Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γυναίκα μου είπε ότι υπάρχουν ειδικές σακούλες για τα κλουβιά για να μη πέφτουν οι σπόροι κάτω,για αυτό εξ'αρχής τα μυρμήγκια εντόπισαν τη τροφή,από τους σπόρους που έπεφταν στη γη.

Μάλλον θα είναι οι γνωστές σακούλες κλουβιών-ε.  :-D

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η γυναίκα μου είπε ότι υπάρχουν ειδικές σακούλες για τα κλουβιά για να μη πέφτουν οι σπόροι κάτω,για αυτό εξ'αρχής τα μυρμήγκια εντόπισαν τη τροφή,από τους σπόρους που έπεφταν στη γη.

Μάλλον θα είναι οι γνωστές σακούλες κλουβιών-ε.  :-D

Βασικα επειδή πριν είχα 2 πουλιά και τα είχε χτυπήσει αετός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και τα είχε σκοτώσει, όταν ξαναπήρα πουλιά έκατσα και έφτιαξα ένα περιμετρικό κουτί με +5cm απο όλες τις πλευρές το οποίο τύλιξα με το πλαστικό που βάζουμε στα μπαλκόνια για τα παιδιά. Απο τα κλουβιά έπεφταν ελάχιστες τροφές λογικά (τίποτα ορατό πάντως)...Αφού το έμαθαν τώρα δεν νομίζω οτι μπορώ να κάνω κατι τώρα....

Δημοσ.

Βασικα επειδή πριν είχα 2 πουλιά και τα είχε χτυπήσει αετός ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και τα είχε σκοτώσει, όταν ξαναπήρα πουλιά έκατσα και έφτιαξα ένα περιμετρικό κουτί με +5cm απο όλες τις πλευρές το οποίο τύλιξα με το πλαστικό που βάζουμε στα μπαλκόνια για τα παιδιά. Απο τα κλουβιά έπεφταν ελάχιστες τροφές λογικά (τίποτα ορατό πάντως)...Αφού το έμαθαν τώρα δεν νομίζω οτι μπορώ να κάνω κατι τώρα....

Δοκίμασε πάλι με το λεμόνι αυτή την φορά όμως άπλωσε το απο τις διαδρομές των μερμηγκιών δεν έχουν μύτη να μυρίζουν την κρεμασμένη φέτα.

Δημοσ.

Οι κατσαρίδες είναι απαίσιες και οι αράχνες.

Και το μωρο που εχεις στο αβαταρ απαισιο ειναι!

<p>Γιατί δεν παίρνεις έναν μυρμηγκοφαγο??</p>

Aκριβυναν τωρα με το νεο φπα και δε συμφερουν.

1) Πόσο τροφή τρώνε πια έτσι όπως έρχονται κατα χιλιάδες; πάνω απο μια χούφτα την εβδομάδα;

Απ οτι ξερω δε τη τρωνε, τη κουβαλανε στη φωλια τους... αρα θα παρουν οσο χωραει η φωλια :)

Και κουβαλανε μεγαλο φορτιο το καθενα.

Ακολουθει γελιο :D

Δημοσ.

Είχα και εγώ τρομερό πρόβλημα όπως και κάθε καλοκαίρι στο σπίτι μου με τα μυρμήγκια. Φοβόμασταν να κλάσουμε που λέει ο λόγος μέσα στο σπίτι αφού τα μυρμήγκια μαζεύονται και από τους πιο απίθανους και σιχαμένους λόγους (στα άπλυτα ρούχα, στα λερωμένα χαρτιά τουαλέτας) πέρα απ το ότι και ψίχουλο να σου πέσει γίνεται την άλλη μέρα της τρελής με σιδηρόδρομους μυρμηγκιών.

Λοιπόν η σωτηρία ήρθε από ένα μαγαζί με είδη για γεωπόνους κλπ που μου έδωσε ένα πολύ μικρό άσπρο μπουκαλάκι (με απειροελάχιστη ποσότητα νομίζω κάτω από 40ml) που έλεγε Control έπάνω και έκανε 9 ευρώ παρακαλώ .... (αλλά τελικά τα άξιζε και με το παραπάνω...)

Καταρχάς η αραίωση είναι πολύ μεγάλη, Ρίχνεις μισό καπάκι από το φάρμακο σε μπουκάλι-ψεκαστήρι του ενός λίτρου (εγώ έβαλα σε 750 ml επειδή αυτό είχα και για να είναι λιγότερο αραιωμένο) και ουσιαστικά παρά την ελάχιστη ποσότητα που αγοράζεις τελικά βγάζεις ίσως και 4 λίτρα συνολικού υγρού ψεκάσματος που αρκούν για χρόνια πολλά και στη τελική είναι πιο οικονομικό σε σχέση με τα σπρέι του εμπορίου τύπου Τέζα κλπ τα οποία δεν κάνουν κυριολεκτικά τίποτα, απλά τα σκοτώνουν εκείνη τη στιγμή όσα βλέπουμε και μυρίζουν και πολύ άσχημα χημικούρα.. (και κάνουν και 4-5 ευρώ)

Το υγρό αυτό είναι σαν νερό ουσιαστικά με τόσο μεγάλη αραίωση που γίνετε, ούτε μυρίζει ούτε τίποτα.. σαν να ψεκάζεις με νερό. και όμως από τότε που ψέκασα παντού στο σπίτι ησύχασα. (κανά μυρμήγκι εδώ και εκεί το έβλεπες αλλά καμία σχέση με πριν που ξυπνούσαμε το πρωί και ανακαλύπταμε σιδηρόδρομους με εκατομμύρια μυρμήγκια. )

Σημαντικό είναι να ψεκάσεις παντού βέβαια γύρω γύρω σε όλο το σπίτι και αν γίνεται το ιδανικό είναι πριν αρχίσει το καλοκαίρι να ψεκάσεις και εξωτερικά σε όλη την πολυκατοικία καθώς το υγρό αυτό περισσότερο λειτουργεί σαν απωθητικό πιστεύω παρά σαν εξοντωτικό για αυτό είναι σημαντικό να ψεκάσεις παντού γιατί πχ εγώ ψέκασα στα σημεία που είχα πρόβλημα δλδ μπαλκόνι, κουζίνα , μπάνιο και σαλόνι και ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται στα υπνοδωμάτια που πριν δεν είχα, οπότε ψέκασα και εκεί και ησύχασα (μετά είχαν πρόβλημα στο διπλανό διαμέρισμα που δε ξέρω φυσικά αν συνδέεται απλά μου φαίνεται πως είναι σαν να τα διώχνει και να πηγαίνουν αλλού για αυτό λέω καλό ψέκασμα παντού εξαρχής.) 

Πιστεύω ούτε το 1/3 του μπουκαλιού δεν ξόδεψα και έχω ακόμα και μπόλικη ποσότητα από το αρχικό υγρό οπότε είμαι καλυμμένος για πολλά χρόνια με τα 9 ευρώ που έδωσα και στην αρχή κάθε καλοκαιριού θα ρίχνω περιμετρικά γύρω από τη πολυκατοικία και στις γωνίες του σπιτιού κλπ να ησυχάζω μια και καλή.

• Like 3
Δημοσ.

Στο δικο μας καναρινι συνεβη κατι αλλο, το βαλαμε για λιγο στο τραπεζι στη βεραντα, πλακωσε μια 18ουρα και ηθελε να φαει απ το κλουβι, το καναρινι τρομοκρατηθηκε και πηγαινε πανω-κατω. Διωξαμε τη 18ουρα αλλα το καναρινι δε ξανακελαϊδησε για το υπολοιπο της ημερας :)

Δημοσ.

γη διατομων γυρω γυρω και εισαι τσεκ!!δεν αφηνει ζωντανο κανενα εντομο!!ριξε μια ματια στο γοογλε εγω ειμαι καταευχαριστημενος και δεν ειναι και δηλητηριο να το τονισω αυτο!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...