Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποια χρήματα στην άκρη και σκεφτόμουν αν αξίζει να πουλήσω το set up μου (cpu & motheboard) και να συμπληρώσω να πάρω έναν i5 4690K για να είμαι καλλυμένος (και) για παιχνίδια τα επόμενα 3 χρόνια (βάση λογικής μιας και βλέπω ότι ακόμα και ο 2500K τα πάει καλά ακόμα και σήμερα).

Αξίζει όμως; Διότι:

1) Ο i5 4690k δεν θεωρείται ξεπερασμένη τεχνολογία πλέον αφού έχουν βγει οι Skylake (που είναι πανάκριβοι και από διαθεσιμότητα... μηδέν);

2) Αξίζει η αγορά από τον 8320 που είναι στα 4.5Ghz σταθερός αλλά παρ'όλα αυτά σε cpu bound games τα φτύνει (= bottleneck) λίγο (για να πω την αλήθεια μόνο στο GTA V το είδα αυτό, πουθενά αλλού).

Χρήση:

Τα γνωστά παιδιά. Gaming, gaming, gaming... Με τον FX δεν έχω/είχα κανένα, μα κανένα πρόβλημα απόδοσης σε εφαρμογές & multitasking αλλά δεν θέλω να έχω πρόβλημα αν κάποια στιγμή (μέχρι τα χριστούγεννα εκτός απροόπτου) βάλω μια καλή κάρτα γραφικών και δεν την αξιοποιεί .

Θα περιμένω τις απαντήσεις σας και ελπίζω να μην γίνει (και) αυτό το θέμα AMD Vs Intel. 

Thanks...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν τρώγεσαι να πας σε κάτι πιο νέο και να πετάξεις λίγα λεφτουδάκια προχώρα.. 

Το γνωστό σε όλους μας καταναλωτικό μικρόβιο.. :-D

Σίγουρα θα δεις διαφορές αλλά θεωρώ καλύτερα να σπρώξεις πρώτα την 280Χ για μια 970 και αργότερα να πας σε νέα πλατφόρμα.

Καλές αγορές..

Δημοσ.

Οχι δεν αξίζει μια χαρά είναι το σύστημα σου για τα παιχνίδια που υπάρχουν τώρα και σίγουρα θα την παλέψει κανα χρόνο ακόμα μέχρι να δεις και τους νέους επεξεργαστες της amd.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποια χρήματα στην άκρη και σκεφτόμουν αν αξίζει να πουλήσω το set up μου (cpu & motheboard) και να συμπληρώσω να πάρω έναν i5 4690K για να είμαι καλλυμένος (και) για παιχνίδια τα επόμενα 3 χρόνια (βάση λογικής μιας και βλέπω ότι ακόμα και ο 2500K τα πάει καλά ακόμα και σήμερα).

Αξίζει όμως; Διότι:

1) Ο i5 4690k δεν θεωρείται ξεπερασμένη τεχνολογία πλέον αφού έχουν βγει οι Skylake (που είναι πανάκριβοι και από διαθεσιμότητα... μηδέν);

2) Αξίζει η αγορά από τον 8320 που είναι στα 4.5Ghz σταθερός αλλά παρ'όλα αυτά σε cpu bound games τα φτύνει (= bottleneck) λίγο (για να πω την αλήθεια μόνο στο GTA V το είδα αυτό, πουθενά αλλού).

Χρήση:

Τα γνωστά παιδιά. Gaming, gaming, gaming... Με τον FX δεν έχω/είχα κανένα, μα κανένα πρόβλημα απόδοσης σε εφαρμογές & multitasking αλλά δεν θέλω να έχω πρόβλημα αν κάποια στιγμή (μέχρι τα χριστούγεννα εκτός απροόπτου) βάλω μια καλή κάρτα γραφικών και δεν την αξιοποιεί .

Θα περιμένω τις απαντήσεις σας και ελπίζω να μην γίνει (και) αυτό το θέμα AMD Vs Intel. 

Thanks...

Και τι εχει να λεει που βγηκαν οι Skylake. Στα παιχνιδια μια απο τα ιδια με τους υπερχοντες επεξεργαστες ειναι.

• Like 2
Δημοσ.

Αξίζει όμως; Διότι:

Χρήση:

Thanks...

Ειναι λογικο να κανει bottleneck ο 8320 στα 4,5 με 280x?

Δημοσ.

Το πλεονέκτημα του fx σε multitasking θα το χάσεις αν πας σε i5 4690k, ωστόσο θα κερδίσεις αρκετά σε gaming. Σε gaming θα κάνει την διαφορά, όμως αν ήδη κάνεις βαρύ multitasking όσο παίζεις απλά θα το ξεχάσεις, έχω δουλέψει και τα δύο cpu ξέρω τι παίζει, ο i5 θα ταβανιάζει πολύ πιο εύκολα σε multitasking. Αν θες να καλύψεις το κενό και να μην έχεις ούτε bottleneck αλλά και να μην χάσεις το multitasking πας σε i7 4790k, θα πρέπει να τα σκάσεις ωστόσο θα έχεις καλύτερη εμπειρία. Αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί ο 8320 και ο i5 σε clock to clock προσφέρουν διαφορετικά πράγματα, ο fx είναι deadlifter, ότι και να ανοίξεις δεν θα ιδρώσει, ο i5 από την άλλη αστράφτει στο gaming, αλλά για να αποκτήσεις και τις δύο ανέσεις μονόδρομος είναι ο i7, με το ανάλογο κόστος φυσικά.

• Like 3
Δημοσ.

Αν τρώγεσαι να πας σε κάτι πιο νέο και να πετάξεις λίγα λεφτουδάκια προχώρα.. 

Το γνωστό σε όλους μας καταναλωτικό μικρόβιο.. :-D

Σίγουρα θα δεις διαφορές αλλά θεωρώ καλύτερα να σπρώξεις πρώτα την 280Χ για μια 970 και αργότερα να πας σε νέα πλατφόρμα.

Καλές αγορές..

Μπορεί να έχεις και δίκιο... Δηλαδή να αρχίσω να σκέφτομαι την αγορά μιας κάρτας και να βάλω κανά 150άρι την R9 280X στις αγγελίες... ; ;)

Οχι δεν αξίζει μια χαρά είναι το σύστημα σου για τα παιχνίδια που υπάρχουν τώρα και σίγουρα θα την παλέψει κανα χρόνο ακόμα μέχρι να δεις και τους νέους επεξεργαστες της amd.

Μάλιστα. Ελπίζω τουλάχιστον να αξίζει η αναμονή για τους νέους AMD ή να πέσουν λίγο οι τιμές στους intel.

Ειναι λογικο να κανει bottleneck ο 8320 στα 4,5 με 280x?

Είναι. Το GTA V απαιτεί επεξεργαστική ισχύ που ο 8320 δεν μπορεί να διαθέσει. Δεν γίνεται να έχω drops ακόμα στα 40-45 από 60 FPS και άλλοι στο youtube να έχουν καρφωμένο 60άρι με Ι5 και R9 280X.

Το πλεονέκτημα του fx σε multitasking θα το χάσεις αν πας σε i5 4690k, ωστόσο θα κερδίσεις αρκετά σε gaming. Σε gaming θα κάνει την διαφορά, όμως αν ήδη κάνεις βαρύ multitasking όσο παίζεις απλά θα το ξεχάσεις, έχω δουλέψει και τα δύο cpu ξέρω τι παίζει, ο i5 θα ταβανιάζει πολύ πιο εύκολα σε multitasking. Αν θες να καλύψεις το κενό και να μην έχεις ούτε bottleneck αλλά και να μην χάσεις το multitasking πας σε i7 4790k, θα πρέπει να τα σκάσεις ωστόσο θα έχεις καλύτερη εμπειρία. Αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί ο 8320 και ο i5 σε clock to clock προσφέρουν διαφορετικά πράγματα, ο fx είναι deadlifter, ότι και να ανοίξεις δεν θα ιδρώσει, ο i5 από την άλλη αστράφτει στο gaming, αλλά για να αποκτήσεις και τις δύο ανέσεις μονόδρομος είναι ο i7, με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Αυτό πόνεσε γιατί κακά τα ψέμματα, τα πάει πολύ καλά στο multitasking o FX και δεν σηκώνω κουβέντα για αυτό. I7 λίγο δύσκολο γιατί κοστίζει όσο η 970 - R9 390 οπότε...

Δημοσ.

Να πέσουν οι τιμές στους intel είναι κάπως...δύσκολο.Μια χαρά είναι το σύστημα έτσι όπως είναι αν εξαιρέσεις το 27'' 1080p tv monitor που χτυπάει άσχημα.

Δημοσ.

Αξίζει όμως; Διότι:

Χρήση:

Thanks...

Τι εννοεις ζοριζεται στο gtav; Και τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι θεμα του cpu;

Θες πανω απο 60 fps σταθερα με ολα φουλ; Τι αναλυση παιζεις;

Εμενα με την r9 290 και ολα μα ολα στο φουλ κατω απο 50 δεν εχει ποτε. 55-60 παντου

Δημοσ.

mitso.....,   αν νομιζεις εσυ, οτι για ενα παιχνιδι, στο οποιο το προβλημα σου ειναι τα 60fps αντι για 45-50,   αξιζει να ξηλωσεις και να αλλαξεις πλατφορμα, και να ριξεις χρημα σε πεθαμενες πλατφορμες (γιατι και το 1150 -αν δεν το πηρες χαμπαρι- μεχρι εδω ηταν..!), ειναι δικαιωμα σου...!!!

αντικειμενικα...., κανεις δεν μπορει να σου πει αν αξιζει. και αυτο γιατι αν αλλαξεις, καπου θα κερδισεις (=gaming), αλλα και καπου θα χασεις (=multitasking, video)..!  

εγω παντως στη θεση σου, μαλλον καρτα γραφικων θα αλλαζα, με καμια 390-390Χ...!!   ετσι, θεωρω οτι θα βγαλεις και τα fps που χρειαζεσαι, και θα εχεις καρτα για gaming με αρκετο μελλον...!!

• Like 5
Δημοσ.

Το GTA V απαιτεί επεξεργαστική ισχύ που ο 8320 δεν μπορεί να διαθέσει. Δεν γίνεται να έχω drops ακόμα στα 40-45 από 60 FPS και άλλοι στο youtube να έχουν καρφωμένο 60άρι με Ι5 και R9 280X.

Προσωπικά δεν πιστεύω να μένει από ισχύ ο fx (ως πρώην κάτοχος) στο gta v (αλλά και σε κανένα single player game,για multiplayer δεν ξέρω μιας και δεν παίζω) αλλά και από bench

(βέβαια δεν είναι στα 1920x1080 που είσαι εσύ αλλά είναι με titan x που είναι μέρα με την νύχτα σε απόδοση με την 280Χ.Όπότε δεν θα έχεις μπουκάλι στην ανάλυση που παίζεις for sure).

Γενικά έχεις ένα δυνατό setup και δεν νομίζω ότι χρήζει αλλαγή (ίσως σε gpu αργότερα).

πηγή:

http://www.techspot.com/review/991-gta-5-pc-benchmarks/page6.html

http://www.techspot.com/review/991-gta-5-pc-benchmarks/page3.html

post-303984-0-52554800-1440656147_thumb.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...