Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα είμαι νομικά καλυμμένος με την επιστολή?

Επίσης αυτό με τον κλειδαρά και το τιμολόγιο δεν το κατάλαβα. Σιγά να μην πληρώσουν αυτά τα άτομα κλειδαρά.

Δεν ξέρω αν είσαι νομικά καλυμμένος αλλά φαντάσου το εξής τρελό ενδεχόμενο, ο άλλος να έχει τα πράγματά του μέσα και να μην ενδιαφέρεται να ασχοληθεί να τα πάρει και να δημιουργεί σε εσένα πρόβλημα που θες να ανοίξεις και να νοικιάσεις σε άλλον τον χώρο.

Τεσπα ρώτα έναν δικηγόρο τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση, νομίζω κατά 90% αφού σταμάτησαν να σε πληρώνουν και δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν να νοικιάζουν τον χώρο, αν στείλεις επιστολή και τους ενημερώσεις για το θέμα θα είσαι καλυμμένος.

Edit: Αυτό που είπε ο Mr Proper μέσω του δικηγόρου σου στείλτην.

Για αντικλείδι απ όσο καταλαβαίνω είναι παράνομο να έχω κι ακόμα κι αν είχα δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω.

Δεν έχει σημασία αν είναι παράνομο, εσύ κράτα ένα ώστε για παν ενδεχόμενο να μην πληρώνεις κλειδαρά αν εξαφανιστεί ο άλλος και δεν έχει κλειδί, ακόμα σε μια περίπτωση που μπορεί όντως να έφυγαν να πήραν τα πράγματά τους αλλά να σου πούνε δεν έχουμε κλειδί ή το χάσαμε, εσύ έχεις ένα από πριν και αποφεύγεις τα επιπλέον έξοδα.

• Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειχα συναδελφο που με δικαστικη αποφαση μπηκε σε σπιτι που με κλειδαρα γιατι  δεν του πληρωναν ενοικιο και ...μακαριζε την τυχη του που το βρηκε αδειο γιατι νομιζω αν ειχε πραγματα μεσα επρεπε να τα φυλλαξει σε χωρο δικο του .

Δημοσ.

Απο την στιγμη που σταματανε να σε πληρωνουν δεν τους ανηκει πλεον ο χωρος.

Το παραπάνω δεν έχει καμία, μα καμία, σχέση με την πραγματικότητα.

• Like 4
Δημοσ.

η αγωγη εξωδικο,εκδικαστικε αρχικα στο ειρηνοδικιο θεσσαλονικης,μεσα σε μια εβδομαδα απο την αποδοδη της.μετα απο ασυμφωνια,σε 5 μερες εγινε δευτερο ειρηνοδικιο και σε 15-20 μερες βγηκε η αποφαση.αυτα εγιναν τον ιουνιο του 15.τα 5 χρονια που τα ειδες? πολλες ταινιες  βλεπεις.......

Βλέπω πολλές ταινίες όντως αλλά με άλλο περιεχόμενο.

Γενικά ήξερα πως στην Ελλάδα τα δικαστήρια αργούν χρόνια ακόμα και για απλές υποθέσεις.

Τώρα αν για τις περιπτώσεις μισθώσεων κτλ η διαδικασία είναι άλλη και τελειώνουν τόσο άμεσα δεν το ξέρω.

Ελπίζω να το ξέρεις και να το λες από προσωπική πείρα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν τελικά καταφέρω να επικοινωνήσω και μου πει ότι θέλει να φύγει κτλ,

απλά μου δίνει τα κλειδιά και τέλος ή πρέπει να υπογράψουμε και τίποτα?

Δημοσ.

Βλέπω πολλές ταινίες όντως αλλά με άλλο περιεχόμενο.

Γενικά ήξερα πως στην Ελλάδα τα δικαστήρια αργούν χρόνια ακόμα και για απλές υποθέσεις.

Τώρα αν για τις περιπτώσεις μισθώσεων κτλ η διαδικασία είναι άλλη και τελειώνουν τόσο άμεσα δεν το ξέρω.

Ελπίζω να το ξέρεις και να το λες από προσωπική πείρα.

Το "αργούν χρόνια" ίσχυε παλιότερα, πλέον έχουν αλλάξει οι νόμοι, βγάζεις άμεσα διαταγή απόδοσης και θεωρητικά χωρίς δικαστήριο μέσα σε 40 ημέρες σου αποδίδεται το μίσθιο(κόστος κανά 500ρικο όλο αυτό). Και λέω θεωρητικά γιατί ο ενοικιαστής έχει το δικαίωμα να κάνει ανακοπή της απόφασης, οπότε θα γίνει δικαστήριο. Σπάνια όμως γίνεται ανακοπή γιατί ο ενοικιαστής πρέπει να πληρώσει για να γίνει αυτό.

Τυχόν πράγματα του ενοικιαστή καταγράφονται από τον δικαστικό επιμελητή, και ορίζει υπεύθυνο για αυτά τον ιδιοκτήτη μέχρι να τα πάρει στα χέρια του ο ενοικιαστής.

Δημοσ.

500άρικο τα δικαστικά έξοδα? Εντάξει είναι τραγικό.

Το ενοίκιο ήταν 100 ευρώ για να καταλάβεις.

Αν είναι να δώσω 500 ευρώ για να φύγει προτιμώ να τα δώσω σε ρώσους να τον σπάσουν στο ξύλο κι ας μείνει μετά.

Δημοσ.

Αν σου φαίνεται τραγικό, φαντάσου πως παλιότερα θα σου έπαιρνε χρόνια αυτή η διαδικασία και με πολλαπλάσια έξοδα.

Δημοσ.

Τελικά κατάφερα να επικοινωνήσω παίρνοντας τηλέφωνο από άλλο αριθμό. Μάλιστα ξαφνιάστηκε όταν το σήκωσε και με άκουσε.

Μου είπε ότι είχε σκοπό γενικά να με πάρει και πως τελικά θα σταματήσουν να το νοικιάζουν και πως από βδομάδα θα κανονίσει να μου δώσουν τα κλειδιά. Έπρεπε δηλαδή να πάρω 50 τηλέφωνα και να γίνει ολόκληρο θέμα για μια συζήτηση 30 sec. Μερικοί άνθρωποι απλά είναι βόδια. Ελπίζω μόνο να γίνει έτσι όπως τα είπε γιατί δεν της έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη πλέον.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν αρκεί να μου παραδώσει τα κλειδιά ή αν πρέπει να υπογράψει και κανένα χαρτί.

Θέλω να είμαι νομικά απόλυτα καλλυμένος γιατί όπως προείπα πρόκειται για βόδι.

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να υπογράψετε και οι δύο ένα χαρτί που να λέει ότι η μίσθωση λύνεται κοινή συναίνεση, έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι και οι δύο.

Εναλλακτικά φρόντισε τη στιγμή που σου παραδώσουν τα κλειδιά να έχεις μαζί σου κι άλλο άτομο ως μάρτυρα.

• Like 3
Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να υπογράψετε και οι δύο ένα χαρτί που να λέει ότι η μίσθωση λύνεται κοινή συναίνεση, έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι και οι δύο.

Εναλλακτικά φρόντισε τη στιγμή που σου παραδώσουν τα κλειδιά να έχεις μαζί σου κι άλλο άτομο ως μάρτυρα.

Ετσι ακριβως για να μην εχεις προβληματα μετα .Το ιδιο εκανα κι εγω οταν εφυγε μετα απο αγωγη ενοικιαστης πρωτου βγει η δικαστικη αποφαση .

Δημοσ.

Τελικά απο οτι διάβασα εισαι και εσυ λίγο μυστήριος οχι μονο ο ενοικιαστής, άργησε ενα ενοίκιο ο άνθρωπος και παραλίγο να κάνεις επανάσταση :-D 

• Like 3
Δημοσ.

Τελικά απο οτι διάβασα εισαι και εσυ λίγο μυστήριος οχι μονο ο ενοικιαστής, άργησε ενα ενοίκιο ο άνθρωπος και παραλίγο να κάνεις επανάσταση :-D

Όχι ρε φίλε καθόλου μυστήριος δεν είμαι:

Επικοινώνησα για πρώτη φορά 15 μέρες μετά την καθυστέρηση του ενοικίου και το έκανα με sms για να μην δείξω πίεση και είπα πως σας υπενθυμίζω πως δεν πληρώθηκε το ενοίκιου του προηγούμενου μήνα σε περίπτωση που το ξεχάσατε αλλά αν ήταν αποτέλεσμα αδυναμίας δεν υπάρχει πίεση. Πόσο πιο διακριτικός και ελαστικός θα μπορούσα να είμαι?

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν δεν απάντησε καν στο sms και αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο να δω τι συμβαίνει έχοντας την υποψία πως ίσως το παρατήσουν. Η συνέχεια είναι γνωστή, δεν απαντούσε σε κανένα τηλεφώνημά μου, απαντούσαν υπάλληλοι που έλεγαν πως θα την ενημερώσουν και τελικά ποτέ δεν έπαιρνε μέχρι που απάντησε όταν πήρα με άλλο αριθμό για να μου πει τελικά πως θα το παρατήσουν. Αυτά τα 30 sec δεν μπορούσε να μου τα αφιερώσει απ την αρχή να τελειώνουμε αλλά έπρεπε να το παλεύω για μέρες?

Κυρίως φοβόμουν μήπως σταματήσει να πληρώνει χωρίς να φύγει ή μήπως δεν μου δώσει τα κλειδία.

(Κι ακόμα το φοβάμαι μέχρι να πάρω τα κλειδιά στο χέρι γιατί τέτοια παράλογη συμπεριφορά είχα καιρό να δω)

• Like 2
Δημοσ.

Όχι ρε φίλε καθόλου μυστήριος δεν είμαι:

Επικοινώνησα για πρώτη φορά 15 μέρες μετά την καθυστέρηση του ενοικίου και το έκανα με sms για να μην δείξω πίεση και είπα πως σας υπενθυμίζω πως δεν πληρώθηκε το ενοίκιου του προηγούμενου μήνα σε περίπτωση που το ξεχάσατε αλλά αν ήταν αποτέλεσμα αδυναμίας δεν υπάρχει πίεση. Πόσο πιο διακριτικός και ελαστικός θα μπορούσα να είμαι?

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν δεν απάντησε καν στο sms και αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο να δω τι συμβαίνει έχοντας την υποψία πως ίσως το παρατήσουν. Η συνέχεια είναι γνωστή, δεν απαντούσε σε κανένα τηλεφώνημά μου, απαντούσαν υπάλληλοι που έλεγαν πως θα την ενημερώσουν και τελικά ποτέ δεν έπαιρνε μέχρι που απάντησε όταν πήρα με άλλο αριθμό για να μου πει τελικά πως θα το παρατήσουν. Αυτά τα 30 sec δεν μπορούσε να μου τα αφιερώσει απ την αρχή να τελειώνουμε αλλά έπρεπε να το παλεύω για μέρες?

Κυρίως φοβόμουν μήπως σταματήσει να πληρώνει χωρίς να φύγει ή μήπως δεν μου δώσει τα κλειδία.

(Κι ακόμα το φοβάμαι μέχρι να πάρω τα κλειδιά στο χέρι γιατί τέτοια παράλογη συμπεριφορά είχα καιρό να δω)

όλα αυτά ελπίζω να μην γίνανε την ίδια μέρα έτσι; :P

να του ζητήσεις και αποζημίωση που σπάτε το συμβόλαιο.

http://www.pomida.gr/misthoseis/misthoseis-emporikes-main.html

Δημοσ.

όλα αυτά ελπίζω να μην γίνανε την ίδια μέρα έτσι; :P

να του ζητήσεις και αποζημίωση που σπάτε το συμβόλαιο.

http://www.pomida.gr/misthoseis/misthoseis-emporikes-main.html

Ε λες να νευρίαζα επειδή δεν απάντησε την ίδια μέρα? Έχει καμιά βδομάδα που κρυβόταν.

Αξίζει να μπω σε τέτοιες διαδικασίες αποζημιώσεων? Προφανώς θα πρέπει να βάλω δικηγόρο. Θα βγεί τίποτα ως κέρδος ή όλα θα πάνε στα δικαστικά?

Δημοσ.

Ε λες να νευρίαζα επειδή δεν απάντησε την ίδια μέρα? Έχει καμιά βδομάδα που κρυβόταν.

Αξίζει να μπω σε τέτοιες διαδικασίες αποζημιώσεων? Προφανώς θα πρέπει να βάλω δικηγόρο. Θα βγεί τίποτα ως κέρδος ή όλα θα πάνε στα δικαστικά?

Δεν ξέρω να σου πω πάντως αν δεν βαράει καμπάνα η επιχείρηση θα έχεις λαμβάνειν μιας και απότι κατάλαβα οφείλει (ανάλογα την περίπτωση) να σου καταβάλει είτε 6 νοίκια είτε όλα τα νοίκια του συμβολαίου δηλαδή 36- (όσους μήνες ήταν εκεί και πλήρωσε ήδη) *100 (που είναι το νοίκι όπως είπες)

Γιαυτό υπάρχουν δικηγόροι ρώτα για μια συμβουλή δεν νομίζω να σε γδύσουν μπορεί να στην δώσουν και τζάμπα.

Άλλα αν τσιγκουνεύεσαι τόσο να πας μπορείς να κάνεις μαιμουδιά όταν σου δώσει τα κλειδιά

Να του πεις κάτι τύπου "ωραία και με την αποζημίωση τι θα γίνει; "

-"ποια αποζημίωση;"

-"Τι ποια αποζημίωση υπογράψαμε τριετές συμβόλαιο κύριε, εγώ έκανα τα κουμάντα μου δεν μπορώ να ψάχνω πάλι και να μένει ανοίκιαστη η αποθήκη έλα να τα βρούμε τώρα να τελειώνουμε να μην τρέχουμε σε δικαστήρια"

και να ελπίσεις να φιλοτιμηθεί ή να πάει το σκατό στην κάλτσα

:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...