andreamk13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα- γκαρσονιέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κοντα στα 30-35 τ.μ. Θα ήθελα να μου πει κανέις αν ξέρει πόσο περίπου θα μου έρχονται οι λογαριασμοί φυσικού αερίου, δεη, ευδαπ για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Επίσης στον πρώτο λογαριασμό πχ της δεη υπάρχει κάποια εξτρα χρέωση?
ANHLIKOS Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά διότι δεν ξέρουμε την κατανάλωση που θες να κάνεις. Αλλά κατά προσέγγιση είναι γύρω 150-200€ το μήνα με ίντερνετ. (Όλα αυτά μεταβάλλονται με το αν το σπίτι έχει ηλιακό, αν θα μαγειρεύετε και πόσο συχνά, τι συσκευές έχετε κλπ.) Τα πολλά τα έξοδα είναι η ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα. (Σημείωση, δεν ξέρω πόση διαφορά θα έχει, αλλά μένω στην Αθήνα και δεν γνωρίζω τι χρεώνουν στη Θεσσαλονίκη) Ψιλο οφ τοπικ. Προσπάθησε να μην πάρεις γκαρσονιέρα ιδίως αν δεν θα μένεις μόνος σου. Πήγαινε τουλάχιστον σε ένα μικρό δυάρι 50-60τμ. Η διαφορά στις τιμές δεν είναι χαώδης, αλλά η διαφορά στη ποιότητα ζωής και της σχέσης σας, θα είναι. Σε πολλούς και διάφορους τομείς.
genius_13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Τα κοινόχρηστα συνήθως είναι ελάχιστα , αν και πριν κλείσεις το σπίτι βλέπεις τι παίζει... Φίλος που μετακόμισε τώρα σε ανακαινισμένο διαμέρισμα (35τμ περίπου) στην Αγίας Σοφίας έχει 5-10ε κοινόχρηστα , εγώ που μένω σε ρετιρέ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δίνω περίπου 15ε. Τα άλλα είναι θέμα χρήσης...κυρίως θέρμανση και ΔΕΗ είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν.
panos2171 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα σπίτια συνήθως είναι αρκετά παλιά και συγχρόνως ακριβά λόγω τοποθεσίας οπότε καλύτερα να τα αποφύγεις. Υπάρχουν μια χαρά σπίτια στην Άνω Πόλη που έχουν λογικά ενοίκια, το ίδιο και περιοχές όπως σχολή τυφλών και Μπότσαρη. Όσον αφορά τα κοινόχρηστα παίζουν ανάλογα την οικοδομή, δεν είναι κάτι στάνταρ μπορείς όμως να βρεις με 15€ και κάτω. Θέρμανση εννοείται αυτόνομη και κοίτα να είναι θερμοσυσσωρευτές ή ατομικός καυστήρας. Μην μπλέξεις με το φυσικό αέριο γιατί είναι πάγιο έξοδο, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει πρέπει να το πληρώνεις ενώ στα άλλα αν σου ρθει ζόρι τα κλείνεις ή ελαττώνεις τη χρήση τους. Αν νοικιάσεις γκαρσονιέρα τόσων τετραγωνικών ένα inverter κάνει καλή δουλειά. Η ΔΕΗ και αυτή δεν είναι κάτι στάνταρ. Τα περισσότερα είναι φόροι. Θυμάμαι το 2012-13 πλήρωνα κάπου στα 50€ όταν δεν άναβα τη σόμπα αλογόνου που είχα και 80-90 όταν την άναβα. Το νερό δεν κοστίζει, κάπου στα 15€ το τετράμηνο. Όσον αφορά τα τετραγωνικά δεν ξέρω βέβαια αν θα την παλέψετε καθώς θα έχετε ένα ή δύο δωμάτια μόνο (εννοείται στο ένα θα είναι και η κουζίνα) οπότε πολυτέλειες όπως τραπέζι, καναπές δεν παίζουν. Η δικιά μου γκαρσονιέρα ήταν 32τμ περίπου αλλά εγώ έμενα μόνος μου οπότε απαιτήσεις δεν είχα, όλα στο pc τα κανα, είχα βάλει και πολυθρόνα αντί για καρέκλα και ήμουν άρχοντας. Τα έξοδα ήταν 150€ ενοίκιο, 12€ κοινόχρηστα, 60€ μ.ο ΔΕΗ, 16€ internet=238€ όλα μαζί που δε τα λες και άσχημα. Νερό δε βάζω γιατί είναι αμελητέο. 1
andreamk13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 εχω βρεί κάποια σπίτια που τα νοικιάζουν και πληρώνεις ένα ποσο και είναι μέσα όλοι οι λογαριασμοί. Αξίζει αυτό?
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα- γκαρσονιέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κοντα στα 30-35 τ.μ. Θα ήθελα να μου πει κανέις αν ξέρει πόσο περίπου θα μου έρχονται οι λογαριασμοί φυσικού αερίου, δεη, ευδαπ για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Επίσης στον πρώτο λογαριασμό πχ της δεη υπάρχει κάποια εξτρα χρέωση? Να απαντησω σε αυτο που ξερω .Οχι δεν υπαρχει καποια χρεωση και για να παρεις την παροχη στο ονομα σου θα πληρωσεις 0,50 ευρω ανα τετραγωνικο εγγυηση .Επισης αν ο ιδιοκτητης δεν εχει καταθεσει τα τελευταια 14 χρονια πιστοποιητικο ηλεκτρολογου θα πρεπει να το κανει για να αλλαξει ονομα η παροχη αλλα ειναι δικο του κοστος 60-70 ευρω. Μιας και εχω ζησει Θεσσαλονικη πριν πολλες 10ετιες βεβαια σαν φοιτητης θα προτιμουσα κεντρο κεντρο για να τα εχω ολα κοντα με οτι πλην αλλα και συν εχει αυτο !!!!
dacourt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 εχω βρεί κάποια σπίτια που τα νοικιάζουν και πληρώνεις ένα ποσο και είναι μέσα όλοι οι λογαριασμοί. Αξίζει αυτό? δλδ σαν την Αγγλία; αυτό θες να πεις; ΑΝ είναι έτσι, αξίζει.. αλλά θα είναι; στην Ελλάδα ζούμε..
panos2171 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Γενικά στο εξωτερικό έτσι γίνεται αλλά επειδή πολύ σωστά ζούμε στην Ελλάδα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς είναι μέσα στην τιμή. Εγώ πχ την τελευταία φορά νοίκιασα σπίτι το οποίο ήταν 160€ με το νερό μέσα. Αυτό οκ δεν είναι κάτι τραγικό. Το θέμα όμως είναι με το ρεύμα. Δηλαδή θα σου βάλει μια fixed τιμή στο ρεύμα; 30€/μήνα ας πούμε; Αν εσύ καταναλώνεις 25€ θα σου τρώει ένα 5ευρο το μήνα.
dacourt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Γενικά στο εξωτερικό έτσι γίνεται αλλά επειδή πολύ σωστά ζούμε στην Ελλάδα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς είναι μέσα στην τιμή. Εγώ πχ την τελευταία φορά νοίκιασα σπίτι το οποίο ήταν 160€ με το νερό μέσα. Αυτό οκ δεν είναι κάτι τραγικό. Το θέμα όμως είναι με το ρεύμα. Δηλαδή θα σου βάλει μια fixed τιμή στο ρεύμα; 30€/μήνα ας πούμε; Αν εσύ καταναλώνεις 25€ θα σου τρώει ένα 5ευρο το μήνα. Δεν έχω πετύχει στην Ελλάδα τέτοια περίπτωση, δλδ να είναι όπως στην Αγγλία, στην Κύπρο όμως υπάρχουν, αλλά τις περισσότερες φορές είναι πολυκατοικίες που ανήκουν σε μια εταιρία ή σε έναν ιδιώτη και μπορεί να σου προσφέρει το πακέτο. Θα έλεγα επειδή στην Ελλάδα δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν πλέον, να προσέχει πάρα πολύ γιατί οι πιθανότητες να την πατήσει είναι μεγάλες.
andreamk13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μάλιστα.. Παιδιά επίσης να ρωτήσω.. Αν εχει κανείς αέριο τι λογαριασμό περίπου να περιμένω για ένα σπίτι κοντά στα 40τ.μ? Ο πρώτος λογαριασμός είναι αυξημένος?
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μάλιστα.. Παιδιά επίσης να ρωτήσω.. Αν εχει κανείς αέριο τι λογαριασμό περίπου να περιμένω για ένα σπίτι κοντά στα 40τ.μ? Ο πρώτος λογαριασμός είναι αυξημένος? Οχι δεν ειναι αυξημενος αλλα το ποσο θα πληρωσεις εξαρταται αποκλειστικα απο την χρηση που θα κανεις και αν υπαρχει αυτονομια .. Σιγουρα ειναι πιο φτηνα απο πετρελαιο .
dacourt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μάλιστα.. Παιδιά επίσης να ρωτήσω.. Αν εχει κανείς αέριο τι λογαριασμό περίπου να περιμένω για ένα σπίτι κοντά στα 40τ.μ? Ο πρώτος λογαριασμός είναι αυξημένος? Τώρα αυτά είναι σχετικά με το πως η πολυκατοικία ανάβει την θέρμανση.. δεν είναι κάτι στάνταρ. στη δική μου περίπτωση σε 210τμ έρχεται με 3 φορές την ημέρα από 300 έως και 340 ευρώ., τους ποιο ήπιους μήνες Νοέμβριο πχ έρχεται με 2 φορές άνοιγμα 245-260 ευρώ το μήνα. Οπότε υπολόγισε στα 40τμ.. κανά 40αρι με 60 ευρώ, δεν νομίζω ότι ο πρώτος έρχεται αυξημένος. Αλλά αυτό που θα κάνεις θα είναι όταν θα πας να δεις το σπίτι, να κοιτάξεις στην είσοδο της πολυκατοικίας τα κοινόχρηστα, ρώτησε και ποιος είναι ο διαχειριστής να σου δώσει μια εικόνα για τα κοινόχρηστα του σπιτιού που θες να νοικιάσεις ή αν ο διαχειριστής είναι εταιρία, πάρε το τηλ της από τον πίνακα ανακοινώσεων και ρώτησε τους. 1
12mats Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Να ρωτησηω και εγω με τη σειρα μου θα παω σε σπιτι με ενοικιο 260 57 τμ ποσο να περιμενω εξοδα δεη φυσικο αεριο και κοινοχρηστα? ΥΓ:μονος θα μένω και λογο εργασιας θα πηγαινω σπιτι 7 και μετα
Liverpool89 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μπορεις να κανεις το εξης να πας σε δεη ευδαπ κλπ να ζητησειςς αναλυτικους λογαριασμμους των τελευταιων δυο ετων, να βγαλεις καπου το μεσο ορο, μετα απο σενα εξαρταται αν αυξηθουν αυτοι ή μειωθουν. Νομιζω θες εξουσιοδότηση απο τον ιδιοκτητη
panos2171 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Προσοχή μεγάλη και στα κοινά ρολόγια/λογαριασμούς της ΔΕΗ. Προσωπικά δεν την πάτησα παρότι ο λογαριασμός ήταν κοινός και το θετικό ήταν ότι μοιραζόμασταν τους φόρους αλλά είχα το ρολόι μέσα στο σπίτι και έβλεπα τι καίω. Θα μπορούσα δηλαδή κι εγώ να τους κλέβω αλλά δεν το κανα και οι ιδιοκτήτες ήταν καλοί άνθρωποι αλλά υπάρχουν μεγάλοι απατεώνες που το εκμεταλλεύονται και μπορεί να σου κλέψουν κιλοβατώρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα