Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, η κόρη μου έχει κάνει 2 φορές κολονοσκόπηση και μια γαστροσκόπηση και πριν λίγο έγινε ενός έτους.

Μην είστε κότες.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

έκανα και γω προπερσι στα δεκαεννιά. Ομολογώ ότι κατά την διαδικασία δεν ένιωσα κάτι (έγινε με μέθη).  Βέβαια λογω υπερβολικού άνχους ξύπνησα λίγο νωρίτερα απ'ότι έπρεπε  :shock: αλλά και πάλι ευτυχώς δεν θυμάμαι κάτι. Πράγματι το καθαρτικό είναι μεγάλο βασανιστήριο, δεν είναι απλή υπόθεση, επίσης να θυμηθείς να πας τουαλέτα και το πρωί μόλις ξυπνήσεις μην πας κατευθείαν για την εξέταση. Τέλος μετά την εξέταση δεν θυμάμαι να ένιωθα κάτι. Όλα αυτά σε ιδιωτική κλινική.

EDIT: Προσοχή μην φας πολύ το μεσημέρι πριν το καθαρτικό, θα το μετανιώσεις....  :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Είχα κάνει πριν 2 χρόνια, δύο φορές κολονοσκόπηση και μια γαστροσκόπηση. Στην πρώτη φορά έγινε η κολονοσκόπηση αλλά ο παθολογοανατόμος δεν μπόρεσε να εξάγει τα αποτελέσματα της βιοψίας με 100% βεβαιότητα και πετούσε το μπαλάκι στον γαστρεντερολόγο να αποφασίσει. Ο γαστρεντερολόγος πίστευε είτε οτι είχα λοιμώδη κολίτιδα είτε νόσο chron/ελκώδη κολίτιδα, στην 2η περίπτωση χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή εφ' όρου ζωής η οποία οχι μόνο έχει κόστος αλλά και παρενέργειες, έτσι πήρα αντιβιώσεις για να δούμε αν θα φύγουν οι φλεγμονές στο έντερο και έκανα ξανά εξετάσεις. Τελικά οι φλεγμονές έφυγαν άρα είχα λοιμώδη κολίτιδα.

Σε εμένα μέθη δεν έβαλαν στην κολονοσκόπηση, σου βάζουν φλεβοκαθετήρα με ενδοφλέβιο αναισθητικό (propofol και ένα άλλο) και ορό και κοιμάσαι για μισή ώρα, αυτό είναι το μόνο κακό για μένα την ώρα της εξέτασης. Το μεγαλύτερο παλούκι είναι η προετοιμασία καθαρισμού του εντέρου με το ειδικό διάλειμμα. Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακάνω τέτοιες εξετάσεις εκτός αν υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα που δεν σου δίνει άλλη επιλογή για την θεραπεία του.

Δημοσ.

Έχω κάνει

Το χειρότερο ήταν τα 2 μπουκάλια καθαρτικό που έπρεπε να πιω την προηγούμενη μέρα

Ολόκληρη μέρα δεν κατάφερα να τα τελειώσω

Από την εξέταση δεν θα θυμάσαι και πολλά

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ για κανένα λόγο

καλύτερα να πεθάνω παρα να κάνω αυτήν την εξέταση

το εννοώ.Αν βρεθώ ποτέ σε νοσοκομείο για αυτό το πράγμα θα αυτοκτονήσω εκείνη τη στιγμή.

Το να σου περασουν καθετηρα στην ουρηθρα σου φαινεται πιο ευκολο?

Μου ειχαν περασει καποια φορα και επειδη ποναγα πολυ ζητησα και τον εβγαλαν.

• Like 1
Δημοσ.

Ζητα να σε ναρκωσουν κι δεν θα καταλαβεις τιποτα , το πιο δυσκολο κομματι ειναι οτι τη προηγουμενη μερα θα εισαι για 12 ωρες στο μπανιο. Ασε που ειναι πολυ σημαντικη εξεταση διοτι μπορει να προλαβει κανεις μεχρι κι καρκινο στο εντερο , να την κανεις αφου στο ειπε ο γιατρος κι μην ακους τιποτα.

Δημοσ.

το χειροτερο ειναι να αρχισει και να σου αρεσει .μετα απο αυτα θα αρχισεις να κανεις και παρεα με τον τοξοβολο 

ή μπορει κατα διαρκεια της εξετασης να αποκτησεις στυση, και τοτε να προσεξεις οτι ο γιατρος απεναντι σου κλεινει το ματι με πονηρους σκοπους...

Δημοσ.

Αυτό είναι το χειρότερο από όλα όμως

Η πλύση στομάχου? Ναι, είναι σίγουρα χειρότερο από το να γδάρεις το γονατάκι σου.

Δημοσ.

Επειδή βλέπω πως όλοι επιμένετε στη μέρα πριν από την εξέταση, τι ακριβώς είναι το παλουκι; να πιεις το καθαρτικό, το ότι είσαι όλη μέρα τουαλέτα; ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

Λοιπόν, η κόρη μου έχει κάνει 2 φορές κολονοσκόπηση και μια γαστροσκόπηση και πριν λίγο έγινε ενός έτους.

Μην είστε κότες.

Συγνώμη αλλά κότα είσαι και φαίνεσαι. Χρησιμοποιείς ως ένα εντελώς γελίο επιχείρημα την ηλικία ενος μωρού που ούτε να μιλήσει μπορεί και ούτε ξέρεις αν αισθάνθηκε άσχημα γιατί πέρα από κάποια γκριμάτσα και κλάμα δεν μπορεί να εκφραστεί αλλιώς. Άσε που αμφιβάλλω αν του έδωσαν και καθαρτικό γιατί μπορεί να προκληθεί τίποτα στο στομάχι του παιδιού τέτοιας ηλικίας, επίσης σχεδόν κανένας δεν έχει μνήμες από την ζωή του για πράγματα που κάνει όταν είναι ενος έτους, και εγώ όταν ήμουν νεογέννητος έκανα επέμβαση, αυτό δεν σημαίνει οτι αν κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας δεν γουστάρει να κάνει παρόμοια επέμβαση είναι κότα. 

Μερικά άτομα έχουν περάσει στην ζωή τους από αρκετά προβλήματα υγείας έχουν ταλαιπωρηθεί και δεν μπορείς να ξέρεις αν έχει κάποιος την υπομονή και την θέληση να περάσει από τέτοιες εξετάσεις ξανά και ξανά, ειδικά αν μιλάμε για κάτι προληπτικό που απλά είπε ο γιατρός κάνε και την τάδε εξέταση μπας και υπάρχει εκεί πρόβλημα. Άλλο πράγμα αν υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα που εκεί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Επειδή βλέπω πως όλοι επιμένετε στη μέρα πριν από την εξέταση, τι ακριβώς είναι το παλουκι; να πιεις το καθαρτικό, το ότι είσαι όλη μέρα τουαλέτα; ή κάτι άλλο;

Το καθαρτικό είναι το 90% του προβλήματος. Και σε επηρεάζει με μικροδιάρροιες ακόμα και μετά από 1 ημέρα από την εξέταση γιατί αφήνει υπολλείματα στο στομάχι. Πρέπει να πλακώσεις το νερό το τσάι και τα υγρά μετά για να καθαρίσεις το στομάχι από το υγρό. Εγώ φαντάσου είχα πάρει 4 λίτρα και μου την έλεγε ο γιατρός οτι βρήκε διάφορα ψηλοπράγματα (τροφές) στο στομάχι όταν με εξέταζε αλλά δεν τον εμπόδισαν ιδιαίτερα να δει το έντερο, την δεύτερη φορά μου είπε και ήπια 4λίτρα και λίγο παραπάνω 0.5-1 λίτρο, κόντευα να ξεράσω το νερό.

Δημοσ.

Κοίτα, το παιδί είχε παρόμοια περίπτωση με την δική σου...μόνο που τελικά έχει ελκώδη. Οπότε δεν είχε καθαρτικό γιατί ήταν χωρίς φαγητό με παρεντερική ενδοφλέβια σίτιση για πολλές μέρες πριν.

Η κολονοσκόπηση είναι σχεδόν ρουτίνας εξέταση πλέον, για αυτό και το "κότα".

Δημοσ.

Ο αδερφός μου έκανε 2 γιατί στη πρώτη δεν είχε καθαρίσει καλά,επίσης στη πορεία αποδείχθηκε ότι το έντερο δεν είχε κανένα πρόβλημα και ότι οι ενοχλήσεις ήταν αποτέλεσμα προβολών που πίεζαν νεύρα στη σπονδυλική στήλη.

Εγώ έχοντας πρόβλημα στο λαγονοψοϊτη άκουσα τα πάντα από γιατρούς,από βουβωνοκήλη,δισκοκήλη που αντακλά στο ισχίο,σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών.

Το θέμα της υγείας αν δεν έχεις χρήματα για τους κορυφαίους γιατρούς είναι μια πονεμένη ιστορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...