Luxx Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Χαλασε το πλυντηριο που ειχα και σε λιγες ημερες ερχεται το καινουριο. Το πλυντηριο ηταν συνδεδεμενο απευθειας με τα καλωδια, δεν υπηρχε καμια πριζα. Απο το καταστημα μου ειπαν οτι στα καινουρια πλυντηρια καλο ειναι ενδιαμεσα αυτη της συνδεσης να υπαρχει και ενα προστατευτικο για τυχον προβληματα με το ρευμα. Ισχυει αυτο που μου ειπαν και πως ακριβως λεγεται; Τι να πω στο μαστορα; ( Ειναι δικος μου μαστορας, οχι του μαγαζιου ) Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2015 από Luxx
idomeneas7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Να σου βάλει μια πριζα μην εισαι χυμα με καλωδια να κρεμονται απο τον τοιχο. 1
Luxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα το γραφω εδω. Εχει 3,4 μηνες που το καζανακι δε ειχε καλη ροη και πατουσα 2,3 φορες για να καθαριζει. Σημερα μπηκε το καινουριο πλυντηριο. Στη δοκιμαστικη πλυση πεταξε αρκετο νερο απο το σιφωνι. Ειπα να το ανοιξω. Ενας χαμος απο τριχες και βρωμια, σαν ασβεστης ενα πραμα.. Καθαρισα με το χερι μου ( γαντακι γαρ ) τις τρεις τρυπες που υπηρχαν εκει και μετα εβαλα mr muskle ( like tuboflo ) στη ντουζιερα. Υπαρχει κατι επιπλεον να κανω; ****** Επανερχομαι με φωτογραφιες. Δε ξερω τι σκ@τ@ ειχαν κανει οι προηγουμενοι αλλα κατω απο το σιφωνι εχει τα εξης : Ο κυλινδρος ηταν πεταμενος κατω, λογικα για να στηριζεται αυτο που κραταω στο χερι μου, και απο πανω μπαινει το τελευταιο κομματι, χωρις να κουμπωνει. Αν βγαλω τον κυλινδρο η σταθμη του νερου κατεβαινει αρκετα, αλλα αυτο που κραταω στο χερι δε στηριζεται καπου.. Βασικα ποια η χρησιμοτητα του; Γιατι να το εχω κατω απο το σιφωνι; Ειναι για τα εντομα; Εδω ειναι το σιφωνι με τη σταθμη του νερου πλεον αρκετα χαμηλη. Πριν το καθαρισω ηταν αρκετα πανω απο τις τρυπες, ενω πλεον φαινονται καθαρα. Τις καθαρισα ολες, οσο εφτανε το δαχτυλο μου, η πανω δεξια οπως φαινεται στη φωτογραφια ακουμπαω τελος, ειναι λες και εχει καποιο κουμπωμα, αλλα δε βγαινει. Δε καταλαβαινω και τη χρησιμοτητα της.. Αφου δε βγαινει ουτε ρουφαει νερο απο εκει, γιατι υπαρχει; Τελος θελω να ρωτησω για το σωληνα του πλυντηριου, ποσο βαθια πρεπει να τον βαλω μεσα στη τρυπα του νερου και αν ειναι καλα ετσι οπως το εχω ή θελει να το βαλω ορθια.
cyberrobot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 κλασσικό σιφόνι είναι δες και εδώ http://www.tzanos.gr/gr/idrefsi/ostendorf/sifonia.aspμπορεί να είναι καμία σωλήνα που δεν χρησιμοποιείται. Όσον αφορά το πλυντήριο σφήνωσε το όσο καλά μπορείς, άμα έχεις μπορείς να βάλεις και λίγη σιλικόνη. Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα δεν πετά με τόση πίεση τα απόνερα. Πάντως μίας και έκανες τον κόπο ρίξε και ένα tuboflo στο σιφόνι με καυτό νερό να το καθαρίσεις για τα καλά.
Luxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Εριξα tuboflo στη μπανιερα, δε ριχνω αλλο. Τωρα μονο κανα ζεστο ξυδι. Αλλα τι εννοεις να το ριξω στο σιφωνι; Ετσι απευθειας; Ο κυλινδρος ( που απλα στεκοταν κατω χωρις κανενα στηριγμα, επεπλεε και εμποδιζε τη ροη του νερου ) χρειαζεται; Επισης αυτο που κραταω στο χερι μου χρειαζεται να το βαλω; Ξαναλεω, πως δε εφαπτεται καλα και πεφτει αρκετα κατω, εκει που βρισκονται οι τρυπες. Το πληντηριο ειναι σφηνωμενο απο την αλλη πλευρα και πισω στο τοιχο. Εγω ρωταω για το σωληνα που δειχνει η εικονα. Αν πρεπει να τον βαλω ολο μεσα στη τρυπα ή οχι.
cyberrobot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Εριξα tuboflo στη μπανιερα, δε ριχνω αλλο. Τωρα μονο κανα ζεστο ξυδι. Αλλα τι εννοεις να το ριξω στο σιφωνι; Ετσι απευθειας; Ο κυλινδρος ( που απλα στεκοταν κατω χωρις κανενα στηριγμα, επεπλεε και εμποδιζε τη ροη του νερου ) χρειαζεται; Επισης αυτο που κραταω στο χερι μου χρειαζεται να το βαλω; Ξαναλεω, πως δε εφαπτεται καλα και πεφτει αρκετα κατω, εκει που βρισκονται οι τρυπες. συνήθως αυτό τον μηχανισμό τον έχουν για να κρατά τις σαπουνάδες από τα πλυντήρια, εφόσον δουλεύει σωστά δεν πρέπει να σου δημιουργεί πρόβλημα Το πληντηριο ειναι σφηνωμενο απο την αλλη πλευρα και πισω στο τοιχο. Εγω ρωταω για το σωληνα που δειχνει η εικονα. Αν πρεπει να τον βαλω ολο μεσα στη τρυπα ή οχι. Εδώ δεν σε έπιασα σόρρυ.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 όχι δεν χρειάζεται να χώσεις όλη τη σωλήνα μέσα. Απλά να είναι σταθερή για να μη βγει και πλημμυρίσεις.Αν είναι ολοκαίνουργιο πλυντήριο αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι ότι συνήθως υπάρχει μία βίδα-ασφάλεια για να κρατάει σταθερό τον κάδο και να μην κινείται κατά τη μεταφορά. Πρέπει να τη βγάλεις. Για να μη γίνει ζημιά.
Luxx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Τρεις βιδες ειχε και τις εβγαλα. Βασικα ηρθε ο μαστορας και τα εφτιαξε αυτα. Απλα δε ξερω αν θα χρειαστω και υδραυλικο. Δε καταλαβαινω πως ο κυλινδρος αποτρεπει τις σαπουναδες απο το πλυντηριο.. Θα τον ξαναβαλω αυριο και εαν δημιουργησει προβλημα θα φωναξω καποιον υδραυλικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Τα καινούργια πλυντήρια έχουν εσωτερικά φίλτρα που αποτρέπουν σαπουνάδες, σκουπιδαριό κλπ.Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν πληρώσεις όμως υδραυλικό για ένα κωλοπλυντήριο σημαίνει ότι λάθος επάγγελμα διάλεξα. LOL
Porg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Έχω την εντύπωση πως αυτά τα τρία κομμάτια κάποτε ήταν ένα Δεν έχει σημασία, μόνο το καπάκι βάλε Αφού μπήκες στη διαδικασία, στα lidl έχει ένα w5 αποφρακτικό υγρό καλό και φτηνό πάρε ένα δυο και άδειασε αρκετό στον νιπτήρα, τη ντουζιέρα και στη τρύπα της φώτο να μη μείνει τίποτα Νερό και στα καπάκια και λίγη χλωρίνη για να φύγουν οι μυρωδιές
παπι Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ο κύλινδρος είναι στήριγμα. Το πλαστικό που βλέπεις μέσα στο σιφονι είναι έξοδος. Έχεις 4 εισόδους, βάλε δάχτυλο,κάποιο πρέπει να είναι ταπαρισμενο. Βάλε τον κύλινδρο δίπλα στο ταπαρισμενο ώστε να μην εμποδίζει. Εάν δεν είναι ταπαρισμενο, τότε θα είναι η δεύτερη έξοδος του μπάνιου ( υπερχείλιση ). Όπως και νάναι, βάλε το κύλινδρο εκεί που δεν τρέχει πολύ νερό.
Luxx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Λοιπον εχω μπερδευτει, αλλα πιστευω οτι με τη βοηθεια σας θα βρουμε την ακρη. Υπαρχουν 4 εισοδοι. Η μια ειναι απο το πλυντηριο, η αλλη απο τη ντουζιερα και η αλλη απο το νιπτηρα χεριων. Η τελευταια ειναι κλειστη και δε μπορω να την ανοιξω. Το θεμα ειναι απο που φευγουν τα νερα της λεκανης τουαλετας; Υπαρχει διαφορετικη εξοδος; Με αυτη εχω θεμα , καθως το πλυντηριο φαινεται να εφτιαξε με την μινι αποφραξη που εκανα.. Πρεπει να πατησω το καζανακι 3,4 φορες για να φτιαξουν τα πραγματα. Υπαρχει τροπος να κανω και εκει αποφραξη, και πως; Με σοδα+ξυδι που διαβασα; Πρεπει να αδειασω ομως τελειως τα νερα απο την λεκανη;; Ο κυλινδρος πιστευω οτι δεν ειναι τιποτα.. Καταρχας δε χωραει να μπει στις τρυπες ειναι σχεδον διπλασιος.. Αυτο που κραταω στα χερια μου πρεπει να εχει φαγωθει και πλεον δε στηριζεται, πεφτει τελειως κατω.. Πρεπει να βρω ενα τροπο να το στηριξω να καθεται επανω. Ισως καποτε να ηταν ολα αυτα ενα πραγμα και με το καιρο να χαλασαν.. Δε ξερω εαν σας μπερδεψα, αλλα οταν λεω κυλινδρο εννοω αυτο το πραγματακι, το οποιο το βρηκα να επιπλεει μονο του στα νερα..
Porg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Φυσικά και η τουαλέτα έχει δικιά της σωλήνα κατευθείαν κάτω, λογικά εκείνη βρίσκει και το σιφόνι και φεύγουνε όλα μαζί για τη θάλασσα Όταν πατάς το καζανάκι ανεβαίνει η στάθμη του νερού και μετά πέφτει σιγά σιγά;Γιατί παίζει απλά να μην έχει αρκετό νερό/είναι μικρές οι σωληνώσεις και όχι να είναι βουλωμένα
Luxx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δεν ανεβαινει η σταθμη του νερου. Απλα μπορει να μη τα ριχνει με μεγαλη πιεση ή να ειναι βουλωμενη προς τα μεσα και μερικα νερα να τα γυριζει παλι πισω.. Εχει μειωμενη αποδοση το τελευταιο καιρο.. Στην αρχη για 1,5 χρονο ηταν κομπλε.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 υπάρχει μια ατσαλίνα που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί για αποφράξεις στοιχίζει καμιά 10ρια ευρώ. Έχει μανιβέλα επάνω για να την στριφογυρίζεις αλλά μπορείς να την κόψεις και να την βάλεις επάνω στο δράπανο. Λιγότερο κουραστικό και πιο αποδοτικό. Το κακό είναι πως το βούλωμα μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Αν είναι μονοκατοικία με βόθρο κάπως θα βγάλεις άκρη. Αν είναι πολυκατοικία καλύτερα να καλέσεις για απόφραξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα