ebola75 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 καλησπέρα σκέφτομαι να αναβαθμίσω τα 8 χρόνων επεξεργαστή και μητρική, έχω κατάληξη σε αυτόν εδώ intel i7-4790k δεν έχω βρει μητρική σκέφτομαι για mikroAXT μέχρι 130 euro, επίσης έχω αυτή NOCTUA NH-U9B SE2 αξίζει να πάω σε υδρόψυξη; ευχαριστώ.
rafail1994 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Καταρχάς το υπόλοιπο σύστημα απο τι αποτελείτε ; για τι χρήση το θέλεις ; 1
ChaniaExpress Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Πολυ εξυπνο να ρωτησεις πριν μας πεις ολα αυτα: i) Το ποσό που διαθέτουμε: ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/ ) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: 2) αναφέρουμε ποια κομμάτια έχουμε κρατήσει από τον υπολογιστή που θα αναβαθμίσουμε.
kougi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 i7 4790k ειναι για πολυυυυ βαρια χρηση φιλε μου, γραψε καλυτερα τι σκοπευεις να κανεις με τον υπολογιστη. Γιατι μου φαινεται λιγο δυσκολο μεχρι τωρα να βολευοσουν με τον 8χρονο επεξεργαστη και ξαφνικα να θες να παρεις i7..
ebola75 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 καλημέρα πρώτα από όλα ζητώ συγγνώμη για τη μισή ερώτηση. σκοπός της αναβάθμιση είναι να μπορέσω να φτιάξω ένα pc για παιχνίδια το οποίο να μπορέσει να αντέξει όσον το δυνατόν περισσότερο σε βάθος χρόνου, δεν σκοπεύω να κάνω άλλη αναβάθμιση πριν το 2019, τώρα έχω τα χρήματα. το αρχικό μηχάνημα το πήρα από ένα φίλο τα Χριστούγεννα του 2014 γιατί του είχε καεί το τροφοδοτικό το οποίο αντικατέστησα με ένα αρχαίο Chieftec 550 watt ο υπόλοιπος ήταν ένας intel i7 920 @ 2.67GHz, για μητρική έχει ένα άσους p6t deluxe, 8 gb ddr3 1333 ram, και για GPU μια 260x 2GB, επίσης άλλαξα και την ψήκτρα του επεξεργαστή με την NOCTUA NH-U9B SE2. πριν από 25 μέρες αγόρασα μια evga980ti sc, ναι μπορεί να είναι υπερβολή auth thn εποχή για κάποιον που θέλει να παίζει παιχνίδια στα 1080p όμως όπως έγραψα και ποιο πάνω σκοπεύω να την κρατήσω για τρία με τέσσερα χρόνια, φυσικά πήρα και καινούριο τροφοδοτικό Corsair Builder Series CX750M 750W, νέες ram Kingston DDR3 HyperX Fury Blue 4GB 1333MHz στa 12GB(3x4) και καινούριο κουτί CORSAIR Carbide Series SPEC-03 White. Κάνοντας μια καλύτερη έρευνα στο δίκτυο είδα, αν δεν κάνω λάθος, ότι η διαφορά του 4790 με τον 4790k είναι ότι ο δεύτερος δίνετε για υπερχρονισμό, προσωπικά δεν έχω κάνει και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα στο μέλλον, θα προτιμούσα μια uATX / Micro ATX από μια κανονική με την προϋπόθεση να έχει 4 ddr slots μέχρι τα 130euro. Ποντίκι πληκτρολόγιο έχω,κάθε συμβουλή είναι πολύτιμη. Eυχαριστώ εκ τον προτέρων
kougi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ο 4790k ειναι overkill για παιχνιδια μονο, οπως και ο κλειδωμενος 4790. Μια vfm λυση ειναι να πας σε εναν 4690Κ και να τον υπερχρονησεις αφου εχεις και ψυκτρα. Ειναι υπεραρκετος για παιχνιδια, αν θες μπορεις να τον αφησεις στα στοκ ρολογια τωρα και να τον κλοκαρεις στο μελλον αν γινουν πολυ πιο απαιτητικα τα games και ζητουν επεξεργαστικη ισχυ.
vaggelouras Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ο 4790k ειναι overkill για παιχνιδια μονο, οπως και ο κλειδωμενος 4790. Μια vfm λυση ειναι να πας σε εναν 4690Κ και να τον υπερχρονησεις αφου εχεις και ψυκτρα. Ειναι υπεραρκετος για παιχνιδια, αν θες μπορεις να τον αφησεις στα στοκ ρολογια τωρα και να τον κλοκαρεις στο μελλον αν γινουν πολυ πιο απαιτητικα τα games και ζητουν επεξεργαστικη ισχυ.Ειπε ότι δεν κλοκαρει αρα ξεχναμε και τους intel k. Επίσης απο τη στιγμη που εγραψε για 980ti, και αν καταλαβα καλα την εχει παρει ηδη, παει αμεσως σε i7 4790. θα προτιμούσα μια uATX / Micro ATX από μια κανονική με την προϋπόθεση να έχει 4 ddr slots μέχρι τα 130euro. Γιατι δεν παιρνεις atx;
alldaynews Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μα μόνο για παιχνίδια γιατι να πάει σε υπερβολές i7.4690k είναι μια χαρά μαζί με http://www.skroutz.gr/s/5605532/Asrock-Fatal1ty-Z97M-Killer.htmlκαι είναι κομπλέ.Κάνει και oc αν θέλει.
rafail1994 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Γενικά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις σύστημα για παιχνίδια ειναι αρκετό κάνε ενα overclock και είναι άρχοντας . 1
alldaynews Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Και κατι ποιό οικονομικό σε μητρική http://www.skroutz.gr/s/4858092/Gigabyte-Z97M-D3H.html
vaggelouras Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Για να μην τα μπερδευουμε για να λεει οχι oc εχει τους λογους του. Ενας επεξεργαστης Κ θα του ειναι αχρηστος και τα παραπανω χρηματα θα τα δωσει αδικα.Ο 920 θα ριχνει μπουκαλι στη 980ti. O 4690 δεν θα την κραταει οσο ο 4790. Γνωμη μου ολα αυτα
kougi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δηλαδη οποιος παιρνει καρτα καλυτερη απο 970/390 πρεπει με το ζορι να παρει και 4790? Εγω προτεινα 4690Κ και κλοκαρισμα γιατι υπαρχει και η καλη ψυκτρα, δεν ειναι και πυρηνικη επιστημη πλεον το OC. Αν δεν σκοπευει να κλοκαρει και δεν ενδιαφερεται να μαθει εστω το βασικο OC που ειναι πανευκολο και ασφαλες, εννοειται οτι δεν παιρνει Κ ουτε z97 μητρικη. Btw 130 ευρω για h97 μητρικη μου φαινονται πολλα. 1
Millennium Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Γενικά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις σύστημα για παιχνίδια ειναι αρκετό κάνε ενα overclock και είναι άρχοντας . Και αυτό είναι μια επιλογή.
ebola75 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 καλησπέρα ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια, έχω σχηματίσει μια εικόνα ως προς το που πρέπει να κινηθώ αγοραστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα