Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα μικρο παιδι δεν εχει αγχος και φοβο για την εξεταση,ας πουμε υπομενει παθητικα..

Ενας ενηλικας σκεφτεται το κωλαρακι του,την ναρκωση,πιθανες επιπλοκες...δεν ειναι το ιδιο. Και οκ δεν ειναι και απο τις πιο ευχαριστες εξετασεις μαζι με την γαστροσκοπηση..Αλλα οταν πρεπει..θα την κανεις.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εχω κανει και εγω οταν νοσηλευομουν με καμπυλοβακτηριδιο. Δε καταλαβα τιποτα απολυτως. Ξαπλωνεις στο κρεββατι, σου κανουν τη μεθη και ξυπνας ελαφρως ζαλισμενος. Σε λιγα λεπτα σηκωνεσια και φευγεις

Δημοσ.

Για ποιο λόγο σου πρότεινε κολονοσκόπηση σε τόσο νεαρή ηλικία? Υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια σχετικό? Βρήκε κάτι με εξέταση? Που στέκει όλο αυτό?

Δημοσ.

Καλησπέρα. Χθες πήγα στον νοσοκομείο για κάποιες ενοχλήσεις. Οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές αλλά ο γιατρός μου πρότεινε να κλείσω ραντεβού για... κολονοσκοπηση. Μου είπε πως η εξέταση γίνεται με μέθη αλλά δεν παύει να είναι μια δυσάρεστη διαδικασία. Από τη μια σκέφτομαι να ακυρώσω το ραντεβού. Μπορεί κάποιος που έχει περάσει αυτή τη ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ να με πείσει να την κάνω; 21 χρόνων είμαι και ποτέ δε περίμενα να κάνω αυτή την εξέταση σε αυτή την ηλικία

Εχω κανει πανω απο 6-7 τα τελευταια χρονια και με μεθη δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα . Η προετιμασια ειναι λιγο μπελαλιδικη γιατι πινεις κατι υγρα για να πας πολλες φορες τουαλετα να καθαρισει το εντερο. Η αληθεια ειναι οτι εισαι πολυ μικρος αλλα για να στο πει ο γιατρος μηπως εχεις καποιο λογο ?

Αν θελεις να σου συστησω γιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο διευθυντη κλινικης που θα πληρωσεις μονο μια απογευματινη επισκεψη για να σε πρωτοδει και ουτε ενα ευω μετα πες μου .Ειναι παρα πολυ καλος .

Δημοσ.

Νιώθω ενόχληση στο στομάχι αριστερά. Χθες είχα βλενη με αίμα στην τουαλέτα. Έκανα ακτίνα και αίμα και όλα ήταν καλά. Μου έδωσαν τώρα να κάνω κολονοσκοπιση

Δημοσ.

Το να σου περασουν καθετηρα στην ουρηθρα σου φαινεται πιο ευκολο?

Μου ειχαν περασει καποια φορα και επειδη ποναγα πολυ ζητησα και τον εβγαλαν.

Κι εγω μια απο τα ιδια ...

Νιώθω ενόχληση στο στομάχι αριστερά. Χθες είχα βλενη με αίμα στην τουαλέτα. Έκανα ακτίνα και αίμα και όλα ήταν καλά. Μου έδωσαν τώρα να κάνω κολονοσκοπιση

Να την κανεις οπωσδηποτε

Δημοσ.

Πάρε και μια δεύτερη γνώμη, αλλά λογικά θα πρέπει να ενδοσκοπηθείς αν επιμείνουν τα συμπτώματα. Πιθανά να σου προτείνουν καλλιέγειες κοπράνων και κλωστηρίδιο πριν την κολονοσκόπηση για να αποκλειστούν άλλοι λόγοι.

CRP, λευκά και καθιζηση φυσιολογικά δεν σημαίνει απαραίτητα όλα καλά πάντως.

Αντε περαστικά, μην το αφησεις.

Δημοσ.

Επειδή βλέπω πως όλοι επιμένετε στη μέρα πριν από την εξέταση, τι ακριβώς είναι το παλουκι; να πιεις το καθαρτικό, το ότι είσαι όλη μέρα τουαλέτα; ή κάτι άλλο;

Να το πιεις

Μιλάμε θα γίνει η κοιλιά σου τούμπανο

Δημοσ.

Έφυγες,μη το καθυστερείς.

Δημοσ.

Έχω αγχωθει αρκετά οπότε θα την κάνω ότι και να γίνει... Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό

Το πιο πιθανό είναι το αίμα να ήταν απο αιμοροίδες.Ειδικά αν ήταν ανοιχτό κόκκινο.Οπότε μην αγχώνεσαι.

Αλλά κάνε την εξέταση για να είσαι σίγουρος.

Είναι εξέταση ρουτίνας..Πάνω απο μια ηλικία τα γερόντια την κάνουν προληπτικά,οπότε μη μασάς.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι εξέταση ρουτίνας..Πάνω απο μια ηλικία τα γερόντια την κάνουν προληπτικά,οπότε μη μασάς.

50 ε; Δεν το λες και γερόντια πλεον. Καθε 5 χρονια. Στο γενικο πληθυσμο.

Φονιαδες των λαων, American cancer society.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...