Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε μια φορά κι έναν καιρό ήμασταν σ' ένα χωριό στη Χίο, είχαμε γίνει φίδια από τα πιώματα και παρακολουθούσαμε ένα γάμο εκεί στο χωριό που ήταν παρέλαση σκέτη. Είχαμε ξεκωλιαστεί από τα γέλια. Μόνο χιμπατζήδες να πηδάνε μέσα από φωτιές δεν είχε.
Εκεί που τα πίναμε λοιπόν βρήκα ένα δαχτυλίδι μέσα σε κάτι γαριδάκια. Και της έκανα πρόταση γάμου. Έτσι μου τη βίδωσε και της το έδωσα όσο πιο επίσημα γινόταν. Γονατιστός. Κι έκλαψε.

Τι δώρα και μαλακίες λες;

Γυναίκα θες ή τον Λουδοβίκο τον 16ο να σου κάνει ρουσφέτι στην γαλλική εξοχή;

Δημοσ.

Τίποτα απολύτως μην βασιζεις την σχεση σε δωρα κ μαλακιες

Αυτό είναι το άλλο άκρο με το να αγοράζεις στην άλλη ακριβά κοσμήματα για το παίξεις κάποιος ή για να είσαι το θύμα που κάνει ακριβά δώρα. Τα δώρα έχουν συμβολική ή/και χρηστική αξία. Δε θεωρώ δα ότι θα βασιστεί η σχέση στα δώρα όταν τις κάνεις δώρο ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια που της αρέσουν (για μένα γυναίκα που δε της αρέσουν τα λουλούδια ή αλλεργία έχει ή άλλο πρόβλημα σοβαρό), ένα μπουκάλι καλό κρασί ή το αγαπημένο της γλυκό, δίσκο μουσικής κτλ. Ίσα ίσα που θα το εκτιμήσει κιόλας. Όπως θα εκτιμήσεις κι εσύ αν σου πάρει πχ ένα ζευγάρι παπούτσια αθλητικά, μια γραβάτα, κτλ. Εκτιμάς ότι σε σκέφθηκε κ έκανε τον κόπο να στο πάρει. Μην είμαστε ούτε οι τελείως ρηχοί με τα διαμάντια άλλα ούτε και αδιάφοροι κάφροι. Εγώ έτσι το βλέπω.

Το πιο ακριβό δώρο που έχω πάρει σε πρώην κοπέλα μου χωρίς να το έχω μετανιώσει, δεν ήταν κόσμημα άλλα ένα mini ηχοσύστημα για το δωμάτιό της το φοιτητικό γιατί ήταν αδύνατη τότε οικονομικά και την έβλεπα που έκανε συνεχώς κάτι πατέντες με παλιά ραδιοφωνάκια κ ηχειάκια κ είδα πόσο το χρειαζόταν γιατί ήθελε να ακούσει μουσική. Η έκφρασή της ήταν όλα τα λεφτά. Η χαρά και η έκπληξη 2 σε 1. Δεν ήξερε τι να πεί κ μετά ήθελε να μου το δώσει πίσω από αμηχανία, της φαινόταν ακριβό άλλα της είχε κάτσει κουτί δεν τις είχαν ξανακάνει τόσο χρήσιμο δώρο ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβολικό να της πάρεις κάτι πανάκριβο . Οι σωστές γυναίκες (κατα την δικιά μου άποψη πάντα) δεν εκτιμάνε ενα δώρο απο την χρηματική αξία του αλλα απο το νόημα που κρύβει . Παράδειγμα : Η κοπέλα μου μου κανε δώρο μια ονειροπαγίδα γιατί θέλει όπως είπε να μην βλέπω εφιάλτες και να είμαι καλά στην ζωή μου . Είναι ένα καθαρά συμβολικό δώρο με νόημα . Έγινε ακόμα καλύτερο όταν κατάλαβα ότι το έφτιαξε μόνη της και δεν το αγόρασε. Κόστος ; Μηδενικό ..αντε 2 ευρώ πραγματική αξία ; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ για μένα . Γενικά καλά ακριβά δώρα μυο χουν κάνει .Αλλά τελικά το δώρο που αξίζει και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο ήταν η ονειροπαγίδα . Ενα δώρο με νόημα και κάτι που ο άνθρωπός σου έκατσε αφιέρωσε χρόνο να το φτιάξει για σένα !

Γενικά πέρα απο τριαντάφυλλα και έξω για φαί εγώ κοιτάζω να πάρω κάτι στην κοπέλα μου που το χει ανάγκη ή κατι που θα της κάνει πιο εύκολη την ζωή  .

Εγώ σου πρότείνω να "τον" ξυρισεις και να τον δέσεις φιόγκο !Κόστος σχεδόν μηδενικό! Απόλαυση....... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ !!!!!   (χαχαχαχαα πλάκα κάνω)

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβολικό να της πάρεις κάτι πανάκριβο . Οι σωστές γυναίκες (κατα την δικιά μου άποψη πάντα) δεν εκτιμάνε ενα δώρο απο την χρηματική αξία του αλλα απο το νόημα που κρύβει . Παράδειγμα : Η κοπέλα μου μου κανε δώρο μια ονειροπαγίδα γιατί θέλει όπως είπε να μην βλέπω εφιάλτες και να είμαι καλά στην ζωή μου . Είναι ένα καθαρά συμβολικό δώρο με νόημα . Έγινε ακόμα καλύτερο όταν κατάλαβα ότι το έφτιαξε μόνη της και δεν το αγόρασε. Κόστος ; Μηδενικό ..αντε 2 ευρώ πραγματική αξία ; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ για μένα . Γενικά καλά ακριβά δώρα μυο χουν κάνει .Αλλά τελικά το δώρο που αξίζει και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο ήταν η ονειροπαγίδα . Ενα δώρο με νόημα και κάτι που ο άνθρωπός σου έκατσε αφιέρωσε χρόνο να το φτιάξει για σένα !

Γενικά πέρα απο τριαντάφυλλα και έξω για φαί εγώ κοιτάζω να πάρω κάτι στην κοπέλα μου που το χει ανάγκη ή κατι που θα της κάνει πιο εύκολη την ζωή .

Εγώ σου πρότείνω να "τον" ξυρισεις και να τον δέσεις φιόγκο !Κόστος σχεδόν μηδενικό! Απόλαυση....... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ !!!!! (χαχαχαχαα πλάκα κάνω)

Φίλε, τους παγιδεύει τους εφιάλτες τελικά; κάνει δουλειά;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ όταν έχω γενέθλια, με βγάζει στα μαγαζιά και μου λέει διάλεξε. Φυσικά μέσα σε κάποιο budget. Την τελευταία φορά αμετι μου χαμετι μου να μου πάρει τσάντα. Διάλεγα του τις έδειχνα και απανταγε ναι ή όχι. Τουλάχιστον την έχω ευχαριστηθει κι ας ξέρω πόσο κόστισε.

Επεξ/σία από evabb
  • Like 4
Δημοσ.

Το πλέον εύκολο είναι να μπούμε σ' ένα οποιοδήποτε κατάστημα και ν' αγοράσουμε κάτι. Χρόνος μηδέν. Όχι πως το κατηγορώ ούτε θα ξίνιζα τα μούτρα μου, γιατί το δώρο είναι δώρο, κι έχει σημασία η χειρονομία και η σκέψη τού άλλου. Όμως, το να κάτσεις και να προσαρμόσεις ένα δώρο πάνω στον άλλο είναι ανεκτίμητης αξίας - κι ιδίως αν είναι φτιαγμένο από σένα. Δείχνει πως ασχολήθηκες, κι αυτό του δίνει άλλη διάσταση. Προσωπικά, τα καλύτερα δώρα που μου έχουν κάνει δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο ακριβά ήταν. Από άντρα, που η σχέση ήταν κάτι παραπάνω από φιλική, ήταν κάτι "κωδικής σημασίας" αναμεταξύ μας, συνοδευόμενο από ένα κομμάτι χαρτί γεμάτο σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό και μόνο αρκούσε, και μ' έκανε χίλια κομμάτια. Από φίλες/φίλους το ίδιο. Κάτι σχετιζόμενο με τους κώδικες που έχουμε αναπτύξει, ή κάτι που ήξεραν πως το ήθελα και μου το πήραν, ή ακόμα κι ένα απλό cd με τραγούδια - με είδος που ήξερε πως τρελαινόμουν. Την μία ημέρα αναφέρθηκε στην κουβέντα, και μέσα στις επόμενες μέρες είχα το cd στα χέρια μου. Ακόμα μ' έχει αγγίξει κι ένα λουλούδι που μου προσφέρθηκε από κάποιον άγνωστο, καθώς περνούσα (για το έτσι, χωρίς να γίνει κάποια άλλη κίνηση). Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα. Τις περισσότερες φορές ούτε καν ψάρεμα δεν χρειάζεται να κάνουμε. Αρκεί να είμαστε εκεί, αφουγκραζόμενοι.

• Like 2
Δημοσ.

Στις αρχές όταν ήταν ακόμα boyfriend κάναμε βόλτα και χαζεύαμε βιτρίνες. Εγώ κοίταξα λίγο παραπάνω κάτι παπούτσια. Στα γενέθλια μου τα έλαβα δώρο. Επίσης τότε έμενα σε μια γκαρσονιέρα χωρίς ψυγείο και φούρνο γιατι δεν είχα λεφτά και έτρωγα μόνο στη δουλεια (χώρος έστιασης - τζάμπα φαί) ή σαβούρες απ'έξω. Του έλεγα λοιπόν πόσο συμφέρει να παίρνω 2 πολύ μεγάλες πίτσες από το κατάστημα, αλλά τι να τις κάνω που αμα κρυώσουν μετά δεν τρώγονται την άλλη μερα. Ε, μου πήρε φούρνο μικροκυμάτων!

Με τα χρόνια τα δώρα μας έχουν ανέβει σε κόστος, αλλά έχει πέσει η ευχαρίστηση. Π.χ. κάποτε γλυκοκοίταζε σετ move ps3 και όταν έσκασα 250 ευρώ και του το πήρα, δεν του άρεσε. Νομίζω το πετυχημένο δώρο είναι χρηστικό και αναπάντεχο. Είναι κάτι που θέλεις αλλά δεν φαντάζεσαι καν να πάρεις.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό είναι το άλλο άκρο με το να αγοράζεις στην άλλη ακριβά κοσμήματα για το παίξεις κάποιος ή για να είσαι το θύμα που κάνει ακριβά δώρα. Τα δώρα έχουν συμβολική ή/και χρηστική αξία. Δε θεωρώ δα ότι θα βασιστεί η σχέση στα δώρα όταν τις κάνεις δώρο ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια που της αρέσουν (για μένα γυναίκα που δε της αρέσουν τα λουλούδια ή αλλεργία έχει ή άλλο πρόβλημα σοβαρό), ένα μπουκάλι καλό κρασί ή το αγαπημένο της γλυκό, δίσκο μουσικής κτλ. Ίσα ίσα που θα το εκτιμήσει κιόλας. Όπως θα εκτιμήσεις κι εσύ αν σου πάρει πχ ένα ζευγάρι παπούτσια αθλητικά, μια γραβάτα, κτλ. Εκτιμάς ότι σε σκέφθηκε κ έκανε τον κόπο να στο πάρει. Μην είμαστε ούτε οι τελείως ρηχοί με τα διαμάντια άλλα ούτε και αδιάφοροι κάφροι. Εγώ έτσι το βλέπω.

Το πιο ακριβό δώρο που έχω πάρει σε πρώην κοπέλα μου χωρίς να το έχω μετανιώσει, δεν ήταν κόσμημα άλλα ένα mini ηχοσύστημα για το δωμάτιό της το φοιτητικό γιατί ήταν αδύνατη τότε οικονομικά και την έβλεπα που έκανε συνεχώς κάτι πατέντες με παλιά ραδιοφωνάκια κ ηχειάκια κ είδα πόσο το χρειαζόταν γιατί ήθελε να ακούσει μουσική. Η έκφρασή της ήταν όλα τα λεφτά. Η χαρά και η έκπληξη 2 σε 1. Δεν ήξερε τι να πεί κ μετά ήθελε να μου το δώσει πίσω από αμηχανία, της φαινόταν ακριβό άλλα της είχε κάτσει κουτί δεν τις είχαν ξανακάνει τόσο χρήσιμο δώρο ποτέ.

καθόλου άκρο όπως δεν τις παίρνω δώρο έτσι και αυτοί δεν μου παίρνει δώρα (οκ ξέρω ότι έχω βρει ειδική περίπτωση γυναίκας), πάντα προτιμάγαμε κ οι δύο ένα ταξίδι τον χρόνο save money go for a trip :D

Δημοσ.

Νομίζω το πετυχημένο δώρο είναι χρηστικό και αναπάντεχο. Είναι κάτι που θέλεις αλλά δεν φαντάζεσαι καν να πάρεις.

Παρτου γκομενα. Πλειρει ολες τις προϋποθεσεις.
  • Like 1
Δημοσ.

Παρτου γκομενα. Πλειρει ολες τις προϋποθεσεις.

Είναι στα σχέδια αλλά όχι ακόμα. Είπαμε, όταν σιτέψουμε και οι δύο έχει Ρωσίδα νοσοκόμα για αυτόν και νεαρό ζιγκολομασερ για μενα.

Δημοσ.

Πολυ γλυκια η κινηση σου.

Ενημερωτικα σου λεω, θα μου αρεσαν τα λουλουδια αλλα προτιμω να μην κοβονται κλπ για να χαρω εγω, και να μου φερουν ενα κρασι μια σοκολατα κλπ. Ειναι κριμα να κοβονται τα καημενα τα λουλουδια ετσι... το χω πει και στ αγορι μου. Δεν ειμαι χορτοφαγος η οικολογος πρασινος σιγουρα, απλα νομιζω ειναι κριμα και συνηθως οταν πηγαινω καπου κ εγω δεν παιρνω λουλουδια, προτιμω καποιο αμτικειμενο που μενει, μια καρτα ή κατι φαγωσιμο... οποτε καποιες σκεφτονται και ετσι.

καθόλου άκρο όπως δεν τις παίρνω δώρο έτσι και αυτοί δεν μου παίρνει δώρα (οκ ξέρω ότι έχω βρει ειδική περίπτωση γυναίκας), πάντα προτιμάγαμε κ οι δύο ένα ταξίδι τον χρόνο save money go for a trip :D

Εγω γενικα γουσταρω να κανω δωρα αλλα ο δικος μου ειναι λιγο σφιχτος- αγχωμενος με τα δωρα ( ειμαι κ λιγο δυσκολη γιατι δεν φοραω γενικα κοσμηματα και δεν τρελαινομαι και τοσο με τα ρουχα και τα λουσα, οποτε μου παιρνει πρακτικα δωρα για τ αμαξι, το δωματιο κλπ) .

Επειδη ενα ονειρο ζωης μου ειναι να κανω πολλα ταξιδια κ αυτος δεν πολυγουσταρει λογω οικονομικου ισως ειναι καλη ιδεα να του το προτεινω σαν ιδεα να το εφαρμοσουμε!

Είναι στα σχέδια αλλά όχι ακόμα. Είπαμε, όταν σιτέψουμε και οι δύο έχει Ρωσίδα νοσοκόμα για αυτόν και νεαρό ζιγκολομασερ για μενα.

Με το ζιγκολομασερ με πεθανες. Ειναι αξια αφορμη να προσπαθησω στη ζωη μου να γινω πλουσια...

Το πλέον εύκολο είναι να μπούμε σ' ένα οποιοδήποτε κατάστημα και ν' αγοράσουμε κάτι. Χρόνος μηδέν. Όχι πως το κατηγορώ ούτε θα ξίνιζα τα μούτρα μου, γιατί το δώρο είναι δώρο, κι έχει σημασία η χειρονομία και η σκέψη τού άλλου. Όμως, το να κάτσεις και να προσαρμόσεις ένα δώρο πάνω στον άλλο είναι ανεκτίμητης αξίας - κι ιδίως αν είναι φτιαγμένο από σένα. Δείχνει πως ασχολήθηκες, κι αυτό του δίνει άλλη διάσταση. Προσωπικά, τα καλύτερα δώρα που μου έχουν κάνει δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο ακριβά ήταν. Από άντρα, που η σχέση ήταν κάτι παραπάνω από φιλική, ήταν κάτι "κωδικής σημασίας" αναμεταξύ μας, συνοδευόμενο από ένα κομμάτι χαρτί γεμάτο σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό και μόνο αρκούσε, και μ' έκανε χίλια κομμάτια. Από φίλες/φίλους το ίδιο. Κάτι σχετιζόμενο με τους κώδικες που έχουμε αναπτύξει, ή κάτι που ήξεραν πως το ήθελα και μου το πήραν, ή ακόμα κι ένα απλό cd με τραγούδια - με είδος που ήξερε πως τρελαινόμουν. Την μία ημέρα αναφέρθηκε στην κουβέντα, και μέσα στις επόμενες μέρες είχα το cd στα χέρια μου. Ακόμα μ' έχει αγγίξει κι ένα λουλούδι που μου προσφέρθηκε από κάποιον άγνωστο, καθώς περνούσα (για το έτσι, χωρίς να γίνει κάποια άλλη κίνηση). Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα. Τις περισσότερες φορές ούτε καν ψάρεμα δεν χρειάζεται να κάνουμε. Αρκεί να είμαστε εκεί, αφουγκραζόμενοι.

Σχετικα μ αυτο, μου θυμισες ενα δωρο που μου αρεσε πολυ απο μια αγνωστη. Στο μοναστηρακι κατα καιρους τριγυρναει μια τυπισσα γυρω στα 40 πρωην ναρκομανης που πουλαει καρτες και σελιδοδεικτες ζωγραφισμενους στο χερι. Ειχαμε πιασει κουβεμτουλα καποιες φορες, και πανω στη συζητηση μου ειπε οτι της χαλασε το κινητο και δεν μπορουσε ν ακουσει ραδιοφωνο. Εγω ειχα ηδη mp3 player και στο σπιτι ειχα ενα φοργτο ραδιοφωνακι που τρωγε σκονη απ την αχρηστια. Της το πηγα και εκανε μια χαρα! Μου χαρισε ενα σελιδεικτη και την πενα της και τα χω ακομη...

Δημοσ.

Και τι να την κάνει τοτε; Τωρα που μπορει!

'Εχουμε κρίση τώρα, πως θα συντηρουμε τέτοια χόμπι?

Μόνο άμα μας στείλει ο Γιώργος την αισθησιακή μις Βανέσα και τον Αλεξάντερ για δώρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...