Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι η GTX770 ήταν rebrand της GTX680. Είχες GTX780, GTX780Ti και Titan όμως..

Με την καλημέρα μου μαζί μπορώ να απαντήσω ότι είχες και 290-290χ.

Και οι δύο εταιρείες πάντα έχουν rebrand μέσα.

PS να σε διορθώσω μόνο ότι και η 780 780ti ήταν Kepler.

Η 750ti ήταν Maxwell!!

Οπότε σαν σειρά έχουμε 760,770,780,780ti rebranded και 750ti new. Δεν θυμάμαι για την Titan και δεν νομίζω να είναι άξια αναφοράς για ευνόητους λόγους, νομίζω θα συμφωνήσεις τουλάχιστον σε αυτό.

Επεξ/σία από ~Palpatin~
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 760 και η 770 ήταν rebrands, οι 780/780Ti/Titan ήταν προΪόντα που φορούσαν τον μεγάλο πυρήνα(GK100) με την 780Ti να έχει όλα τα shaders ενεργοποιημένα. Το θέμα δεν είναι τα rebrands, το θέμα είναι ότι οι πράσινοι δίνουν νέα γενιά κάθε δύο χρόνια με γενναία αύξηση επιδόσεων και οι κόκκινοι καθυστερούν πολύ..Τώρα έκατσε και το mining..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.

GK100 = Kepler οκ καταλαβαίνω δεν το δέχεσαι αλλά έτσι για την ιστορία στα γράφω.

Γιατί έχει αρπάξει λίγο από την πολύ στρέβλωση :)

Και αν πάμε στις 4χχ 5χχ τα ίδια βλέπουμε.

Ουσιαστικά κάθε δεύτερη γενιά δίνουν και οι δύο εταιρείες κάτι (σχεδόν) ολοκληρωτικά νέο, που είναι και λογικό άλλωστε αν λάβουμε υπόψη μας την αγορά.

Anyway από την πρώτη απάντηση προσπαθώ να σου εξηγήσω κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά οπότε δεν θα δώσω και συνέχεια, απλά όταν βλέπω να γράφονται εσκεμμένα ανακρίβειες (γιατί δεν είσαι άσχετος) ε δεν μπορώ να μην απαντήσω :(

Ξέρω βλακεία μου!!!

• Like 1
Δημοσ.

Είπα εγώ ότι το GK100 δεν είναι Kepler ; Εξού και το GK που σημαίνει GeForce Kepler. Από την σειρά 600 και μετά η NV βγάζει πρώτα τον performance πυρήνα και μετά έρχεται το high-end. Η AMD από την άλλη έβγαλε την mid-range(Ούτε καν performance) RX480 πρώτα και το Vega μετά από πόσο καιρό ; Το οποίο απλά ανταγωνίζεται την performance κατηγορία της NV. Μην κάνεις τον χαζό, καταλαβαίνεις μια χαρά τι γράφω και τι εννοώ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η amd δεν εχει money για να βγαζει καθε δυο χρονια high end gpu εδω με χιλιες καθυστερησεις εβγαλε το vega,

μεχρι πριν περιπου ενα με ενα μιση χρονο η εταιρια ειχε οικονομικες ζημιες

κατι που αλαξε με την ελευση των ryzen και την μεγαλη ανοδο του crypto mining

ολα θα κριθoυν απο το navi gpu οπου χρειαζεται ενα μεγαλο jump σε performance αν θελει να παραμινει ανταγωνιστικη

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

Ναι βέβαια αν τα λες αυτά σε λένε fanboy οι κοκκινοφρουροί..Το να έχεις αντίστοιχων επιδόσεων προϊόντα και να γκρινιάζει κάποιος για τους drivers(Όπως γινόταν κάποτε) σε κάνει fanboy, όχι το να αναγνωρίζεις την τωρινή τραγική κατάσταση που μέσα σ' αυτή την κατάσταση έπεσε και το mining κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για τους καταναλωτές. Για την εταιρεία δεν είναι βέβαια αφού πουλάει κάργα.

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η πολιτική της κάθε εταιρείας ποιον πυρήνα θα βγάλουν πρώτο;

Το ότι η AMD καθυστερεί δεν νομίζω να μας αφορά και ούτε μπήκε ποτέ στην κουβέντα μας πριν.

Οκ εφόσον καταλήξαμε ότι και αυτά είναι Kepler I rest my case.

Πήρε βέβαια 4-5 ποστ αλλά κατάφερες να το γράψεις!!!

Άσχετο που πετάς την μπάλα στην κερκίδα με το ποιος πυρήνας βγαίνει πρώτος.

Αλλά μιας και έχω όρεξη, εσύ ποια κάρτα είπαμε έχεις; Εάν δεν με απατά η μνήμη μου 1070, οπότε.... Πήρες την τελευταία κυκλοφορία ΜΗΝΕΣ μετά την κυκλοφορία τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι τι σχέση έχει η πολιτική μιας εταιρείας που μας ενδιαφέρουν τα προϊόντα της..Τι κι αν μου δώσει η NV μια 1080 τώρα και η AMD μια αντίστοιχη μετά από ένα χρόνο..Καμία διαφορά μωρέ, μια μικρή καθυστέρηση απλά..Σοβαρέψου και μην κάνεις τον χαζό, ξαναλέω..

Δημοσ.

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω έχοντας και τα δύο προϊόντα χρόνια τώρα (AMD-NVIDIA) ότι προβλήματα με τους driver's έχουν και οι δύο κατά διαστήματα.

Το γεγονός ότι δίνεται διπλάσια σημασία εάν η κόκκινη έχει κάπου λάθος με αφήνει παγερά αδιάφορο μιας και μπορώ να κρίνω μόνος μου.

Την στιγμή που γράφω έχω μια 1060 και δύο 460 στην διάθεση μου οπότε βλέπεις είμαι αμερόληπτος.

Στο παρελθόν είχα πάντα προϊόντα και από τις δύο εταιρείες. Ας δούμε τώρα από όλους όσους γράφουν πότε είχαν τελευταία AMD και πότε είχαν τελευταία Nvidia αντίστοιχα.

Θα εκπλαγούν πολλοί με την πραγματικότητα, μην μου θυμίζεις ακατανομαστο συμφορουμιτη που κρίνει AMD CPU με βάση μιας αγοράς που έκανε πριν 15 χρόνια!! Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τότε τα ίδια χάλια είχε και η άλλη (αγαπημένη του εταιρεία).

4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ε ναι τι σχέση έχει η πολιτική μιας εταιρείας που μας ενδιαφέρουν τα προϊόντα της..Τι κι αν μου δώσει η NV μια 1080 τώρα και η AMD μια αντίστοιχη μετά από ένα χρόνο..Καμία διαφορά μωρέ, μια μικρή καθυστέρηση απλά..Σοβαρέψου και μην κάνεις τον χαζό, ξαναλέω..

Σε ρώτησα ευθέως, ποια κάρτα έχεις;

Το τι έχει ο καθένας μπορεί χονδρικά να το δει στο Steam όποιος θέλει.

Η high end GPU έχουν απλά ένα μικρό ποσοστό.

Τώρα εάν κάποιος θέλει να πουλήσει πολλές μικρές (αυξάνοντας το μερίδιο του στην αγορά) και όχι λίγες μεγάλες (για το performance crown) εμένα σαν καταναλωτή που ακριβώς με ενοχλεί;

Δημοσ.
Στις 4/10/2018 στις 2:25 ΜΜ, Psycho_Warhead είπε

Έλα βρε που δεν ήταν rebrand η 380X..Και η 285 φόραγε tonga και ; Rebrands είναι αυτά..Όπως η 580 για την 480, η 570 για την 470 και πάει λέγοντας. Νέο φρούτο είναι μόνο το Vega. Ευτυχώς στην πράσινη δεν τα βλέπουμε αυτά τα καραγκιοζιλίκια και κάθε 2 χρόνια(Ως τώρα τουλάχιστον) δίνει φρέσκα προϊόντα.

H 380 ήταν rebrand της 285, η 380Χ δεν είχε προηγούμενη κάρτα. Γιατί αν πάρεις την 380Χ σαν rebrand τότε και η 780Τι αλλά και όλες οι ΤΙΤΑΝ είναι rebrand.

Επίσης από ότι φαίνεται, αυτές για τις οποίες λέτε είναι ΟΕΜ κάρτες.

Δημοσ.
Στις 4/10/2018 στις 12:45 ΜΜ, Votritis είπε

Συνήθως το "Χ" το δινουν σε ελαφρως boostαρισμενες(και rebranded) desktop gpu όπως η 280Χ και 380Χ ,ετοιμαστείτε για "νεες" καρτες επανέκδοση της 480 που θα πωλείται στα 400Ε.

Στα γραφεία της nGreedia πρεπει να εχουν πεσει κατω ξεροί απο τα γέλια .

Κριμα παλι εξω επεσες.

The new Radeon RX 500X series are meant for pre-built PCs and notebooks, they will not be available elsewhere.

Δημοσ.
5 hours ago, ~Palpatin~ said:

Σε ρώτησα ευθέως, ποια κάρτα έχεις;

Το τι έχει ο καθένας μπορεί χονδρικά να το δει στο Steam όποιος θέλει.

Η high end GPU έχουν απλά ένα μικρό ποσοστό.

Τώρα εάν κάποιος θέλει να πουλήσει πολλές μικρές (αυξάνοντας το μερίδιο του στην αγορά) και όχι λίγες μεγάλες (για το performance crown) εμένα σαν καταναλωτή που ακριβώς με ενοχλεί;

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε..Το τι κάρτα έχω το βλέπεις εύκολα στην υπογραφή(Όπως και το υπόλοιπο σύστημα). Θα έπρεπε να σε ενοχλεί σαν καταναλωτή ότι η ισχυρότερη κάρτα που έδινε η AMD μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν μια RX480/580 που είναι ~40-50% κάτω από μια GTX1070 σε επιδόσεις. Τελευταία φορά σου απαντάω ενώ κάνεις τον χαζό και προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...