Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω πως γενικά υπάρχει παραπληροφόρηση για το θέμα της συντήρησης στις πισίνες και θεωρώ χρήσιμο ένα θέμα που θα συζητάμε σχετικά, ειδικά τώρα που αρκετοί σκέφτονται να ξεκινήσουν κολυμβητήριο.

Τα βασικά που μας ενδιαφέρουν και καλό είναι να ρωτάμε πριν ξεκινήσουμε είναι:

Τρόπος απολύμανσης (χλώριο υγρό/στερεό/κόκκους χειροκίνητα/με δοσομετρική ή ηλεκτρόλυση άλατος, βρώμιο, όζον)

Χρήση αλγοκτόνου και κροκιδωτικού, ρύθμιση αλκαλικότητας, καθίζηση αλάτων

Ρύθμιση pH (χειροκίνητη ή με δοσομετρική)

Συχνότητα καθαρισμού skimmer (αν υπάρχουν) ή καναλιού, backwash φίλτρων, ώρες λειτουργίας αντλιών, πραγματοποίησης shock, σκουπίσματος πυθμένα και τοιχωμάτων

Επίσης μπορούμε να μαζέψουμε διάφορους μύθους, όπως π.χ. ότι αν κατουρήσει κάποιος χρωματίζεται το νερό.

Δημοσ.

Βλέπω πως γενικά υπάρχει παραπληροφόρηση για το θέμα της συντήρησης στις πισίνες και θεωρώ χρήσιμο ένα θέμα που θα συζητάμε σχετικά, ειδικά τώρα που αρκετοί σκέφτονται να ξεκινήσουν κολυμβητήριο.

Τρόπος απολύμανσης (χλώριο υγρό/στερεό/κόκκους χειροκίνητα/με δοσομετρική ή ηλεκτρόλυση άλατος, βρώμιο, όζον)

Συχνότητα καθαρισμού skimmer (αν υπάρχουν) ή καναλιού, backwash φίλτρων, ώρες λειτουργίας αντλιών, πραγματοποίησης shock, σκουπίσματος πυθμένα και τοιχωμάτων

Επίσης μπορούμε να μαζέψουμε διάφορους μύθους, όπως π.χ. ότι αν κατουρήσει κάποιος χρωματίζεται το νερό.

Νόμιζα θα διαβάσω "ειδικά τώρα που αρκετοί σκέφτονται να φτιάξουν τη δικιά τους πισίνα!" :P

Σχετικά με αυτά που γράφεις, νομίζω Αυτά τα αναλαμβάνει κάποιος συντηρητής - τεχνικός, όχι ο κάθε χρήστης της πισίνας!

• Like 1
Δημοσ.

Zio, μάλλον δεν έχεις πιεί καφέ ή εγώ δεν το έγραψα καλα...δεν είπα πως θα κάνουμε εμείς τη συντήρηση, είπα να ρωτήσουμε να ξέρουμε τι σκατά κάνουν γιατί πολλοί δεν την κάνουν σωστά. Τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα έπρεπε να γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Zio, μάλλον δεν έχεις πιεί καφέ ή εγώ δεν το έγραψα καλα...δεν είπα πως θα κάνουμε εμείς τη συντήρηση, είπα να ρωτήσουμε να ξέρουμε τι σκατά κάνουν γιατί πολλοί δεν την κάνουν σωστά. Τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα έπρεπε να γίνεται.

Χαχα, έχω πιει καφέ :P Απλά νομίζω ότι είναι πολύ τεχνικά θέματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτως ή άλλως!

Δημοσ.

τελικα υπάρχει αυτό; εγω νομιζω οτι ειναι όντως μύθος

Δημοσ.

Μύθος είναι.Εγώ κάνω και τα κακά μου στην πισίνα και δεν φαίνεται τίποτα.Το χλώριο κάνει καλή δουλειά.

Πρόβλημα θα υπάρξει με τις κλανιές.Θα βγαίνουν περίεργες μπουρμπουλήθρες που θα μυρίζουν.

Να βάλω τάπα λέτε;  :P

Πάντως σήμερα που ήμουν με τον δάσκαλο στην πισίνα,έβγαλε μια μεγάλη τούφα καστανά μαλλιά από τον πάτο της πισίνας.

Δημοσ.

τελικα υπάρχει αυτό; εγω νομιζω οτι ειναι όντως μύθος

Δεν υπάρχει, αλλά μην κατουρήσεις στην πισίνα για να το διαπιστώσεις.

Αλλη συχνή και λανθασμένη αντίληψη είναι πως όταν η πισίνα μυρίζει έντονα και ασχημα, τότε έχει πολύ χλώριο. 'Η πως αν χρησιμοποιείται όζον, δεν χρειάζεται χλώριο.

Δημοσ.

Το κοινό του grown ups καλύτερα να πιστεύει πως υπάρχει αυτό γιατί αλλιώς σίγουρα θα κατούραγε στις πισίνες.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι πολλοί κατουράνε στην πισίνα.Επειδής κάνω μαθήματα κάθε βδομάδα,πραγματικά δεν βλέπω κανέναν να πηγαίνει τουαλέτα και να ξαναμπαίνει μέσα.

Δημοσ.

πολυ λογικο το ποστ σου, στο ελλαντα ομως, πολυ φοβαμαι πως εκτος και αν ρωτησεις ως πελατης σε 5στερο ξενοδοχειο, οπουδηποτε αλλου η θα σου πουν "βουτα να το βρεις μονος σου" η θα σου δειξουν την εξοδο χωρις πολλα πολλα..

Δημοσ.

πολυ λογικο το ποστ σου, στο ελλαντα ομως, πολυ φοβαμαι πως εκτος και αν ρωτησεις ως πελατης σε 5στερο ξενοδοχειο, οπουδηποτε αλλου η θα σου πουν "βουτα να το βρεις μονος σου" η θα σου δειξουν την εξοδο χωρις πολλα πολλα..

Μόνο αμα είναι κανένας στριμμένος, αλλιώς γιατί να μη σου πει? Βέβαια μέχρι στιγμής βλέπω να μην ενδιαφέρεται καθόλου το κοινό για αυτό το θέμα. Ισως μετά το Pee του South Park να συμφιλιώθηκαν όλοι στην ιδέα της βρώμικης και κακοσυντηρημένης πισίνας και δεν έχουν πλέον καμία απαίτηση.

Δημοσ.

Μόνο αμα είναι κανένας στριμμένος, αλλιώς γιατί να μη σου πει? Βέβαια μέχρι στιγμής βλέπω να μην ενδιαφέρεται καθόλου το κοινό για αυτό το θέμα. Ισως μετά το Pee του South Park να συμφιλιώθηκαν όλοι στην ιδέα της βρώμικης και κακοσυντηρημένης πισίνας και δεν έχουν πλέον καμία απαίτηση.

το γραφω με το σκεπτικο απλα να μη ξερουν τοσες λεπτομερειες και ειτε να βαζουν καποιον να ριχνει καποια χημικα χωρις να ξερει πολλα-πολλα η να εχουν καποιον εξωτερικο που κανει αυτη τη δουλεια.

πχ προσφατα εμεινα σε ενα υποτιθεται καλο ξενοδοχειο στο οποιο το γκαρσονι/κουβαλητης/ρεσεψιονιστ μια φορα την ημερα πεταγε μεσα μερικες ταμπλετες χλωριου και that was it. αντε ρωτα τον ολα τα παραπανω, θα σε κοιταει σαν εξωγηινος

Δημοσ.

Potentially ενδιαφέρον geek topic (θέλω να στείλω και τη μικρή μου κολυμβητήριο φέτος, δε θα με πείραζε να μάθω πέντε πράγματα), έρχονται οι απαντήσεις επιπέδου και το κατουράνε (sorry couldn't resist).

RIP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...