετανάστευση (π.χ green card). Επίσης, απλώς για να το έχεις στο μυαλό σου οτι αν σπούδαζεις στην Αμερική δεν μπορείς να δουλεψεις παρά μονο στο πανεπιστήμιο ως teacher assistant, research assistant (τις οποίες καλύπτουν συνήθως αυτοί που κάνουν μεταπτυχιακα,διδακτορικα). Δεν μετράει μονο το acceptance rate, μετράει και τι είδους άτομα γίνανε accepted. Ακόμη, δεν ζητάνε μονο απολυτήριο, αλλα όλους τους βαθμούς του λυκείου. Αν έχεις λοιπόν π.χ 12-13 σε όλο το Λύκειο, εεε δεν θα τους φανεί και πολυ ωραίο. Καλύτερα για μεταπτυχιακό στη περίπτωση σου. http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges/rankings/national-universities Απ'το yale και κάτω. Γενικά ψάχνω universities γνωστά και όχι με πολύ χαμηλό acceptance rate. Φυσικά και δεν θα μου δώσουν green card επειδή θα σπουδάσω. Δεν έχω καλούς βαθμούς γενικά στο λύκειο,εκτός απ'την τρίτη λυκείου που έβγαλα 15,5 μ.ο,αλλα γενικός βαθμός απολυτηρίου πιο κάτω. Αξίζει να προετοιμαστώ για εξετάσεις SAT,να δώσω και να κάνω αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο για του χρόνου;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges/rankings/national-universities Απ'το yale και κάτω. Γενικά ψάχνω universities γνωστά και όχι με πολύ χαμηλό acceptance rate. Φυσικά και δεν θα μου δώσουν green card επειδή θα σπουδάσω. Δεν έχω καλούς βαθμούς γενικά στο λύκειο,εκτός απ'την τρίτη λυκείου που έβγαλα 15,5 μ.ο,αλλα γενικός βαθμός απολυτηρίου πιο κάτω. Αξίζει να προετοιμαστώ για εξετάσεις SAT,να δώσω και να κάνω αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο για του χρόνου; Ούτε καν, συγγνώμη αλλά μην έχεις αυταπάτες. Πρέπει να κοιτάξεις άλλα πανεπιστήμια. Αυτά τα πανεπιστήμια παίρνουν τους τοπ των τοπ. Εννοείς να κάνεις αίτηση του χρόνου; Γιατί αν κάνεις του χρόνου, απλώς να ξέρεις ότι θα χάσεις 2 χρονιές και θα πας στα 20 πανεπιστήμιο. Αν θέλεις στείλε μου pm για να σου πω τι βαθμούς κτλ είχα και με δέχτηκαν σε ένα από αυτά. Επίσης, δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το ranking, αλλά και ποια πανεπιστήμια έχουν καλό τμήμα σε αυτό που σε ενδιαφέρει, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικώς και αν δεν μπορείς, αν τα πανεπιστήμια προσφέρουν κάποιου είδους οικονομική βοήθεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Αμερική: Αν είσαι undergraduate και ΔΕΝ έχεις λεφτά τότε είσαι του πεταματού. Πάνε σε ένα σκατένιο κολλέγιο και πλήρωσε 50 χιλιάρικα. Δες να σπουδάσεις στην Ευρώπη και μετά πας για ένα κάτιτης στην Αμερική. Στην κατάσταση που είσαι τώρα, μου φαίνεται ότι αν περάσεις σε κάποιο αμερικάνικο πανεπιστήμιο θα τρίβεις πατώματα με τους ηλίθιους.
dreamercon Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Ούτε καν, συγγνώμη αλλά μην έχεις αυταπάτες. Πρέπει να κοιτάξεις άλλα πανεπιστήμια. Αυτά τα πανεπιστήμια παίρνουν τους τοπ των τοπ. Εννοείς να κάνεις αίτηση του χρόνου; Γιατί αν κάνεις του χρόνου, απλώς να ξέρεις ότι θα χάσεις 2 χρονιές και θα πας στα 20 πανεπιστήμιο. Αν θέλεις στείλε μου pm για να σου πω τι βαθμούς κτλ είχα και με δέχτηκαν σε ένα από αυτά. Επίσης, δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το ranking, αλλά και ποια πανεπιστήμια έχουν καλό τμήμα σε αυτό που σε ενδιαφέρει, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικώς και αν δεν μπορείς, αν τα πανεπιστήμια προσφέρουν κάποιου είδους οικονομική βοήθεια. Πράγματι, αν δεν μιλάμε για καλό πανεπιστήμιο, οι σπουδές στην αμερική δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Γενικά δεν είναι εύκολο να πας στα κορυφαία πανεπιστήμια στην αμερική μια και το καθένα γενικά δεν παίρνει πάνω από 2-3 άτομα από την ελλάδα το χρόνο - και αυτοί γενικά δεν είναι εκείνοι που απέτυχαν να μπουν σε καλό ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά εκείνοι που ήθελαν την αμερική εξ'αρχής. Δεν ισχύει όμως ότι όλοι όσοι σπουδάζουν στα γνωστά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι oι top των top. Στις σπουδές μου στην αμερική είδα άτομα εξαιρετικά υψηλής αλλά και εξαιρετικά χαμηλής στάθμης, ειδικά στο undergraduate - ενώ στα προγράμματα διδακτορικού, σχεδόν όλοι οι φοιτητές είναι υψηλού επιπέδου.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Πράγματι, αν δεν μιλάμε για καλό πανεπιστήμιο, οι σπουδές στην αμερική δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Γενικά δεν είναι εύκολο να πας στα κορυφαία πανεπιστήμια στην αμερική μια και το καθένα γενικά δεν παίρνει πάνω από 2-3 άτομα από την ελλάδα το χρόνο - και αυτοί γενικά δεν είναι εκείνοι που απέτυχαν να μπουν σε καλό ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά εκείνοι που ήθελαν την αμερική εξ'αρχής. Δεν ισχύει όμως ότι όλοι όσοι σπουδάζουν στα γνωστά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι oι top των top. Στις σπουδές μου στην αμερική είδα άτομα εξαιρετικά υψηλής αλλά και εξαιρετικά χαμηλής στάθμης, ειδικά στο undergraduate - ενώ στα προγράμματα διδακτορικού, σχεδόν όλοι οι φοιτητές είναι υψηλού επιπέδου. Σίγουρα όχι, όλοι, αλλά πολλοί. Και όσοι δεν είναι τοπ στο ακαδημαικό κομμάτι, συνήθως είναι σε κάτι άλλο.
dreamercon Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Σίγουρα όχι, όλοι, αλλά πολλοί. Και όσοι δεν είναι τοπ στο ακαδημαικό κομμάτι, συνήθως είναι σε κάτι άλλο. Το "κάτι άλλο" βέβαια συχνά είναι ότι κατάγεσαι από ένα μικρό αμερικανικό χωριό, είσαι γυναίκα, αφροαμερικανίδα, οι δυο γονείς σου ήταν απόφοιτοι και έχεις διακριθεί για τον αγώνα σου για ισότητα στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Διότι ως γνωστόν ο πήχυς π.χ. είναι πιο χαμηλά για τον αφροαμερικανό, και πιο ψηλά για τον ασιάτη-αμερικανό. Στην διάρκεια των σπουδών μου σε ivy league είδα συμφοιτητές μου να με απειλούν (προσωπικά) με μαχαίρι, να κατηγορούνται για βιασμούς, να είναι στο νοσοκομείο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, να συλλαμβάνονται για εμπρησμό, να στέλνουν άλλους να δώσουν εξετάσεις για εκείνους, να παραβιάζουν την πόρτα για να μπουν στο δωμάτιο μου χωρίς άδεια όταν απουσιάζω, να ταξιδεύουν στην άπω ανατολή για σεξ με ανηλίκους (και στη συνέχεια να εγγράφονται στο divinity school φημισμένου πανεπιστημίου) κ.α. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί καλοί φοιτητές, επειδή όμως το σύστημα εισαγωγής έχει γενικά εξετάσεις χαμηλού επιπέδου όπως τα SAT, καθοριστικοί για την εισαγωγή σου εκτός των SAT είναι και άλλοι παράγοντες, πιο υποκειμενικοί, και έτσι συνολικά ένα μεγάλο μέρος του συνόλου που μπαίνει στο πανεπιστήμιο δεν είναι ακαδημαικά δυνατοί φοιτητές. Βέβαια, αν θέλεις να σπουδάσεις εξειδικευμένους κλάδους, όπως για παράδειγμα θετικές επιστήμες - μόνο οι ακαδημαικά καλοί φοιτητές γενικά παρακαλουθούν εξειδικευμένα μαθήματα σε αυτούς τους κλάδους. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των σπουδών σε μεγάλο πανεπιστήμιο στην αμερική είναι η δυνατότητα για πρόσβαση σε τεράστιο εύρος μαθημάτων κάθε τύπου, όπου μπορείς να μάθεις οτιδήποτε θέλεις, να δεις άτομα κάθε λογής και να ακούσεις τα οράματα και τις φιλοδοξίες τους και να είσαι σε ένα περιβάλλον που είναι κατάλληλο για να έχεις φιλοδοξίες, όνειρα, στόχους για το μέλλον - καθώς και να είσαι ανοιχτός στην διαφορετικότητα του άλλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα