stefa_1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα Οσο και αν εψαξα στο Google δεν μπορεσω να βρω σαφη απαντηση. Δουλευω 2ο ετος σε τουριστικη επιχειρηση και εχω μαζεψει πανω απο 200 ενσημα. Απ οσο ξερω δικαιουμαι το επιδομα απολυσης. Τι γινεται ομως που εχω ανοικτη επιχειρηση στο ονομα μου (ζημιογονα, μηδενικα εσοδα). Μπορω να παρω το επιδομα απο τον ΟΑΕΔ ή πρεπει να κλεισω την επιχειρηση πρωτα ?
Highlander Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Για το 2ο, για να πάρεις επίδομα θυμάμαι πως έλεγαν πως δεν πρέπει να χρωστάς πουθενά και να έχει κλείσει η επιχείρηση. Το είχα διαβάσει κάποια στιγμή, αλλά μην το δένεις κόμπο.
idomeneas7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοείς επίδομα ανεργίας? Γιατί στην απόλυση παίρνεις αποζημίωση από τον εργοδότη, δεν έχω ξανακούσει για "επίδομα απόλυσης". Κι εγώ ξέρω πως αν έχεις ανοιχτά βιβλία δεν το δικαιούσαι, το θεωρώ απίθανο να άλλαξε αυτό. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις βέβαια.
stefa_1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αυτο εννοω, επιδομα ανεργιας μετα απο απολυση.
zio10 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Να μπεις ταμείο ανεργίας εννοείς; Αν ναι, μπορείς να μπεις κι ας έχεις επιχείρηση στο όνομά σου (αν είχες εισόδημα πάνω από ένα ποσό δεν θα μπορούσες)
stefa_1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι ταμειο ανεργιας, δουλευα 4 μηνες το προηγουμενο και αυτο το καλοκαιρι x 5 ωρες τη μερα (δηλωμενα). Η επιχειρηση που εχω στο ονομα μου οπως ειχα πει δηλωνει μηδενικα εισοδηματα και εχω τεκμαρτο εισοδημα 11,000 και κατι (αρα επισης μηδενικο πραγματικο εισοδημα).
zio10 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι ταμειο ανεργιας, δουλευα 4 μηνες το προηγουμενο και αυτο το καλοκαιρι x 5 ωρες τη μερα (δηλωμενα). Η επιχειρηση που εχω στο ονομα μου οπως ειχα πει δηλωνει μηδενικα εισοδηματα και εχω τεκμαρτο εισοδημα 11,000 και κατι (αρα επισης μηδενικο πραγματικο εισοδημα). Αν έχεις τα απαραίτητα ένσημα για να μπεις ταμείο μπαίνεις ανεξάρτητα με την επιχείρηση που έχεις (εφόσον δεν έχεις έσοδα από αυτή όπως λες). Έτσι μου έχει πει ο ΟΑΕΔ
stefa_1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μαλιστα..Ευχαριστω για τις απαντησεις. Ημουν ετοιμος να σκασω 250 για να κλεισω τα βιβλια, γιατι μετραω ετσι οπως μας εκαναν μετραω και το τελευταιο ευρω, αλλα εφοσον γινεται ετσι να περασω απο τον ΟΑΕΔ πρωτα. Απ οτι ειδα στη σελιδα του ΟΑΕΔ νομιζω μονο 3 μηνες δικαιουμαι. Αμα ειναι να δωσω 250 και να επιδοτουμαι 3 μηνες ειναι σα να παιζω κανα προγραμμα στο παμε στοιχημα δινοντας 250 για να παρω αλλα 600.
idomeneas7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω ξέρω ότι από 3 μήνες που θα κλείσεις βιβλία αρχίζει η επιδότηση...βαλε λινκ να δουμε τι λες.
stefa_1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω ξέρω ότι από 3 μήνες που θα κλείσεις βιβλία αρχίζει η επιδότηση...βαλε λινκ να δουμε τι λες. Μηπως εννοεις για την επιδοτηση ελευθερων επαγγελματιων ? Δεν με ενδιαφερει το συγκεκριμενο. Εγω ειμαι απλα ιδιωτικος υπαλληλος σε τουριστικη επιχειρηση, εχω ζημιογονα ανοικτη επιχειρηση στο ονομα μου και θελω να παρω το ταμειο ανεργειας αφου εχεις απολυθει.
idomeneas7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό έλεγα, οκ ως μισθωτος είδα έχει διάρκεια με ή χωρίς "αμετάκλητη Υ.Δ. για υπαγωγή στο άρθρ. 26 του ν.4203/2013". Υπάγεσαι σίγουρα στο άρθρο 26?
zio10 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μηπως εννοεις για την επιδοτηση ελευθερων επαγγελματιων ? Δεν με ενδιαφερει το συγκεκριμενο. Εγω ειμαι απλα ιδιωτικος υπαλληλος σε τουριστικη επιχειρηση, εχω ζημιογονα ανοικτη επιχειρηση στο ονομα μου και θελω να παρω το ταμειο ανεργειας αφου εχεις απολυθει. Έχω ρωτήσει για την ίδια ακριβώς περίπτωση και μου είπαν αυτό που σου έγραψα, ρώτα κι εσύ να δούμε τι θα σου πουν!
idomeneas7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ζιο, εσυ δηλαδή πήρες επίδομα κανονικά με ανοιχτά βιβλία?
zio10 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ζιο, εσυ δηλαδή πήρες επίδομα κανονικά με ανοιχτά βιβλία? Όχι δεν έχω πάρει, αλλά μου είπαν ότι γίνεται
stefa_1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Οταν θα ευκαιρεσω θα παω να ρωτησω. Τελευταιο μηνα δουλευω τωρα. Υπαρχει μηπως κανα τηλεφωνο γενικων πληροφοριων να παρω και δεν θα φαω βρισιμο επειδη πετυχα γραφειο ΚΠΑ2?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα