Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα είμαι νομικά καλυμμένος με την επιστολή?

Επίσης αυτό με τον κλειδαρά και το τιμολόγιο δεν το κατάλαβα. Σιγά να μην πληρώσουν αυτά τα άτομα κλειδαρά.

Στην Θεσσαλονίκη είναι η αποθήκη 40τ.μ., θα σου κάνω καλή τιμή αρκεί να μην μου ρίχνεις πιστόλια κι εσυ. :-D

Συνεχίζεις να μην έχεις καταλάβει. Δεν υπάρχει κατάστημα και ενοικιαστής. Υπάρχει μια εταιρία από την Αθήνα που νοίκιαζε τον χώρο και είχε έναν υπάλληλο εδώ να μεταφέρει και να διανέμει τα προιόντα της.

Θα την στείλεις επίσημα μέσω του δικηγόρου σού.

Για τον κλειδαρά θα σε στεναχωρήσω παίζει να σε κλάσουν (γιατί είναι μικροποσό και σου λέει θα μου κάνει μήνυση για 30€; )αλλά απο νομικής και ηθικής άποψης είναι απαιτητό χρέος που έχουν ως προς εσένα οπότε εξαρτάται απο το φιλότιμο τους και απο το μέχρι που θες να το πας, επίσης ρώτα τον δικηγόρο σου επειδή πρόκειται για αποθήκη και επαγγελματική χρήση απο επιχείρηση μπορεί να δικαιούσαι περαιτέρω αποζημίωση εκτός της εγγύησης γιατι σπάνε τον συμβόλαιο και δεν επικοινωνούν μαζί σου.

Δημοσ.

Για αυτό υπάρχει η εγγύηση, για να καλύπτεται ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν ακολουθήσει τους όρους του συμβολαίου (πχ αν φύγει νωρίτερα) - το ποσό δεν του επιστρέφεται.

Σιγά την εγγύηση. Είναι μόνο 1 ενοίκιο, το οποίο ήδη δεν έχουν πληρώσει.

Αν βρω μέσα και τίποτα ζημιές και αν συνυπολογίσω και την κλειδαριά είμαι ζημιωμένος.

Θα την στείλεις επίσημα μέσω του δικηγόρου σού.

Για τον κλειδαρά θα σε στεναχωρήσω παίζει να σε κλάσουν (γιατί είναι μικροποσό και σου λέει θα μου κάνει μήνυση για 30€; )αλλά απο νομικής και ηθικής άποψης είναι απαιτητό χρέος που έχουν ως προς εσένα οπότε εξαρτάται απο το φιλότιμο τους και απο το μέχρι που θες να το πας, επίσης ρώτα τον δικηγόρο σου επειδή πρόκειται για αποθήκη και επαγγελματική χρήση απο επιχείρηση μπορεί να δικαιούσαι περαιτέρω αποζημίωση εκτός της εγγύησης γιατι σπάνε τον συμβόλαιο και δεν επικοινωνούν μαζί σου.

Ε ναι ρε δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσουν κλειδαρά. Εδώ σου λέω δεν μπορώ να τους βρω να τους ρωτήσω αν όντως το παράτησαν.

Δημοσ.

Αν βρω μέσα και τίποτα ζημιές και αν συνυπολογίσω και την κλειδαριά είμαι ζημιωμένος.

Ε ναι ρε δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσουν κλειδαρά. Εδώ σου λέω δεν μπορώ να τους βρω να τους ρωτήσω αν όντως το παράτησαν.

Αφού όμως δεν πλήρωσαν για ένα μήνα έχεις δικαίωμα να το νοικιάσεις αλλού, δεν θυμάμαι ακριβώς τις συνθήκες αλλά έχουν αλλάξει οι νόμοι για τα ενοικιοστάσια και δεν θέλει τώρα πολλά πολλά είναι ζήτημα ημερών (απο την στιγμή που δεν πληρώνουν) το πότε έχεις δικαίωμα να λύσεις την συνεργασία, αν δεν είναι ενας μήνας δηλαδή θα είναι ενας μήνας και πχ 20 μέρες κάτι τέτοιο ρώτα τον δικηγόρο σου πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν έχεις υποχρέωση να περιμένεις για φέσια όπως παλιότερα μέχρι να μπορείς να τους διώξεις.

Απο εκει και πέρα για τις ζημιές κτλ μπορείς να τους κάνεις μήνυση και νομίζω ότι δεν ισχύουν οι ίδιοι όροι με την ενοικίαση στέγης στα συμβόλαια με επιχειρήσεις για επαγγελματικούς χώρους παίζει να είναι πιο σφιχτά τα πράματα υπέρ σου πήγαινε μια επίσκεψη σε δικηγόρο καλύτερα ή ρώτα τον paredwse

Δημοσ.

Kακος δεν σε πλήρωσαν το ενοίκιο αλλα συνυπολόγισε οτι είναι λίγο περίεργος ο καιρός λίγο και ο Αύγουστος διακοπές κτλ κτλ(χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για την μη εξόφληση οφειλών)

Έφυγε ο υπαλλήλος τον έδιωξαν..μπορεί να ψαχουν άλλον για να ξανα ξεκηνησουν...μην κάνεις το λάθος να μπεις στο χώρο πριν ρωτήσεις δικηγόρο μην βρεις κανα μπελά

Δημοσ.

καθολου τραγικο οι νομοι οριζουν πως κατα την διαρκεια που νοικιαζω ενα χωρο ενα αντικειμενο μου ανηκει και δεν εχει δικαιωμα κανεις να μπει.

Σκεψου αλλες περιπτωσεις ενοικιαστης να ειχε κλειδια και να εμπαινε στον επαγγελματικο χωρο καποιου επειδη δεν τον ειδε καποιες μερες ή για οποιονδηποτε αλλο λογο.

Στην ελλαδα ειμαστε λιγο θυματα απο ελλειψη γνωσης των νομων και επιτρεπουμε σε ενοικιαστες να μπαινουν με τα κλειδια τους στο χωρο μας ενω αν δεν προβλεπεται απο συμβολαιο κατι τετοιο μπορεις να κινηθεις εναντιων του νομικα.

Γιατι τραγικό ρε zio? θα πάω εγώ διακοπές και θα έρχεται η σπιτονοικοκυρά σπίτι μου χωρίς να το ξέρω να μυρίζει τα εσώρουχά μου; :P

και όλο αυτό θα είναι εντάξει γιατι είναι η σπιτονοικοκυρά και είναι στο όνομα της το σπιτι; ας χέσει και στην γωνία τότε για να δηλώσει dominance :P

Το έχουμε ξανασυζητήσει και αυτή είναι η άποψή μου απλά, ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενοικιαστής απλά εξαφανίστηκε, δεν απαντάει στα τηλέφωνα και ο ιδιοκτήτης χρειάζεται εισαγγελική εντολή για να μπει στην ιδιοκτησία του!

Δημοσ.

Αφού όμως δεν πλήρωσαν για ένα μήνα έχεις δικαίωμα να το νοικιάσεις αλλού, δεν θυμάμαι ακριβώς τις συνθήκες αλλά έχουν αλλάξει οι νόμοι για τα ενοικιοστάσια και δεν θέλει τώρα πολλά πολλά είναι ζήτημα ημερών (απο την στιγμή που δεν πληρώνουν) το πότε έχεις δικαίωμα να λύσεις την συνεργασία, αν δεν είναι ενας μήνας δηλαδή θα είναι ενας μήνας και πχ 20 μέρες κάτι τέτοιο ρώτα τον δικηγόρο σου πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν έχεις υποχρέωση να περιμένεις για φέσια όπως παλιότερα μέχρι να μπορείς να τους διώξεις.

Απο εκει και πέρα για τις ζημιές κτλ μπορείς να τους κάνεις μήνυση και νομίζω ότι δεν ισχύουν οι ίδιοι όροι με την ενοικίαση στέγης στα συμβόλαια με επιχειρήσεις για επαγγελματικούς χώρους παίζει να είναι πιο σφιχτά τα πράματα υπέρ σου πήγαινε μια επίσκεψη σε δικηγόρο καλύτερα ή ρώτα τον paredwse

Σιγά να μην είναι ζήτημα ημερών.

Βλέπω την νομοθεσία τώρα και παραμένει τραγική.

Άρθρο 13 που μεταβάλει κάποια σημεία του παλιού νόμου

Παλιός νόμος

Kακος δεν σε πλήρωσαν το ενοίκιο αλλα συνυπολόγισε οτι είναι λίγο περίεργος ο καιρός λίγο και ο Αύγουστος διακοπές κτλ κτλ(χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για την μη εξόφληση οφειλών)

Έφυγε ο υπαλλήλος τον έδιωξαν..μπορεί να ψαχουν άλλον για να ξανα ξεκηνησουν...μην κάνεις το λάθος να μπεις στο χώρο πριν ρωτήσεις δικηγόρο μην βρεις κανα μπελά

Δεν με πειράζει τόσο που δεν με πλήρωσαν αλλά που δεν επικοινωνούν για να ξέρω σίγουρα τι έχει γίνει και να ξέρω πως να κινηθώ.

Ρώτα δικηγόρο, φώναξε κλειδαρά, έξοδα για τα οποία δεν ευθύνομαι και με ένα ενοίκιο εξευτελιστικά χαμηλού ύψους. Το νοίκιαζα σε εντελώς χαμηλή τιμή κυρίως για να βγαίνουν τα έξοδα ΕΝΦΙΑ, λογαριασμών και συντήρησης.

Δημοσ.

Το έχουμε ξανασυζητήσει και αυτή είναι η άποψή μου απλά, ξέρω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενοικιαστής απλά εξαφανίστηκε, δεν απαντάει στα τηλέφωνα και ο ιδιοκτήτης χρειάζεται εισαγγελική εντολή για να μπει στην ιδιοκτησία του!

Ο νομος δεν μπορει να προβλεπει ολες τις περιπτωσεις ειναι απο τους ατυχους που βγαινουν χαμενοι απο την παρουσα νομοθεσια.

Μπορεις να αποδιξεις ετσι και αλλιως το "εξαφανιστηκε" αμεσα?Κατα πασα περιπτωση οχι

• Like 1
Δημοσ.

πας σε δικηγορο,καταθετεις αγωγη,γινεται ειρηνοδικιο,και αποφασιζει η ειρηνοδικης.μην διανοηθεις να βαλεις κλειδαρα,θα βρεις τον μπελα σου.αλλα ξεκινα την αγωγη εξωδικο,χτες.....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μιλούσα για την δικιά σου περίπτωση αποκλειστικά. Ίσως την επόμενη φορά να ζητήσεις μεγαλύτερη εγγύηση, και κυρίως να βγάλεις και κανένα αντικλείδι για περιπτώσεις σαν κ αυτή..

Δημοσ.

πας σε δικηγορο,καταθετεις αγωγη,γινεται ειρηνοδικιο,και αποφασιζει η ειρηνοδικης.μην διανοηθεις να βαλεις κλειδαρα,θα βρεις τον μπελα σου.αλλα ξεκινα την αγωγη εξωδικο,χτες.....

Ναι και μετά από 5 χρόνια που δεν θα έχω εισπράξει δεκάρα θα γίνει το δικαστήριο με αμφίβολα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ θα εχω να πληρώσω δικηγόρους και κερατιάτικα.

Δεν μιλούσα για την δικιά σου περίπτωση αποκλειστικά. Ίσως την επόμενη φορά να ζητήσεις μεγαλύτερη εγγύηση, και κυρίως να βγάλεις και κανένα αντικλείδι για περιπτώσεις σαν κ αυτή..

Για μεγαλύτερη εγγύηση έχεις δίκιο αλλά δεν είχα εμπειρία.

Για αντικλείδι απ όσο καταλαβαίνω είναι παράνομο να έχω κι ακόμα κι αν είχα δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω.

Δημοσ.

Σιγά να μην είναι ζήτημα ημερών.

Βλέπω την νομοθεσία τώρα και παραμένει τραγική.

Άρθρο 13 που μεταβάλει κάποια σημεία του παλιού νόμου

Παλιός νόμος

Δεν με πειράζει τόσο που δεν με πλήρωσαν αλλά που δεν επικοινωνούν για να ξέρω σίγουρα τι έχει γίνει και να ξέρω πως να κινηθώ.

Ρώτα δικηγόρο, φώναξε κλειδαρά, έξοδα για τα οποία δεν ευθύνομαι και με ένα ενοίκιο εξευτελιστικά χαμηλού ύψους. Το νοίκιαζα σε εντελώς χαμηλή τιμή κυρίως για να βγαίνουν τα έξοδα ΕΝΦΙΑ, λογαριασμών και συντήρησης.

Δεν το διάβασα όλο αλλά δεν ξέρω πως ενέχει την περίπτωσή σου αυτό το ΦΕΚ

Διάβασε εδώ με την σειρά και ψάξε μόνος σου τους νόμους που αναφέρονται στα άρθρα για λεπτομέρειες:

https://mbasic.facebook.com/notes/greek-lawyers-community/χωρίς-εξωδικη-οχληση-οι-διαταγές-πληρωμής-για-μισθώματα-στο-ειρηνοδικείο-θεσσαλο/99913329568/

http://tzikas-lawfirm.gr/2012/09/διαταγή-πληρωμής-μισθωμάτων/

http://sioufaslaw.gr/διαταγή-απόδοσης-χρήσης-μισθίου-κατα/

Δεν έχω ασχοληθεί βαθειά με το θέμα ειδικα για επαγγελματικούς χώρους πάντως δεν παίζει να μην μπορεί να κινηθείς άμεσα απο την στιγμή που δεν έχει καταβάλει ενοίκιο για 1 μήνα. ρώτα κάποιον δικηγόρο και θα βρεθεί λύση. Πόσο θα κοστήσει πια μια επίσκεψη; και τέλος ακόμη και ζημιωμένος να βγείς απο αυτό το κόστος θα είναι γνώση που θα σου χρησιμέψει για τις μελλοντικές ενοικιάσεις. Και αν έχεις την καλοσύνη μόλις κατατοπιστείς πες μας τι ισχύει για να βοηθήσεις κάποιον άλλο στο μέλλον που έχει το ίδιο πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Τραγικό αν ισχύει!

Ισχυει και μετα απο δικαστικη αποφαση για εξωση.

Για αντικλείδι απ όσο καταλαβαίνω είναι παράνομο να έχω κι ακόμα κι αν είχα δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω.

Φυσικα και ειναι παρανομο .

• Like 1
Δημοσ.

η αγωγη εξωδικο,εκδικαστικε αρχικα στο ειρηνοδικιο θεσσαλονικης,μεσα σε μια εβδομαδα απο την αποδοδη της.μετα απο ασυμφωνια,σε 5 μερες εγινε δευτερο ειρηνοδικιο και σε 15-20 μερες βγηκε η αποφαση.αυτα εγιναν τον ιουνιο του 15.τα 5 χρονια που τα ειδες? πολλες ταινιες  βλεπεις.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...