kostas_anes Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Dantε είπε Xανεις boost οσο ανεβαινει η θερμοκρασια και κατω απο τους 80. Πανω απο 80 κανει throttling,ριχνει δηλαδη ρολογια κατω απο τα p state. Οπως και να εχει οποιος παει να παρει τα μεγιστα,θα εχει και την αναλογη ψυξη. Στα τεστ που εχω κανει στην 480 παντως σε στοκ, πριν τους 80 δεν πηγε κατω απο τα 1303MHz (που ειναι το στοκ boost της). 1
Arkin Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Γενικα πιο χαμηλες θερμοκρασιες θελουμε για να μην εχουμε ριξιμο ρολογιων και να εχουμε οσο καλυτερα frametimes γινεται. Με σκαμπανεβασματα συχνοτητας εχουμε και παιξιμο των frametimes.
ferongr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καθώς η Sapphire 390 Nitro μου μου έκανε νερα εκτός εγγύησης (ήδη είχε γίνει RMA μία φορά) τσίμπησα μια Vega 64 που ήταν σε προσφορά στο Amazon.es, 453€ με expedited shipping (καθώς αυτή τη στιγμή παίζω με Intel IGP). Η 390 δεν τραβούσε καθόλου από κλόκια (ούτε στη μνήμη, τα errors πήγαιναν στο θεό) οπότε την είχα στα στοκ, ελπίζω με την Vega να μπορώ να παίξω λιγάκι όπως παλιότερα με την 6850. Ελπίζω η Asus να βαστήξει παραπάνω, Sapphire δεν ξαναγοράζω. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από ferongr
Dantε Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 H asus στη vega ειναι μετρια υλοποιηση. Η sapphire στα 426 ηταν πολυ καλυτερη επιλογη. Οπως και να εχει καλοδουλευτη,σηκωνουν κλοκια. 2
mpokwsths Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Όχι μια αλλά δύο φορές τους τελευταίους 2 μήνες: και
chrisde Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 11 ώρες πριν, Dantε είπε Παντως δε καταλαβαινω γιατι καιγεστε τοσο με τις θερμοκρασιες εφοσον δε περναει τους 70 βαθμους. Ενταξει χανει κανα mhz απο το boost ,αλλα περα απο αυτο,οι 70 μια χαρα θερμοκρασια ειναι. Αν τωρα κραταει τους 60 με λιγο θορυβο,οκ,αλλα για να ειναι η φθηνη υλοποιηση,αμφιβαλλω. Γιατί βασικά αν έχουν 70 βαθμούς τώρα, το καλοκαίρι με τη ζέστη που κάνει εδώ, τι θα γίνεται;
kostas_anes Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, chrisde είπε Γιατί βασικά αν έχουν 70 βαθμούς τώρα, το καλοκαίρι με τη ζέστη που κάνει εδώ, τι θα γίνεται; Αιρκοντισιον
chrisde Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 30 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Αιρκοντισιον Δεν αντιλέγω αλλά καλώς ή κακώς δεν έχουν όλοι air condition εκεί που είναι το pc και όσοι έχουν μπορεί να μη θέλουν να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που κάθονται εκεί (όπως εγώ)...
kostas_anes Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, chrisde είπε Δεν αντιλέγω αλλά καλώς ή κακώς δεν έχουν όλοι air condition εκεί που είναι το pc και όσοι έχουν μπορεί να μη θέλουν να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που κάθονται εκεί (όπως εγώ)... H και εγω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Από ποια σειρά και πάνω έχουν HEVC decoder οι AMD? Έχω μια ταπεινή R7 M260X στο laptop και δεν κάνει με τίποτα hardware decode με αποτέλεσμα να είναι απλά unplayable... Δεν ήξερα ότι χρειάζεται τόσο δυνατό hardware για να δεις απλά μια HEVC ταινία, εδώ 4k παίζουν και κάτι σάπια android tv boxes...
kostas_anes Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 35 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Από ποια σειρά και πάνω έχουν HEVC decoder οι AMD? Έχω μια ταπεινή R7 M260X στο laptop και δεν κάνει με τίποτα hardware decode με αποτέλεσμα να είναι απλά unplayable... Δεν ήξερα ότι χρειάζεται τόσο δυνατό hardware για να δεις απλά μια HEVC ταινία, εδώ 4k παίζουν και κάτι σάπια android tv boxes... Aπο GCN 3.0 (2014) και πανω. Η 260Χ που λες ειναι GCN 1.0 (2012) oποτε ξεχνα το support. Απλως καντο transcode σε h.264, απλως θα ειναι μεγαλυτερο το αρχειο. Kαι στην NVidia το ιδιο βλεπουμε, απο Maxwell και μετα το υποστηριζουν. Intel επισης μετα απο το 2015 απεκτησε support (Skylake). Γενικα αν δεις, το HEVC απο το 2014-2015 εγινε γνωστο. 1
7nisiotis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Anyway, μαγκες σορρυ για τη newbie απορία μου απλά είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιώ σε δικό μου σύστημα μια AMD* κάρτα και δεν γνωρίζω πώς πάνε σε θερμοκρασίες ή γενικά πώς συμπεριφέρονται με αυτές ( πχ σε Πασκαλ οσο πιο δροσερή τοσο καλύτερο για τα ρολόγια). Τόσα χρόνια πράσινη είχα ( από πριν δέκα χρόνια σε λαπτοπ GT240m, GTX460-670-770-1070 ). Προσωρινή λύση, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές καλοκαιριού ώστε να παίζει το σύστημα μέχρι να αναβαθμίσω πάλι σε RTX2060 ( δυστυχώς θα αργήσουν τα Navi - οπότε ίσως γυρίσουμε πίσω στην nvidia ). Πάντως κατά τα άλλα θετικότατες εντυπώσεις από το κόκκινο στρατόπεδο. Καλή εντύπωση το control panel, smoothly, μινιμαλ σχετικά και απλό. Για τις θερμοκρασίες περισσότερο για το ψυχολογικό κομμάτι με νοιάζει + οι γνωστοί λόγοι για το καλοκαίρι που αναφέρθηκαν. **Με τη 1070 ή και με τη 770 πριν χρόνια τέτοιους μήνες παίζαμε γύρω στους 60 και κάτω χωρίς φαν προφιλ και ησυχία χάρη στο στοκ. Είχα καλομαθει εν ολίγοις ειδικότερα με την 1070 που μόνο μετά τον Μάιο αναγκαζομουνα να ανοίγω custom fan profile γιατί μετά απο λίγο πλησίαζε τους 68> ( Ιούνιο συνήθως 70αριζε ). Γενικά θα ήθελα να ήταν λίγο πιο δροσερή, αρκετά πιο ήσυχη και λιγότερο ενεργοβόρα για τα "κυβικά" της, καθαρά για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και ειδικότερα σε μένα για καλοκαίρι. Σε δωμάτιο που το χτυπά ο ήλιος τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Δεν έχω κλιματιστικό ( δεν είναι και στο χέρι μου ώστε να πεις "βάλε ρε φίλε" και θα έχω θέμα πιστεύω όταν το δωμάτιο τις πολύ ζεστές μέρες φτάνει και τους 30°C ). /Σε gaming... Μέχρι στιγμής δηλαδή σε 3-4 παιχνιδάκια με πιο βαρύ το Apex φτάνουμε και 3.9 Vram πάντως για πλάκα σε 1080p High settings. Κολληματακια κλπ stutter ξέρω γω δεν έχω ευτυχώς, ούτε κιχ ούτε κάποιο κρασαρισμα εκτός από 2-3 ματσακια στο Apex που με πέταξε με κάποιο memory error. Εδω νομίζω είχα κάνει πατάτα με τις ραμ καθώς κάτι είχα σκαλίσει και με αυτές και με τον επεξεργαστή και καταλήξαμε σε μια ωραία μπλε οθόνη. Αφότου έβαλα χειροκίνητα τις ραμ, ρεύματα, timings ( thx τον Μπάμπη για την υπομονή του @BabisTs : P ) και έστρωσα κάποια πράγματα στο Bios δεν είχα ξανά καμιά παραξενιά. Συνοψίζοντας... Για 100 ευρώ που μου βγήκε ( 150-50 € τα παιχνίδια που πωλήθηκαν σε φίλο ) είναι μια χαρά να κάνουμε τη δουλειά μας χαλαρά μέχρι να αλλάξουμε οθόνη σε λίγους μήνες θα αλλαχθεί και με ισχυρότερη. Θα δω τι έχει να δώσει και σε άλλους τίτλους όπως το φρέσκο Metro.Exodus, Resident Evil 2 κλπ. _______________________________ * Σίγουρα δεν υπάρχουν τα θέματα που ακούγαμε παλιά για τις AMD, έχει κάνει μεγάλα βήματα και θα ήθελα μόνο να διορθώσει το out of the box perf/watt της, να επανέλθει δυναμικά και πλήρως ανταγωνιστική και στη μεγάλη κατηγορία. #Navi Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από 7nisiotis Edit: Συντακτικές διορθώσεις. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα