NoExit Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 - Εξοδα επισκευης του σπιτιου 100ευρώ - Ενα ενοικιο εγγυηση πισω (270 ευρώ) - Τα εξοδα μεταφορικης για την μετακομιση (250 ευρω) - Εξοδα μεσιτη (135 ευρω) αυτα οπως καταλαβαινεις δεν θα τα πληρωσω εγω απο την τσέπη μου επειδη αυτος ειναι τρελος. Αμα δεν ηθελε ας μην το νοικιαζε εξαρχης. Ακομα κι αν δεχτω τα bold σαν νορμαλ αιτιασεις, μας λες με λιγα λογια οτι σκοπευεις να πληρωσεις δικηγορους, δικαστικα εξοδα, χρονο κλπ για να παρεις πισω maximum 700 ευρω; Κι αν εσυ του ζητας ενα ενοικιο εγγυηση πισω, εχεις υποψιν σου οτι αυτος μπορει να ζητησει (και να δικαιωθει πανευκολα) ΟΛΑ τα ενοικια για μια 3ετια; Εσυ το εχεις υπογραψει αυτο αλλωστε. Εμενα απο αυτα τα ολιγα, αλλος μου φαινεται παραλογος κι οχι ο ιδιοκτητης. Κι ολα αυτα χωρις καν να εχουμε ακουσει την δικη του πλευρα. Αληθεια στο συμβολαιο για ποιο λογο δεν γραψατε ονοματεπωνυμα των μελων που θες να μπαινουν μεσα στο σπιτι; Επισης ο ορος 5 μιλαει για συζυγο. Εσυ συζυγο βαζεις μεσα και δεν σε αφηνει; Για τα υπολοιπα μελη αφου ειναι κενο ειναι σαν να λες οτι δικαιουσαι να βαλεις ολο το σοι μεχρι οτι βαθμου συγγενειας τραβαει η ορεξη σου, ανα πασα στιγμη. Μπορει στην πραξη τα μελη που λες να ειναι 2, αλλα ονοματα γιατι δεν εγραψες πανω στο συμβολαιο ;
DDevil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Στο συμφωνητικό που ανέβασες, έχει κάτι τελίτσες στον πέμπτο όρο. Αυτές οι τελίτσες είναι για να συμπληρώσεις τα ονόματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας που θα μένουν εκεί. Αν δεν έχει γραφτεί το όνομα τους, δεν μπορούν να μένουν μόνιμα στην οικία χωρίς νέο συμφωνητικό. Επίσης, με ποια λογική να σου πληρώσει την μεταφορική και τον μεσίτη ο ιδιοκτήτης; Εσύ το νοίκιασες, εσύ μετακόμισες, δεν σου έβαλε ο ιδιοκτήτης πιστόλι στον κρόταφο για να το κάνεις. Ο Δικηγόρος μου ειπε οτι αυτο ειναι προαιρετικο εφοσον υπάρχει ηδη εγγραφή και ορος που αναφέρει μέλη οικογενειας στον 5. Απλα δεν έχουν ονοματιστει. Οταν καναμε τα συμβολαια ειχαμε πει οτι θα μεινουν και αυτος τωρα μου λεει οχι ειχαμε πει μονο για καλοκαιρι και χριστουγεννα κτλπ. Το σπιτι ειναι 60τμ και τα μελη ειναι 2 + 1 εγώ 3. Θα δουμε τι θα γινει και πως θα εξελιχθει πάντως εγω θα ρωτησω και αλλους.
NoExit Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Γκαρσονιερα ειναι λοιπον. Και ειστε ηδη 3 μεσα. Ε ενταξει, δεν ειναι και τοσο παρολογος ο ιδιοκτητης τελικα, ακομα κι αν προφορικα τα συμφωνησατε αλλιως οπως ισχυριζεσαι.
DDevil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ακομα κι αν δεχτω τα bold σαν νορμαλ αιτιασεις, μας λες με λιγα λογια οτι σκοπευεις να πληρωσεις δικηγορους, δικαστικα εξοδα, χρονο κλπ για να παρεις πισω maximum 700 ευρω; Κι αν εσυ του ζητας ενα ενοικιο εγγυηση πισω, εχεις υποψιν σου οτι αυτος μπορει να ζητησει (και να δικαιωθει πανευκολα) ΟΛΑ τα ενοικια για μια 3ετια; Εσυ το εχεις υπογραψει αυτο αλλωστε. Εμενα απο αυτα τα ολιγα, αλλος μου φαινεται παραλογος κι οχι ο ιδιοκτητης. Κι ολα αυτα χωρις καν να εχουμε ακουσει την δικη του πλευρα. Αληθεια στο συμβολαιο για ποιο λογο δεν γραψατε ονοματεπωνυμα των μελων που θες να μπαινουν μεσα στο σπιτι; Επισης ο ορος 5 μιλαει για συζυγο. Εσυ συζυγο βαζεις μεσα και δεν σε αφηνει; Για τα υπολοιπα μελη αφου ειναι κενο ειναι σαν να λες οτι δικαιουσαι να βαλεις ολο το σοι μεσα ανα πασα στιγμη. Οταν δεν έχεις συζυγο μέλος της οικογενειας δεν θεωρειται ο πατερας και η μητέρα σου?
idomeneas7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Προπληρωμή των κοινοχρηστων για κάποιους μηνες δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει. Εσύ θα πληρώνεις στον διαχειριστή το ποσό που αναλογεί στον ενοικιαστή όταν αυτά εκδίδονται και θα είσαι κύριος. Τα κουδούνια που χτυπαει και τα τηλεφωνα που παιρνει γιατι τα κανει? Μέχρι στιγμής το μόνο θέμα που κατάλαβα να έχει αυτός είναι με τα έξτρα άτομα που μένουν μέσα. Από τη στιγμή που το είχατε συμφωνήσει πριν και είναι στα χαρτιά, δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι. Μίλα και με το μεσίτη σου. Το θέμα με τα νερά που πετάνε οι διπλανοί θα το λύσεις μόνος σου, πήγαινε ευγενικά και ωραία και μίλα τους να μην σου πετάνε νερά (στο μπαλκονι υποθετω ή στο αυτοκίνητό σου από κάτω). Τα λιμνάζοντα νερά που είναι και γιατί? Στον κήπο? Από βόθρο που ξεχειλίζει? Ανάλογα από που είναι υπάρχουν και οι ανάλογες ευθύνες για διόρθωση του προβλήματος. Γκαρσονιερα ειναι λοιπον. Και ειστε ηδη 3 μεσα. Ε ενταξει, δεν ειναι και τοσο παρολογος ο ιδιοκτητης τελικα, ακομα κι αν προφορικα τα συμφωνησατε αλλιως οπως ισχυριζεσαι. 60 τμ είναι δυάρι και άνετα χωράει 3.
DDevil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Γκαρσονιερα ειναι λοιπον. Και ειστε ηδη 3 μεσα. Ε ενταξει, δεν ειναι και τοσο παρολογος ο ιδιοκτητης τελικα, ακομα κι αν προφορικα τα συμφωνησατε αλλιως οπως ισχυριζεσαι. Οχι δεν ειναι γκαρσονιερα δυάρι θεωρειται.
NoExit Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Οταν δεν έχεις συζυγο μέλος της οικογενειας δεν θεωρειται ο πατερας και η μητέρα σου? Μελος της οικογενειας θεωρουνται και τα τριτα ξαδερφια, αρα με την ιδια λογικη (του να μην εχεις βαλει ονοματα πανω στο συμβολαιο) δικαιουσαι αυριο να φερεις και 4 ξαδερφια να μεινουν. Στο συμβολαιο γιατι δεν τους εγραψες, ξαναρωτω;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Eίμαι ενοικιαστής πάρα πολλά χρόνια κι έχω διάφορες εμπειρίες. Η συμβουλή μου είναι μην το τραβάς, δεν ωφελεί. Ούτε κι αυτός μπορεί να το τραβήξει. Αν σηκωθείς και φύγεις θα σου κλάσει τ' @@ σε ποσοστό 99,9% καθότι τα δικαστήρια είναι χρονοβόρα διαδικασία κι επιπλέον το σπίτι πρέπει να παραμείνει ξενοίκιαστο. Το ζητούμενο στην ενοικίαση ενός σπιτιού, το Νο1, το πιο βασικό απ' όλα, δεν είναι το ίδιο το σπίτι. Αλλά το να βρεις έναν νορμάλ ιδιοκτήτη που θα είναι εξαφανισμένος στις δουλειές του χωρίς καμία διάθεση να σου πρήζει τον έρωτα. Να εισπράττει τα νοίκια, κι αυτό από μακρυά. Καλύτερα να έχει καμιά δουλειά δηλαδή. Άμα είναι κανένας αργόσχολος που περιμένει να ζήσει μόνο από τα νοίκια ή κανένας συνταξιούχος, σχεδόν πάντα είναι πρόβλημα. Φύγε. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
SilkyN Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ο Δικηγόρος μου ειπε οτι αυτο ειναι προαιρετικο εφοσον υπάρχει ηδη εγγραφή και ορος που αναφέρει μέλη οικογενειας στον 5. Απλα δεν έχουν ονοματιστει. Οταν καναμε τα συμβολαια ειχαμε πει οτι θα μεινουν και αυτος τωρα μου λεει οχι ειχαμε πει μονο για καλοκαιρι και χριστουγεννα κτλπ. Το σπιτι ειναι 60τμ και τα μελη ειναι 2 + 1 εγώ 3. Θα δουμε τι θα γινει και πως θα εξελιχθει πάντως εγω θα ρωτησω και αλλους. Αν ήταν προαιρετικό, δεν θα συνέχιζε ο όρος. Θα σταματούσε στις τελίτσες. Οταν δεν έχεις συζυγο μέλος της οικογενειας δεν θεωρειται ο πατερας και η μητέρα σου? Αν είσαι ενήλικας, όχι. 1
idomeneas7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Αν και συμφωνώ με τον Αιγαία, κοίτα πρώτα να τα βρεις με τον ιδιοκτήτη για να μην πάνε χαμένα τα έξοδα που έκανες. Αυτά τα 100 ευρώ για επισκευή κανονικά δεν έπρεπε να τα δώσεις, πέστου ότι δεν θα τα διεκδικήσεις αν σταματήσει να σε πρήζει για τα έξτρα άτομα. Επίσης ρώτα τον πόσο θα το νοίκιαζε σε 3 άτομα στην τελική (αλλά να είσαι προετοιμασμένος πριν να του φέρεις παραδείγματα από άλλα σπίτια της περιοχής που θα μπορούσες να πας).
DDevil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Eίμαι ενοικιαστής πάρα πολλά χρόνια κι έχω διάφορες εμπειρίες. Η συμβουλή μου είναι μην το τραβάς, δεν ωφελεί. Ούτε κι αυτός μπορεί να το τραβήξει. Αν σηκωθείς και φύγεις θα σου κλάσει τ' @@ σε ποσοστό 99,9% καθότι τα δικαστήρια είναι χρονοβόρα διαδικασία κι επιπλέον το σπίτι πρέπει να παραμείνει ξενοίκιαστο. Το ζητούμενο στην ενοικίαση ενός σπιτιού, το Νο1, το πιο βασικό απ' όλα, δεν είναι το ίδιο το σπίτι. Αλλά το να βρεις έναν νορμάλ ιδιοκτήτη που θα είναι εξαφανισμένος στις δουλειές του χωρίς καμία διάθεση να σου πρήζει τον έρωτα. Να εισπράττει τα νοίκια, κι αυτό από μακρυά. Καλύτερα να έχει καμιά δουλειά δηλαδή. Άμα είναι κανένας αργόσχολος που περιμένει να ζήσει μόνο από τα νοίκια ή κανένας συνταξιούχος, σχεδόν πάντα είναι πρόβλημα. Φύγε. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Μεγάλη αλήθεια. Αλλα τι να σου κάνω...... που καμια φορά δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτη που γράφεις αλλιως δεν θα με εβλεπε ουτε σε ακτινα 1 χιλιομετρου. Για αυτο περιμενω πως και πως να εξαφανιστει και στη τελικη εγω δεν προκειται να κατσω να τρελαθω αμα ειμαι καλλυμένος με τα μέλη της οικογένειας που συζητάμε θα τον γ΄ραψω θα πιει το ξιδάκι του και τέλος. Θα παιρνει κανονικα το ενοικιο οπως συμφωνησαμε και μην το βαζω και μεσω τραπεζας οπως ακριβως λενε τα χαρτιά γιατι αυτος μου ζητησε να του το δινω στο χέρι.... εγω γιατι να του κανω διευκολυνση αμα το πάμε ετσι? Ιδομενεα του τα ειπα αυτα χθες οτι εδω αλλοι ιδιοκτητες αφηνουν να μεινει και η μητέρα και ο πατέρας σε ενα σπιτι 40 τμ εχω γνωστους και ξέρω τα συζητάμε και εκει δεν ειχε να απαντησει τιποτα. Γενικα μιλαει για κανονισμους πολυκατοικιας αν τον ξερω εγω και εδω δεν ηξερε οτι οι επισκευες οταν παραδιδει σπιτι ειναι δικές του απο αποφαση του Αρειου Πάγου (633/2010). Για να μην μιλησω οτι μου απαγορευσε να βαζω το αμαξι στο κηπο ενω υπάρχει χωρος αλλα λεφτά για να καθαρισει ο εργατης το κηπο τα ήθελε και τα πηρε κιολας. Εγω ειμαι ο παραλογος. Οκ.
idomeneas7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Για τα νερα δεν ειπες...αμα ειναι κανενας βοθρος και δεν το φτιάξει, εχεις δικαίωμα να φύγεις χωρίς να μπορεί να απαιτήσει τίποτα λόγω "μη βιωσιμου ακινήτου". Λεφτα για καθαρισμο του κηπου κακως εδωσες, απορω πως καθεσαι και ψαχνεις τους νομους αλλα αυτο σου ξεφυγε.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 true storyκάποτε είχα νοικιάσει ένα αεροδρόμιο 240 τετραγωνικών για 1.100 ευρώ το μήνα. Ο ιδιοκτήτης ήταν... πρώην νοσοκόμος σε δημόσιο νοσοκομείο. Και είχε χτίσει άλλα 5. Μάλλον από τα φακελάκια που έβαζε και στον πάτο του. Πλέον ήταν συνταξιούχος. Κάθε μήνα μου χτυπούσε το κουδούνι για το νοίκι κι αυτό με χάλαγε. Δεν έφτανε που τον έκανα χρυσό ήθελε να ανέβει κιόλας να μου σκοτίσει τα παπάρια, λες και δεν υπήρχαν τράπεζες. Αποφάσισα να φύγω 3 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιο και του χάρισα και τις εγγυήσεις για να μην έχει τίποτε απαιτήσεις.Λοιπόν ο τύπος κάτι πήγε να μου ζητήσει extra, τα έβαλε και με το γάτο του σπιτιού που του... προξενούσε φθορές με τις πατούσες του, κι επειδή αγρίεψα εντελώς τον έβγαλα από το σπίτι καροτσάκι. Και τι έκανε λες;Περίμενε την γυναίκα μου να σχολάσει από τη δουλειά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Μετά έπεσε στα γόνατα κι έβαλε τα κλάματα! ''Δώστε μου κάτι τον φτωχό'' και ''τι θ' απογίνω τώρα; Και πως θα το νοικιάσω;'' και δεν συμμαζεύεται. Πιο τραγικά γύφτος δεν γίνεται. Σαν τον κύριο Μπεϊζάνη στην ταινία με το Βέγγο.
duende Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Θα παιρνει κανονικα το ενοικιο οπως συμφωνησαμε και μην το βαζω και μεσω τραπεζας οπως ακριβως λενε τα χαρτιά γιατι αυτος μου ζητησε να του το δινω στο χέρι.... εγω γιατι να του κανω διευκολυνση αμα το πάμε ετσι? το συμβολαιο εχει παει εφορια? σου δινει αποδειξεις απο τα ενοικια?
eleana84 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 το συμβολαιο εχει παει εφορια? σου δινει αποδειξεις απο τα ενοικια? Να σημειώσω απλά ότι πλεον τα συμβόλαια γίνονται μόνο μεσω εφορίας (gsis) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα